• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Agenda på högvarv

kungar
”Mångsidiga media” skulle jag här också kunna sätta som rubrik. Massmedia inte bara informerar och propagerar, de tar även på sig rollen av att bestraffa. De gör sig på en gång till åklagare, domare och verkställare av bestraffningar.

Den nya chefredaktören på Bonniers Dagens Nyheter har ju lanserat ”agendasättande journalistik” som ett begrepp. DN:s ambition är inte bara att förmedla nyheter och ge egna kommentarer. Tidningen ska även styra vad som ska uppfattas som problem, efter sin egen agenda. Där ingår att kunna få igång drev.

expressen
Därmed inte sagt att fenomenet är helt nytt. Vi invandringskritiker har fått göra erfarenheter många gånger under 90-talet. Först refuseras debattinlägg, sedan sätter man igång ett drev för att ”dra fram trollen i ljuset”.

• Det är en variant, att massmedia fungerar som en offentlig skampåle,  skandaliserar regimkritiker. Bonniers Expressen agerar här mest aggressivt.

• I dagarna demonstreras en annan bestraffningsmetod, nämligen att komma på oanmälda hembesök med filmkamera.

jim

Jim Olsson i Göteborg framstår här som en hjälte, genom att han så resolut bad Expressens hyenor att dra dit, där de hör hemma.

Stöd gärna Fria Tiders insamling om åtal mot Expressens redaktör.

fttm

Expressens aktuella drev är kopplat till våld i båda ändar:

afa1.

Den ”researchgrupp” som matat tidningen med personuppgifter utgörs av personer med verksamhet inom den ökända våldsgruppen AFA – ”Anti-Fascistisk Aktion”.

bomb

2.

Expressens hembesök och publiceringar är ägnade att trigga våld.  Bombdåd har hittills drabbat en utpekad sverigedemokrat.

PS

Det slår mig just att jag tidigare i år fick ett underligt telefonsamtal, av en ung man som presenterade sig som ”komiker” och som försökt få tag i personerna bakom olika kritiska webbsidor.

Kan det ha varit en upptakt till vad som sedan följde med ”researchgruppen”?

ovantatbesok

Läs mer:

Inte bara tårtor

Oväntat besök

Rätten till våra känslor

SD och media

Ge dem långfingret!

Bokmässa

Aftonbladet kan också…

Affe: Debatt om uthängningar

jmkFör övrigt anser jag att Karthago…

2 svar

  1. […] Agenda på högvarv […]

Lämna en kommentar