• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Pro-amerikan?


Är jag att betrakta som proamerikan? Kan man vara samtidigt både svensk och amerikansk patriot? Den tanken slog mig plötsligt.

Låt mig ta det från början:

Möjligen tycker många att jag blivit tjatig om WTC-dådet , men betänk att detta blev en vattendelare som fått en djupgående påverkan av hela den internationella politiken.

Det berör oss alla och ska man alls kunna lära något av historien, då måste man först försöka göra klart för sig vad som hänt.

För att återknyta till Ingrid Lomfors i TV4:s drottningjakt: ”Är det nånting vi kan lära av historien, så är det att varje människa har ett ansvar, och ett val.”

Detta gäller inte bara kring vad som hände för 70 år sedan – det gäller än mer vad som hände för 10 år sedan.

Det blir då envars skyldighet att försöka skapa sig en bild av terrordådet i New York 2001 – genom att ta del av tillgängliga fakta!

I min WTC-film, del 2, presenterade jag bilder och uppgifter som skjuter den officiella konspirationsteorin kring händelsen i sank.

Det var fråga om tre kontrollerade demoleringar. Oavsett om flygplan flög in i två av WTC-byggnaderna eller inte, oavsett vilka som där befann sig i cockpit, så var det inte dessa två flygplan som fick de tre byggnaderna att rasa ihop så som skedde.

Nästa fråga blir då: vilka lät genomföra dessa demoleringar och med vilket syfte?

Indicier i en viss riktning kan man få genom att ställa frågor som:

A.  Vilka hade ett motiv?  Vilka kunde vinna något på det inträffade?  Vilka fick igenom en egen agenda genom terrordåden?

B.  Vilka hade den tekniska kapaciteten?

C.  Vilka var tillräckligt skrupelfria och utan spärrar?

Jag hyste redan vid framställningen av filmen misstankar om att bakom operationen kunde ligga Israel och israeliska intressen, men höll igen med den slutsatsen.


Dessa misstankar stärks dock, genom de fakta som nu finns att tillgå kring det israeliska angreppet på USA-fartyget ”Liberty”1967.

Den händelsen ger prov på två moment:
– israeliska ledare har inga skrupler mot att avsiktligt offra amerikanska liv
– dessa ledare styr i Washington.

Det senare manifesterades med ny tydlighet våren 2011, med den israeliske premiärministern Benjamin Netanyahus framträdande inför den amerikanska kongressen, där de stående ovationerna avlöste varandra.

Sedan har vi de många amerikanska krigsveteraner som ifrågasätter den officiella versionen kring ”nineleven”.

Mest framträdande här är nog Alan Sabrosky, som var uppseendeväckande frispråkig i en intervju med iranska Press-TV.  Jag tolkar framträdandet där som en markering mot de totalt enkelriktade ”mainstream media” i USA, som konsekvent hetsar för krig så snart ett nytt sådant står på dagordningen.

Sabrosky säger det rakt ut: israeliska Mossad ombesörjde apterandet av sprängladdningar i de tre WTC-byggnaderna. De hade tillgång till byggnaderna, förfogade över nödvändig organisation och teknik. Israel hade också ett motiv, i att få USA att utkämpa krig mot olika muslimska länder. Kärnan och linjen i Sabroskys argumentering är att han är amerikansk patriot och ser till amerikanska intressen. I konsekvens med detta reagerar han mot de krafter som försöker skada USA.

Filmen kommer här:
http://www.youtube.com/watch?v=u_Ffz0koJbI

Ytterligare information i frågan finns på denna webbsida.

Men allt detta är ju på engelska. Jag har fixat svensk text på delar av Sabroskyintervjun:

En invändning mot demoleringsscenariot har gällt att många människor då måste ha varit inblandade, än fler känna till detta. Åtminstone någon borde vid det här laget – 11 år senare – ha framträtt och berättat sanningen.

Om allt ombesörjts av en utländsk säkerhetstjänst, av personer som både geografiskt och lojalitetsmässigt finns utanför USA, då ökar det möjligheterna för att ”hålla tätt”.

Tillbaka till frågan i inledningen: vad innebär det att vara proamerikan respektive antiamerikan?

Rimligen är kriteriet om man värnar eller skadar amerikanska intressen.

• Det ligger inte i det amerikanska folkets intressen att kastas ut i fattigdom och ekonomisk otrygghet genom sanslöst kostsamma krig.

• Inte heller ligger det i vanliga amerikaners intressen att bli skadade eller dödade i detta krigande.

Således är jag – i likhet med Alan Sabrosky – proamerikan.

Benjamin Netanyahu, Bush & Co  är däremot antiamerikaner.

18 svar

 1. Hur placerar man ut sprängladdningar i ett eller flera hus utan att det märks? Det måste ju röra sig om tiotusentals laddningar. Hur undviker man att underhållspersonal, hisstekniker städare etc… inte märker något utav detta? Det låter orimligt.

  • Det räcker med att se på bilderna från hur de tre husen imploderade, för att kunna konstatera att det måste ha rört sig om kontrollerade demoleringar. Hur laddningarna placerats där blir en sekundär fråga.

   Men titta 4.15 in på denna film. Lyssna även särskilt 10.30 in i samma film:

   Även denna film kan ha relevans:

  • Googla upp Susan Lindauer. Hon finns på Youtube och även hör pp Jannes blogg. Hon jobbade för CIA och hade vetskap om en förestående attack på WTC. Hon säger också vad som skedde nattetid på WTC, dagarna innan attentatet.
   Se sedan film om WTC7 och du ser en tredje byggnad som faller i fritt fall.
   Det brann i veckor i Ground Zero, otroligt hetta i stålkonstruktionen, troligtvis beroende på nån kemisk reaktion.

   Till Janne vill jag säga att jag också säger att WTC för mig är en ”vattendelare”. Märkligt att vi har samma uttryck 😉

 2. Jan, välkommen i gänget! Det är en mycket sjuk värld vi lever i. Att framföra det du skriver om till vänner och bekanta är nästan omöjligt. Man blir hånad eller idiotförklarad även av de man trodde var vakna. Jag lyssnar mycket på Alex Jones radiosändingar (http://www.infowars.com/) och där får man verkligen en annan syn på världen. På gott och ont.

 3. samma krafter som mördade JFK beodrade 911. allt är planerat årtionden i förväg. finns inga spontana reaktioner. det är det brittiska imperiet (förväxla inte med storbritanien) som fortfarande styr och usa är deras muskel. obama tar order direkt från de och som det senaste jippo med iran, från jerusalem. det brittiska imperiet är en komplex best, förstås. bilderberg, trilateral commision, cfr, megabanker och mega korporationer + den trevliga damen i london city, förstås.

 4. Att förklara det här med konspirationsteorier för vanligt folk och journalister är svårt – speciellt då dom tycker att dricka starköl
  är det bästa som finns.
  OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

  Hur många i Sverigedemokraterna ledning vill prata om 9/11 ???
  Dom tror ju att all världens problem orsakas av mussar inklusive 9/11

  • Varför bekymra sig om nånting överhuvudtaget när det finns starköl? Så länge NWO förser dessa sheeples med starköl så kommer dom gladeligen slava vidare till sin död. NWO måste skratta hela vägen till banken, om dom inte redan är på banken för att dom äger den förstås.

 5. Former Italian President agrees, says Mossad did 9/11

  Former Italian President Francesco Cossiga, who revealed the existence of Operation Gladio, has told Italy’s oldest and most widely read newspaper that the 9-11 terrorist attacks were run by the Mossad, and that this was common knowledge among global intelligence agencies. In what translates awkwardly into English, Cossiga told the newspaper Corriere della Sera:

  ”All the [intelligence services] of America and Europe know well that the disastrous attack has been planned and realized from the Mossad, with the aid of the Zionist world in order to put under accusation the Arabic countries and in order to induce the western powers to take part in Iraq [and] Afghanistan.”

 6. Reinfeldt och Bildt blev ju beskrivna som två små hundar som skäller mycket och är helt ofarliga av Amerikanerna.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

  • Beskrivningen gällde Bildt och löd: En mellanstor hund med en stor hunds attityd.
   En mycket träffande karikatyr av den pompösa viktigpettern Bildt.

   Reinfeldts anfader var en kringresande direktör för en loppcirkus. Han var dessutom neger vilket har gett Fredrik hans hundögon.

   Det lättar att kunna göra narr av och skratta åt sina fiender ibland.

 7. […] ligger i linje med false-flag-operationen i New York […]

 8. […] Detta ligger i linje med false-flag-operationen i New York 2001. […]

 9. […] Mest lästa inlägg Ska Wager lyckas?Uppsala steget efter!Julia CaesarDubbel SD-agenda?Sverige världsledandeEfter PalmeOm migRussia TodayRapport från ett dårhusPro-amerikan? […]

 10. […] tog jag del av en intervju med den amerikanske krigsveteranen Alan Sabrosky, som var helt bestämd på denna punkt: israeliska Mossad låg bakom dådet. Israel hade både […]

 11. […] 53 år efter mordet på Folke Bernadotte: WTC-dådet 2001 Like this:GillaBli först att gilla denna […]

 12. Att husen föll rakt ner, våning för våning, kan en normal ingenjör, förklara. Brinnande flygbränsle gjorde metallbalkarna mjuka, våning efter våning kollapsade och av denna ökande tyngd kollapsade underliggande våningar.
  Att de föll rakt ner är alltså inget bevis! Ni har icke övertygat mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: