• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Kvinnofrid

1.davos

”Vi har haft sexuella övergrepp mot kvinnor i Sverige under många, många år”. Så informerades världen av vår statsminister efter massövergreppen mot kvinnor i Köln på nyårsafton.

Lyssna 2.20 in i denna film:


Går vi tillbaka i tiden så har Stefan Löven rätt.

Problemet föranledde Birger Jarl att på 1200-talet ta initiativ till en särskild lag om kvinnofrid.

2.bj

Wikipedia:

”Kvinnofrid var en historisk svensk lag som förbjöd överfall och kidnappning av kvinnor. Den instiftades enligt svensk historisk tradition av Birger Jarl tillsammans med övriga så kallade fridslagar, kyrkofrid, hemfrid och tingsfrid.  Dessa bekräftades sedan i Alsnö stadga från 1280.”

”Den person som bröt mot kvinnofridslagen fick antingen dödsstraff eller 40 marks böter. I 1734 års lag  gjordes skillnad för påföljd beroende på kvinnans civilstånd. … Gustav III:s  straffrättsreform på 1770-talet ändrade straffet för våldtäkt till högsta kroppsplikt (9 gatlopp eller motsvarande), två år på fästning och förlust av egendom, medan kvinnorov i betydelsen kidnappning behöll dödsstraffet.”


3.affe

Rätt har Stefan Löfven också om han syftar på situationen i Sverige under de senaste fyra decennierna.  Det är en period under vilken antalet anmälda våldtäkter har ökat dramatisk.

Som framgår på Affes statistikblogg  rör det sig om en mer än 10-faldig ökning sedan år 1975 – det år då riksdagen tog sitt beslut om att Sverige skulle vara mångkulturellt.
4.affe
Så här har ökningen varit år för år, beträffande våldtäktsförsök respektive fullbordade våldtäkter. Hacket just 2004-2005 har samband med en ändring i klassificeringen. Åren 2011-2015 ligger nivån kring 6.000 anmälda våldtäkter per år.


Så omfattande är övergreppen mot kvinnor nu i Sverige att vi jämfört med andra länder intar en tätposition – etta i Europa, tvåa globalt.

5.vtjfr


Fel har Stefan Löfven däremot, om han hävdar att det främst är etniska svenskar som står för övergreppen mot kvinnor i Sverige. Det är ju ett intryck han förmedlar och förmodligen också vad han menade.

I själva verket har den ökade våldsbrottsligheten mot kvinnor (och även mot män) samband med invandringen, särskilt invandringen från områdena västra Asien, Afrika och Balkan.

Detta känner Stefan Löfven kanske inte till, och de kan ha samband med en mörkläggning från både svenska myndigheter och svenska massmedia. Statistik från Brå år 2005 finns, men den hemlighålls.

6.affe

Affes statistikblogg:

”…fakta och undersökningsresultat finns, men de släpps inte till allmänheten.

Den enda större undersökning som har gjorts angående invandrares överrepresentation i våldtäkt där resultatet blev offentligt är undersökningen i BRÅ-rapport 1996:2 som avser åren 1985-1989.

Här har jag utgått från den rapportens skattning …Detta har jag räknat om till 2011 års förhållanden, se diagrammet högst upp i inlägget. Personer med svensk bakgrund står för 22.4 procent.”

”Det är inte så att Brå inte brydde sig om att ta fram värdena för invandrarnas ursprungsländer. De har givetvis tagit fram alla resultat. Det är efter att de har sett resultaten som de bedömer att det inte är ’meningsfullt’ att redovisa dem. ”

”Bland alla ’bearbetningar’ var en alltså att helt sonika stryka alla resultat om de brottsmisstänktas ursprungsländer i förhållande till specifika brottstyper, till exempel våldtäkt. En uppenbar mörkläggning. Mer än 2 000 enskilda värden som redovisades i den första rapporten saknas i ’uppföljningen’.

Brå väljer alltså att dölja resultat som de får fram i sina undersökningar. Undersökningar som det svenska folket bekostar via skattsedeln. För att få en uppfattning måste vi helt enkelt använda de värden som framkom i den första rapporten.”

Mörkandet kring BRÅ-undersökningen från 2005 har ju sedan fått sin uppföljare i massmedias mörknade om brottslingars etnicitet, liksom i polisens kod 291 (5 000 incidenter på asylboenden sedan hösten 2015).

7.affe
Till förändringar över tid hör också nya, grövre och mer systematiska typer av kvinnofridskränkningar.

• Den svenska lagen rymde ett särskilt kapitel om kvinnofrid fram till 1864, då det togs bort. Det återkom dock ett sekel senare, 1998.

• År 2000 tillkom en särskild lag om ”grov kvinnofridskränkning”:

”Syftet med lagstiftningen om grov fridskränkning är att angripa fall av systematisk kränkning. Sådana fall kan omfatta ett flertal handlingar som var och en för sig har ett lågt straffvärde. De kränkningar som avses är exempelvis misshandel, ofredande, hemfridsbrott   och sexuellt tvång. Brottet grov fridskränkning möjliggör således en sammanvägd bedömning.

Den som begått brottsliga gärningar … mot en närstående eller tidigare närstående person, döms, om var och en av gärningarna utgjort led i en upprepad kränkning av personens integritet och gärningarna varit ägnade att allvarligt skada personens självkänsla, för grov fridskränkning till fängelse,..”


alexandra

• Med ”den nya tiden” har tillkommit även fenomenet gängvåldtäkter.

Sådana brott begås, i synnerhet om där deltar mer än två gärningsmän, så gott som uteslutande av pojkar/män med utländsk bakgrund. Dessa övergrepp har samtidigt kunnat bli allt grövre, med inriktning på att kränka och skada offret.

Den organiserade och storskaliga ”Taharrush gamea” i Köln på nyårsnatten var något för europeiska förhållanden nytt, men återkommande trakasserier mot svenska flickor har pågått länge. Vid musikfestivaler sommaren 2015 har unga afghaner, somalier och araber deltagit i övergreppen.

Vilket leder över till fredagsbio 46:

Min reflexion blir:

Vilka försvarar angripna och hotade svenska kvinnors intressen?

• Till att börja med borde alla svenska kvinnor göra det!

• Dessutom bör alla svenska män göra det!

Det märkliga inträffar då att kvinnor, vilka betraktar sig själva som feminister, vill hålla främst eller uteslutande svenska män ansvariga för övergrepp mot kvinnor i Sverige, trots att fakta talar ett så motsatt språk.

Och de vänder sig mot åtgärder som kan vara ägnade att motverka fler sådana övergrepp (stoppad MENA-invandring, utvisningar, verkliga straff, lägre bidrag).

I botten ligger tydligen här en fundamentalistisk-dogmatisk agenda, där svenska män är dessa feministers huvudfiende, och oavsett verkligheten ska dessa män bemötas som fiender.


9.kalmar

En föredömlig aktion har nyligen genomförts av svenska män i Kalmar, för att göra det offentliga utrymmet säkrare för kvinnor.

Nya Tider:

”…På Larmtorget i Kalmar var det minst 32 tjejer som ofredades eller utsattes för någon form av trakasserier samma natt. En grupp svenska män i Kalmar som nu tröttnat på övergreppen bestämde sig för att börja patrullera på stan.”

”– Många av de här männen verkar tro att det är deras rättighet att få kränka kvinnor. Vi, det vill säga svenska män, måste säga ifrån vad gäller sånt här, menar Erik.

”– Vi är ute på stan för att markera att det inte är okej att trakassera tjejer eller någon annan heller för den delen. Vi söker inte direktkonfrontation med någon, utan vi markerar bara med vår närvaro, och det är väldigt effektivt, berättar Erik.

Erik berättar för Nya Tider att när de var ute på lördagskvällen den 16 januari kunde de göra konkret skillnad i två fall. Det räckte att visa att man var på plats, att personerna förstod att de hade ögonen på sig.”

”Gruppen har endast ett syfte med sin verksamhet, och det är kvinnofrid i Kalmar, inget annat. Ingen politisk agenda, uppmaning till oprovocerat våld eller lagöverträdelser, poängterar man. Man är också mån om ett korrekt uppförande och ett gott samarbete med dörrvakter och polis.

– Vi är svenska män, och vi ska uppföra oss som det, att agera gentlemannamässigt är en dygd. Men som sagt, lagen om nödvärn är vår rättighet, och att försvara våra kvinnor är vår förbannade skyldighet!”


Avslutningsvis en reflexion:

För inte länge sedan sågs det svenska samhället som ett föredöme runtom i världen, med välstånd, trygghet och demokrati. Det talades om ”Den svenska modellen” och ”Sweden – the middle way”.

Då som nu har svenska kvinnor rykte om sig att vara särskilt vackra. Bara att instämma – även om många av dem ännu har en bit kvar till politiskt uppvaknande…


Mer

https://asylkaos.wordpress.com/2016/02/14/vi-behover-fler-motesplatser-for-sverigevanner/

http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/burlov/flickor-larmar-om-krankningar-fran-aldre-elever/

http://www.friatider.se/sextrakasserier-mot-stort-antal-ton-rstjejer-i-kalmar-under-ny-r-polisen-j-mf-r-med-h-ndelserna-i-k

http://www.nyatider.nu/nya-tider-pa-plats-de-bevakar-kalmars-gator/

http://www.lindelof.nu/krav-pa-kvinnofrid-ar-ingen-direkt-nyhet/

http://www.svd.se/ett-bottenlost-svek/av/tove-lifvendahl

http://www.bgf.nu/faktabanken/kriminalitet/gvt2.html

https://janmilld.wordpress.com/2011/04/05/den-svenska-modellen/

http://www.janmilld.se/genus/index.html

http://demokratbloggen.blogspot.se/2016/03/politikerna-har-vant-polisen-mot-sitt.html

https://affes.wordpress.com/

http://snaphanen.dk/2016/01/30/sondagskronika-kulturimporten/

http://snaphanen.dk/2010/08/15/søndagskronik-sverige-–-valdtaget-land/

http://snaphanen.dk/2012/10/21/sondagskronika-vakthundarna/

7 svar

  1. Jag lyfter på hatten för männen i Kalmar. Ett bra initiativ.

  2. Suverän genomgång av våldtäkts- och sexvåldets verklighet! Denna text skulle finnas med i varje svenskt gammalmedium under närmaste tiden. Extrabilaga med DN, SvD, Expressen & Aftonbladet… Finns någon möjlighet att översända materialet till samtliga redaktioner och deras diskar för Exklusiva medieinsatser? Plats för åtgärdsförslag, tack.

    Hatten av för din senaste insats, Janne!!

  3. Är detta tacken vi får för att vi hjälper ”flyktingar”, att bli mördade? Vila i frid, Alexandra! Till dig Stefan ”svammelpelle” Löfven och din odugliga regering samt Dan Eliasson, idiot till rikspolischef, säger jag bara; lämna in era avskedsansökan så fort som möjligt.

  4. KULTURIMPORTEN av ”Julia C”

    hon tar ett djupare grepp – förutom kränkningar av vita kvinnor så var Kölnattacken en attack på den pågående gudstjänsten i domen. Tänk vad det betyder för islamister!

    http://snaphanen.dk/2016/01/30/sondagskronika-kulturimporten/

  5. RIDDAREN på springaren räddar kvinnan!
    (Eller rövar han bort henne?)

  6. […] Fakta inom annat mörkläggningsområde av Jan Milld här och här. […]

Lämna en kommentar