• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Inte bara TÅRTOR

ibt

Även kvällstid har TV4 soffprogram. Jag såg just ”Jenny Strömstedt” – en form av debattprogram, där det just inte blir någon debatt, eftersom alla deltagarna är i grunden överens:

• Sverigedemokraterna är ett ”främlingsfientligt” parti

• främlingsfientlighet är illa, och allvarligt

• kritik av invandringspolitiken är liktydigt med främlingsfientlighet.

Utgångspunkten i TV4-programmet häromdagen var tårtningen av Jimmie Åkesson. Det djärvaste av invändningar som några dristade sig att där framföra, var att agerandet gynnade Sverigedemokraterna.

Låter det bekant?

Totalt hållnings- och principlöst, alltså: om det inte gagnat SD kunde det ha varit OK. Kanske också att rejält klappa till SD-ledaren med en batong?

Jag gjorde en ny kortfilm, och vad jag framförallt vill få sagt med den är att allt surr om främlingsfientlighet är ägnat att bana väg för politiskt våld.

Marit Paulsen låter käften gå om ”ansvar” och om  demokratiska partier, medan hon i praktiken medverkar i våldslegitimeringen.

Fick just detta mejl från en av mina läsare, också aktiv inom Opinionsbildarna:

”Det allvarliga är inte att en förvirrad tant kastar tårtor utan att hon istället för att lagföras ges statlig legitimitet genom att få förklara sitt handlande i statens TV.

Det är så det har sett ut länge nu, att de grupper som genom lagstridiga handlingar såsom att (för)störa möten fritt får beljuga sina motståndare i regimtrogna massmedia.

Detta stöd från högsta ort gör att våldsverkarna uppmuntras att trappa upp sina aktioner för att nu ha gått så långt att det snart leder till ett politiskt mord. Revolutionära fronten som Säpo har koll på, fortsätter sina våldsaktioner utan att stoppas.

Våldet orkestreras från det halvstatliga propagandaorganet Expo och hela verksamheten stöds av vad jag kallar Den Politiska Klassen.

Sverige befinner sig på demokraturens sluttande plan och rutschar vidare mot den totalitära öppna diktaturen.”

Ur mejl från en annan OB-sympatisör:

”Man förvånas inte längre över det stupida etablissemanget som påstår vitt och brett att man är demokrater, man är för demokrati, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och tolerans. I din lilla eleganta film kläs journalistkåren av in på bara skelettet där de uppvisar flagranta brott mot det som de säger sig representera. Sen när blev det tillåtet att villkora mänskliga rättigheter, eller de demokratiska, etiska och moraliska reglerna?
 
Och som nästan alltid får endast ena sidan yttra sig i SVT & SR + TV4. Det är oförskämt av SVT att bjuda in en gärningsman till ett politiskt illdåd att sitta och försvara sig i TV samtidigt som denne person blandar in saker som inte hör hit utan att programledaren ifrågasätter det. Allt för att söka blanda bort korten för tittarna/väljarna. Frågan är om inte denna händelse har förberetts länge och man avvaktat rätt tillfälle att få slå till. Allt för att få en förevändning att få en utomstående person att få jämföra Åkesson med Hitler i akt och mening att misskreditera SD och den sverigevänliga rörelsen i stort, till max.
 
Vi kommer sannolikt att få se mer sådant fram till valet nästa år och kom ihåg att mångfaldsförespråkarna har tunga internationella makthavare som inte skyr några medel att tysta en allt starkare opinion. Se bara på det som skedde i Grekland förra veckan som du påpassligt la in i filmen.
 
Mediekåren uppviglar till brott mot sin egen befolkning mot de mänskliga rättigheterna mot FN-stadgan och mot sin egen högt hyllade tolerans. Hyckleriet när det är som bäst (sämst). Och man skäms inte ett dugg, man tänker inte på vad man säger eller vad man gör, man undrar hur kan den svenska journalistkåren vara så totalt befriad av kritiskt tänkande och granskande. Svaret kan bara vara rädsla, rädsla att bli utfrusen från redaktionens varma gemenskap med lattedrinkande kollegor. En fårskock utan ett enda svart får som avviker från mängden, nej alla svarta får är avlivade och dyker det upp någon ny så är det instant slaktning som gäller.
 
Soc.dem. har ju sagt att man inte har för avsikt att debattera mot eller ens tala med SD är också ett led i denna totala utfrysning som i sig signalerar att det är OK att använda våld mot SD:are och andra nationalister. Detta är allvarligt för demokratins grundvalar och hotar på sikt det fundament som vårt samhälle vilar på. Journalister och sjuklöverpolitiker leker med elden i tron att de kan kväsa en röst för den svenska nationen och för Sveriges folk. Om denna utveckling fortsätter några år till kommer politiska dödsfall att bli lika vanliga som invandrarrelaterade skottlossningar idag, tyvärr.

Se även:

Tårterskan tårtad

14 svar

 1. Du har rätt…vilken debatt? Jag trodde debatt var när två eller flera personer med olika uppfattning fick ”debattera” en eller flera frågor, vi får lära oss så mycket nytt i det nya och enligt statsministern spännande Sverige..! Pinsamt dålig journalistik…enligt mig bara värdigt Jenny Strömstedt som måste vara Sverige genom tiderna sämsta journalist tillsammans med tyckaren och fylltratten Steffo.

 2. Jag måste erkänna att jag fick en otäck smak i munnen när Irene M sitter i TV och med ett småleende är nöjd med sitt tårtkastande för nu får hon sitta med och förklara?! Hennes intervjuer har hittills inte nått några förklarande höjder. Hon låter mest som en dum tonårig wanna-be som kan göra vad som helst för att få synas.

  Skäms inte Jenny S och de andra? Jag tyckte det var pinsamt.

  Det värsta är, som Jan också nämner att de hånflinande medhållarna legitimiserar våld och övergrepp mot oliktänkande. Detta riskerar att spilla över på alla politiker, fattar de inte det? Detta är inte demokrati!

  • Gjorde spontant samma reflexioner:

   1.
   Hur tårtningen skedde därför att en belöning väntade, i form av mediauppmärksamhet. Vilket tårterskan sedan också belåtet konstaterade i TV.

   2.
   Hur Matkowitzc levde i föreställningen att med hennes TV-framträdande skulle historien s.a.s. börja – nu kunde äntligen diskuteras vad som pågick (utan tårtning hade det inte gått).

   Matkowitzcs eget bidrag i sakdiskussionen blev dock påfallande magert, mest bara en upprepning av gängse epitet och anklagelser av det grövre slaget.

 3. En ”debattledare” som inte kan skilja på invandrarkritik och invandringskritik. En ”debattdeltagare” som inte kan skilja på Adolf Hitler och Jimmie Åkesson. En annan ”debattdeltagare” som inte kan förmå sig till att ta avstånd från politiskt våld. En tredje ”debattdeltagare” vars största bekymmer inför detta våld är att det kan gynna SD! Finns det ingen lägre gräns för hur djupt debattnivån kan sjunka i det här landet!

  • Ja den analysen som du ger i korta drag är nog tyvärr den enda som ger detta TV-program någon rättvisa..det är helt enkelt bedrövligt vilken låg nivå detta s.k ”debattprogram” håller.

 4. Jag undrar så smått när vändpunkten kommer.
  När MSM passerar en gräns där en majoritet av folket genomskådar deras agenda och det pågående hyckleriet.

  Kanske har det redan skett fast folk, av förståeliga skäl, håller det för sig själva … kanske det visar sig i valen nästa år på ett sätt som inte etablissemanget hade väntat sig nu när de under lång tid varit ”så duktiga”.

 5. […] så ej heller här. Inte desto mindre ger det inträffade ett kvitto på hur extremister som Irene Matkowitzc […]

 6. […] • Inte heller om Jimmie Åkesson och andra sverigedemokrater i TV kallas för ”neofascister”. […]

 7. […] sker ju i en situation när invandringskritiker i Sverige sedan så många år utsatts för hets och fysiska övergrepp – […]

 8. […] Irene Matkowitzc (tårtkvinnan) är ett utmärkt exempel. Hon var i ständig fejd med föräldrarna. Har inte jobbat en dag i sitt liv. Suttit på kåken för narkotikaförsäljning och andra brott, flera gånger dessutom. Hon är numera en frontfigur inom vänstern och har givetvis blivit handplockad av journalissan Jenny Strömstedt och fått vara med i ett morgonprogram i TV.” […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: