• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Agendasättare

dnkung
”Agendsättande journalistik”.

Det är Peter Wolodarskis proklamerade målsättning.  Vad innebär det?

Jo, att inte bara rapportera nyheter, spegla verkligheten och förmedla opartisk information utan även att ha en politisk agenda som gör att man bestämmer dagordningen, styr diskussionen och avgör vad som ska uppfattas som problem.

Som chefredaktör på Dagens Nyheter kan Wolodarski påräkna uppbackning från övriga massmedia. I dagarna har DN kommit med ett ”avslöjande” om polisregister kring romer.

Vips blir detta toppnyhet i TV-nyheterna, som kan tala om en ”skandal”, som ”växer”. Växer gör den t ex genom att kvällstidningarna får uttalanden av statsministern, som är upprörd. Så gott som varje parti skickar fram företrädare som uttalar sig, alla i samma riktning. I riksdagen måste det bli en särskild utfrågning och hearing.

Peter Wolodarskis agendasättande har tidigare tagit sig många uttryck. Ett är DN-artiklar som ljuger om invandringens kostnader. Flera DN-artiklar.

Ett annat uttryck är Wolodarskis skarpa profilering i olika sammanhang:

• ett är ett morgonsoffeuttalande i TV om att sverigedemokrater ”älskar” att vara underdog, underförstått gillar att utsättas för övergrepp (senare efterapat av Fredrik Reinfeldt)

frpw
• ett annat är deltagande i drev mot kungen, med ett uttalande som ”Men det finns en gräns för vad man kan tolerera, och den linjen har Sveriges statschef passerat.”

kungar

• ett tredje är att USA bör bomba Syrien, och då bortse från vad FN säger

• ett fjärde är att utlänningar som uppehåller sig illegalt i Sverige ska få rösträtt

• ett femte är detta uttalande om Jordens befolkning: ”7 miljarder, ja även 9 miljarder, ska nog kunna leva tillsammans utan att det blir alltför trångt.”

I september 2010 hyllade DN romerna som ”de sanna kosmopoliterna”.

De många offren för romers brottslighet finns det ingen plats för på DN:s agenda.

aldringsran

PS

Julia Caesar den 29/9 2013:

”Han heter Niklas Emil Erik Orrenius och ska fylla 40 år om några månader. Han kallar sig journalist. Men det är han inte. Niklas Orrenius är politisk aktivist. Han använder det han kallar journalistik som redskap för att driva en tydlig politisk agenda – både sin egen och agendan hos den chefredaktör som håller honom om ryggen, Dagens Nyheters Peter Wolodarski.

Dagens Nyheter ska bedriva ‘agendajournalistik’

Dagens Nyheter ska bedriva ‘agendajournalistik. Det deklarerade Peter Wolodarski klart i samband med att han utsågs till chefredaktör för tidningen i mars i år.

no

I det arbetet är Niklas Orrenius en oumbärlig fotsoldat. Alla som har översköljts av medias förfasningsdrev mot Skånepolisens påstådda “etniska registrering av romer” den gångna veckan har fått klart för sig vad Niklas Orrenius lägger i begreppet journalistik: att dra igång drev som skandaliserar och misstänkliggör så många hederliga medborgare som möjligt.

Regel nummer 1: Peka ut etniska svenskar som vidriga rasister, islamofober och antiziganister.

Regel nummer 2: Kasta så mycket skit som möjligt på poliskåren.

DN vill sprida skräck och rädsla bland vanliga människor som känner iskylan inpå bara kroppen när åsiktspiskan viner från höghuset i Marieberg i Stockholm. Vi ska möras som välhängt kött. Vi ska bankas i huvudet med åsiktsdiktat tills vi finner oss i vad som helst.

Vi lever i rädslans diktatur. När sanningen tabubeläggs blir priset alltid rädsla.”

Läs mer:

Agendajudar

Fortsatt hjärntvätt

Judiskt inflytande

K O Arnstberg om svenska journalister

Pappersbarn gav bidrag

Parallellsamhälle

Vilket polisväsende vill vi ha?

8 svar

  • Trots att man kan ha vissa sympatier för Sd och betydligt mer av den varan för över 10 år sedan.
   Man kunde då med lite god vilja klassa Sd som ett nationellt parti, som stod upp för sitt land och svenska folk, men det var då det.
   långt före innan en renhårig Sd falang bröt sig ut ur partiet och startade ND.
   Vi får tyvärr betrakta Sd som ett småborgerligt parti!
   Partiledning som har tydligen det som sitt första, att klamra sig fast i Riksdagshuset för att få behålla sin höga lön och njuta av riksdagens förmåner.
   Alltfler börjar att misströsta bland medlemmarna och Sd krävs på en ny partiordförande och ungdomsförbundets Kasselstrand har ställts som förslag till ny partiordförande.
   Den mannen är nog inte något dåligt förslag, han har åtminstone den nationella instinkten att Sverige måste försvaras, mot landets förgörare!
   När det gäller Jimmy Åkesson så är det inte så mycket bevänt med den saken, han vill ha invandrarna in i partiet och stödjer Expo:s Svenska Kyrka och religionerna i största allmänhet.
   Och hans försvar för Israels sak är bara förmycket!
   Valet 2014 lär inte bli den framgång som Sd sympatisörerna trodde först, det blir ett ras ifrån tänkta 15 % och förmodligen ned till under
   10% av väljarnas röster.
   Jag kan ha fel, men mycket lutar åt det hållet, just för att alltfler börjar misströsta och hur gick det med kravet om att stoppa massinvandringen? Den har ju ökat istället!

 1. Stå upp för den du är även när du röstar vad som än händer och oavsett vilka oppinionssiffror som publiceras. Det kanske inte i den
  allra första vändan förändrar Sveriges liv, men det kommer garanterat
  förändra ditt liv när du till och med står upp för den du är även när du
  röstar. Jag är etno-pluralist och för en etnopluralist finns det bara ett
  parti som är etnopluralistiskt – ND- därför röstar jag 2014 på dom även om min Far och nägra till envisas med att säga att jag då ”kastar bort min röst”. Jag måste någon gång i något Val få ”resa mig upp” oavsett vad andra tycker, i och med att jag redan nu bestämt mig kanske kanske gör att jag från någonstans i mitt inre nu får möjlighet och verktyg att börja kunna bekämpa mina inre brister och nedärvda sjukdomar. Hoppas du läser detta Marc – lycka till.

  MVH: Anders Klasson

 2. […] Agendasättare […]

 3. […] nya chefredaktören på Bonniers Dagens Nyheter har ju lanserat ”agendasättande journalistik” som ett begrepp. DN:s ambition är inte bara att förmedla nyheter och ge egna kommentarer. […]

 4. […] vill påstå att agendamannen Wolodarski här slirar på […]

 5. […] Wolodarski har dessutom klart deklarerat sin ambition att bedriva en ”agendasättande journalistik”. Det betyder att inte bara framföra åsikter på ledarplats och nyheter på nyhetsplats. Det […]

 6. Reblogga detta på Lidenkatten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: