• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

RT

Finns den engelskspråkiga TV-kanalen ”Russia Today” med i utbudet hos något betal-tv-företag i Sverige?

Jag kan inte finna att så är fallet.

Här bilder från Boxers, Comhems, Telias och Viasats utbud:

viasat

Det verkar som att vill man få tillgång till RT i sin TV, då måste man skaffa en egen parabolantenn.

Dock finns RT även på internet: http://www.youtube.com/RussiaToday

Dessutom kan vi se RT:s pågående sändningar här: http://rt.com/on-air

Själv har jag förutom SVT och TV4 även Al Jazeera (arabisk, Quatar), BBC (brittisk), Canal 24 horas (spansk),  CCTV (kinesisk), CNN (amerikansk), DW (Deutsche Welle, tysk), France 24 (fransk), NHK (japansk), Press TV (iransk), Sky News (brittisk), Telesur (latinamerikansk, Venezuela) och RT (rysk).

Den kanske bästa är just Russia Today. Så mycket märkligare blir då att denna kanal konsekvent saknas i betal-tv-utbudet.

Eller så är det tvärtom, dvs inte alls märkligt:

förklaringen ligger just i att RT ofta är en nyttig motvikt till västmedias propaganda.

Man vill inte att människor i väst ska kunna ta del av denna.

Propaganda fungerar bäst om den slipper ifrågasättande.

RT America

Jan Milld

23 svar

 1. Just där ligger förklaringen. Det hörs ju på deras slogan varför svenska makthavare inte vill att man tittar på dem.

  Även Fox News blev ju utkastat ur Sverige. Vi är det enda demokratiska landet i världen där man inte kan titta på Fox News.

  Jag har inget fönster söderut sen jag flyttat, men tidigare fungerade brittiska Sky-plattformen för Fox News och RT är ju okodad och gratis.

  • Tittar på Fox News 2, 3 timmar om dagen här i Lima, Peru. Inslagen på Fox Extra, då det visas reklam i USA, är ofta helt fantastiska. Nu måste jag, efter ett halvår i potatisens och tomatens hemland Peru, åka hem till diktaturen Sverige!
   Cheers, Lima-Lasse

 2. Säkert ingen slump att RT saknas, utan ett medvetet val.

  Hillary Clinton har nu förklarat ”internationellt informationskrig”, storsatsar på propaganda. Bl a RT utpekas som ”fienden”.

  http://www.nationellidag.se/visa/default.asp?dokID=1414

 3. […] tror att jag förstår vad hon menar.  Alltfler har upptäckt TV-kanalen Russia Today. Där kan många tittare runtom i världen nu ta del av något annat än […]

 4. En fråga, jag som aldrig sett på denna nyhetskanal, hur vet man vem som ljuger?
  Ryssarna eller vi i väst med tanke på vänstervridna Sverige.

  • Det finns väl ingen bättre metod där än att jämföra olika uppgifter och sedan försöka använda sitt eget sunda förnuft. I Libyenfrågan har jag lätt att ta till mig en mer kritisk vinkling än vad svenska media presenterar.

   RT släpper fram olika röster och låter människor prata till punkt, som SVT inte gör.

 5. Den finns som gratiskanal på Viasat, jag visste inte att jag var så ensam om att titta dagligen på den kanalen.

 6. Oncee people understand that psychopathy and politics are interwoven then they will alwasy be left wondering why politicians act teh say they do. http://www.youtube.com/watch?v=_MZCHjGkTPg&feature=related

 7. Var hittar jag Russia Today!! De Svenska makthavarna vill inte att vi skall se och veta – vi matas med västerländsk propaganda – fascisterna som räds socialismen har dragit på stövlarna igen – idag är det Ukraina och Ryssland som står högst på dagordningen – finns det någon plats på jorden där USA inte är inblandade i konflikter i jakten på olja och mineraler??? Var befinner sig Bildt och Palmeförrädarna Persson & Co idag?? På Långholmen?? Cameron i England skriker ut sin vrede och kallar invandrarna för parasiter!!!! Vem är parasit om inte just England
  som i århundraden parasiterat i länder på jakt efter mineraler?? Slavhandel råder i de flesta länder – allt i Kristendomens och den s k demokratins namn! Lars Forsell sa efter ett besök i Zimbabwe, den tidens Rodesia ”Jag skäms över att vara människa” ! Vem skäms idag?
  Efter ett besök på Västbanken sa Karin Jämtin S ”Det är för djävligt”!
  Är det mindre djävligt idag???

  Stoppa fascismen – leve Socialismen och Ryssland!!

  Ulla-Britt Stenberg Göteborgska 78 vårar som söker Russia Today

 8. Vill man veta vad som egentligen händer i stora vida världen, eller lokalt, de gånger som ens egna hemland tas upp, så ska man tuna in Russia Today. Det har gått så långt att all Svensk media, dvs mainstream så som dagstidningar, tidskrifter, hemsidor för Expressen och Aftonbladet kommit att kallas för Mörkläggningsnytt av dem som hittat Russia Today. Man kan med mycket enkla medel i dag ta reda på vad som är sanningar, halvsanningar och rena rama lögner och indicier. Hur gör man?

  Man ska inte ta en nyhetskälla som absolut sanning eller absolut lögn. Man måste filtrera och kolla flera olika nyhetskällor. I dagens media krig kan man inte gå runt och tro blint på TV eller dagstidningar, då fler av dessa så som i England t.ex. ägs av samma person fast dem står i direkt motpol mot varandra. Sverige förlitar sig till 99,9% till vad som släpps i Washington DC. Varför? Skulle du börja ifrågasätta dem, så skulle du snabbt bli nedplockad på jorden som journalist.

  Det första skulle vara att man försöker riva upp skit om dig som person, Character assasination. Det andra steget skulle bli politiska påtryckningar så att din chef avskedar dig för att du inte följer mainstream media och den korporativa sektorns alla önskemål. Då räknas du som konspirationsteoretiker och kan således heller inte förväntas få någon feedback om något som rör ett visst land eller nationsgeopolitiska intressen.

  RT belyser det som Svensk media och även annan utländsk media helt missar. Man har precis som våra medier brister, men inte alltför allvarliga. Vill man veta vad som händer i världen. Vilka som är vilka och vad som är vad utan att få ett Amerikansk geopolitiskt korrekt svar, så ska man helt klart ge RT en chans. Vill man ha fast-food, mikrad media fortsätt kolla reguljära nyhetssändningar och media. För all del, man mår bättre som människa om man hålls i det fördolda.

  Men inte ens detta fungerar längre. Fler och fler, och nu talar vi inte om några futtiga hundratusen, miljontals människor världen över börjar se vad våra medier helt lämnar utanför det publika ögat. Så japp, kör lite RT, men gnäll inte om din värld ställs på huvud bara och du råkar bli den första i ditt kvarter som faktiskt känner till vad som egentligen försiggår ute i världen.

  • Sanningen kommer man nog närmast genom att lita på mer än en kanal.

   Lägst på min lista hamnar SVT, med kulturmarxister som Hanna Stjärne och Jan Helin i ledningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: