• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Rätten till våra känslor

kanslor1
1.  Vem har rätt att känna sig arg?
2.  På vilka grunder får man ha blivit irriterad?
3.  Vilka uttryck kan ilska få ta sig?

Allt tal om ”alla människors lika värde” till trots står det klart att här mäts med väldigt olika mått!

kanslor2
– Från kriminalpolitiken känner vi igen argumenterandet om dålig uppväxt och bra förklaringar till även grova våldsdåd. Nu senast slog kongolesen Dodou Ahoka med järnrör ihjäl två svenskar i Ljungsbro i Östergötland. Ahoka är tidigare känd av polisen, men hans försvarare – Thomas Bodström – förklarar att det fanns en orsak till morden: gärningsmannen mådde vid mordtillfället inte bra.

– Andra gånger kan det gälla efterlysningar, eller nyhetsinslag om dömda våldsbrottslingar. Regeln inom svenska massmedia är därvid att pixla bilder då brottslingen har utländsk bakgrund.

– Ett tredje exempel utgör polisens spaningsregister på romer i Skåne. Det blev som bekant ett ramaskri i media, med gängse anklagelser om ”rasism”.

Så kan det alltså låta även vid allvarliga brott eller omfattande brottslighet, med många brottsoffer.

– Som invandrare har  man rätt att få känna sig kränkt, och kan därvid inhösta feta skadestånd.

stensby

Det här leder ju över till sverigedemokraten Marie Stensby. Efter att hon påstods ha sagt saker i kommentarsfältet på Avpixlat blev det omedelbara konsekvenser:

Först offentlig uthängning i Expressen, likt ett medeltida skamstraff på kyrkbacken.

Sedan avstängning från sitt arbete som musiklärare.

Även andra kommentator på Avpixlat fick sin identitet röjd av Expressen. Det blev fråga om AVSLÖJANDE, där bl.a. Christian Holmén fick stoltsera med sin by-line.

byline1

Innan jag resonerar vidare kring Stensbys och andras ”förbrytelser”, här en nutidshistorisk återblick.

Det var i maj 1997 som dåvarande invandringsminister Pierre Schori deklarerade att ”främlingsfientligheten skall kriminaliseras och jagas”.

ps
Detta hade tillämpats redan året dessförinnan. Våren 1996 hade Expressen krigsrubriker om ”Främlingshatets nya ansikten” och förbrytarporträtt över ett helt uppslag på tre invandringskritiker, vars brott bestod i att de skrivit böcker där de pläderat för en annan invandringspolitik. På plats med by-line fanns redan då – för 17 år sedan –  Christian Holmén.

byline2

ansikten
Några månader senare gick Expo nr 3/96 ut som gratisbilaga med både Expressen och Aftonbladet, och en angrepp på ”rätthaveristerna” i Blågula frågor.
bgf
Hösten 1999 innehöll de båda kvällstidningarna en ambitiös uthängning av ett antal ”nazister”, med porträtt och namn.

e99
Expressens nu aktuella ”avslöjanden” följer alltså en tradition.

Över till Marie Stensbys kommentar på Avpixlat.

Den gällde s.k. ensamkommande flyktingbarn vilka inte vara nöjda med servicen i Sverige och därför startade en hungerstrejk. Hennes kommentar:  ”Hoppas de svälter sig till döds!”

Själv skulle jag kunna ha uttryckt ungefär detsamma, men med följande formulering: ”Hoppas att svenska myndigheter inte ger efter!”

Bakom båda uttalandena skulle ligga en gentemot ”barnen” kritisk, för att inte säga starkt negativ, hållning.

Till att börja med därför att det inte rör sig om barn, utan om unga män, ofta över 18 år och med påtaglig skäggväxt. I Sverige görs inga ålderskontroller, istället kan bilder som dessa spridas av svenska kommuner:

barn
En förljugenhet som hos både mig och Marie framkallar känslor. Känslor som många andra svenskar delar med oss, i den utsträckning som de förstått hur utnyttjade de är, och vilken sanslös förljugenhet som råder.

Till saken hör också att dessa ”barn” kostar väsentligt mer än vanliga asylanter.

Där finns en personaltäthet som kontrasterar mot den för svenska åldringar eller förskolebarn. Jämfört med situationen i de länder de kommer ifrån har de fått ett sagolikt standardlyft. Det svenska samhället kostar på dem med resurser som det egentligen inte har. Våra egna sjuka och gamla lider av brist på omsorg och vård.

Med instämmande vill jag citera en annan kommentator på Avpixlat, ”Teodoric”:

”Den totalt ansvarslösa massinvandringen måste kompletteras med återinförande av värnplikten. Endast militära insatser kan stoppa dessa vandaler som hänsynslöst utnyttjar en lamslagen befolkning, som inte kan försvara sig.”

Teodoric är, påstår Expressen, densamme som Jim Olsson – en verklig svensk hjälte! Se denna filmsnutt:

Ja, var bor de goda själva?

bor
AVSLUTNINGSVIS, några ord om Sverigedemokraternas företrädare på riksnivå – Björn Söder, Linus Bylund, Martin Kinnunen & Co. Som en ryggmärgsreaktion börjar de pudla, krypa och ursäkta sig så snart media blåser till.

Rätt reaktion är istället:

1. Javisst, kanske Stensby och andra har uttryckt sig så.

2. Det speglar då känslor av frustration som de bär på.

3. En frustration som de delar med väldigt många, och alltfler, svenskar. På goda grunder.

Vad orsakar denna frustration? Det bör media intressera sig för!

kanslor

3 svar

  1. En sak som är populär att hävda i dessa tider då politiskt korrekt media förlorar sitt grepp om folket är att tankarna dras till 30-talets Tyskland. Dessa senaste dagar har mina tankar dragits till 50-talets USA. Jag behöver nog inte upplysa dig om Joseph McCarthy.

  2. McCarthys metoder var många gånger tveksamma och hans anklagelser väldigt svepande. Men om man blev anklagad fick man ändå möjligheten att försvara sig i ett offentligt utskottsförhör, där media var närvarande. 50-talets amerikanska dissidenter och misstänkta kommunister hade det alltså bättre förspänt än vad 90-talets och 00-talets invandringskritiker haft det. Sen har ju forskare med tillgång till KGB:s och GRU:s avkodade signaltrafik kunnat kostatera att senator McCarthy hade rätt i sina uttalanden om att State Department och förvarsdepartementet var infiltrerat av kommunistspioner.Han hade mer rätt än fel som en av dessa forskare sa!

  3. […] Rätten till våra känslor […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: