• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Vilja och makt

Vad envar kan se är att den omvandling av Sverige och andra västländer som pågått sedan några decennier knappast är en tillfällighet. Det finns krafter bakom, som målmedvetet arbetat och arbetar för detta. En omvandling där en omfattande fjärrinvandring – av i Sveriges fall övervägande bidragstagare – ingår. Här ingår också andra moment som kan verka nedmonterande för den medborgerliga sammanhållningen och nationalstaten.

Signaturen G-Lenn-art  är i sina kommentarer med ungefär så här långt, men ifrågasätter att det finns grupper av inflytelserika judar som spelar en så central roll.

Jag ser i huvudsak två moment:

1. Vilja.
2. Makt.

1. Vilja

Barabra Spectres uttalanden återspeglar en viljeinriktning från ledande judar.

”Det är en oerhörd omvandling för Europa att genomföra…judar kommer att vara i centrum av detta…”

”…utan denna ledande roll och utan denna förändring kommer Europa inte att överleva.”

Kan det uttryckas tydligare?

Aktuella mediainlägg av judiska företrädare stärker den bilden.

2. Makt

I USA har judiska organisationer och nätverk en mycket stor makt. Demokratiska partiet finansieras till ca 50% genom judiska bidragsgivare, Republikanska partiet till ca 25%.

Som framgår av bl.a. ”Kritikkulturen” var det judiskt lobbyarbete som 1965 låg bakom omläggningen av USA:s tidigare restriktiva invandringspolitik.

I Sverige har många fler invandringskritiker än BGF kunnat konstatera att vi har en mediadiktatur. Som Stephane Bruchfeld tydliggjorde 1997 handlar det här om en judisk dominans.

Enligt upplagestatistik från 2002 för dagstidningar med mer än 100.000 ex återfanns Bonniers DN, Expressen, Sydsvenskan och Dagens Industri, därutöver Hjörnes GP.  Sammantaget har de 66% av den samlade upplagan. Dagens Nyheter har haft en särskild tyngd genom sin ”DN Debatt”.

Denna dominans räcker för att kunna prägla mediaklimatet i stort. Integritet är bara alltför sällsynt bland människor, de flesta flyter med strömmen. Redaktörer och journalister utgör därvid inget undantag.
Notera  Milgrameffekten.

En bra kommentar kring detta lämnades av signaturen ”AT”.

Det permanenta kampanjandet om ”Förintelsen” – där invandringskritik kopplas ihop med de allra grövsta förbrytelser – vittnar på en gång om både viljeinriktningen och maktresurserna.

6 svar

 1. Jag börjar tro att Reinfeldt inte är Svensk.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 2. Den här debatten kan vara av intresse i sammanhanget:

  Did VFR make a prejudiced reference to Jewish supporters of homosexual ”marriage”?
  http://www.amnation.com/vfr/archives/019739.html

 3. Vad det gäller Barbara Spectres uttalande så, nej, det kan inte sägas tydligare och hon talar förmodligen sanning också som hon uppfattar situationen. Men betyder det att hon nödvändigtvis har rätt? Jag kommer inte ihåg just nu vem som sa det men det var någon om att judar, framförallt mer sekulära judar, har en tendens genom sin religion att se messias hos sig själva. När jag lyssnar på Barbara Spectres uttalande så var det det första som jag kom att tänka på. Hon ser uppenbarligen sig själv och sina fränder som de utvalda som ska leda Europa bort från sitt monolitiska, bigotta förflutna. Vad vi framförallt har att göra med är en sekteristisk fundamentalist. En sådan kommer troligtvis, för att inte säga oundvikligen, att överdriva sin egen roll i sammanhanget. Jag har iaf aldrig hört om religiösa rörelser, framförallt inte sådana som ser sin uppgift att leda människor som att deras egen roll i sammanhanget är i stort sett betydelselös.

  Detta jag säger ska inte ses som ett argument att judar inte har någon ledande roll, det är inte det jag säger här. Det jag säger är att det inte finns någon anledning att dra den slutsatsen av denna virrpannas uttalande. Många AFA:iter ser troligen att de spelar en central roll i bekämpandet av rasismen när deras betydelse i sammanhanget är näst intill obefintligt. En islamistisk fundamentalistisk ledare som säger att Allah har sänt honom och hans gelikar att bekämpa den stora satan USA eller något liknande talar säkert också sanning för hur han uppfattar situationen. Han tror säkert också att han kommer spela en central roll för USA:s fall. Hittills har vi inte sett någon sådan rörelse som gjort speciellt mycket. Jag ser ingen anledning att tro mer på Barbara Spectre än på denna islamistiska ledaren. Hon är ingen politisk analytiker. Hon är en fundamentalist som har sett sitt kall och likt andra fundamentalister så tror hon att hon och hennes fränder är i centrum av händelserna.

  Att judar, framförallt i USA, har väldigt stor makt är inget jag säger emot. Men den bidragsgivningen du referar till, är det så att om vi inte haft den så hade de politiska partierna i USA istället bedrivit en mindre ”mångkulturell” politik? Jag ser ingen anledning att tro det. Demokraterna kan vi utesluta direkt. Det var längesen det partiet togs över av den progressiva sociala vänstern och nu är partiet dessutom smockfullt med etniska minoriteter som svarta, judar och latinamerikaner att jag ser det som fullständigt kört att något vettigt ska kunna komma ur det partiet inom det området. Att judar slänger pengar över dem beror nog snarare på att de vill att de ska fortsätta vara prosionistiska. Det finns många inom framförallt demokraterna som tycker att man ska sluta slänga en massa pengar på det.

  När det gäller judisk media i Sverige så ser jag ingen anledning att tro att medierna skulle vara bättre om man tog bort judars inflytande. Är det inte rent av så att de mest kontroversiella artiklarna i mainstreammedia trots allt kommit från Ulf Nilson och Per Gudmundson som båda arbetar för Bonnier och fått sina artiklar publicerade i deras tidingar? De blir däremot hysteriskt attackerade av sina icke-judiska kollegor när de gör så där Gudmundson nu tydligen även fått mottaga dödshot.

  Vad jag letar efter är bevis som säger att det hade sett så mycket annorlunda ut om vi inte haft detta judiska inflytande, att vi så att säga varit på ett annat spår ideologiskt annars. Jag måste säga att jag inte hittat några speciellt övertygande bevis som styrker detta. Jag har även skrivit tidigare att det är svårt att avgöra hur pass mycket det beror på att Bonnier är judeägt som gör att det skrivs vad som skrivs. Journalisterna är ju som de är, de tycker vad de tycker. Den enda journalisten som på allvar kan sägas ha brytit sig loss från detta är ju Julia Caesar. Borde det inte finnas fler sådana annars om journalister verkligen tycker annorlunda? Jag tror faktiskt inte att journalisterna bara skriver vad deras överordnade vill att de ska skriva utan de skriver som de gör för att de tycker så.

  Jag är också tveksam om det finns en mer globalt centraliserad judisk makt som driver en gemensam agenda i alla länder där det finns inflytelserika judar. Snarare verkar judar agera som hur ställningen är i landet. Artikeln från hon från judiska centralrådet du länkade till som upprör sig över främlingsfinetligheten. Jag kan ha fel men jag tror inte att en liknande artikel hade skrivits i en tidning i Danmark. Körösi brukar även bli upprörd över SD:s framgångar men som jag har uppfattat det så bryr sig inte de judiska motsvarigheterna i Danmark så mycket.

  Alla drar heller inte riktigt åt samma håll. När Thilo Sarrazin kom ut med sin kontroversiella bok i Tyskland där Stefan Kramer som jag tror är Tysklands motsvarighet till Körösi agerande hysteriskt på ett sätt som Körösi skulle ha gjort. Men han blev attackerad av två tysk-judiska journalister vars namn jag inte kommer ihåg för att skrämma upp folk med att ta upp förintelsen som inget hade med saken att göra och tyckte att Sarrazin hade rätt. De allra flesta journalister i Tyskland hade, om jag uppfattade situationen rätt, annars gjort ungefär som Kramer vare sig de var judar eller inte.

  Att konstant hålla på och tjafsa om förintelsen behöver inte vara ett tecken på judisk vilja. Vad som är centralt i det hela är att ett västerländskt land med en nationalistisk regim begick grymma rasistiska brott. Syftet är naturligtvis att trycka tillbaka nationalistiska tankar hos folk eftersom vi får lära oss att det är detta som nationalism i förlängningen leder till. Att vi aldrig för höra på överlevare från kommunismens fasor fastän de mördade betydligt fler beror på att det inte finns något politiskt intresse för det. Sett till maktens intressen så finns det inget att vinna på det.

  Med detta sagt så vill jag återigen säga att jag anser att det judiska inflytandet ha varit väldigt negativt för att ingen ska tro något annat. Men jag lägger uppenbarligen inte lika stor betydelse i det som vad många andra gör (en del lägger ju också än mindre betydelse i det, en del ser ju judar som någon slags allierad i kampen, vilket jag anser är helt felaktigt).

  Det finns säkert en del till som jag kan ta upp men jag tror det var det viktigaste. Texten börjar bli ganska lång nu. Jag hoppas att jag gett en klarare bild för mina argument i frågan. Jag skulle avslutningsvis vilja säga att det finns många duktiga, intelligenta forskare som undersökt det här. Många har kommit till ganska olika slutsatser. När jag läste den texten som jag kommenterade först så fick jag nästan uppfattningen att det var judar som låg bakom och att det egentligen inte var så mycket att diskutera utan så är det bara. Jag kanske uppfattade det fel men det var den bilden jag fick. Jag vill nog ändå se det som en väldigt öppen fråga då det finns så mycket hit och dit som måste analyseras och det finns heller inte någon som sitter inne med alla svar då det ju inte är helt lätt att analysera sådant här.

 4. Det står mycket om judar i bibeln och för det mesta fördöms de av Jesus som ska ha sagt att man aldrig kan lita på en farisé, alltså en anhängare av en viss judisk-politisk inriktning. T.ex. Matt 23:15 ”Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare som far över land och hav för att vinna en enda proselyt, och när någon har blivit det, gör ni honom till ett helvetes barn, dubbelt värre än ni själva.”
  (Proselyt är en nyligen vunnen anhängare av en viss åsikt, oftast en trosuppfattning men även politisk – wikipedia)
  Luk 12:1 ”…Jesus vände sig till sina lärjungar och sade: ”Akta er för fariseernas surdeg, hyckleriet. Det finns ingenting gömt som inte skall komma i dagen och ingenting dolt som inte skall bli känt.

  Även sanddukerna, ett annat part inom judendomen, fick sig några kängor. Frågan är, var det makten Jesus kritiserade eller fanns det andra politiska partier också, vilket skulle innebära att det vara bara de judiska grupperingarna som fördömdes..? Är inte en expert på historia men nog fanns väl romarriket och dess folk då. Agenda-frågan är hursomhelst gammal! Obs, Jesus kritiserade vissa judiska grupperingar, inte alla judar. Idag finns det officiellt inte olika judiska grupperingar vad jag vet även om det inofficiellt existerar, ett försök till homogenisering eller att dölja kritik?

 5. […] Vilja och makt  – Kosmopoliter  – Agenda-summering – Kalla fötter […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: