• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Fula trynen

Hela tiden misslyckas jag.

Min ambition är att lägga ut nya boggtexter endast varannan dag, men ständigt dyker det upp något nytt, som bara måste kommenteras. Idag får jag skylla mig själv, eftersom det jag igår lade ut inte kan hänga kvar utan att kompletteras:

Anledningen till krigsscenerna i London och andra engelska städer är ju inte att Storbritannien bombar i Libyen. De som plundrar butiker och begår övergrepp mot andra människor gör det inte som någon slags politisk aktion.

Min spontana känsla, när jag igår jämförde med Storbritanniens upprepade angreppskrigande tillsammans med USA, var att britterna nu s.a.s. rättmätigt bestraffas för sina egna illdåd.

En hake med det resonemanget blir att de engelsmän som får sina närområden demolerade inte är samma personer som drivit fram den aggressiva brittiska utrikespolitiken. Å andra sidan har varje väljare ett medansvar, genom att ha röstat fram dessa politiker.

Priset betalas nu varje dag av människor i Libyen. De får sina städer demolerade i större omfattning än vad som skett i England.  Antalet dödsoffer till följd av bombningarna överskrider också dem till följd av kravallerna.

Detta bombkrig bär framförallt David Camerons signatur.

Ett samband mellan krigandet utomlands och kriget på hemmaplan ligger möjligen i att alla soldater, bomber och granater kostar mycket – pengar som istället kunde ha satsats på en bättre tillvaro för människorna i Storbritannien.

Ytterligare en koppling: När kravallerna bröt ut hade man inte nog med poliser för att  hantera situationen. De brittiska soldaterna i Afghanistan kunde då ha behövts i Storbritannien.

Den hela avgörande förklaringen till bränderna i brittiska städer ligger dock i massinvandringen och ”mångkulturen” – som Enoch Powell förgäves varnade för redan 1968. Det är bara att konstatera hur rätt han hade!!!

”Som ett brev på posten” kommer nu skuldbefriandet.

De som plundrar har sysselsättningsproblem och ansvarat för detta ligger på det engelska samhället, hävdas det.  ”Det är ett sjukt samhälle som förmår sina unga att göra detta”– ungefär så lät ett intervjusvar på RT i kväll.

Med den logiken skulle det norska samhället kunna lastas för Anders Breiviks mordorgier.

Envar måste naturligtvis hållas ansvarig för sina egna handlingar, annars går det utför!

PS

7 svar

 1. Jag tycker inte du har misslyckats alls. Måhända tar bloggen upp för mycket av din tid, men dina tankar tar jag gärna del av varje dag.

 2. Du får väl låta udda vara jämt!

 3. Finns inte många som ger ut så allsidig info om samhället och värden och sätter pricken över i ett så att säga som Janne gör. Desutom har både ironi och allvar blandat.

 4. Håller med anonym, inser vad du menar med ett misslyckande, men vi som bloggläsare känner oss som vinnare. Fortsatt tack för ditt värdefulla arbete.

 5. Din blogg är nog den mest värdefulla efter PI
  Av alla nationella bloggar är din som går mest in på djupet
  Nationell Idag är Sveriges mest underskattade tidning – sista numret är en pärla
  Min åsikt alltså !!

 6. Fattar inte varför Sverige ska delta i kriget i Libyen, försöker Reinfeldt samla poäng eller vad ?
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 7. Du har inte misslyckats med någonting, Jan, däremot är din blogg både slagkraftig, sanningsenlig och värdefull. Men så är det ju med oss politiskt inkorrekta, våra bloggar är samtliga av dessa tre saker. Och det gillar inte PK-etblissemanget, det är därför som de dömer ut för att vara rasister utan att peka på någonting som skulle kunna tyda på det.
  Men anledningen till att PK-etablissemanget inte gör det är att de inte har några belägg för sina påståenden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: