• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Omtänkande (sd)


Sverigedemokraterna har bytt sin huvudbeteckning, från ett nationellt till ett socialkonservativt parti. I begreppet ”socialkonservativ” lägger Jimmie Åkesson två moment:
– traditionella värderingar
– socialt ansvarstagande.

Tycker jag att det är bra eller dåligt?

Jag tror att det kan vara bra!


Det finns ju ett vacuum på den partipolitiska arenan, efter att varken Moderaterna eller Kristdemokraterna längre försvarar socialkonservativa hållningar.

Som både jag och många andra kunnat konstatera har vi fått en 7-klöver i riksdagen. Formellt olika partier, men i sak överens om allt väsentligt –  från att socialt och ekonomiskt montera ned Sverige till att  deltaga i angreppskrig mot andra länder.

Jimmie Åkesson ser en potential för SD att på sikt blir ett 30-procentsparti. Det är en bedömning som jag delar.

Egentligen borde SD kunna bli ett 60-pocentsparti, med tanke på hur övriga partier lämnat ”walk-over”, men man ska inte underskatta makten hos massmedia och andra kanaler för indoktrinering.

Som erfarenheten visar är det långtifrån självklart att människor förmår vara rationella, och se till sina egna intressen.

Jag tycker att SD hade ett anslag i sin valfilm som var både riktigt och viktigt: all politik handlar om prioriteringar. Resurserna är begränsade. Mer till ett ändamål gör att mindre blir över till andra ändamål.

Det finns också samband såtillvida att  import av grova brottslingar ger fler brottsoffer. I synnerhet om denna import kombineras med att få brott klaras upp och att få brottslingar riskerar några straff.

Också här har SD tidigare varit inne på rätt linje: brottsoffers intressen ska prioriteras framför brottslingars. Fortsättningsvis ska SD lyfta fram sin kriminalpolitik. Också det tycker jag är bra.

FARAN  för SD är uppenbar, nämligen att partiet, i en strävan att bli accepterat som ”seriöst” och att få komma in i ”stugvärmen”, blir alltför utslätat. Överger centrala moment i sin politik.  Tendenser i den riktningen har varit tydliga alltsedan man började tala om att Sverige ”inte ska ha mer invandring än” andra västeuropeiska länder.

Rimligen ska man skilja på invandring av olika slag. En invandring av det slag som erfarenhetsmässigt visat sig skada vårt land – dvs från Afrika och västra Asien – ska vi överhuvudtaget inte ha!

Möjligen ökar risken för utslätning av SD med en nedtoning av att partiet är ”nationellt”.

Samtidigt finns detta politiska utrymme att ta tillvara. Sverige behöver verkligen ett socialkonservativt parti!

Kanske behöver Sveriges riksdag tre partier:

1. Ett samlingsparti för det politiskt korrekta.

2. Ett socialkonservativt parti.

3. Ett nationalradikalt parti – med fokus på fred, beredskap och överlevnad.

13 svar

 1. Har länge undrat över hur man kan tala om att vara ansvarsfull, värna om medborgarna, vara ett humant land samtidigt som man för en kriminalpolitik som låter tex en notorisk rattfyllerist upprepa sitt brott gång på gång tills den kör ihjäl någon.
  Vad gäller stugvärmen hoppas jag för allt smör i Småland att SD inte låter sig lockas av den. De vinner nog i längden på att stå på sig.

 2. Rätt likt hur jag själv resonerat kring senaste turerna kring SD.
  En riksdag med 3 partier kan så vara.
  Helst ser jag en framtid med ett Sverige styrt av direktdemokrati.
  http://www.direktdemokraterna.se

  • Corpsegrinder:

   – Direktdemokrati är ett idealiskt styrskick!

   Många av de problem vi ser i samhället är en direkt orsak av brist på demokrati. Det löser vi bara med mer demokrati!

   Jimmie Åkesson har flera gånger lyft fram Schweiz som stort föredöme, jag är säker på att alla direkt-demokrater kan finna en plats i SD.

   //ES

 3. Föredetta Moderat har skrivit en bok, om hur det är att arbeta för Moderaterna och Fredrik Reinfeldt , kan vara ett bra julklappstips, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/11/28/forra-m-riksdagsledamoten-ger-hard-kritik-mot-moderat-partikultur/

 4. Helrätt tänkt. Jag hoppas också på ett renodlat nationalistiskt parti.
  Tvivlar på SDs inriktning, speciellt efter att Patrik Ehn adresserat Björn Söder, om rykten att SD kontaktat israeliska affärsmän.
  Han fick inget svar.
  Sionisterna Ekeroth och Avpixlat kör med sitt muslimhat och en agenda som är annorlunda den person som är kritiskt mot media, finans och maktelit.

  • Sune Tryggve:

   – Du menar ett parti som kvalificerar sig som ”judekritisk”?

   Det är ett minimi-krav har jag märkt hos läsarna av nationell.nu och för att överhuvudtaget godkännas av den nazistiska rörelsen i Sverige.

   ”Judekritisk”, fanimig bland det vidrigaste nät-nassar någonsin myntat i ett kommentarsfält på nationell.nu!

   //ES

 5. SD lever ganska gott på massmedias bild av dem. Mängder av människor jag pratar med uttrycker att de har röstat SD i senaste valet eller skall rösta SD i nästa val för att de (väljarna) vill stoppa invandringen och repatriera en majoritet av alla främlingar. Att SD varken är för ett invandringsstopp eller repatriering känner många inte ens till.
  Flera av SDs väljare börjar också inse faran med att de verkliga makthavarna i dagens samhälle, medierna, i mångt och mycket domineras av judiska intressen. Men inom SD är minsta yttrande från medlemmar i den judiska frågan tabu och leder till uteslutning ur partiet.
  SD har, vad jag tror och upplever, ett starkt mandat för att föra en politik snarlik den Svenskarnas Parti vill föra. Betänk att många SD-väljare bara lever på bilden av partiet som massmedia målar upp.

  • Henrik Hanell:

   – Hur hade Svenskarnas Parti tänkt vinna väljarnas stöd för att kunna avskaffa demokratin?

   Det är just pga. dessa nazistiska krafter vi demokrater för Sverige ”envisas” att stödja SD.

   Våra alternativ snävs till frågan om att stödja en demokrati eller en nazistisk diktatur. Då blir vi Sverigevänliga demokraters val enkelt!

   //ES

   • Läs gärna SvP:s partiprogram (får väl påpeka att jag inte är medlem i partiet men väl en nyfiken sympatisör så om det föreligger någon slags dold agenda känner jag inte till den). Jag hittar ingen punkt som förespråkar ”nazistisk diktatur”.
    Ett annat samhällssystem än det vi har idag tycker jag är eftersträvansvärt då demokratin får anses ha visat sig fungera mycket dåligt. Att totalt köra över riktig folkopinion till förmån för de åsikter media förfäktar tycker inte jag är positivt. Att tro (nu utgår jag ifrån hur många demokrater resonerar, inte nödvändigtvis du) att en ”lapp i lådan” vart fjärde år är detsamma som folkstyre är enligt mig naivt. Våra demokrater i Riksdagen lyssnar inte på sina väljare (inte heller SD ty då hade de radikaliserat sina åsikter istället för tvärtom) under mandatperioderna utan fortsätter att vart fjärde år spy ur sig lögner för att trygga en fet lön. Att svenskarna går på detta val efter val tycker jag är tragiskt.
    Jag anser att vårt land bör styras av män och kvinnor vars främsta prioritet är svenskarnas bästa. Demokratin har istället sållat ut karriärister och opportunister till styrande postioner.
    Jag ser hellre ett styre av män och kvinnor som arbetar för mitt folk än ett styre av lands- och folkförrädare (ja jag räknar in SD här då man slopat repatrieringskrav) som vart fjärde år kan lämna plats åt nya förrädare.

   • Henrik Hanell:

    – A-ha.. Så i brist på demokrati vill du löpa linan fullt ut och införa diktatur? Lysande logik..

    Att du inte har bättre koll på de människor du stödjer gör ditt engagemang pinsamt.

    Svenskarnas Parti styrs av samma nazister när partiet gick under namnet Nationalsocialistisk Front (NSF).

    Det är samma nazistgäng som ville ha väpnad revolution mot demokratin och hämnd på världens judar.

    Här har du t ex. Björne Björkqvist, redaktör för dåvarande partiorganet Den svenske nationalsocialisten, numera ”Realisten”:

    ”Den här gången, kamrater, ska vi gräva ner judeäcklen en gång för alla” sa samme Björne som kandiderade i Färgelanda kommun i valet.

    Fina killar du stödjer..

    //ES

   • Så för att jag stödjer ett parti vars punktprogram jag finner mycket postivt i är jag ”engagerad”?
    Om någon i det partiet tidigare har gjort ett uttalande som kan tolkas som en våldsuppvigling är det mina ord?
    Jag tycker SvP gör ett bra arbete med små men viktiga och positivt laddade aktioner i de kommuner de är aktiva.
    Sådär. Då var det färdigdiskuterat för min del.
    Trevlig kväll.

 6. […] nya partibeteckning som  socialkonservativtlämnar ju politiskt utrymme för ett nytt parti i riksdagen.  Ett tredje parti, vid sidan av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: