• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Söndra och härska

netcongress

”Israel har rätt att försvara sig”, har s-ledaren Stefan Löfvén nyligen deklarerat.

Ingen behöver därvidlag betvivla Israels förmåga.  Israel är en ledande vapenexportör och denna export har blivit en viktig plusfaktor för landets ekonomi. Israeliska vapen borgar nämligen för högsta kvalitet, är effektiva och pålitliga. Högteknologi,  utprovad i strid – Israel har haft en aldrig sinande tillgång på palestinier som försökskaniner.

Kunskapskanalen:

”Israels vapenexport är en av de största i världen och efter 11 september-attackerna i USA 2001 har vapenindustrin gjort större affärer än någonsin tidigare. I Israels vapenlaboratorier utvecklas ständigt alltmer avancerade vapen som testas på verklighetsbaserade scenografier i form av palestinska byar och även i skarpa lägen… En dokumentär om hur den israeliska militära ockupationen av Gaza och Västbanken har gått från att vara en börda till att bli en säljbar och mycket lönsam nationell tillgång.”

Förmågan finns alltså.

Inte heller behöver vi betvivla Israels beredskap och använda tillgängliga vapen mot människor i Gaza. Detta manifesterades eftertryckligt i januari 2009, då Israel flygbombade bostadsområden med vit fosfor. Under det Gazakriget dödades över 1400 palestinier och 13 israeler.

I det nu pågående kriget är proportionerna desamma – hittills ca 200 dödade palestinier och en israel.

fosfor

Den nye s-ledarens uttalande aktualiserar innebörden av att ”försvara sig”.

Om det är vad Israel nu håller på med – ska inte samma rätt tillkomma palestinierna? Ska då inte även deras raketer in i Israel ses som försvarsåtgärder?

När Hamas dödar en israel är det ”terrorism”. När Israel dödar hundratals palestinier, skadar många fler och gör än fler hemlösa, då räknas det inte som ”terrorism”. Uppenbart är ju hur man här mäter med olika mått.  Varför?!

Skillnaden mellan Israel och Hamas är att Israel har modernare och effektivare vapen.  Är det vapnens karaktär som avgör skillnaden?

Eller är det avgörande vem som dödar vem?

Orsaken till det nya Gazakriget ligger inte i varken några dödade judiska bosättare eller i raketbeskjutning från Hamas. Nej, den ligger i att Hamas och Al Fatah hade försonats och enats. Det kunde Israel inte acceptera och där har premiärminister Nethanyahu varit mycket tydlig.

arabland

I arabvärlden har på senare tid gentemot Israel kritiska maktcentra mer eller mindre eliminerats:

• Irak (2003)

• Libyen (2011)

• Syrien (2011)

• Egypten (2013)

Lägg till detta israeliskt inflytande i Washington och Bryssel.

Sammantaget gav detta ett manöverutrymme i Gaza 2009. Det gäller än mer i Gaza 2014.

RESULTATET av fortsatt krigande i Gaza blir detsamma som i Irak och Syrien,  Afghanistan och Libyen: stora flyktingströmmar till Europa. Det påskyndar den mångkulturella omvandling av vår världsdel, på det sätt som Barbara Spectre föreskriver.

bs

Samma utvecklingen pågår i USA: de amerikaner som härstammar från Europa försätts i minoritet. Också där pådrivet av judiska krafter.

Hur palestinier trängts tillbaka sedan 1948 framgår av denna karta.

pmap

Även vi svenskar trängs nu tillbaka i vårt land – antalet ”utanförskapsområden” växer hela tiden.

utanfor

”Det finns inga palestinier”, har vi fått höra från sionister.

”Det finns inte vi och dom” (och därmed inga svenskar), får vi höra från agendajudar.

Här finns två ockupationer att häva.

Samma kamp, här som där!

 

PS

karta

Det handlar också om olja och gas! Stora fyndigheter har ganska nyligen gjorts i området. Bl.a. kan havsområdet utanför Gazaremsan där visa sig värdefullt.

Kolla t ex dessa länkar från förra året:

Israel på väg att bli oljestormakt (SR 15/7 2013)

”Israels gasfynd bäddar för konflikt”  (DN 15/7 2013):

”Även utanför Gaza har gasfyndigheter hittats – och frågan som många ställer sig är vem dessa tillhör.

– Vem ska utvinna dem? Det är ju Hamas som styr Gaza.

Det geopolitiska spelet kan få oanade konsekvenser, ..”

Oljebolag räds östra Medelhavet  (DN 10/10 2013):

”Bråket om naturtillgångarna i östra Medelhavet mellan Libanon och Israel fortsätter. För tillfället finns det inga oljebolag som vill borra i området med risk för ett nytt krig.”

Enorma oljefynd stärker Israel  (Världen Idag 12/6 2013):

”Israels stora olje- och gasfyndigheter kan förändra maktbalansen i regionen och göra Israel till en energipolitisk supermakt. För oljerika arabländer är det ett oroväckande scenario.”

”…de stora gasfyndigheterna är bara början. Sökandet efter olja har visat att Israel sitter på en av världens största oljetillgångar. Beräkningar från World Energy Council, ett globalt energiforum, tyder på att Israel sitter på de tredje största tillgångarna på skifferbaserad olja i världen, efter Saudiarabien och Venezuela.”

eia

Ur pdf-fil från amerikanska ”eia”:

”Offshore natural gas discoveries in the Levant Basin have the potential to significantly alter energy supply dynamics in the eastern Mediterranean region, however several outstanding issues—including armed conflict, territorial disputes, and macroeconomic uncertainty—could limit the viability of those supplies in the short term.

The eastern Mediterranean region—defined in this report as Cyprus, Israel, Jordan, Lebanon, Syria, and the Palestinian Territories—is currently undergoing changes to its energy landscape.”

”Of the other countries in the region, Jordan—unlike several of its neighbors—does not possess significant oil resources and holds just 213 Bcf in proved reserves of natural gas according to the Oil & Gas Journal. Cyprus, Lebanon, and the Palestinian Territories did not have significant proved reserves of oil or natural gas as of January 2013, according to the Oil & Gas Journal, but successful offshore exploration in the Levant Basin over the past several years means that the level of reserves should soon change in Cyprus and the Palestinian Territories. Further, planned exploration in Lebanon could uncover recoverable quantities of oil and natural gas in the coming years.”


 

PPS

http://www.youtube.com/watch?v=dMniFQCyqTg

 

Läs mer

Gaza-montage

BGF-intervju, Lasse Wilhelmson

Finns det svenskar? (film)

Islamisering – nej tack!

Om terror och fotboll

Oslo

Palestina-meny

Varför judar välkomnar muslimer i väst

36 svar

 1. Varför skall vi överhuvudtaget diskutera den där konflikten? Alltså, att vara någon sorts världssamvete hör sjuttiotalet till, emå. Oavsett vad vi säger eller gör så kommer situationen inte bli bättre där nere. Blir araberna mäktigare kommer de bete sig precis likadant. Det finns inget rätt och fel där nere, så varför låtsas att det finns det? Den enda rimliga hållningen är ”rör inte oss”. Tycker jag.

  • Precis som Jan skriver så är det samma krafter som vill utrota de vita européerna genom massinvandring och folkblandning som bombar palestinska barn med vit fosfor.
   Därför är det intressant och viktigt. Israel och dess agerande är judiska idéer materialiserade bortom vad som är möjligt i västvärlden idag.

   • Kommer palestinierna att värna våra intressen när deras fränder här i sverige angriper oss? Alltså, hel upplägget känns som hyckleri. Jag bryr mig föga om palestinier.

  • Till en del kan jag ge dig rätt, Martin. De palestinier i Sverige som jag känner till är sannerligen ena ”märkliga ambassadörer” för sitt folk!

   Men jag vill inte låta mig styras av dem i mina ställningstaganden.

   • Jo, du vet säkert mer än jag om detta. Men det där med att ta ställning i konflikter ute i världen mellan olika folk. Varför det? Jag tar ställning i en enda konflikt och det är världens attack på oss svenskar. De övriga är ointressanta.

   • Måste medmänsklighet vara villkorat? Som kristen tror jag inte det.
    Palestinier i Sverige vill jag gärna se återvända hem då de som Jan påpekar är ”märkliga ambassadörer” men jag kan inte blunda för att barn faktiskt slaktas systematiskt. Det väcker min sympati. På samma sätt som jag känner med familjerna till de tre kidnappade och mördade (mycket möjligt ihjältorterade) israeliska ungdomarna på Västbanken. Skillnaderna mellan palestinsk terror och israelisk är dock milsvid, så som Jan mycket bra har illustrerat med sin artikel.

 2. VIKTIGT!!!
  Lyssna på ”Danmarks röst” den 16 juli 23 minuter in i programmet.
  Doktor Jakob Nordangård avslöjar globalisternas taktik för att införa en världsregering.
  Alla som värnar om framtida demokrati bör få reda på det.

 3. Jan, du står på vänsterextremisters och islamisters sida! Israel måste ha ett starkt försvar för att kunna överleva som stat. Det har historien visat. Jag hävdar att det är islams anda som hela tiden söker konfrontation med Israel. Islam tolererar inte att dess land är ockuperat av icke-islam. Därav muslimers stora hat mot judar. Därav de flesta illdåd mot judar i världen.
  Vanligtvis uppskattar jag ditt skrivande. Men i Israel/Palestina-konflikten tycker jag att du vinklar på samma sätt som politiskt korrekt media. T ex kartan du visar. Den är ingen rättvisande bild. Du glömmer (medvetet) bort undanträngandet och fördrivandet av judar från hela Mellanöstern.
  Och hur du får orsaken till kriget, att Israel inte kunde acceptera Hamas’ försonande med Fatah, begriper nog ingen. Varje land som blir beskjutet med raketer agerar, om det kan! Speciellt om det är från en organisation som inte erkänner landets rätt att existera!

  • Konflikter mellan judar och (deras egna ord) ”goyim” är mycket äldre än Islam. Varthelst det judiska folket har satt sin fot har konflikter uppstått detta har ofta mynnat ut i rent hat som urartat i otrevligheter.
   Enligt sunt förnuft är det logiskt med devisen ”Det är inte ens fel när två träter” men enligt traditionellt judiskt tänkande är det inte så.
   Där är alltid judar oskyldiga och den andra sidan i konflikten ”ondskefulla antisemiter”.

   • Var har det uppstått konflikter menar du? Och vilka har drabbats? Varifrån kommer ditt påstående om ”traditionellt judiskt tänkande”?
    Om ”judar alltid är oskyldiga”, varför finns det då ett rättsväsende i Israel? Många judar blir dömda där, ibland för brott begångna mot muslimer.
    Kom gärna med fakta istället för vedertagna falska påståenden. Jag anar att judehatet lyser igenom. Förhoppningsvis har jag fel!

   • Det traditionella judiska tänkandet hittar du i Talmud och du ser det manifesteras i Israel.
    Givetvis förekommer det att judar döms för brott mot palestinier. Då så gott som alltid i civilia domstolar. Det är tämligen ovanligt, som jag förstår efter lite internetsök, att någon inom militären ställs till svars.
    Istället har Israeler haft en förkärlek för att välja militära förbrytare till premiärministrar. Menachem Begin, Yitzhak Shamir, Ariel Sharon et consortes.
    Sedan är inte det här svartvitt. Men jag tycker det är vidrigt när talesmän för Israels regering och militär kallar fyra lekande barn för ”mänskliga sköldar” och skyller deras död på Hamas samtidigt som hela världen oavbrutet ska gråta över den i tyfus bortgågna Anne Frank för att inte stämplas som antisemiter.
    ”Allas lika värde” är judiska Israelapologeter i SKMA och liknande organisationer alltid snabba med att skrika när svenskar önskar försvara sitt folk. Det är äckligt, rent ut sagt.

   • Talmud (Mishna) är många skrifter som bygger på Bibeln (Tanak). Israel och hela den (f d?) kristliga västvärlden, inklusive Sverige, har sin moral och sitt rättstänkande till största delen utifrån Bibeln. Även om Tanak inte innehåller Nya Testamentet blev Israels statsbildning vad gäller lag och rätt minst lika bra som den bästa i väst. Jag har varit i Israel ett flertal gånger, känner flera israeler, både judar och araber, både troende och sekulära. Ingen förstår vad du pratar om. Möjligen att du blandar ihop med islamism. Tyvärr har jag inte lärt känna någon islamist… Har dock förstått att islamister anser sig vara helt oskyldiga och rättfärdiga i sin kamp för islam.
    Sedan är det tokigt att blanda ihop folket i Israel med t ex SKMA, eller expo eller Bonniers eller banker etc. Folket i Israel vill ha lika litet invandring eller mångkultur eller globalism som en vanlig sansad svensk. De är t o m mer avvaktande och misstänksamma mot sådant än här. Jag tror att de har lärt sig att försöka klara sig själva, då ”världssamfundet” sviker mer och mer. De sista åren har också USA börjat att svika…

  • Jag tar gärna en ingående och djup debatt med dig Henrik om bakgrunden till konflikten Israel/Palestina. Du använder känsloargument och jag finner det därför lämpligt att innan debatten visa dig en film som också den är fylld av känslor. Dock visas också den faktiska verklighet som skapar dessa känslor.

   • Mycket sevärd film!

    Intressant vad David Duke anför i slutet: den närmast bara symboliska raketbeskjutningen från Gaza ligger i israeliska hökars intresse, eftersom den ger dem en förevändning att fortsätta sin bombterror.

    ”Vi får aldrig glömma! Det är budskapet med kampanjandet om Förintelsen med stort ”F”. Underförstått: det får aldrig hända igen!
    Men vad, mer konkret, är det som aldrig får hända igen? Är det

    a) att människor utsätts för massmord och grymma övergrepp?
    b) att något händer just judar?

   • Tyvärr kan inte filmer med vänsterextremisters påståenden och med filmsekvenser som har framkommit är fejkade, någonsin förändra min övertygelse att Israel har rätt att motverka beskjutning eller eliminera fientliga krafter. Jag förvånas dessutom av att svensk media vägrar ta upp det fruktansvärda brottet i att använda civila som sköldar. Men det ingår i islams agenda. Allt som gagnar islams utbredande är rätt. Hamas kan inte ensamt inta hela Israel. Därför används metoder för att vända hela världen mot Israel. Forska gärna i hur Israel handlar, t ex med att skydda civila, varnande flygblad och sjukhus till civila på fiendesidan, ensidig vapenvila.
    Forska gärna också om alla falska videoklipp. Pojken på frimärket är väl det mest kända, Mohammed al-Durra.
    Det är viktigt att få nyheter, undersökningar och rapporter från båda sidor för att själv kunna avgöra vad som är sant och falskt.

   • Jag såg filmen du länkade till.
    Här är information från den andra sidan, den sida som svensk massmedia aldrig presenterar:
    http://nyheter.paulwiden.se/?p=2439
    http://www.sapereaude.se/blog/?p=10800
    Eller debatten i Dispatch Int. mellan Lars Hedegaard och Motpols Charlotta Johansson:
    http://www.d-intl.com/2014/07/17/debatt-en-nyanserad-bild-av-palestina/
    http://www.d-intl.com/2014/07/16/debatt-charlotta-johanssons-besynnerliga-historielektion/
    Både du och jag måste höra från båda sidor för att kunna avgöra vilka som har mest rätt resp vilka som är mest civiliserade och humana, och varför!
    Ensidig information är propaganda som riskerar att skapa hjärntvätt

   • Om H. Åströms svar på David Dukes film: Duke betecknas ofta som högerextremist och är en svuren fiende till kommunismen. Han brukar vara noga med fakta och källhänvisningar. Vad är fejk i filmen?

    Av debatten mellan den danske konvertiten till judendomen Hedegaard och Charlotta Johansson får jag uppfattningen att Hedegaard blir helt avklädd av Johansson. Hon argumenterar sakligt medan Hedegaard som talar i egen sak mest slungar upprörda beskyllningar.

    Den israeliske ambassadörens hävdar som alltid självförsvar men det faller på att det var Israel som började beskjutningen och att de leder med 280-1 i antal döda.

    Paul Widén har en poäng i att palestinier gömde raketer i UNWRAS anläggning. Att Hamas skulle bära skulden för Israels krig genom att inte skriva på fredsavtalet är däremot absurt.

    Detta om dina fakta. Nu till några påståenden: Judarna i Palestina är invandrare eller barn till invandrare förutom några tio tusental som bodde i landet redan på 1800-talet. 1897 grundades sionismen med målet att upprätta en judisk stat i Palestina. 1914 var antalet sionistiska bosättare 10 000. 1917 gav engelsmännen bort Palestina till judarna som inte bodde i Palestina och detta utan att landets 1,1 miljoner invånare tillfrågades. Dock stipulerades att palestiniernas rättigheter inte fick kränkas av den judiska invandringen. 1947 lämnade FN en delningsplan som konsekvent gynnade judarna på bekostnad av palestinierna. Inga av folken i regionen deltog i utformandet av planen. Araberna gjorde uppror men det krossades av judarna som erövrade nytt land och 1948 proklamerade de staten Israel ensidigt. Sedan dess har Israel anfallit sina grannar vid otaliga tillfällen och lagt under sig nya områden. Palestinierna fördrivs systematiskt och målet är att rensa landet från alla icke-judar. En intressant inblick i israelernas syn ger Miko Peled, son till en general:

    Jag är nationalist och tillerkänner andra nationer rätt att existera. På den grundvalen fördömer jag de sionistiska judarnas övergrepp på den palestinska nationen.

   • Den andra av dina filmer, med Miko Peled, är också mycket sevärd
    – kanske särskilt 13.30 in i filmen och 3-4 minuter framåt.

 4. Delar 100% din analys i denna fråga. Många fler skulle förstå men de är indoktrinerade genom media så de saknar hel enkelt förmågan att se. De kan eller vill inte. Kan dock upplysa om att det är underbart att se klart.

 5. Warrior88. Är med dig.

 6. Men Syrien har inte eliminerats. Du kanske menar försvagats?

 7. Jag minns när andra partier blev arga för att SD fick för mycket uppmärksamhet i media. Häromdagen gick SD ut och var jättearga och ledsna över att SVT gett uppmärksamhet åt denna ”sekt” (SvP) som ”kontinuerligt bedriver rasistiska hatkampanjer”: http://sdkuriren.se/gastkronika-svt-legitimerar-nazister/

 8. […] Jan Millds blogginlägg […]

 9. Gediget, pedagogiskt och korrekt – som alltid. Hoppas att du fortsätter som partipolitiskt oberoende. Det är det enda som håller i längden för intellektuella som söker sanningen. Då kan man ju ändra sig när man har fel och lära sig om det man inte vet, utan andra hänsyn än det egna samvetet – vilket du gör hela tiden. Det blev visst ett litet ”tal”, men det är du värd.

 10. Tack Lasse. Det är nog så jag även framledes kan göra bäst politisk nytta, genom att stå oberoende i förhållande till olika partier och grupperingar. Där delar jag din uppfattning.

 11. Det ”nedskjutna” planet var bara en avledningsmanöver så att Israels attack mot Gaza nu drunknar i mediebruset? http://Www.jimstonefreelance.com

  Många troende judar motsatte sig staten Israel som är sionisters verk: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10152504800390042&id=539160041

 12. Ytterligare om vad ortodoxa judar anser om sionismen, staten Israel och sionismens roll i Förintelsen – 39:55 min in i klippet:
  http://urplay.se/Produkter/181335-Livet-som-ultraortodox
  Utan Förintelse, ingen Rothschilds stat i Palestina?

  Rekommenderar bloggen http://Www.experimentlandet.blogg.se som skriver tänkvärt och sunt ur kristet perspektiv.

 13. Har inte orkat läsa allting men jag är fast i min åsikt. Det finns ett land och en nation som heter Israel men det finns inte ett land och en nation som heter Palestina. Palestina är ett OMRÅDE.
  Eftersom det är svårt att välja mellan pest eller kolera väljer jag judar framför araber eftersom jag anser judar vara mer civiliserade än araber.

 14. Det fanns ingen ”Svara”-ikon under ”Jern&Betongs” sista inlägg. Det är intressant att debattera så jag måste bara påpeka igen att man måste få nyheter, undersökningar och rapporter från båda sidor för att själv kunna avgöra sanningen.
  Det har t ex inte funnits en ”Palestinsk nation” före 1964. Då först grundades PLO. Det flyttade in många judar till området i början av 1900-talet. Det stämmer. Svensk massmedia och debattörer likt Jern&Betong ”glömmer” dock att den arabiska invandringen var ännu större. Men det skulle ju störa hela bilden av ”det lidande folket som fått sitt land bestulet”. Men – och det är förskräckligt – det är verkligen synd om många ”palestinier. T ex de som flyttade från grannländerna in i det brittiska Palestinamandatet, och vars familjer efter 1948 blev flyktingar, ibland i sina ursprungsländer, och inte får tillbaka sitt medborgarskap!
  Jag menade inte att Duke är vänsterextremist. Men den norske läkaren Fosse är kommunist. Sedan är det väl inget konstigt att företrädare för en grupp framställer sina fiender som onda, även i film. Jag tycker det bevisar en enögd inställning i en konflikt i att inte t ex ta in de fakta som bevisar att Israels armé är väldigt pricksäker i att oskadliggöra militära mål med så få civila dödsoffer som följd, med så mycket eldgivning, bomber och granater.
  Vad gäller Hedegaard och Charlotta Johansson upplever jag det rakt motsatta i avklädning. Johansson skriver ur en felaktig/vinklad historieskrivning. Likt Jern&Betongs citat: ”Sedan [1948] har Israel anfallit sina grannar vid otaliga tillfällen och lagt under sig nya områden. Palestinierna fördrivs systematiskt och målet är att rensa landet från alla icke-judar.” är målet att skapa en avog inställning till Israel, med falska fakta. T ex har inte Israel någonsin lagt under sig nya områden vid anfall. Den som tror det behöver läsa på om Frihetskriget 1948 och Sexdagarskriget 1967. Och inte bara ur muslimsk eller palestinsk synvinkel.
  Totalt falskt är påståenden om att rensa Israel från ickejudar. Läs på om de rasistiska förhållandena inom den Palestinska myndigheten, där judar inte får vistas, eller hur Jordanien fördrev alla judar från Jerusalem och Västbanken. Jämför detta med Israels nästan två miljoner araber. De är fullvärdiga medborgare i Israel!
  Jatg tror att detta med avklädning var en bra bild i denna debatt. Jag ser falskheter som jag tycker att jag klär av. Från den andra sidan kan det nog upplevas likadant, fast tvärtom, så att säga…

 15. Kunde inte sagt det bättre själv. Denna grupp ligger bakom det mesta.

 16. […] Läs resten av Millds inlägg HÄR. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: