• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Volymer

vagg

Invandringsminister Tobias Billström fick ju en offentlig uppsträckning av sin statsminister, efter att ha använt ordet ”volymer” i invandringsdebatten.

svt

SVT-webben den 20/3 2013:

I dag var statsminister Fredrik Reinfeldt tydlig med att han inte håller med Tobias Billström vad det gäller åsikten att antalet asyl- och anhöriginvandrare måste minskas.

– I partistyrelsens uppdrag till den här arbetsgruppen så pratar vi inte på det sättet. Invandring berikar Sverige…”

volymer


Trots denna ”berikning” utgör dock den pågående och ytterligare förväntade invandringen en kostnad, vilket framgår av ett uttalande från Fredrik Reinfeldt själv, en månad före valet:

”Jag kan redan säga att det kommer att bli omfattande kostnader för att ta emot dessa människor. De är så pass omfattande att det kommer att lägga ytterligare restriktioner för vad som finns utrymme för i offentlig finansiering. Därför lovar vi nära nog ingenting i den här valrörelsen, det kommer inte att finnas utrymme för det,..”

 isberg

Marika Formgren, på sin blogg:

”Ändå är det bara en liten del av invandringens kostnader som Migrationsverket, Borg och Reinfeldt berör, nämligen de kostnader som är direkt kopplade till asylmottagandet att asylsökande ska bo någonstans, ha mat, kläder, vård och skolgång medan de får sin sak prövad.

De stora negativa effekterna på ekonomin kommer i nästa led, när asyl har beviljats och en alltför liten andel av de nya invånarna får jobb och försörjer sig själva. Den svenska välfärdsmodellen, med omfattande socialförsäkringar, transfereringssystem, kostnadsfri utbildning och kraftigt subventionerad vård och omsorg förutsätter att en mycket hög andel av befolkningen i arbetsför ålder arbetar och betalar skatt. Men enligt SCB förvärvsarbetade bara 57 procent av utrikesfödda i åldrarna 20-64 år 2011, jämfört med 82 procent av inrikesfödda.

Lägst andel förvärvsarbetande finns bland de som är födda i Afrika (kvinnor 39 procent, män 48 procent) respektive Asien (kvinnor 46 procent, män 54 procent). Det är just från dessa världsdelar Migrationsverket prognosticerar ökade asylströmmar.”

Det råder mao en motsättning mellan välfärd och probleminvandring.

Man kan ha det ena eller det andra, men inte båda samtidigt!


5113

Åtminstone två moment är anmärkningsvärda i detta sammanhang:

1. 

Det ena är att den nu moderatledda regeringen inte är beredd att ompröva sin politik ens nu, när facit är så uppenbart och de själva tvingas medge vilka konsekvenser dess politik får för svenska folket.

2. 

Det andra är att detta inte skedde redan för två decennier sedan, under den tidigare moderatledda regeringen, 1991-94.

pkorg

Den regeringen hade ju bara behövt låta bli att förpassa proposition 1990/91:195, ”Aktiv flykting- och migrationspolitik” till papperskorgen.

Ur denna s-proposition, från Maj-Lis Lööws tid som invandringsminister och Ingvar Carlssons som statsminister (jag har citerat det flera gånger tidigare, men det tål verkligen att upprepas!):

• ”…varje land har ett ansvar för sina egna medborgare”

• ”Vi måste lämna den alltför idylliserade och romantiska beskrivningen av det mångkulturella och välja en mer realistisk utgångspunkt.”

• ”Klarare distinktion bör göras mellan dem som bör ha en ovillkorlig rätt att stanna i Sverige och övriga immigrationssökande.”

• ”En mycket stor andel av de asylsökande i Europa är inte i behov av internationellt rättsligt skydd.”

S-regeringen genomförde också luciabeslutet 1989, vilket gav en signal som fungerade effektivt: antalet asylsökande till Sverige minskade drastiskt.

Luciabeslutet revs sedan upp av regeringen Bildt-Westerberg, så snart den hade tillträtt.

Varför?


S-propositionen gav också uttryck för en strävan att använda resurserna bättre och försöka arbeta förebyggande:

”Sverige bör utveckla och föra en aktiv flykting- och immigrationspolitik, som utifrån ett helhetstänkande och en humanitär grundsyn tar sikte på att dels undanröja eller lindra orsaker bakom flykt och påtvingad migration, dels skapa ett system för regleringen av invandringen som bättre än det nuvarande ger rätten att stanna i vårt land till dem som bäst behöver det.”

När denna proposition skrevs pågick Kuwaitkriget, 1990-91.

Efter s-propositionen har vi haft ytterligare åtminstone sju krig:

• Bosnien-Hercegovina 1992-95

• Kosovo/Serbien 1996-99

• Afghanistan 2001-

• Irak 2003-(2011)

• Libyen 2011

• Syrien 2011-

• Ukraina 2014-

Detta borgar ju för att flyktingströmmarna inte behöver sina och att Migrationsverket kan se skäl att positivt bedöma inkomna asylansökningar.

invgrind


kamikaze

”Ingen vill vinna”, skriver Mikael Styrman på sin blogg:

”De nödlidande, eller de som eljest vill byta hemvist, utan krig, kan räknas i miljarder eller åtminstone flera hundra gånger fler än svenskarna. USA:s olika krig, för att destabilisera mellanösterns ännu fungerade statsbildningar i syfte att stjäla deras olja, kommer att öka antalet, kanske fördubbla det.

Är det Sveriges stolta roll i framtiden, att ta försörjningsansvaret för de människor i mellanöstern som USA drivit på flykten, för att kunna stjäla deras olja? Gör inte det oss svenskar hopplöst fega och dumma i huvudet?

Vore det inte bättre om våra ryggradslösa företrädare Fredrik och Carl rätade på ryggen och sa åt pappa Obama att Sverige inte vill vara oljetjuvarnas sopstation? Att de själva vill vara svenska ministrar istället för amerikanska drängar?

Att människorna istället ska få leva i sina hemländer och att USA ska ge fan i att hålla på och intrigera fram krig och terrororganisationer som driver människor på flykten.”


frne

Julia Caesar om vår svenskfientlige  statsminister:

”Han, som ägnat sig åt att håna, bespotta och förtrycka svenska folket som ingen annan, har mage att befalla folket att ’ha tålamod’ och att ’ öppna sina hjärtan’.

Nu är vi där, vid The point of no return, som mängder av invandringskritiker har varnat för i många år. Pengarna är slut. Finito… Det finns inga pengar kvar till den svenska ursprungsbefolkningen, vi som har slitit ihop till den välfärd som alltmer börjar likna en ihålig schweizerost.

Vansinnet ska fortsätta. Det framgick med all önskvärd tydlighet av Fredrik Reinfeldts tal. Ännu har han inte nått sin fulla galenskapspotential. Men han är mycket nära, och han har ytterligare fyra veckor på sig fram till riksdagsvalet att spränga målsnöret. Utrymmet för nya vallöften är mycket begränsat, får vi veta. Pengarna kommer att gå till ökande kostnader för flyktingmottagandet.”

fr100


Läs mer

Detta får du inte läsa på ledarsidan

En dåres försvarstal

Moderna sanningar

Pudlar

Realisten om undergången

Film

IN I VÄGGEN

6 svar

 1. Lyssna på en underhållande debatt mellan Nils-Eric Hennix (SvP) och Täppas Fogelberg: http://www.nationell.nu/2014/08/15/underhallande-debatt-mellan-nils-erik-hennix-och-tappas-fogelberg/

  Här är sidan Hennix refererar till: http://www.riksdagsvalet.info/

 2. Du glömde Eritrea i listan över länder från vilka det kommer folk till Sverige i nuläget. Eritreanerna får, likt syrierna, permanent uppehållstillstånd direkt.

 3. Sjuklövern försöker inte ens få det att fungera långsiktigt längre. Det är en vansinnig politik som utan rätt ger bort Sverige till främmande folk. Framtiden kommer innebära ökad polarisering mellan Sverigevänliga och massinvandringsförespråkare. Samhället kommer att förfalla betydligt och segregering kommer att skapa separatistliknande grupper såsmåningom. Man gör Sverige till ett land likt de länder som människor idag flyr ifrån. Ansvaret vilar på politikerna och journalisterna men också på den svenska befolkningen som inte längre kan blunda för massinvandrings konsekvenser.

 4. Egentligen kan man säga att när svenska skattebetalare tvingas försörja t.ex. afrikaner via skattsedeln, råder fortfarande förhållandet;

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/62336?programid=407
  (svenska slavar i Nordafrika)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: