• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Pudlar

rosapudel

”Att Billström senare tog tillbaka sitt uttalande förändrar inget särskilt. ”

” Varför får Billström sitta kvar i Reinfeldts regering?”

Så undrades på DN:s kultursida den 20 mars.

Själv undrar jag varför Tobias Billström själv ville sitta kvar efter den reinfeldska sågningen.

svans
Antag att Billström kallat till presskonferens och stått på sig, haft s.a.s. hög svansföring:

1. Påpekat att han bara sagt som det var, nämligen att de som gömmer illegala invandrare själva vanligen är landsmän till dessa. Det finns ingen anledning att be om ursäkt för fakta, ordval var i sammanhanget en bagatell.

2. Givit Reinfeldt rätt i att både detta uttalande och tidigare uttalande om ”volymer” – dvs att det finns en gräns för hur mycket arbetslöshetsinvandring Sverige klarar av – rimmar illa med moderaternas partilinje.

3. Dragit slutsatsen att statsministern nu bör se sig om efter en annan migrationsminister.

tb
Ett sådant ställningstagande hade varit en politisk investering inför framtiden, då en omsvängning av invandringspolitiken snart är ofrånkomlig.

Centern och KD är på väg ut ur riksdagen. Förtroendet för (M) och (S) blir också alltmer ansträngt och SD etablerar sig som ett stort parti. Även SvP växer.

Så visst framstår Billströms val att istället göra en stor pudel som anmärkningsvärt.  Vad hade han haft att förlora på att visa sig rakryggad?

herrnilson
Överhuvudtaget kan man ju förundra sig kring pudelns dragningskraft. Jag har tidigare skrivit om Ulf Nilson, redan pensionerad och med god ekonomi. Betyder det så mycket att få synas i offentligheten?

Fallet Birger Schlaug tyder på det.

I sin bok ”Svarta oliver och gröna drömmar” skrev Schlaug:

”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten.”

bs
Det mest anmärkningsvärda är att Birger Schlaug efter denna bekännelse känner sig oförhindrad att fortsätta deltaga i TV-ljugandet, som framgår av filmen ”Lögnarna”.

Det viktiga är att munnen går, att man får uppmärksamhet och kan räknas till de ”rumsrena”.

garbo
Låt mig här göra en utvikning, om polishundar. Med tanke på pk-reaktionerna mot polisen när de ”jagar papperslösa” eller försöker fånga tjuvar har det slagit mig: hur kan man tolerera att polisen har schäferhundar?

• Ger inte detta associationer till tyskt 30-tal och koncentrationsläger?

• Hur kan man överhuvudtaget acceptera detta uttalade rastänkande, allt tal om stamtavlor osv, i hundsammanhang?

FRAMTIDENS POLISHUNDAR  måste naturligtvis präglas av mångfald och alla hundars lika värde.  Själva existensen av olika raser bör förnekas. Om nödvändigt må man kvotera för att nå rätt balans mellan dessa.

Jag har försökt gestalta min vision i detta montage:

multihundar

Läs mer:

Underkastelser

9 svar

 1. Jag har alltid undrat varför blond och blåögd betyder dumhet. Det är ju från de norra delarna av Europa de kommer – de blonda och blåögda – och det är därifrån – åtminstone i modern tid, som intelligensen, framåtandan. driftigheten och uppfinningsrikedomen för det mesta kommer.

  Om svarthåriga varit de mest intelligenta förstår inte jag – blond och blåögd som jag är – varför inte Afrika kryllar av intelligentior.

  Jo jag vet varifrån uttrycket kommer.

  När svenskarna kom till USA visade de sig vara ärliga och litade på andra människor.

  Det tydde på dumhet ansåg man då.

 2. En trosbekännelse i knäfallets och underkastelsens tidevarv

  Det finns bara en Gud och det är den Politiska Korrektheten och dess uttolkare och profet är Massmedia. Låtom oss underkasta oss påbudet om Kamp mot rasism och införa Nolltolerans mot hundrasism. Alla hundar är lika, det är endast färgen på pälsen som skiftar. Om man flyttar en tibetansk spaniel till Sverige blir den efter tre år en västgötaspets och en pekineser lär sig att skälla på träd och blir en norrbottenspets. Tre gånger om dagen ska vi knäfalla mot riksdagen och lova att Gilla Olika, vilket nog kan bli marigt eftersom alla är lika. En gång i livet ska vi fotvandra till Journalisthögskolan och vi lovar även att döda alla otrogna kennelägare och hunddomare som förbryter sig mot PK.

 3. TIHI som prinsessan Madeleine sade…….

 4. så här skulle utalandet igentligen varit……………………..

  det är ju så här att människor leker kurra gömma varken dom är mörk hyade eller vita med blåa/mörk ögon färg så bifinner dom sig här illegalt!

  Med vänlig hälsning Bernt Edvinsson SD Årjäng.

 5. Varför vill Billström sitta kvar? Tja, han kom väl på att han ville ha sin utkomst kvar till valet, och kanske bli erbjuden en reträttplats och inkomst ”någonstans” efter valet?

  • Förklaringen till Billströms ”grodor” är nog att han säger det som sägs internt inom moderaterna men som inte får sägas offentligt. När han talar om ”volymer” tyder det på att man inom regeringen allmänt talar om att invandringen är för stor men det får inte sägas högt. Att det är invandrare som gömmer sina landsmän måste vara allmänt känt inom departementet som handhar invandringen och en del av det dagliga samtalet. Så försöker Billström säga det på ett harmlöst sätt och talar om blå ögon och får genast PK-stämpeln RASIST i pannan.
   Varför Billström inte avgår? Ja, civilkurage är tydligen en bristvara hos oss människor, men personligen finner jag det obegripligt att han inte ber Reinfeldt att resa till en varm plats.

 6. I Sverige är vi inte bortskämda med ministrar som känner någon som helst kärlek eller ansvar till nationen. I modern tid har vi endast försvarsminister Mikael Odenberg, som avgick i protest mot försvarsbesparingarna. Han visade kurage nog att i protest även lämna sin plats i riksdagen, vilket vi hade talat mera om ifall detta ställningstagande hade varit intressant för traditionella medier. Men det är det inte, och därför har alltsammans fallit i glömska. Regimen plockade därefter in en vapenvägrare som mer än gärna började slakta försvarsmakten enligt finansministerns direktiv, och Sverige har sedermera börjat bedriva anfallskrig i obskyra regioner av världen. Med nya bomb-vänsterns goda minne. Tänka sig, självaste vänsterpartiet anser nu för tiden att bomber räddar liv när USA säger att det är så.

  Hur som helst. Det var egentligen inte detta jag skulle skriva. Ulf Nilson. Det är en i flera avseenden världsvan äldre herre som hade möjligheten att tappert gå ur tiden. Han valde att göra annorlunda. Vi var förmodligen flera som blev avgrundsdjupt besvikna efter att karlns rygg förvandlades till sylt, kort efter att han levererat kritik och för detta fick drevet mot sig. Detta trots att han tacksamt tog emot våra uppmuntrade brev, e-post och telefonsamtal. Han svek oss gruvligt. Gruvligt !

 7. […] åt styret – skrolla ner för att se vår svenska polis i en hundrasbefriad framtid:   https://janmilld.wordpress.com/2013/03/23/pudlar/   https://janmilld.wordpress.com/2013/04/04/grundlaggande-om-invandring/   Vidare ur Jan Millds […]

 8. […] Tobias Billström borde ha kunnat visa mer råg i ryggen! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: