• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Förhandsinfo

Richard Heinberg i ”Powerdown”:

”…personer inom USA:s regering hade klar förhandskunskap om attackerna och försök att hindra dessa attacker motverkades systematiskt på order från högre nivåer.

Många varningar hade mottagits av USA:s regering att en terroristattack skulle inträffa veckan 9 september – några specificerade att kommersiella flygplan skulle kapas och att World Trade Center och Pentagon skulle bli måltavlor…”

Visste andra än kaparna om i förväg att en attack mot WTC skulle komma kring den 11 september 2001? Var  Bushadministrationen förvarnad?

Det finns flera uppgifter som kan tyda på det!

Den främsta uppgiften gäller ”inside trading” – börshandel utöver det vanliga kring flygbolagsaktier. En handel som gav stora vinster.

Wikipedia:

”The Times rapporterade den 18/9 att undersökningar pågick om om det ovanligt stora antalet andelar i försäkringsbolag och flygbolag som såldes före attacken…”

”Aldrig tidigare på Chicagobörsen hade så stora mängder av United och American Airlines optioner handlats.  Dessa investerare gjorde en vinst på åtminstone 5 miljoner dollar efter 11/9-attackerna. ”

Michael C Ruppert i sin bok ”Crossing the Rubicon”:

”Convar, en tysk firma hyrd för att få fram data från skadade datorer ur bråten från WTC, fann att det förekommit en flod av handel minuterna innan det första planet träffade.”

Det skulle där ha rört sig om illegala transaktioner på mer än 100 miljoner dollar.


Märkligt kan också synas att så många TV-kameror fanns på plats för att fånga händelserna den 11/9. Det har rapporterats om ”dansande israeler” bakom kameror på ett tak som – i glädjen över vad de lyckats filma – gratulerade varandra med ”high-five”-hälsning.

Efteråt förklarade de sin närvaro med att de ville dokumentera det som skulle hända – se 1.45 in på denna film:

Det har också hävdats att många judar – som normalt arbetade på WTC – just denna dag inte var på sina arbetsplatser, att de skulle ha blivit förvarnade. Här vore  ju intressant att kunna jämföra en lista med namnen de 2.600 WTC-omkomna med en lista på de som normalt skulle befinna sig i byggnaderna, men som denna dag inte gjorde det. Några sådana uppgifter finns, mig veterligen, inte att tillgå.

En indikation kan vara det som skådespelaren Peter Stormare berättar i en TV-morgonsoffa i början av september 2011, nämligen att han egentligen skulle ha bott på ett hotell invid WTC vid tidpunkten för terrordåden, men att det blev ombokat, till en plats som visade sig säkrare. Se 10.20 in på denna film:
http://svtplay.se/v/2522326/gomorron_sverige/mot_peter_stormare__del_2

Och New Yorks borgmästare, Rudy Giuliani, satt tydligen på en förhandsinformation om att WTC 7 skulle rasa. Se 1.20 in på denna film:

Larry Silverstein, ägare till  byggnad 7, förklarade också ”they had to pull it”, dvs man var tvungen att ta ned den:

Richard Heinberg:

”…after spending countless hours sifting the evidence, I find the conclusion inescapable: persons within the US government had clear foreknowledge of the attacks, and efforts to prevent those attacks were systematically thwarted on orders from higher levels. ..”

In short, lines of evidence point to forknowledge, complicity, and cover-up at the top levels of government.”

11 svar

 1. Herr Milld blandar friskt i sin blogg mellan sunt förnuft med fluffiga moln, gigantiska dolda agendor och cover-ups som till och med tar hänsyn till lilla Peter Stormare. Bättre att hålla sig närmare jorden och de stormar som är på väg att blåsa upp till orkan… peak-oil, befolkningsombyte, skuldkris, utarmat socialt kapital, papy-boom, new world order, kollapsade ekosystem etc…

  • Min ambition är att i den senare delen vara dig till lags. Jag ska snart återkomma till ekonomi- och energifrågorna!

   Din syn på Peter Stormare delar jag inte.
   George W Bush är däremot en liten människa – nästan ”jätteliten”.

  • Där har Lena fel.
   Men hennes trångsynthet och hennes ovilja eller oförmåga att förstå/inse att hon har blivit manipulerad och duperad, är hon tyvärr inte ensam om. Det tragiska i Lenas fall, är trots (om hon nu verkligen läser vad Jan skriver i dina artiklar) inte fattar galoppen. Men kanske hon störs av att sionister är delaktiga i 9/11 och bakom 1:a & 2:a världskrigen.

 2. Intressant sammanfattning.

 3. Qui bono? Jo rövarmaffian som har uppnått världsherravälde genom att nästla sig in på alla positioner som innebär makt. Som i IMF t ex. Dess förra chef Strauss-Kahn vaknade varje morgon tänkandes vad han kande göra för Israel under dagen.
  Men trots deras totala kontroll av media nås allt fler av sanningen om deras intriger på det relativt fria nätet. Allt har ett slut och så även den judiska guldåldern.

 4. Sedan Saddams tid har Mossad kontakter med PKK.Saddam var en gemensam fiende för israeler och kurder.När Turkiet kritiserade Israel för dödandet av turkar på Gaza-båten blev svaret en bomb i Istanbul. Igår dödades ett antal turkiska soldater av PKK-män som kom in från Irak.Mossad aktiverar PKK.
  Sionisterna arbetar i det fördolda med intriger och konspirationer.

 5. Oerhört intressanta uppgifter som återges i den här artikeln. Det vore bra om Lena, som avfärdar detta som ”fluffiga moln”, kunde förklara varför det var ett onormalt stort säljtryck i flyg- och försäkringsbolag strax innan 9/11, varför fem israeliska agenter stod beredda att filma angreppen och hurrade och dansade när de ägde rum och varför någon berättade för Giuliani att WTC7 skulle rasa. (Notera att den amerikanska myndighet, NIST, som har försökt förklara hur WTC7 kunde rasa, betecknar det hela som en extremt ovanlig och osannolik händelse.)

  Det här är inte ”fluffiga moln”, utan kalla fakta.

  Jag rekommenderar varmt den här korta och välgjorda filmen om WTC7:

 6. Den som vill se något längre och utförligare rekommenderas den här filmen, där bl.a. nobelpristagaren Dario Fo föreläser om de många märkligheterna i den officiella förklaringen av hur byggnaderna i WTC rasade:

 7. Håller med om att det är en utmärkt sammanfattning av Jan.

 8. Jan Milld är grundlig och noggrann, men problemet är att endast en bråkdel av världens medborgare vill, kan, orkar och har över huvud taget tid eller lust eller kan se någon mening i att bry sig om hur det hela gick till?…
  Det spelar ju ändå ingen roll i praktiken? Om de vet eller inte vet vad, vilka och hur som låg bakom, är betydelselöst, därför att vanliga människor ändå inte kan göra någonting åt saken?
  OM dessa aktörer förmår genomföra sådana aktioner, och samtidigt också förhindra att ”sanningen bakom”, kommer till majoriteternas kännedom, så borde väl det ge ”en tankeställare”?
  Det är kanske själva förvirringen man vill åt, samt skrämselchocken, som i sin tur gjorde det möjligt att genomdriva krigshandlingar, vilket kanske var målet, (och samtidigt tjäna pengar på försäkringen?)?…
  Det är kanske inte så konstigt att majoriteterna av befolkningarna, både i Europa, här och i USA, inte alls är så intresserade av att veta. De bryr sig inte, för de inser att de inte kan påverka sådan ”makt”, med sådana ”planerare” och sådana ”viljor”?
  Bättre att inte veta?
  ”Okunnighet är styrka”?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: