• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Överspänt

Som jag ser det har Sverigedemokraterna en politisk balansgång att klara av: 

• Å ena sidan att försöka välja sina strider, att inte dra på sig onödiga hugg, att undvika självmål.

• Å andra sidan att stå för ett tydligt alternativ till 7-klövern.

Det senare betyder inte bara att företräda en annan handlingslinje inom olika politikområden, som invandring, brottsbekämpning mm.

Det betyder också att förkasta den politiska korrektheten. Dvs att stå för en öppenhet och ärlighet, att verka för ett annat kulturellt och intellektuellt klimat i vårt samhälle.

Här finns en del som gjort mig betänksam.

Och fortsätter att göra mig betänksam.

Expressens kampanjjournalist Christian Holmén utmärkte sig redan i mitten av 90-talet genom att  stort uppslaget hänga ut demokratiska invandringskritiker, baserat på Expoartiklar.

 

Inför valet 2010 var Holmén igång igen.

Ur Expressen den 11/9 2010:

”51 av Sverigedemokraternas kandidater i valet om en vecka har kopplingar till den rasistiska vit makt-rörelsen.
Åtta av dem är före detta medlemmar i högerextremistiska Nationaldemokraterna. En deltog som frivillig legosoldat i Pluton Viking i inbördeskriget på Balkan.
Det avslöjar en granskning gjord av den antirasistiska tidskriften Expo.”


SD:s presschef Mattias Karlsson svarade:

”Enstaka rötägg går nog inte att undvika, men skulle det visa sig att några av de här grova sakerna stämmer så ska de ut med huvudet före,..”

Jonas De Geer kommenterade träffsäkert på sin blogg:

”Fel, så fel.  SD har mandat för att gå på offensiven, inte defensiven.
Varför inte istället vara rakryggad och säga att det väl i så fall bara är bra om vederbörande blivit mindre extrem/mognat och beslutat sig för att verka parlamentariskt? Ställ motfrågan om alla sossar och vänsterpartister med bakgrund inom avgrundsvänstern för all framtid ska anses diskvalificerade från politiskt engagemang.”

”Hur mycket SD än slår knut på sig kommer de att brännmärkas som ‘nazister’, ‘extremister’, bara eftersom de opponerar sig mot den sakrosankta massinvandringen. Det har inget, säger inget, med partiets förflutna att göra.”

En av de som figurerade i Holméns artikel var Isak Nygren. Den 12/2 2011 skrev Expressen åter om honom:

”SD-politikern Isak Nygren skriver att han är emot ‘rasblandning’ och att européer skaffar barn med ‘negrer’, enligt tidningen Expo.

– Det vore bra för barnet om föräldrarna är lika till utseendet, säger Isak Nygren till tidningen.” 

”Enligt Nygren leder ‘rasblandning’ till rotlöshet.

– När SD var mot adoption var det av samma skäl, det blir identitetsproblem och det kan ge psykiska problem,”

Isak Nygren har nu valt att självmant lämna partiet, som bloggen ”Sverige Idag” rapporterar. Men påtryckningarna för att han ska göra det har varit nog så grova.

Om SD verkligen gjort något fel ska man naturligtvis backa, men man ska inte backa bara för att Expo och dess förlängning Expressen drar i gång ett drev.

 

Låt oss vara uppriktiga:

De politiskt korrekta ser rasblandning som något positivt och eftersträvansvärt. Helst ska hela mänskligheten bli av nordafrikanskt utseende.

De politiskt korrekta begär också att alla ska tycka som de i denna fråga.

Så stark är deras övertygelse om frågans vikt och sin egen rättfärdighet, att de inte är främmande för sanktioner mot oliktänkande.

Instrument i sammanhanget kan vara:
– skandalisering i massmedia
– yrkesförbud
– uteslutningar ur partier, fackföreningar och andra organisationer. 

Det finns två moment att hålla isär i en diskussion kring rasblandning:

1. Demografin och den samhälleliga, politiska nivån.

2. Individnivån. 

Det är okontroversiellt att vilja värna olika djurarters överlevnad.  Varför kan inte fortlevanden av olika människoraser betraktas på samma avspända sätt?

Jag är själv varken blond eller blåögd och en majoritet av alla svenskar har nog aldrig varit det, men jag ser det som en förlust för mänskligheten om människor med det utseendet utrotades.

Med den utgångspunkten kan jag inte se det som eftersträvansvärt att direkt arbeta för mer rasblandning.

Vilket inte är detsamma som att vare sig förbjuda äktenskap över rasgränserna eller att diskriminera människor efter utseende. Det har heller inte Isak Nygren förespråkat, vad jag förstått.

Fortsätter denna trend att intellektuella och demokratiskt sinnade människor tvingas lämna Sverigedemokraterna pga sina åsikter, då blir det angeläget att på något sätt kunna fånga upp dessa – så att deras krafter ändå kan tas tillvara i ett fortsatt politiskt arbete.

Det är vad jag vill verka för!

24 svar

 1. Personligen tycker jag att Nationaldemokraterna ligger till vänster.

 2. […] Texten kommer från Jan Millds blogg ”Tänd ett ljus” och kan läsa i dess helhet här. […]

 3. På sin blogg förklarade Isak att han skrev så för att provocera en viss (för mig okänd medlem) på forumet Nordisk. Dessutom anser han att SD inte hade med att göra vilka sidor han är medlem på och förnekar dessutom att han är nazist. Han gick med bara för att han ville diskutera med nazister vilket mig veterligen inte är ett brott. Han var dessutom anonym ända tills Expo hackade deras forum förra året. Det däremot är ett brott. Jag tycker SD har gjort en höna av en fjäder.

 4. Ja, SD måste börja stå upp för sina egna. Vem vill vara med i en organisation som vänder en ryggen så fort politiska motståndare anklagar en för något?

 5. Hur många på på EXPRESSEN kan vara kopplade till Mossad och andra judiska extremist organisationer Israel är världens mest rasistiska land.
  OM SD hade varit smarta så hade dom haft ett policy att helt och hållet koppla bort allt som har med Israel – Palestina konflikten och bara koncentrera sig på just det Sverige. Man ska alltid utgå från vad som är bäst för Sverige. Man kan också helt ignorera Expressen.

 6. Nygren är och har alltid varit en mupp som ingen gillar. Även om man har åsikter på anledningen att han tvingas bort från partiet så bör man kunna inse att han knappast var en tillgång för SD.

  • ”Mupp” eller inte, ”ogillad” eller inte – det kan jag inte bedöma, då jag inte känner honom.

   Oavsett hur det är med vare sig Nygren eller andra personer – vad vi behöver nu är en bred och handlingskraftig rörelse, med plats för både ”muppar” och en del åsiktsvariationer.

   Ja till ”mångfald”…

 7. Ibland tror jag att Sverige skulle behöva en motsvarighet till Den Danske Forening i Danmark. En sådan skulle kunna fånga upp och samla just alla dem som av olika anledningar inte passar för partipolitikens trångsynthet och käbbel. Vad tror du, Janne?

 8. Grejen är väl att Sverigedemokraterna har som mål att bli, åtminstone, ett 20-procentparti. Då gäller det att anpassa sig (och att s a s köpa) etablissemangets retorik och språkbruk. Detta eftersom (åtminstone) 95% av Sveriges befolkning skapar sin världsbild genom massmedia och således inte är fritt tänkande individer.

  Däri ligger balansgången: Att å ena sidan bevara sin ideologi och å andra sidan anpassa sig till den rådande diskursen.

  Så som jag ser det har Sverigedemokraterna redan avfallit från sin ideologi i väsentliga delar, i sin iver att växa som parti. Och jag tror inte att de kommer hitta tillbaka.

  • Tyvärr tror jag att du kan ha rätt.

   Och detta bekräftar behovet av ett alternativ.

   Det faktum att en del ledande SD:are är så ”livrädda” för uppkomsten av en konkurrerande kraft bekräftar, som jag ser det, behovet av en sådan kraft.

 9. Jag tror faktiskt att SD nu skulle tjäna på att ta några ideologiska steg tillbaka. Vansinnesimporten fortsätter och ”den vanlige knegaren” är inte ett dugg främmande för totalt invandringsstopp, massiv repatriering av invandrare, mycket höga krav för medborgarskap (där även etnicitet kan vara en faktor) och att ett sådant krävs för rätten att nyttja subventionerad sjuk- och tandvård etc. Att bara prata kulturella skillnader räcker inte. Fler och fler vågar återigen se de uppenbara skillnaderna mellan olika folkslag.
  SD kanske inte växer lika snabbt vid en radikalisering men deras väljare lär bli mycket mer lojala.
  Att SD bör lägga sin kärlek till Israel på Sverige istället är en självklarhet.

  • Det ligger en oerhörd politisk potential i det djupa missnöje som nu har byggts upp.

   SD:s framhärdande i att framförallt vara mediapatrask och rövskallar till lags vittnar om att partiledningen missat något centralt i vad som nu rör sig ute i det svenska samhället.

   Enough is enough!

 10. Det är inte lätt att vara SD-are idag det skjuts från alla håll. Vänster som höger och neonazister.

  Jag tror, att skall SD bli den folkrörelse som dom vill bli, då går det inte att komma dragandes med rasbiologer i leden. Det finns liksom ingen jordmån för det i Sverige.

  Dom som vill bedriva politiken på ett annat sätt har ju alltid SvP och Nationaldemokraterna att tillgå, samma jävla rednecks. Något annat än flygbladsutdelare och korvgrillning med dom närmast sörjande lär det inte bli av dom grupperingarna. Dom som vill ta steget lägre ut i perferin kan ju söka sig till Smr och deras vikingabrottningar uppe i skogen.

  Jag tror inte att den splittring som vi ser nu i den nationella rörelsen leder framåt. Alla kan inte sympatisera med en grupp eller parti i samtliga frågor. Det måste finnas en lägsta gemensam nämnare.

 11. Har ägnat 9 timmar vid datorn nu ang Isak Nygren, lusläst allt jag hittat. Therese Borg är en korkskalle och Isak Nygren en hjälte. Vakna Sd NUUU!!!!!!!

 12. […] Även framgent ska det finnas, anser jag, en mänsklig mångfald på Jorden – av olika raser, nationaliteter, med mera. En åsikt som tydligen blivit kontroversiell, och som jag tidigare skrivit om här, här och här. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: