• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Festung Marteus

Som tidigare erkänt är jag ”rasist”, med den definitionen att jag har den verklighetsbilden att det faktiskt finns olika människoraser i världen idag.

Även framgent ska det finnas, anser jag, en mänsklig mångfald på Jorden – av olika raser, nationaliteter, med mera. En åsikt som tydligen blivit kontroversiell, och som jag tidigare skrivit om här, här och här.

Nu kan ju ett begrepp som ”rasism” fyllas med olika innehåll, ges skiftande definitioner, beroende på vem som s.a.s. håller i pennan.

Jag tänker t.ex på Ann-Charlotte Marteus, skribent på Expressen. Nationell Idag rapporterar att hon anklagar Sanna Hill för att vara ”rasist”, uppenbarligen på grundval av var SH låtit publicera sig.

Sanna Hill har nyligen startat en egen blogg, som blivit välbesökt. Där skriver hon nu om Marteus och konstaterar att denna vurmare för mångkultur själv bor bakom galler i ett ”gated community”, på säkert avstånd från invandrare.

En svensk journalist i tiden, så att säga.

Från min sida bidrar jag gärna med detta montage:

Situationen i Sydafrika kan också aktualisera vad som ska läggas in i begreppet ”rasism”.  Vad som pågår i Sydafrika sedan apartheidregimens fall är inte bara en kraftigt ökad våldsbrottslighet i allmänhet. En hel del av detta våld har svarta som förövare och vita som offer – vita som utvalts till offer just därför att de är vita.

Då anmäler sig frågan:

– kan dessa svarta våldsmän vara att betrakta som rasister?

– eller är det jag och andra som är rasister, genom att reagera mot detta våld?

Se där något för Ann-Carlotte Marteus att fundera över!

• Kan en människa med svart hudfärg någonsin vara rasist?

• Kan en människa med vit hudfärg någonsin vara utsatt för rasism?

3 svar

 1. Ja även invandrare måste väl kunna vara rasister, rasismen skiljer ju inte på färger om den är svart eller vit.
  http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

 2. Ja, precis, någon skjutjärnsjournalist på Expressen skriver något och så är allt självklart; några diskussioner behövs förstås inte. Men det finns faktiskt en del saker som alla som intresserar sig för dessa frågor bör tänka på:

  1. Dels är bioetniskt släktskap relativt, även om gränserna kan framstå som synnerligen tydliga när man jämför en ryss, en japan och en aborigin. Det blir helt enkelt ganska missvisande att tala om den ”arabiska rasen” eller dylikt; man ska passa sig för förenklingar.

  2. Det andra problemet är att man blandar samman ras som en vetenskaplig kategori och ras som en social dito, vilket visserligen självfallet hänger samman men det är den senare som avses när man talar om ”race” i engelskan/amerikanskan. Den sociala kategorin är harmlös. Det finns heller ingen vedertagen vetenskaplig definition av ras, fastän sådana har föreslagits i t.ex. Mankind Quarterly.

  3. Det hänger dock i sin tur ihop med 1 och 2 – begreppet ”ras” är en semantisk kategori som skulle kunna bytas ut mot till exempel ”örngott”. Det förändrar ingenting. Människor är fortfarande mer eller mindre besläktade med varandra. Och språkliga kategorier tycks ju behövas för att beskriva saker, till exempel rasister.

 3. Om vi förenklat säger så här: Alla Sveriges massmedier och riksdagspartier tycks rätta sig efter de självutnämnda åsiktspoliserna i expo. Denna är en kommunistisk och sionistisk tidskrift, som stöds av förutom vänstersekter även diverse judiska organisationer som B’nai B’rith och ADL. Det politiska och massmediala etablissemanget är alltså i grunden sionister, den politiska korrekthetens kreatur som arbetar för sionisternas övergripande mål, världsdiktatur, genom att förstöra så mycket som möjligt och skapa kaos i vårt samhälle. I Sverige är det alltså endast vi svenskar, vår germanskt svenska folkstam, som är utsatta för rasism.

  Sionisterna är extremt rasistiska:


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: