• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Exceptionellt

made

När ryskt militärflyg nu befinner sig i syriskt luftrum, då sker det i samförstånd med regimen i Damaskus.

Ryssland har bett amerikanskt militärflyg att lämna det syriska luftrummet, för att minska risken för olyckor och konfrontation.

USA har dock vägrat att efterkomma den maningen. Med vilken rätt?

• Klart är att amerikanskt militärflyg inte befinner sig i Syrien på inbjudan av landets ledning.

• Inte heller är USA där på något FN-mandat.

Ändå framhärdar man!

Vad man här lutar sig mot är anspråk på en amerikansk ”exceptionalism”, dvs en särskild position i världen. Detta pga mer godhet, bättre demokrati och högre moral. Ungefär.

slag

Beträffande Syrien och IS/ISIS/ISIL så kan konstateras att USA sagt sig vara motståndare till denna terrororganisation och sagt sig vilja bekämpa den militärt. De amerikanska bombningarna har dock visat sig påfallande ineffektiva.

De har inte kunnat hindra ISIS från att ytterligare expandera, och lägga under sig nya områden och fler orter. Fler människor har kunnat halshuggas, eldas upp levande eller kastas ned från hustak.

Har de amerikanska bomberna missat sina mål och bara exploderat i ökensanden? Hur har försändelser med vapen och andra förnödenheter kunnat hamna hos ISIS istället för hos dess motståndare? Uppgifter om sådant har ju förkommit.

Klart är att USA-tränade rebellgrupper nästan omedelbart försvunnit, tydligen har männen med sin vapen gått över till Al Nusrafronten. Gruppen FSA (Fria Syriska Armen) verkar alls inte existera längre (om den någonsin har gjort det).

isis

Och det stannar inte vid detta. En snabb sökning på webben ger otaliga träffar med samma budskap: ISIS var från början en skapelse av CIA, kanske i samverkan med Mossad. Israel har inte visat någon oro över framgångarna för ISIS.

Då blir det konsekvent att USA inte lyckats knäcka ISIS – man har nog aldrig ens försökt. I så fall kunde man ju ha riskerat att döda även amerikanska militära instruktörer.

Nu gör Ryssland det jobb som USA ”misslyckats” med. Sveriges feministiska utrikesminister protesterar, men många svenskar välkomnar nog de ryska insatserna, i hopp om att det ska bidraga till minskade migrantströmmar till Europa.


undantag
Vilken grund finns för de amerikanska anspråken på exceptionalism”?

På vad sätt kan USA idag göra anspråk på att moraliskt stå över andra länder?!

Sant är att USA genom olika faktorer blivit till en supermakt – militärt, ekonomiskt och medialt. Men det är ju inte detsamma som att ligga i topp kulturellt, intellektuellt och moraliskt. Makt är inte synonymt med rätt!

Listan på extremt våld och fruktansvärda övergrepp från USA  kan i själva verket göras mycket lång. Landet har befunnit sig nästan konstant i krig sedan 1945 – ofta angreppskrig. Det har också gällt kupper eller politiska mord.

nurnberg1

Det blev fel redan med Nürnbergrättegångarna, direkt efter att Tyskland hade besegrats i Andra världskriget. Segermakterna skulle döma den nation och det folk som hade besegrats militärt.

Hade inte även de allierade gjort sig skyldiga till massivt våld och begått krigsförbrytelser? Jo, i högsta grad! Kanske mer så än tyskarna. Tag bara atombomberna över Japan eller bombandet av Dresden.

På 1960- och 70-talen bedrev USA sitt Vietnamkrig, med flera miljoner dödade vietnameser. Mer än 100.000 barn har drabbats av genetiska skador, pga amerikanernas spridning av växtgiftet Agent Orange.

Några decennier senare har USA använt vapen med utarmat uran, i både Jugoslavien, Irak och Libyen. Åter samma typ av resultat: barn som föds missbildade.

Tänk om USA:s presidenter skulle ha ställts till svars för USA:s illdåd!


För krigsförbrytelserna under Andra världskriget skulle Franklin D Roosevelt och Harry Truman hamna innanför skranket.

n2


För Agent Orange och Vietnamkriget skulle Lyndon B Johnson och Richard Nixon ställas till svars.

n3


För användningen av utarmat uran skulle Bill Clinton och George Bush  åtalas.

n4

 


Och för våldet i Libyen, Syrien och Ukraina – liksom för sina många drönarattacker – bör Barak Obama hållas ansvarig.

drone


Sverige behöver frigöra sig från USA-beroendet!

underkstelse

 


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2014/06/29/svp-och-geopolitiken/

https://parnassen.wordpress.com/2015/10/13/totalt-kaos-inom-is-efter-en-vecka-med-ryska-bomber-vilket-praktfiasko-for-cia/

http://www.nytimes.com/2013/09/12/opinion/putin-plea-for-caution-from-russia-on-syria.html?_r=0

https://www.logik.se/ny-bok-hermann-goring-tyskland-aterfott/

https://www.youtube.com/watch?v=TvXbQMCoZLI

http://newsvoice.se/2015/09/30/putins-tal-vad-vast-inte-vill-att-du-ska-hora-fn-28-september-2015/

http://www.motpol.nu/oskorei/2015/10/06/massmigrationens-geopolitik/

http://patrikengellau.com/2015/10/11/en-usa-alskares-bekymmer/

27 svar

 1. Allt talar för att NATO = den globala diktaturens våldsmonopol

  (Det blir mer och mer totaldiktatur globalt)

 2. Mycket bra skrivet…men som jag ser det är inte den utrikespolitik USA för en amerikansk politik det är en Israelisk utrikespolitik by proxy…! USA är helt enkelt Israels lilla knähund..!!

 3. Amerikanen Kalle Anka har fått nog!

 4. Ett gott skratt är nog bra för hälsan.
  Ditt bidrag här går helt i hälsans tecken…!

 5. Helt underbart inlägg. Håller med i allt. Jag säger som Palme ”De satans mördarna!”

 6. USA:s svansföring och tuppkam är hög trots att man ”råkade” bomba ett civilt sjukhus i Norra Afghanistan. Ryska stridskrafter i Syrien har för en och halv vecka sedan fått uppbackning av den kinesiska flottan. I form av ett hangarfartyg Liaoning-CV-16 och en missilkryssare, okänt vilken. Hangarfartyget ska enligt uppgift sakna flygplan och helikoptrar men dessa kan komma att flygas in via bl.a. Iran. Antagligen instuvade i ett antal av Kinas relativt nyutvecklade transportplan av typen Y20.

  Enligt obekräftade uppgifter kommer ryska och kinesiska marktrupper att jaga och oskadliggöra uigurer som strider för rebellgrupperna och motsvarande ryska styrkor kommer att jaga tjetjenska rebellsoldater. För att undanröja interna hot när de återvänder hem.

  http://petterssonsblogg.se/2015/09/27/kinas-hangarfartyg-har-anlant-till-syrisk-hamn/comment-page-1/

  Ryssland har tagit initiativet för att lösa den terroristproblematik som Syrien drabbats av, och man kommer sannolikt att bli inbjuden till att även hjälpa Irakierna på deras mark. I förlängningen är det väl inte uteslutet att även Libyen får påhälsning av de östra krafterna under förutsättning att det finns någon i ledande ställning som begär det. Man går nog inte in objuden som det verkar. Ett scenario där Ryssland, Syrien, Kina, Irak och Iran deltar med stöd av Libanon och som det verkar stöd av i vart fall Syriska kurder. Om denna operation kan verkställas utan västalliansens störningar så kan den lyckas. I så fall skulle USA och väst förödmjukas så in i märgen att bara det kan bli farligt.

  Vad jag förstår så har Frankrike lyckats sälja sina Mistralskepp (de som Ryssland beställde) till Egypten. Och Egypten kanske säljer vidare till ursprungsbeställaren. Vem vet?

 7. Ryssland har hela tiden haft kunskap, via satelliter och rapporter från Assad, att USA bara bombar i öknen! USA är av naturliga skäl helt ointresserade av att verkligen bekämpa IS då ju dessa terrorister kostat stora summor att beväpna och utbilda för USA, Turkiet, Saudiarabien med flera länder. Hur tänker då MSM ljuga sig ur det här undrar man? Antingen framstår ju USA och Nato som helt inkompetenta då man ju i flera år säger sig ha ”bombat” IS eller så får man erkänna att man missat med flit av politiska skäl. Ryssland har ju bara på ett par dagars bombningar åstadkommit enorm skada på terrorgrupperna som härjar i Syrien. För övrigt är kriget i Syrien sedan ca 1 år inte längre ett inbördeskrig, för den övervägande majoriteten av de stupade på rebellsidan är utlänningar. Kriget i Syrien bedrivs numera av Ryssland i luften och syrisk militär på marken mot saudier, irakier, IS och USA i bakgrunden. Putin var smart nog att ”stänga” syriskt luftrum med S-300 (kanske t o m S-400) luftvärnsrobotar vilket i stort sett omöjliggör för andra nationer flyga över stora delar av Syrien om Ryssland inte vill de ska göra det. Man har vid några tillfällen låst radarn på Nato-plan för att hålla dem borta från de ryska insatserna.

  • Själv oroar jag mig för ett tredje världskrig. De Utvalda psykopaterna i USA och Israel tycks inte ha några spärrar alls vad gäller att spilla människoliv. Det har man sett i första och andra världskrigen, Irak, Libyen, Syrien, Palestina, Vietnam, och 32 andra länder.

   Jag är uppriktigt och genuint oroad att det Utvalda i praktiken kontrollera världens mäktigaste militärmakt eftersom de har helt andra intressen än befolkningen i landet. De är lojala mot sin gen klan inte mot amerikanarna.

 8. Usa kan tydligen hålla på med sitt hyckleri angående syrien kriget hur mycket som helst och den vanliga median håller usa bakom ryggen och lurar oss medborgare. Kan man inte säga att den etablerade median liksom usa är medskyldiga till flyktingströmmarna som aldrig sinar?

  • Jovisst kan man det det är ju alldeles tydligt att de sitter i samma båt..!! Och har man förstått så mycket som du redan har då kan man gå vidare och undersöka vem som äger media i västvärlden. När man gjort den analysen ja då är man verkligen på rätt väg för då klarnar bilden ganska så fort….

   • Jodu vem som äger median i västvärden det vet jag. Beklagligt att dom flesta andra folk inte är medvetna om att ett fåtal individer enligt statestik har begåvats med höga näsor och en synnerligen talang för affärer och att manipulera sin omgivning.

 9. Suveränt inlägg. Skulle alla skolbarn få ta del av. Plus visas i TV varje kväll i en hel månad.

 10. Det där med Totalinvandring är ett rätt så bra ord. Med det får väl avses att invandringen har förtur på alla plan tills svenska folket bytts ut – totalt – får man förmoda.

 11. KLARSPRÅK om den absurda behandlingen av SYRIEN:
  (tydlig engelska)

 12. […] Källa: Jan Millds blog […]

 13. […] ISIS- en skapelse av USA och Israel ? Ryssland: Var är Fria syriska armén? Ny asylström till Sverige när IS-krigare flyr Putin i Syrien […]

  • Stringent, trovärdig artikel!
   ”3 500 kinesiska uigurer strider för jihad i Syrien” –
   det förklarar varför Kina sänt krigsfartyg dit.

 14. […] amerikanska utrikespolitiken baserar sig på amerikansk exceptionalism som innebär att man vill kontrollera världen och införa amerikanska liberala värderingar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: