• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

(S) och islam

heino
Andreas Johansson Heinö skrev nyligen tänkvärt om Socialdemokratin i Sverige, utifrån Mustafa-affären:

”…partiet är djupt splittrat om något så fundamentalt som islamism.

• Är Omar Mustafa och islamiska förbundet islamister eller ej?
• Är det i så fall förenligt med Socialdemokratin eller ej? 

Att ett parti av Socialdemokratins storlek blir taget på sängen av dessa frågor är helt häpnadsväckande.

ssangen
Det ligger i öppen dag, det som Heinö konstaterar: SAP togs verkligen på sängen i denna fråga! Detta kan inne förklaras enbart med en klantigt skött nominering, det hela bottnade i en inom partiet oklar hållning till islam och islamism, muslimer och islamister.

Men vad ligger bakom denna oklarhet? Det bör också vara uppenbart, för den som har den minsta kännedom om socialdemokratisk partikultur!

Partiets företrädare talar gärna om ”värdegrund” och om ”socialdemokratiska värderingar”. Olof Palme skrev om ”Politik är att vilja” och när det skrevs en vänbok till Tage Erlander fick den titeln ”Idéerna som drivkraft”.

tebok Den osminkade sanningen är dock – åtminstone om vi talar om dagens socialdemokrater – att främsta drivkraften är positioner och karriär, egenintresse och pengar. När riksdagsledamöternas guldkantade tillvaro skulle naggas lite i kanten var det framförallt företrädare för (S) och (M) som utgjorde bromsklossar.

whistleblower

Så varför skulle någon höja sin röst mot sådant som är fel? Varför skulle någon ta på sig rollen som whistle-blower?

Mycket att riskera och litet att vinna för personlig del! I rådande PK-klimat är det ingen tacksam uppgift att försöka säga sanningar inom SAP. Det gagnar inte en bra placering på kommande valsedlar.

Det kan lätt leda till en föreställning om att vederbörande är ”islamofob”, ”främlingsfientlig”, mm. Anklagelser som vederbörande får svårt att försvara sig mot.

Inte ens i sakfrågan kan finnas mycket att vinna. Den som till äventyrs går utanför ramarna av ritualformuleringar blir inte betraktad som ”seriös”.

framtidsmote
Stefan Löfven har, tycker jag, åskådliggjort partiklimatet med sin punkt-slut-bekännelse till ”feminism”. Yta och formuleringar är nu allt. Någon substans finns inte heller bakom honnörsord som ”solidaritet”, ”rättvisa” och ”demokrati”. Inte längre.  Vad Löfven nu leder är ”framtidspartiet”. Mer korrekt vore ju att tala om ”floskelpartiet”.

Så har det inte alltid varit. Jag tänker på Axel Danielsson, grundare av tidningen ”Arbetet” i Malmö 1887.

koa

Det här ängsliga pk-klimatet gäller inte bara inom SAP, det förekommer även i andra partier, och dagens samhälle överhuvudtaget.

När jag t ex skriver positivt om en bok som ”Invandring och mörkläggning”, då kan det i princip skada författarna av den (”applåder från fel håll”, ”spela rasister i händerna”).

Precis som K-O Arnstberg tidigare i praktiken testade gränser när han själv i boken ”Typiskt svenskt” hade med citat från Blågula frågor.

s-sang

Läs mer

Julia Caesar

SAP Stockholms nej till assimilering

4 svar

  1. Når de ( S ) 22-27 procent i nästa val ska de jubla – för att de inte åkte ur Riksdagen, vilket de vore värda med alla sina Betonghäckar, Stenskallar och Stålstrumpor som inte hajar att mänskligheten för länge sedan lämnat eran av MILJÖFÖRSTÖRING och KLIMATHOT och NU befinner sig i den ödesekande eran: MÄNSKLIGHETENS ÖVERLEVNADSMÖJLIGHETER!!!

    ”ALLA SKA MED!” Till VAD???????????????????????????

  2. Namninsamling om folkomröstning verkar vara klar.

    http://folkrorelsen.org/namninsamling-om-folkomrostning/

  3. […] socialdemokraternas del blev det ju ”turbulens”, efter att islamisten Omar Mustafa nominerats till […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: