• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Orbans tal

vo
Ungerns premiärminister,   Viktor Orban, höll i februari ett viktigt tal, mot bakgrund av erfarenheterna från migranttsunamin och EU år 2015.

Talet i sin helhet – på cirka en timme – finns med engelsk undertext på denna film.

Jag har utifrån det materialet tillverkat två filmer, båda under 15 minuter, där en del översättning till svenska bakats in, plus olika moment för att lyfta några särskilda poänger i talet.

Den ena filmen heter ”Försvara Europa!”:

Den andra – och starkare – heter ”Ungerns sak är vår!”

Ett referat av talet, på engelska, finns att ta del av här.

Talet i sin helhet finns här.


Orbans aktuella tal kretsar kring EU-beslutet om ett obligatoriskt kvotsystem, som skulle tvinga varje medlemsland att ta emot migranter/flyktingar, vare sig man vill eller ej.

Det som Stefan Löfven menar, när han talar om ”ansvar”

Viktor Orban förkastar detta, då det ansvar han känner gäller gentemot det ungerska folket. Ett kvotsystem skulle kunna få långtgående negativa konsekvenser för Ungern – något som den svenska erfarenheten ju vittnar om, med eftertryck!

I Ungern ska nu hållas en folkomröstning i frågan.


ceuropa2

Till saken hör att Ungern inte är ensamt i sitt motstånd mot Bryssels migrationspolitik. Stöd har man från andra f.d. kommunistländer i Centraleuropa:

– Polen
– Tjeckien
– Slovakien

Klart står att i Viktor Orban har Ungern fått en ledare.

ledare

Något säger mig att Ungern kommer att hamna i fokus för vårt intresse framöver.


PS

Nytt tal av Viktor Orban, den 18 mars 2016:


 


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2016/02/26/vagval-om-migrationen/

https://janmilld.wordpress.com/ungern/

https://janmilld.wordpress.com/2012/01/28/ny-ungernrevolt/

https://www.nordfront.se/slovakiens-premiarminister-vi-kommer-inte-ta-emot-en-enda-muslim.smr

http://www.miniszterelnok.hu/in_english_news

http://www.nyatider.nu/orban-vi-tar-vart-ansvar/

9 svar

 1. Det var ingen slump att Erik Almqvist flyttade till Ungern.

 2. Och klart står att i Stefan Löfven har Sverige fått en clown, jämfört med dessa länders ledare.

 3. Ja, en stackars clown som fortfarande tror att de andra EU-länderna ska anamma den vansinniga massinvandring han ger Sverige. Här kan man tala om dålig sjukdomsinsikt. Löfven & Co. har ännu inte fattat att omvärlden pekar på Sverige som ett avskräckande exempel med okvalificerade politiker och inte som en humanitär stormakt med en stor ledare.

 4. Viktor Orban-talet från februari i koncentrat a la Milld behövs i den unkna PK-värld som råder i Sverige och Europa. GP:s ledaransvariga Teodorescu är väl vid sidan av Milld ljusglimtar i EU-mörkret… http://www.gp.se/nyheter/ledare/kronika/1.3013601-teodorescu-kavla-upp-armarna-slapp-brunstampeln

 5. […] Viktor Orban i koncentrat för masspridning… […]

 6. Det är när man hör en sansad, balanserad och vettig person som Viktor Orbán hålla tal som man inser till fullo hur illa ställt det är med Sverige och dess ledargarnityr. Stefan Löven framstår i jämförelse som en fullständig nolla som inte förstår vad han ställer till med.

  Vi har en hel Riksdag som lider av samma ignorans och högmod. Vi har hela Västeuropa med få undantag som stämmer in i dödsdansen. Är det bara forna öststater som förstår att EU håller på att ledas åt helvete. Nödbroms anbefalles tiden har mycket snart runnit ut.

 7. Många tankar far genom huvudet när man hör Viktor Orban tala. Så mycket klokskap och förnuft i koncentrerad form gör att upplevelsen nästan blir religiös. Så fjärran från det patologiska dårhuset i Sverige.

  Jag ska begränsa mig till en tanke som dök upp. Karl-Olov Arnstberg skrev vid ett tillfälle på sin blogg, Invandring & Mörkläggning, att han inte kände till något exempel på en person som lämnat Åsiktskorridoren och därefter återvänt. Har man en gång kommit ur dimmorna så finns det ingen väg tillbaka konstaterade han.

  När man hör Orban och andra ledare för Visegradländerna tala så inser man att de aldrig ens varit inne i dimmorna. Livet i det totalitära Östeuropa blev paradoxalt nog ett skydd mot den ”patologiska postmodernismen”(också det ett citat av Arnstberg). Man klarade sig undan den massiva kulturmarxistiska indoktrineringen samtidigt som man lärde sig att överheten inte var att lita på, speciellt inte det som basunerades ut i media.

  Ska detta bli Europas räddning? Kanske öststatskommunismens enda bestående bidrag till den västerländska civilisationen. Livet är fullt av absurditeter och detta kan mycket väl vara ett exempel på detta. Låt oss innerligt hoppas det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: