• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Bränder, attentat och PK

moske

Fredagsbiofilm 14 är nu klar – «BRÄNDER och bränder».

Ambitionen var att ta upp olika slags bränder: moskébränder och kyrkbränder, diskoteksbränder och skolbränder,  bilbränder och skogsbränder.

Detta ryms dock inte på 15 minuter, så först kommer här en del 1, fokuserande på moskébränder – anlagda eller inte.  Filmen tar också upp hot mot muslimer, verkliga och fejkade.

Fredagsbio 15 därpå får bli en uppföljande del 2, med  kyrkbränder  som avstamp.

pwmj

Fredagsbio 14 blir en film om hyckleri och förljugenhet hos svenska massmedia.

En reflexion infinner sig också kring moralen hos en del muslimer i Sverige.

Branden i moskén i Eskilstuna den 25 december 2014 påstods omgående vara anlagd, resultat av ett attentat. Tio dagar senare erkändes att detta varit fel, branden hade uppstått genom en olyckshändelse.

Detta måste rimligen ha varit känt från första början av personer som frekventerade källarmoskén. Men man teg.  Vad betyder det, om inte en allvarlig ohederlighet?

Är det att visa muslimer respekt, om man inte vågar ställa några krav på dem? Jag menar tvärtom: behandlar man människor som otillräkneliga, då är det fråga om en djup  kränkning!


Många höll sig under de tio dagarna framme med slutsatser om främlingsfientlighet. Dit hörde framförallt Dagens Nyheters Peter Wolodarski.

Willy Silberstein, professionell jagare av antisemitism – verklig eller bara inbillad (mest det senare) – tvekade inte att peka finger mot Sverigedemokraterna.

skma


Parallellerna till jultomteriet 2014 blir flera.

Närmast i tiden ligger kluddandet av hakkors på ingångsdörrarna till Södermalmsmoskén i Stockholm i januari 2014.

I massmedia har det framställts som att det där skulle röra sig om ett «hatbrott», dvs  förövarna skulle ha varit «högerextremister».

Redan ett gram av ärlighet och nykter bedömning borde räckt för att kunna konstatera att inga nazister kan ha haft sådana svårigheter att få till ett hakkors rätt.

Polisen sades ha för avsikt att prioritera sökandet av gärningspersoner, men misslyckades sedan. Det borde  inte ha varit svårt att veta i vilka kretsar de skyldiga hade kunnat sökas: alldeles i närheten hade de ju lämnat en «antifa»-signatur, kluddat på samma sätt som de misslyckade hakkorsen.

*OBS LITEN WEBBBILD*


Nästa exempel är «hijabuppropet» i augusti 2013.

Detta baserades helt uppenbart på en påhittad incident,  med sedermera FI-aktivisten Foujan Rouzbeh från Iran som initiativtagare. En kvinna som en vecka efter det påstådda överfallet på nytt påstod sig ha blivit angripen. Inga vittnen, inga bevis och ingen gripen.

Med detta fabulerande kom hon tydligen undan – inga efterräkningar, inget ansvarsutkrävande.

hijabfi


Hösten 1998  inträffade discoteksbranden i Göteborg, med över 60 dödsoffer och än många fler skadade.

Omedelbart kom rykten i omlopp om att denna brand skulle ha varit anlagd av skinnskallar.

Anlagd var den förvisso, men av fyra unga iranier.

Om detta har det talats mycket tyst – så tyst att många alltjämt lever kvar i föreställningen att skinnskallar skulle ha legat bakom denna brandkatastrof.

diskogtb


Problemet blir att med varje falsk mediapresentation ligger det sedan närmare tillhands för journalisterna att tolka nästa incident i denna – falska – mall av högerextremistiska attentat, som de själva har skapat. Mediafolket blir sin egen propagandas fångar.

Här kommer fredagsbio 14:


 

Läs mer

Fritös startade moskébranden i Eskilstuna

Fejkad moskévandalisering i Frankrike

15 svar

 1. Otroligt så informativa och bra videor du gör, Jan. Så koncentrerat och upplysande för dem som hamnat på villospår – om de nu inte sitter fast i fördomar och indoktrinering och vägrar ta in sanningen.

  Bara detta i Eskilstuna – så många som förteg sanningen och lät lögnen breda ut sig! Typiskt för islamiseringen … Svenska folket är våldtaget.

  Men det börjar röra på sig i leden … … …

  • Ett PS: Var det alltså Fujjan som polisanmälde påhittet? Inte bara drog nytta av en annan kvinnas anmälan? Att allt var fejk förstod jag från början pga nätkommentarer.

 2. Åskådare till bilbränder är intressanta att studera:

 3. Jan, den här Wolodarski på DN borde inte denna krigshetsare vara föremål för en närmare granskning? Han fabulerar friskt i sina ledare och vad värre är, hans rasistiska tillmälen av ryssar borde ju klassas som hets mot folkgrupp. Men visst, ryssar är vita och anses därför som helt legitima att angripa och smutskasta till skillnad från judar, romer och andra!

 4. En annan aspekt på journalisternas fördomsfulla och vinklade rapportering är ju att de kan försvåra eller t.o.m. sabotera polisutredningar. Poliser följer också media och kan bli påverkade, medvetet eller omedvetet, av vad som skrivs och vilka som utpekas som misstänkta. Frågan är om de hakkorsmålningar som gjorts i diverse sammanhang någonsin prövats som false-flag-operationer. Om inte så har ju utredningarna direkt saboterats av medias agendasättande journalistik!

 5. Att själv agera förövare och sen spela offer är typiskt för sionister, men tydligen också för vänstern. Det är mycket effektivt när man styr media.

  http://en.metapedia.org/wiki/Hollywood_Nazism

  http://en.metapedia.org/wiki/Frank_Collin

  • Intressant länk om ”Hollywood-nazismen”.

   Min reflexion blir ju om något motsvarande kan noteras beträffande islamister, att en extrembild byggs upp som efterhand får ett verklighetsunderlag?

   • Det skulle väl kunna vara sådana fejkmuslimer som i filmen ovan eller dårarna i ISIS:

    http://www.intifada-palestine.com/2015/02/warsanother-dubious-islamic-state-video-more-foreign-policy-folly/

    ”The slickly made video begs a few questions. Who produces IS’s videos for them? Rag-­‐tag militants simply don’t have the technical prowess required for IS’s latest execution flick. Where do they get the money to finance these projects? How do they have time to make such videos amidst an insurgency against the Syrian regime? And how do they shoot these highly choreographed videos while they allegedly dodge Western coalition airstrikes?”

    Muslimer i föroterna som åker till mellanöstern för att strida gör det nog mest för att höja sin status hemma i sin roll som kriminella, snarare än att dom är extremt religösa. Dom tar nog efter denna låtsas-muslimska sätt som dom blir visade på TV nyheterna mest som ett skäl för att få vara onda. Enda gången som en yrkeskriminell kan beskrivas i media som djupt religös är ju om han är ”muslim”.

    Sen att ”muslimer” hatar oss i väst är ju ganska lätt att förklara:

 6. Ytterligare en lysande beskrivning på hur massmedia påverkar massornas sinnen till att se det som inte finns. Som en skicklig illusionist lägger man fram påståenden och ”bevis” som stöd. När man upprepar samma lögn om och om igen inplanteras det som sanning i människors sinnen. Denna metod är sionisterna experter på,
  som dagens fredagsfilm illustrerar det med stor tydlighet.

  Det är märkligt att en polisman, låt vara en insatschef, tillåts uttala sig innan någon utredning överhuvudtaget gjorts. Vid alla allvarliga olyckor eller misstänkta brott bör alla instanser hålla käften intill dess det finns en preliminär utredning på bordet. Att spekulera direkt i samband med en händelse är ett av de sämsta sakerna man kan göra.

  Det visade sig också i detta samanhang med brasan i Eskilstuna att de första spekulationerna var helt felaktiga. Vinnare var agendapressen som fick sin vinkel på händelseförloppet långt bort från sanningen. Moskéföreträdarna såg sin chans att få medhåll och gullegull från allmänheten. Nu efteråt när händelseförloppet inte visade sig innehålla den nödvändiga dramaturgin förtjänar de enbart förakt. Fast å andra sidan vet vi inte om företrädarna direkt gick ut till media och förklarade det hela som en olyckshändelse fast media valde att tiga. Dock har de i vart fall inte sagt något om det i sina sociala medier eller hemsidor, så vitt jag vet.

  Beträffande Hollywood-nazismen är det helt klart att man målar en bild av narionalsocialismen som motsvarar sagan om förintelsen. Nazister som är aggresiva pimplar öl, använder ett ovårdat språk, är obildade och grova. Med den bilden i bakhuvudet attraheras sannolikt en del ynglingar och ynglingor till dessa rörelser i tron att man ska bete sig så som Hollywoodmakarna visar. Denna bild är dock helt felaktig, det förhåller sig snarare helt tvärtom.

  De senaste dagarna har Vladimir Putin återigen jämförts med Adolf Hitler. Man påstår att Putin har samma agenda och tankegods som Hitler hade. Och jag kan ge dem rätt, fast inte på det sätt det framställs. Hitler oroades starkt över den tysktalande delen av Österrike innan maktsfären Österrike-Ungern kollapsade. Trycket var stort om landområdena som gränsade till öÖsterrike. De slaviska folkslagen hotade som Hitler såg det den Tysktalande befolkningen i Österrike.

  Parallellt med det oroas Putin av den rysktalande delen av befolkningen i östra Ukraina. Ryssland vill dels försvara deras möjligheter att leva i Ukraina utan att bli en andra klassens medborgare i sitt hemland beroende på språk och ursprung. Och dels vill han inte ha NATO och USA alldeles inpå knuten till Moskva. Även Rysslands önskemål och krav på säkerhet måste respekteras och kan inte dikteras från Bryssel och Washington. Så ur den aspekten är liknar deras situation varandra.

  Att granska Peter Wolodarski vore en god idé. Han frångår det svenska förhållningssättet att värna freden och undvika militära aktioner. Han har fler än en gång hetsat för krig istället för diplomati. Ska se om jag hittar något matnyttigt att bidra med.

 7. Som vanligt har Jan gjort en fantastisk video till fredagsmyset.

  Brukar ha lite mer att skriva men just nu så läser jag på om lite andra ämnen.

  Det är en sak som jag tänker på nu. Det är att inget av det vi fått uppleva de senaste 40 åren hade varit möjligt utan att media stod enhälligt bakom det. Vi skriver här och Jan jobbar febrilt för att få ut kritik men så länge som MSM helt arbetar för mörkerkrafterna så har sanningen ingen som helst betydelse.

  De kallar Somaliska medborgare för svenskar, de kallar olyckshändelser för mordbränder, de kallar svenskar för rasister (när de är de själva som är rasister), de hänger ut svenskar och döljer våldsbrottslingar, o.s.v.

  Media, media, media är de som når ut med budskapet och de som äger och kontrollerar dem borde få vår uppmärksamhet. Det är deras lögner som lurat och lurat hederliga och icke ont anande svenskar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: