• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Gladio

gladio

Vilka större terrordåd inträffade före WTC år 2001?

Innan jag ger mig på att försöka inventera detta vill jag göra en mer avgränsad redovisning – nämligen kring dåd, kopplade till vad jag här rubricerar som «Gladio».

Namnet «Gladio» syftade från början bara på NATO:s stay-behind-grupp i Italien, eftersom det var den som först blev känd. Gladios existens erkändes officiellt 1990, genom ett tal av Italiens premiärminister Giulio Andreotti.

Italien var dessutom det land som drabbades både först (Milano 1969) och värst (Bologna 1980) av terrorattentat. Av skäl som ska framgå nedan.

Låt oss börja med denna 47-minuters film, «NATO:s Secret Armies»:

Grundtanken med «stay-behind» var från början att länder i Västeuropa skulle ha en beredskap, om den sovjetiska Röda Armén skulle rulla vidare västerut och ockupera fler europeiska länder. Då skulle kunna finnas grupper av vapenkunniga och stridsberedda med tillgång till vapengömmor, grupper som på en given signal skulle kunna väckas till liv och organisera ett motstånd. Enskilda individer i grupperna gavs ingen helhetsbild, envar hade kontakt kanske bara med en person som förmedlade order.

Konceptet var ett arv från Andra världskriget och motståndet mot de tyska ockupanterna, bakom deras linjer.

berlin

1948 skärptes motsättningarna mellan öst och väst genom dels kommunistkuppen i Prag, dels Berlinblockaden. 1949 slöts Atlantpakten och 1950 utbröt Koreakriget. Det Kalla kriget gav näring åt föreställningen att stay-behind-grupper kunde komma att behövas.

Dessa grupper fanns snart i 15 länder och fick en knytning till NATO. De utgjordes av övertygade antikommunister och rymde inte bara demokrater, utan även fascister och SS-folk. Det kunde variera från land till land. Verksamheten stod utanför parlamentarisk kontroll.

pci

I framförallt Italien sågs ett kommunistiskt hot även inrikes, genom PCI – det italienska kommunistpartiet. PCI var det största kommunistpartiet i väst, hade över en miljon medlemmar och uppnådde 30-40% av rösterna i val. Det fick ekonomiskt stöd av Moskva och moskvatroheten manifesterades genom PCI:s fördömande av Ungernrevolten 1956.

Inom Gladio utvecklades en strategi för spänning, i syfte att motverka kommunistiskt inflytande. Genom skapande av rädsla hos människor skulle man få fler att söka sig mot den politiska mitten, i hopp om att där finna skydd undan terrorn.

Ett viktigt möte hölls tydligen i Rom 1965 (30 min in i filmen ovan).

1969

De första bombdåden skapade bara materiell förstörelse, men med bomben i Milano 1969 ändrades detta. Den sprängdes på ett bankkontor, varigenom 17 personer dödades och 88 skadades.

Under 1970-talet följde ytterligare tre bombdåd i Italien:

1972 Peteano

1974, Brescia

1974, tåget Rom-München.

Det värsta våldsdådet inträffade i Bologna 1980, när en bomb detonerade på Centralstationen i staden. 85 personer dödades och 200 skadades.

Det ligger i sakens natur att mycket är hemligt och löst i konturerna. Gladio som helhet kan knappast knytas till något enskilt dåd, men tre moment verkar gå igen:

1. De skyldiga skyddas av krafter med inflytande, högt upp – kan från första början påräkna straffrihet.

2. Dåden skylls gärna på kommunister eller anarkister.

3. Dåden kan delvis ha utförts av «nyttiga idioter», som blivit utnyttjade.

moro

Till händelserna i i Italien hör även mordet på Aldo Moro, partiledare för Kristdemokraterna. Han kidnappades 1978 av organisationen Röda Brigaderna och hölls fången några veckor, tills han avrättades. Moro hade varit förespråkare av en regeringskoalition mellan Kristdemokraterna och PCI.

Röda Brigaderna var infiltrerade av säkerhetstjänster, som dels gav kapacitet att utföra den avancerade kidnappningen mitt inne i Rom, dels möjliggjorde en styrning av gruppens agerande.

Notera uppgifter 2.07.00  in i denna långfilm, om att både italienska Röda Brigaderna och västtyska Baader-Meinhof-ligan var infiltrerade från Gladiohåll. Baader-Meinhofligan fick dessutom stöd från DDR och var infiltrerad av Stasi. Bilden blir att mer än en part kan vara intresserad av destabilisering.

Baader-Meinhof gav också prov på hur individer kunde skifta från extremism med vänsterförtecken till extremism med högerförtecken. Steget däremellan behöver inte vara så långt.

bm

Till våldsdåd med anknytning till Gladio-grupper i andra länder än Italien hör, som framgår av filmen «NATO:s Secret Armies»:

– 1980, TysklandRörbomb vid Oktoberfesten i München med många offer.

– 1985, BelgienSkjutning i köpcentra i Aust. Belgien genomled en 15-årsperiod av olika terrordåd.

På repertoaren har alltså stått både bomber och urskiljningslöst skjutande för att döda och skada.

Dit hör också politiska mord:

• Ledaren för kommunisterna i Belgien, Julien Lahaut, mördades 1950.

• Ledaren för kristdemokraterna i Italien, Aldo Moro, mördades 1978.

• Ledaren för socialdemokraterna i Sverige, Olof Palme, mördades 1986.

2mordade


 

Mer

Gladio Historian speaks out

Gladio – NATO:s Daggger at the Heart of Europe

Den europeiska terrorismens ansikten


Se mer

The Cold War ‘Black Op’ Continues

 

 

28 svar

 1. (Apropå mordet på Aldo Moro, jag gjorde min första månad i fängelse för vapenvägran, eller rymning som åtalspunkten var, för att jag vägrade inställa mig till repövning. Och på den öppna anstalten Rönås mellan Sjöbo och Kristianstad, där jag satt som ”tomhylsa”, fast jag hade gjort mina 9 månaders grundutbildning på I19 i Boden, bland de övriga till 90% rattfyllerister. Där var bland annat en engelsk långtradarchaffis som hade varit i Rom samma dag som Aldo Moro hittades i bagageutrymmet på en Renault.)

 2. Jüri Lina skirver mycket om detta i sin bok ”Architects of Deception”.
  (slutsåld på svenska)

  Finns 6 hela sidor om just Aldo Moro i Italien som fick stor uppmärksamhet. Jüri Lina skriver:

  ”Den verkliga kontrollen av P2 fanns i Schweiz och USA indirekt kontrollerad av CIA. Ytterligare 128 frimurare var involverade i de massiva drog och vapenaffärerna.

  Gelli var också en av huvudpersonerna bakom de Röda Brigaderna. Redan 1969 lade man grunden för deras verksamhet.

  Frimurarkontrollerade P2 tillsammans med De Röda Brigaderna organiserade kidnappningen av Aldo Moro. Kristdemokraternas ledare Flaminio Piccoli sade att Aldo Moro hade dödats för att han var stark motståndare mot att låta Italien bli en fristad för Frimurarnas illegala aktiviteter.

  Corrado Guerzoni, vittnade i Rom 10 November 1982 i domstol om att Aldo Moro berättat att han besökt Henry Kissinger i USA och att Kissinger sagt att ”Antingen ändrar du dig eller så får du betala med ditt liv”.

  Det råder märkliga omständigheter kring avrättningen. Aldo Moros livvaktsbeskydd drogs tillbaka, Författare Lionardo Sciascia och filmaren Giuseppe Ferrara menar att polisen visste exakt vara Aldo Moro hölls fången men hade order om att inte hitta honom.

  Gelli var också KGB-agent som det visade sig och han låg bakom plundringen av dåtidens största banksvindel.

  * Gelli, Licio = Frimurarorden P2’s (Propaganda/Palladism 2) stormästare 1966-1981. P2 är den mest vanryktade Frimurarordern i Europa.

 3. Jaha, här ser man, ett flertal terrordåd i Europa – och inte en muslim så långt ögat når???

  • Jaha, här ser man, ett flertal terrordåd i Europa – och inte en muslim så långt ögat når???
   ________

   Musliminvasionen hade inte kommit igång än. Ta valfritt nyckelord + Mossad och googla. Slår vad om att du kommer att bli förvånad.

 4. Jaha Karin, här ser man, ett flertal terrordåd i Europa – och organisationer som också hade kontakter med muslimer både då och nu!!!

 5. Stay Behind var mycket hemlig. I Sverige kallades den för Aktionsgruppen Arla Gryning AGAG eller Krigs IB som låg under IB-03 . Stay Behind hette i Norge Rocambole och i Danmark Absalon.

 6. Kan vi med någon säkerhet verkligen påstå att Palme mördades av dessa NATO trupper? Det finns ju faktiskt andra troliga teorier. Till exempel att Israel mördade honom för att förhinda att han blev GS i FN. Jag tror den var Ole Dammegård som framförde den teorin.

  • När ett politiskt mord sägs ha utförts av en ”ensam galning”, då är det förmodligen proffs som ligger bakom, och då lämnas inga spår, ingen teknisk bevisning som gör att mordet kan klaras upp.

   Så vi hänvisas till att spekulera om tänkbara motiv och vilka krafter som kan ha haft något att vinna på mordet.

  • Förmodligen är Ole:s teori den korrekta. Själva utförandet kan mycket väl ha skett av NATO.

 7. Red Ice Radio har idag en mycket intressant intervju som handlar om Israels/judiskt inflytande i USA med f.d. statstjänstemannen Jeff Gates.

  Själv skänker jag idag en extra tanke till minnet av alla oskyldiga och civila offer för Dresden Förintelsen där de Allierade helt utan militär vinning brandbombade sönder staden och dess invånare då kriget utan tvekan redan var vunnet.

  Nordfront har en bra artikel om det idag.

 8. ”KÄRLEKSBOMBNING” utföres av globalister mot frihetsfolk.
  Det är något absurt ondskefullt över det hela.

  Började det med den vansinnigt onda bombningen av Dresden natten mot Valentinsdag (alla hjärtans dag)???

  ZOG i USA betraktar det som sin största triumf.

  Dess aktivister styrs och utför aktiviteter med symboliska förtecken.

 9. Läser just nu Nick Kollerstroms bok ”Terror on the tube”. som handlar om 7/7 bombningen. Filmen Ripple Effect är en bra film om detta. Jag tycker den passar här för den beskriver hur staten bedriver sin terrorism mot folket idag.

 10. Kan det ha varit Gladio som varit i farten i Köpenhamn? Känns lika suspekt som Charlie Hebdo.

  http://www.friatider.se/en-dod-i-terrorattacken

  • http://www.ambafrance-dk.org/Biographie-de-l-Ambassadeur

   Jag gissar att detta var ambasadören som var närvarande. Rätta eller bekräfta mig gärna.

   Lite info om vad han har haft för sig:

   ”In October 2011, he went to Tripoli just a few days after the death of former leader Muammar Gaddafi. In November 2011, he was one of the first diplomats to be received in Rangoon by the Lady Aung San Suu Kyi, one month before the official visit of US Secretary of State Hillary Rodham Clinton. In January and April 2012, François Zimeray went twice to Kharkov prison, attempting to visit former Prime Minister of Ukraine Yulia Tymoshenko. Although he was not allowed to enter the prison and see her, he attended the opening session of her second trial and denounced ”accusations obviously politically grounded”.

   François Zimeray represented the French diplomacy by attending several trials. He went to Moscow for Mikhail Khodorkovsky’s trial, to Kazakhstan to support the human rights defender Yevgeny Zhovtis. In January 2011, he went to Yuriy Lutsenko’s trial, in Kiev. In accordance with EU Guidelines on Human Rights Defenders, François Zimeray set the following goal: “each French embassy has to become a “House of Human rights””.

   As Ambassador in charge of the Holocaust issues, François Zimeray launched different initiatives to raise awareness about contemporary anti-Semitism: he went to Auschwitz several times and supports important projects enhancing dialogue between cultures, such as the Aladdin Project,[2] which had been presented in Baghad in February 2010.”

   http://en.wikipedia.org/wiki/Fran%C3%A7ois_Zimeray

   Så fort man skrapar lite på ytan på dessa händelser så dyker kopplingar till Israel genast upp. Snacka om att dom är förföljda av otur! 😉

   Min åsikt är att Vilks är en provokatör som knappast jobbar på eget uppdrag. Hela Counterjihadrörelsen luktar säkerhetstjänst.

   Det som hämde i DK har förmodligen kopplingar till det som hände i Paris nyligen.

  • ”Ensam galning”?
   Ihjälskjuten och kan ej berätta?
   Snabbt ”uppklarat”?

   Här finns mönster att hålla utkik efter!

   • Ja det är alltid samma mönster. Alla förövare dör. Går inte att lita på myndigheterna. De arbetar numera för en främmande makt.

   • http://www.friatider.se/polisen-sa-fick-vi-tag-pa-terroristen

    ”Efter att ha gått igenom bilder från övervakningskameror kunde polisen lokalisera en lokal som mannen gått in i kvart över fyra, efter terrordådet mot Krudttønden, för att drygt tjugo minuter senare lämna den igen.
    Några polismän ur polisens insatsstyrka fick tillgång till en övervåning på byggnaden och låg sedan och lurpassade på terroristen hela natten i förhoppning om att han hade platsen som terrornäste och alltså skulle återvända dit, uppger polisen.

    Man undrar ju vad det kan vara för lokal som man kan förväntas återvända till på det viset? Och vad är ett ”terrornäste?

   • Jag ställer ju samma fråga som du, Vauen.
    Vad är ett ”terrornäste”?

    En bostad för en terrorist? Permanent eller väldigt tillfällig?

    Varför inte efter ett dåd som detta bara genast dra iväg så långt bort som möjligt från Köpenhamn?

   • Min intuition säger att denne person var känd sedan tidigare.

    Killen har alltså strövat runt på stan tills han stöter på snuten när han återkommer till en plats han redan varit på under dagen. Det enda skäl jag kan tänka mig till att han stannat i Köpenhamn är hatt han vet om att han är känd sedan tidigare.

   • http://www.veteranstoday.com/2015/02/15/copenhagen/

    ”So when I read the mainstream news articles on Copenhagen, I almost felt like I could have written them myself…before it happened. But if you think I was uncanny in my Copenhagen predictions, get a load of Ole Dammegard. On Friday’s Truth Jihad Radio, Ole predicted a likely false flag in Copenhagen. Then on Saturday, BOOM! “Muslims in black ski masks shoot Jews and blasphemers! Bibi urges Jews to flee to Israel!”

    How did Ole know? The dead giveaway was the rash of suspicious terror drills in Copenhagen beginning in January. Four weeks ago, Ole posted:

    David, a friend of mine in Denmark, just made me aware of an upcoming terror drill in Copenhagen. Is this another false flag on its way?

    If so, let’s stop it by exposing it before it even happens.

    If you live nearby, please go there, start filming the whole setup and then upload it immediately on YouTube. Make it very obvious for the people in the drill that they are being observed and filmed. The more people joining in the filming, the better heart emoticon. The drill is scheduled for tonight, the night between Tuesday and Wednesday, at the Nörreport train station. Good luck and please keep me informed. Anything I can do, I am right here..

    Thank you David, for being so observant.”

   • ”Efterforskningen førte til, at politiet omkring kl. 2300 via en ansat i det ejendomskompleks, hvor en taxa havde sat den formodede gerningsmand af, fik adgang til stedets overvågning. Ved gennemgang af stedets mange kameraer blev taxa og den formodede gerningsmand lokaliseret. ”

    http://www.mynewsdesk.com/dk/koebenhavns-politi/pressreleases/kbh-politi-kort-om-efterforskningen-1117711

    Är det inte lite udda att killen åker taxi. Borde det inte varit säkrare att ringa en kompis?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: