• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Blod på sina händer?

flagljugb
Min senaste bloggtext om Carl Bildt blev ofullständig.

I riksdagen sade Bildt nyligen att Ukrainas president Viktor Janukovytj hade ”blod på sina händer”.

Ur Dagens Nyheter den 19/2 2014:

blod1

”Dagens debatt om Sveriges utrikespolitik i riksdagen äger rum mot en dramatisk bakgrund av dödligt våld i Ukrainas huvudstad Kiev mellan regeringstrupper och EU-vänliga demonstranter. Det fick utrikesminister Bildt att frångå protokollet och före regeringens utrikespolitiska deklaration hålla ett särskilt anförande om den ukrainska situationen.

– Det är en mörk dag i Europa. President Janukovytj har blod på sina händer, sade Bildt.”

• För det första är det, även i demokratier, normalt att staten ska ha våldsmonopol.  Vill man byta regim får det ske via valurnorna.

• För det andra – som framgår av filmen jag lade ut igår – var det i Ukraina demonstranterna som låg på offensiven och stod för det mest brutala våldet, där det ingick att sätta eld på poliser.

• Till detta kommer nu att skarpskjutandet mot demonstranter genomfördes av den bildtska sidan, antiryssarna. Uppenbarligen rörde det sig om en false-flag-operation.

Visste Carl Bildt om det när han stod i riksdagens talarstol? Kan han rentav ha hört om planeringen av denna operation i förväg, innan den genomfördes? Bildts lojalitet med Washington och CIA har ju aldrig varit att ta miste på…

Fria Tider den 5/3 2014:

blod2
Kring detta finns ytterligare ett moment som blir anmärkningsvärt. Det är hur man måste hitta till en webbsida som Fria Tider eller ha parabolantenn med tillgång till RT (Russia Today) för att få del av denna information. SVT:s och TV4:s nyheter mörkar om saken.

morkning
KUPPEN I KIEV var ur USA-ledningens perspektiv framgångsrik. Man lyckades avsätta en folkvald president, ogillad i Washington.

• Metoden – att hyra in en stor mängd slagskämpar (kanske uppblandade med elitsoldater – de var ju maskerade) och förse dem med vapen, instruktioner och organisation för att med massivt våld överflygla en regims säkerhetsstyrkor – kan komma att bli till modell för aktioner i många andra regioner i framtiden.

Det kostade visserligen 5.000 miljoner dollar men var ändå väsentligt billigare för USA både ekonomiskt och i amerikanska soldaters liv jämfört med t ex Irak och Afghanistan.

• En mellanmodell utgjordes av Libyen – med ”flygförbudszon” och ett halvt års flygbombningar.

Resultatet blev i slutänden ungefär detsamma: sönderslagna samhällen.

godhet
Till detta kommer en tredje modell, som utgörs av Sverige.

I stället för öppet våld går man fram under godhetens banér, med propaganda och befolkningsutbyte, med raserande av landets ekonomi och undergrävande av social sammanhållning.

x

PS

Men låg det ändå inte en sanning i Carl Bildt tal om ”fredliga demonstranter” i Kiev?

Jo, absolut! Där fanns även fredliga demonstranter. Kanske var de allra flesta demonstranterna fredliga. Där fanns både – och: såväl fredliga demonstranter som våldsamma.

Det var de senare som satte eld på polismän, ockuperade myndighetsbyggnader och till sist  tvingade Ukrainas president på flykten.

normalt

Läs/se mer

https://janmilld.wordpress.com/2014/03/05/bildt-nuland/

https://janmilld.wordpress.com/2014/03/02/ukraina-manga-reflexioner/

https://janmilld.wordpress.com/2014/02/25/blagult-problemland/

https://janmilld.wordpress.com/2014/02/01/ukraina-2

https://janmilld.wordpress.com/2014/01/26/hur-mycket-kostar-carl-bildt/

”Demokratisk revolution”

6 svar

  1. Här kan man se hans fru Corazza som KANSKE är

    Anna Maria Corazza Bildt – undercover muslim?

  2. […] Västmedia är totalt ensidiga, mörkar centrala delar av […]

  3. […] Blod på sina händer?I "debatt" […]

  4. […] Blod på sina händer? […]

  5. […] Blod på sina händer? […]

Lämna en kommentar