• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Levande Löwander

Birgitta Löwander utgör ett stycke nutidshistoria, ett vittnesmål om det moraliska och intellektuella, kulturella och politiska tillståndet i Sverige kring det aktuella sekelskiftet.

Ett exempel på en ny profession som växt fram i det politiskt korrekta skymningsland som uppstått. En kader vid sidan av journalisterna, som ska hjälpa medborgarna att ”rätt” tolka verkligheten och ”förstå” vad de ska känna, tycka och tro.

Löwander arbetar nu på myndigheten ”Levande historia”.

För den befattningen har hon meriterat sig genom desinformerande insatser alltsedan 90-talet.

Ur Journalisten den 2/10 1997:

”- Mediernas förenklade bild av rasismen i Sverige förstärker motsättningarna och därmed främlingsfientligheten, hävdar sociologen Birgitta Löwander vid Umeå Universitet.”

”- Det mest skandalartade är att också rasismens synliga motkrafter, de engagerade ungdomar och andra som protesterar mot rasismen, att också de framställs som hotfulla och våldsbenägna gäng.”

Ett år senare blev – efter att ha granskat invandringskritiska närradiosändningar – hennes omdöme:

”Flera närradiostationer bryter mot grundlagen och sprider rasistiska budskap.

– Uttalandena innebär hets mot folkgrupp, för att inte säga rasism. Kulturrasism, säger sociologen Birgitta Löwander som har skrivit en rapport om rasism i radio.”

”Det är enligt rapporten mycket kränkande påståenden om flyktingar och invandrare som sprids. Till exempel att de skulle vara orsaken till Sveriges ekonomiska problem.”

(Vetlanda-Posten 10/12 -98)

Sedan utsågs Löwander till EU-expert på ”rasism” – ett begrepp som varken hon eller andra pk-iter presenterat någon definition av. Då hade hennes beundran för AFA-huliganer nått nya höjder:

”…de antirasistiska ungdomarna är egentligen våra hjältar! De vågar protestera mot de odemokratiska krafterna. Som vi andra inte gör.

Mediernas uppgift borde vara att popularisera antirasism och solidaritet igen, menar Birgitta Löwander. Och ge antirasister ett ansikte som varken är demoniskt, extremt eller farligt.”

(SvD 22/10-99)

Nu har Birgitta Löwander anlitats av integrationsminister Erik Ullenhag (fp) för att granska ”rasistiska hemsidor”, och hon har inte gjort honom besviken. Genom sin undersökning har hon kommit fram till att antalet sådana sidor nu fördubblats, till 15.000.

Inte bara det höga antalet gör henne chockerad, hon finner det också ”alarmerande” att de ”rasister” som gör dessa webbsidor är så skickliga.

Hon säger det inte rent ut, men särskilt bekymmersamt för henne är nog att det som sägs på dessa sidor ofta är väldigt sant –  speglar verkliga samhällsproblem, avslöjar massmedias mörkande kring våldsbrottslighet, pk-iters antiintellektualism, MENA-invandrares höga bidragsberoenden och vårt lands snabba demografiska förändringar. Ibland med dräpande humor.

Affes blogg (kolla den nu!) Blågula frågor och Fria Tider klassas garanterat som sådana hemska webbsidor. Förmodligen har vid det laget även Lena Holfves Rädda Sverige Nu kvalificerat sig.

Birgitta Löwander får mig att tänka på Ana-Maria Narti, som redan i  mitten av 90-talet – i likhet med Expo – fann att det fanns en ”dold rasism”, som var särskilt farlig.

Det är alltså en rasism som egentligen inte kan upptäckas, men med skickliga experters speciella känselspröt och avancerade vetenskapliga metoder blir det ändå möjligt att fånga upp den.

Varpå dessa mörkrets krafter kan dras fram i ljuset.

x

PS
Med denna bloggtext och den i förrgår prövar jag ett nytt tekniskt grepp, genom att kombinera text och film.

Filmen görs därvid både enkel och helt kort, för att kunna fånga upp något aktuellt utan alltför stor arbetsinsats.  Dagens text kompletterar denna filmsnutt:

PPS

I PK-nyheterna på TV hade man också mage att koppla ihop dessa ”rasistiska” webbsidor med illdådet i Norge. Man skiljer alltså inte på fredligt argumenterande och våld!

Vad blir logiken i det? Jo, man vill lämna plats för bara två alternativ:

a) tystnad

b) våld

Jag, och många med mig, vägrar att välja något av de två alternativ som pk-media erbjuder!

22 svar

 1. Jag är riktigt oroad över den här rapporten, inte pga antalet ”rasistiska” hemsidor ska ha ökat utan vad svaret och åtgärderna kommer att bli.

  Kommer man från statens sida begränsa internet ?

  Mycket oroad

 2. Vi lever i en intressant tid, tack gud för det än så länge fria internet! Den häxan får nog också stå till svars tids nog. Dom vakna svenskarna har fått nog! Revolution!

 3. Jag minns hur en kvinna – kanske journalist – skrev en oförblommerad, explicit lovsång till AFA för ca ett decennium sedan. AFA var enl. henne ljusets modiga riddarvakt.

  Minns någon vem det var?

 4. Ang attacken på Ingvar Kamprad, detta är agendajudarnas payback för att Kamprad hade en jude som dräng och för hans ‘skamliga’ förhållningssätt mot judar.

  Obs att författaren Elisabeth Åsbrink är judinna, ( troligtvis bror eller släkt med Erik som nyligen fick toppjobb på lika judiska Goldman Sachs).

  Richard Herold (@heroldrichard) https://twitter.com/heroldrichard/status/106309311390687232
  5. Bokens kärna är de 500 brev Ottos föräldrar skrev fram till de mördades, och Sveriges skamliga förhållningssätt till judiska flyktingar.

  Herold och Åsbrink förfasas över att Kamprad kunde hysa nationalsocialistiska sympatier, när han hade ett levande bevis för nazismens offer i drängen som var jude.

  Agendajudarna slår mot det svenskaste vi har utomlands, något vi är stolta över. P g a en gammal judiskupplevd oförrätt. Pay back jewtime.

 5. Löwander låter som en kummunist som har blivit köpt av borgarna, ett billigt fruntimmer med andra ord :p

 6. Drevet går mot Kamprad fortsätter på SVD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/det-fordjupar-bilden-av-kamprads-engagemang_6412096.svd

  Heléne Lööw: ”Men i och med att Ikea blivit något av en nationalinstitution och symbol för byggandet av det svenska folkhemmet så får Kamprads engagemang en vidare betydelse.

  – Därför blir det intressant på samma sätt som diskussionen om det svenska kungahuset, just på grund av vad de är och vad de symboliserar, säger Heléne Lööw.”

  Det svenska ska föraktas om den judiska agendan får bestämma.

  Heléne Lööw var överintendent och chef för Forum för levande historia från 1 juni 2003, då myndigheten inledde sin verksamhet, till 30 juni 2006. Den 1 juli 2006 tillträdde hon en tjänst inom regeringskansliet.
  Heléne Lööw är filosofie doktor och disputerade vid Historiska institutionen vid Göteborgs universitet år 1990 med avhandlingen Hakkorset och Wasakärven. Hon är en av få akademiska historiker som specialiserat sig på nazism i Sverige. För sin forskning har hon fått ett stipendium av Artister mot nazister.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Heléne_Lööw

  Lööw har blivit hårt kritiserad för sin uttalanden. I en artikel publicerad i Svenska Dagbladet den 28 januari 2006 anser Lööw att antisemitism och homofobi är vanligt bland kristna och muslimer.[1] I anslutning till den årliga Salemmanifestationen publicerade Svenska Dagbladet den 10 december 2010 en artikel där Lööw undviker att tala om svenskfientligheten för att istället flytta fokus till andra samhällsfrågor.[2]
  Forum för Levande Historia har fått mottaga kritik under Lööws ledning, då verksamheten utpekades som en del av Israellobbyn.[3] Lööw har även kritiserats hårt på olika bloggar och Internetforum för att bedriva vad som uppfattas som ”forskning kring extremism” men aldrig granska den sionistiska rörelsen i Sverige.
  http://sv.metapedia.org/wiki/Heléne_Lööw

  Lööw, jude?
  Helene Lööw är troligtvis av judisk börd då många judar har försvenskat sina namn. Loew är visst typiskt judiskt namn.

  Kommentera gärna.

 7. Skall man kanske uppfatta den rådande situationen, med manipulerande PK-media, politiker och tjänstemän, som vi har en Trojansk häst mitt ibland oss? En stark kraft som strävar att förgöra det svenska. I varje fall växer konturerna av ett otrevligt och opålitligt samhälle sig efter hand allt starkare.

 8. Jan Milld, tack för YouTuben FARLIGA BLOGGARE och avslutningen är magnifik!

 9. Rättelse
  //Dag Sr

 10. Även tystnaden kan vara farlig säger retorikexperten Elaine Bergqvist i ett samtal med alltyckaren Greider och Lena Andersson i SR-P1.
  (Programmet handlade om nyspråket som politiskt vapen.

 11. DN ger sig inte. Legitimerade psykologen och psykoterapeuten Liria Ortiz ger råd till en ”orolig lärare”, vars bekymmer är
  ”de fördomar som jag märker att mina elever har mot senare generationers invandrare, och särskilt de som kommer från länder utanför Europa. De kommenteras som ”parasiter” och ”odugliga analfabeter”, och de islamofobiska resonemangen är vanliga (och grova). Eleverna hänvisar ofta till nätet som källa och hävdar att där får man ”veta hur det egentligen är.” Vi har en ganska stor grupp elever som invandrat i skolan och jag märker att de far illa av jargongen som de hör från andra elever. Jag har ordnat diskussioner om tolerans i klasserna, men det har tyvärr inte varit så framgångsrik. De har urartat till gräl, där eleverna argumenterat med varandra och mitt intryck är att de bara bidragit till en polarisering av åsikterna.”

  http://www.dn.se/blogg/fragainsidan/2011/08/26/hjalpa-elever-att-inte-bli-som-breivik/

 12. Mycket läsvärd sida, mycket analyserande och välskrivna artiklar. Som någon skrev tidigare, Jan och Lenas bloggar är absoluta favoriter. Saklig och betänksam information.

 13. […] I det ullenhagska stallet finns även Birgittta Löwander, många gånger tidigare anlitad av makten. Hon som beundrar AFA-aktivister. Än en gång har hon […]

 14. […] engagerande av den AFA-hyllande våldsromantikern Birgitta Löwander som utredare kan inte betecknas som annat än en tendens till […]

 15. […] sista stycket för ju tankarna till AFA-supportern Birgitta Löwander och hennes klagande på svenska […]

 16. […] Bengt Westerberg har gjort en ny utredning, som uppföljning av Birgitta Löwanders. […]

 17. […] Bengt Westerberg har gjort en ny utredning, som uppföljning av Birgitta Löwanders. […]

 18. […] PK-propagandan har tidigt utnämnt oss invandringskritiker och sverigevänner till ”hatgrupper”. Nu senast är det vi som ska klä skott för de bedrövliga  näthatet. […]

 19. […] PK-propagandan har tidigt utnämnt oss invandringskritiker och sverigevänner till ”hatgrupper”. Nu senast är det vi som ska klä skott för de bedrövliga  näthatet. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: