• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Mer USA-dissidens

1 

Paul Craig Roberts är en amerikansk ekonom och författare. Han har kritiska synpunkter på USA:s agerande i Ukraina, vilket bl.a. framgår genom hans medverkan i US Watch Dog”, i mars 2014.

Jag gjorde ett utdrag, med en summerande textning till svenska. En ny kortfilm, alltså:

Craig Roberts varnar alltså för neokonservativa krafter i USA, som eftersträvar global hegemoni och där inte är främmande för kärnvapenkrig.  Vad som nu skett i Ukraina är resultatet av ett långvarigt amerikanskt omstörtande arbete genom NGO:s, ”Non-Governmental Organizations”.  Libyen, Syrien, Ukraina – Robert förutser mer av detta slag, för att destabilisera regioner i anslutning till Ryssland.

 2

För övrigt fann jag nyligen några rader på Craig Roberts webbsida, uppgifter jag tidigare sökte efter kring hur  den ”valda regering” som Stefan Löfven talat, kunde bli ”vald”. Det handlar om ett klimat av hot och våld, inte minst mot politiker från konkurrerande partier.

”Members of President Yanukovich’s ruling party, the Party of Regions, have been shot, had arrest warrants issued for them, have experienced home invasions and physical threats, and are resigning in droves in hopes of saving the lives of themselves and their families.”

3

Låt mig avslutningsvis citera vad Marine Le Pen, NF-ledaren i Frankrike, sagt om Ukraina.

Ur Fria Tider:

”Den nationalistiska partiledaren uppmanade EU att vara mer konsekvent i frågan om Ukraina och Krim än vad man hittills har varit.

– Antingen så måste EU luta sig mot konstitutionella regler och erkänna Ukrainas rätt som suverän stat, och i så fall är Viktor Janukovitj fortfarande president, säger Le Pen och fortsätter:

– Eller så gäller varken konstitutionen eller några andra lagar längre. Då får man erkänna att Ukraina har ersatt den gamla regeringen med en revolutionsregering. Men i så fall kan man inte förneka Krim att göra detsamma,..”

lepen

Jo, några kloka ord även från Peter Harold:

”…Både Washington och Bryssel försöker utmåla det som att Putin invaderat Krim och ockuperat ön, fastän det saknas någon krigshandling från rysk sida. Både Washington och Bryssel underkänner folkomröstningen i Krim. Carl Bildt medger inte att folkets röst i Krim skall ha betydelse. Det är synd. Han borde vara en bättre demokrat än så.

Även om Carl Bildt avskyr nationalism så finns det två förträffliga förslag till lösningar för Ukraina med nationalistiska förtecken:

Det första alternativet – och enligt mina ögon det bästa – är att USA/EU backar ur och slutar säga åt Kiev vilka Ukraina får handla och förhandla med. Alla avtal mellan EU och Ukraina måste acceptera att Ukraina även får idka samma handel med Ryssland eller vilket annat land de helst önskar, och vice versa vad gäller Rysslands krav. Utan europeisk överstatlig byråkrati som styr över Kiev kan det landet utvecklas till en frihandelsterminal som får landet att blomstra.

Det andra alternativet – inte fullt lika så bra som det första men fullt möjligt – är att Ukraina gör detsamma som Tjeckoslovakien gjorde 1992; man splittrade landet i två delar som nu är fredliga grannländer och där var och en rår om sig själv. Det borde inte vara omöjligt att göra samma sak med Ukraina.”

 omvarlden

Läs mer

Chicken race

Imperialistisk vänster

KRIM-inellt?

USA-dissidenter om Ukraina

WTC-DÅDET (1)

WTC-DÅDET (2)

Lämna en kommentar