• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

USA-dissidenter om Ukraina

democracy-now-logo

Först filmen i sin helhet: den amerikanska alternativ-TV-kanalen ”Democracy NOW!” med Stephen F Cohen som gäst, amerikansk Rysslandskännare. Ämne: Ukraina, från februari 2014.

Jag gjorde ett sammandrag och lade in textning till svenska:

Läs mer

The grand chessboard

Mer chessboard

9 svar

 1. Tack för ditt goda arbete.

 2. Intelligenta och kunniga kommentarer! Kan instämma.

  USA, Nato och EU framstår som galna krigshetsare. Bildt i sin arrogans har så bråttom han snubblar över orden.

  Sverige, ett unikt land med tvåhundraårig fred, skall åter flyga ner till Afrika och nu Mali. Från flyget kan de blicka ner över Libyen, som bombats till en sophög med hjälp Svenskt krigsflyg.

  Skam och Fläck på Sveriges Baner!!!!

  Ett stort TACK till Jan Milld, vars Patos lyser som en fackla.

 3. Det är alltid bra med ett krig..när man har svårt att förklara varför västvärldens politiker inte har klarat av sitt jobb. Pengarna är slut nu hela västvärlden lever i toppen av en väldigt ostadig pyramid. Nu vill man ha något att skylla på..och efterkonstruera varför ekonomin gick åt h-te..! För politikerna anar nog vart vindarna blåser. Europa blir allt mer nationalistiskt och federalisterna får allt sämre argument för sina vilda och verklighetsfrånvända planer.

  Men viktigast är att ekonomin enbart är ett luftslott som hotar att spricka när som helst. Inget är bundet till reella värden.

  I stort sett bara fastigheter men deras värdebeständighet är ju inte som guld eller silver..! En fastighet som köpts gör lånade pengar säg för 50 miljoner kronor är kanske inte värd mer än 3-4 miljoner reellt..men spekulationerna har drivit upp priset..och den som ”lånat” ut pengarna gör sig ju en reell vinst på pengar som dom själva tryckt och gripit ur luften. Inget backar dagens valutor…allt för att bankirerna ska kunna tjäna mer pengar . Det finns nästan inget sparande längre så vart kommer bankernas pengar ifrån..?? Hur kan man låna ut om man inte har pengar att låna ut…? Pengarna är bara en siffra antingen på papper eller digitalt…och har absolut inget värde överhuvudtaget..!

  Men den som lånat betalar ju riktiga pengar i ränta..som han fått för arbete utfört ett reellt värde..arbete och produktion är reellt..det har ett värde..!

  Så bankiren får betalt för luft och påhitt…det är ett enda stort lurendrejeri..!

 4. […] inte dessa inlägg på janmilld.wordpress.com! – USA-dissidenter om Ukraina – med en mycket bra video med svensk text, och – Propagandaminister […]

 5. Det var ett intressant inlägg med en del bra analyser. Det tappar dessvärre på att Cohen börjar babbla om fascister och demokrati. Det som finns i den så kallade västvärlden är inte demokrati. Demokrati hade man ett kort tag i det antika Aten, och det var ett helt annat politiskt system än det vi nu har. Det bör även noteras att i ett samhälle där folket ”fritt” får välja så kan följden mycket väl bli ett helt annat samhälle än det som makthavarna i EU och USA vill. Men det verkar inte som att de senare accepterar det, och frågan är väl om Cohen gör det själv? Liberalerna vill ha ett totalitärt liberalt samhälle, och detta samhälle kallar de slugt, fult och listigt, men naturligtvis felaktigt, för ett demokratiskt samhälle.

  • Jag delar din uppfattning om det svenska samhället – det brister grovt i demokrati. Vi regimkritiker har ju inte ens mötesfrihet.

   Jag kan också tycka att man ska var försiktig med att sätta stämplar på andra, för att vara det ena eller andra slaget av ”-ister”.

   Detta hindra mig dock inte från att känna avsky för hur våldsfigurerna i Kiev gick fram.

   • Det är dessvärre ofta så att en del nationalister är en felaktig sorts nationalister. De har en aggressiv och utåtriktad nationalism, som inte tar hänsyn till andra nationer, och som bäst kan beskrivas som en form av nationalegoism.

    De är nationalister som jag, och vi delar många värderingar om att värna om det egna folkets särart och välfärd, och om att skapa ett samhälle byggt på gemenskap och solidaritet. Men just den i mina ögon väldigt osympatiska nationalegoismen förstör mycket, och skapar inte bara konflikter med andra folk utan utgör även en smutsig fläck i nationalismen som används som ett argument för våra motståndare.

    Det är djupt störande att en del människor inte tycks förstå den situation vi befinner oss i, och inte heller verkar ha lärt sig något av historien. Vi behöver inte antagonism folk och länder emellan. Vad vi behöver är solidaritet mellan världens folk, svarta som vita, gentemot de liberala och plutokratiska krafter som strävar efter att förgöra världens folk, och i praktiken gör individen till en konsumtionsslav.

 6. […] USA-dissidenter om Ukraina […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: