Viktiga PS

På mina senaste texter har det ju runnit till material i efterhand. Det har därigenom blivit ett antal ”PS” på slutet. Risken är att många missar dessa. Mina senaste PS rymmer dock viktiga moment.


kvinna

Marine le Pen vore förmodligen en utmärkt president för Frankrike, inte pga att hon är kvinna, utan därför att hon företräder en vettig politik och argumenterar för den på ett bra sätt – hon är tydlig, rak och ärlig. Står på sig när hon blir ansatt av pk-journalister. Är stark i motvind.


janato

Kan detsamma sägas om Jimmie Åkesson som statsminister i Sverige?

Nej, tyvärr! Han är alltför inriktad på att vara journalisterna till lags och leverera svar av den typ som de beställer. Till skillnad från Marine Le Pen skulle Jimmie Åkesson vid makten representera ett kärringstyre – av i princip samma slag som Stefan Löfven nu gör.

Även om Sverigedemokraterna i nästa val fick 100% av rösterna – skulle det i grunden betyda en förändring?

Ja, men inte genom att Åkesson blev statsminister. Förändringen skulle då ligga i denna opinionssvängning i sig, som skulle betyda ett annat samtalslimatet på arbetsplatser och i kommuner runtom i hela landet.

SD-ledningen har nu hamnat i en återvändsgränd. I backspeglen måste jag konstatera att jag begick ett misstag, då jag på SD:s riksårsmöte 2005 pläderade för att Jimmie Åkesson skulle ersätta Mikael Jansson som partiordförande.  Det var olyckligt att Åkesson då valdes.

Iofs lyckades Kenneth Sandberg och jag på samma riksårsmöte genomdriva  antagandet av ett utförligt 33-punktmanifest om invandringspolitiken. Hade SD-ledningen hållt sig till denna politiska inriktning, då skulle situationen idag ha kunnat se annorlunda ut – för såväl partiet som för Sverige!

Nuvarande SD-ledning har hamnat i en återvändsgränd, har målat in sig i ett hörn.

Som Sverigedemokraterna idag fungerar gör partiet nog mer skada än nytta i politiken.

inmalad

Advertisements

94 svar

  1. Tack för information, holfve!

    Jag hoppas att Jan lyssnar mycket på musik, för att bland annat verkar det som att musik kan hjälpa till vid läkandeprocessen hos de som lider av afasi (språkstörning genom hjärnskada) och stroke. Främst har man dock i såväl historien som i modern tid använt musik för att behandla inre (mentala) problem. Musikterapi har använts som ett läkande instrument i hundratals år. Till och med läkekonstens fader Hippokrates (som verkade cirka 400 år före Kristus) spelade musik för människor med mentala problem. Under 1200-talet så fanns det speciella musik-rum i arabiska sjukhus. Den ”moderna” formen av musikterapi uppstod i kölvattnet av 1900-talets två stora världskrig. Musiker åkte runt bland militärsjukhus och uppträdde för soldater som led av grav stridsutmattning. Har du någon gång känt hur du återfår livskrafterna, hur dina energinivåer stärks och humöret höjs när du lyssnar på din favoritmusik? Detta är självmedicinering med musik, och är den enklaste och renaste formen av musikterapi. Det har uppstått olika fält inom musikterapi, som NMT (neurologisk musikterapi) som mäter effekterna i hjärnan när man spelar musik. Att något speciellt händer i hjärnan är tydligt, men egentligen är denna typ av forskning ganska onödig. Alla som älskar musik och som känt vilken kraft den kan ge behöver inte forskning för att bekräfta detta.

    Jan, jag saknar dina blogginlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: