• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Viktiga PS

På mina senaste texter har det ju runnit till material i efterhand. Det har därigenom blivit ett antal ”PS” på slutet. Risken är att många missar dessa. Mina senaste PS rymmer dock viktiga moment.


kvinna

Marine le Pen vore förmodligen en utmärkt president för Frankrike, inte pga att hon är kvinna, utan därför att hon företräder en vettig politik och argumenterar för den på ett bra sätt – hon är tydlig, rak och ärlig. Står på sig när hon blir ansatt av pk-journalister. Är stark i motvind.


janato

Kan detsamma sägas om Jimmie Åkesson som statsminister i Sverige?

Nej, tyvärr! Han är alltför inriktad på att vara journalisterna till lags och leverera svar av den typ som de beställer. Till skillnad från Marine Le Pen skulle Jimmie Åkesson vid makten representera ett kärringstyre – av i princip samma slag som Stefan Löfven nu gör.

Även om Sverigedemokraterna i nästa val fick 100% av rösterna – skulle det i grunden betyda en förändring?

Ja, men inte genom att Åkesson blev statsminister. Förändringen skulle då ligga i denna opinionssvängning i sig, som skulle betyda ett annat samtalslimatet på arbetsplatser och i kommuner runtom i hela landet.

SD-ledningen har nu hamnat i en återvändsgränd. I backspeglen måste jag konstatera att jag begick ett misstag, då jag på SD:s riksårsmöte 2005 pläderade för att Jimmie Åkesson skulle ersätta Mikael Jansson som partiordförande.  Det var olyckligt att Åkesson då valdes.

Iofs lyckades Kenneth Sandberg och jag på samma riksårsmöte genomdriva  antagandet av ett utförligt 33-punktmanifest om invandringspolitiken. Hade SD-ledningen hållt sig till denna politiska inriktning, då skulle situationen idag ha kunnat se annorlunda ut – för såväl partiet som för Sverige!

Nuvarande SD-ledning har hamnat i en återvändsgränd, har målat in sig i ett hörn.

Som Sverigedemokraterna idag fungerar gör partiet nog mer skada än nytta i politiken.

inmalad

125 svar

 1. Tack för information, holfve!

  Jag hoppas att Jan lyssnar mycket på musik, för att bland annat verkar det som att musik kan hjälpa till vid läkandeprocessen hos de som lider av afasi (språkstörning genom hjärnskada) och stroke. Främst har man dock i såväl historien som i modern tid använt musik för att behandla inre (mentala) problem. Musikterapi har använts som ett läkande instrument i hundratals år. Till och med läkekonstens fader Hippokrates (som verkade cirka 400 år före Kristus) spelade musik för människor med mentala problem. Under 1200-talet så fanns det speciella musik-rum i arabiska sjukhus. Den ”moderna” formen av musikterapi uppstod i kölvattnet av 1900-talets två stora världskrig. Musiker åkte runt bland militärsjukhus och uppträdde för soldater som led av grav stridsutmattning. Har du någon gång känt hur du återfår livskrafterna, hur dina energinivåer stärks och humöret höjs när du lyssnar på din favoritmusik? Detta är självmedicinering med musik, och är den enklaste och renaste formen av musikterapi. Det har uppstått olika fält inom musikterapi, som NMT (neurologisk musikterapi) som mäter effekterna i hjärnan när man spelar musik. Att något speciellt händer i hjärnan är tydligt, men egentligen är denna typ av forskning ganska onödig. Alla som älskar musik och som känt vilken kraft den kan ge behöver inte forskning för att bekräfta detta.

  Jan, jag saknar dina blogginlägg.

 2. Jag har besökt Janne flera gånger på det äldreboende i Furudal där han nu bor och har det bra. Han får dock för lite rehab för att göra riktiga framsteg möjliga. Han är ju heller ingen ungdom längre. Han är emellanåt klar, emellanåt lite orealistisk, vilket hör till sjukdomsbilden. Han hälsar till alla sverigevänner och speciellt till dem som haft närmare kontakt med honom. En mindre grupp personer besöker honom regelbundet.

  Det känns tungt och jag undrar om vi får tillbaks honom som vi skulle önska. Allt har sitt slut, men hans livsgärning består och hans folkbildningsarbete har varit enastående i sitt slag.

  • Tack, Lasse! Jag hade velat att han skulle ha hållit på i några år till på grund av att jag tyvärr upptäckte honom så sent. Hälsa honom från oss, dom riktiga Sverigevännerna.

  • Tack Lasse, schysst att få veta hur det är med honom. Så sant JMs folkbildningsarbete består och går inte att utplåna!

  • Tack Lasse,
   Om inte Jan kan komma tillbaka och fortsätta sitt enastående arbete, hoppas jag hans ”samlade verk” ändå består för kommande generationer att ta del av.
   Glad påsk till dig och Jan

 3. Tack Lasse att vi blir uppdaterade
  Skickar en riktig Påsk kram

 4. Vård och omsorg sedd från insidan
  Jan milld i dagens nya tider

 5. Hej Jan! Blev jätteglad när jag såg Din insändare i Nya Tider 26/4 -17. Hoppas att Du börjar må lite bättre! mvh Gruvmor & gubben i Stråssa

 6. Helhetshälsa säljer Citikolin som använts i Japan och USA mer än ca 30 år. Bra som profylax och som efterbehandling av bl a stroke.

 7. Jag ber i Jesu mäktiga namn om ett tillfrisknande! Och att Jesus ska knacka på dörren till hjärtat. Jesus är Vägen, Sanningen och Livet; ingen kommer till Fadern utom att gå via Sonen.

 8. Vill gärna besöka Janne. Han bjöd in mig på besök, runt 2011, men jag åkte aldrig.
  Sen 5 år tillbaka är jag pånyttfödd med nya ögon och tankesätt. Jesus hälsade på mig ;-).
  Har bett för tusentals människor om psykiska och fysiska helande. Det sker alltid något, och ofta något på en gång. Men man vet inte med vem, när eller på vilket sätt.
  Om Jan eller hans bror läser detta, så svara bara så är jag snart på väg.

 9. s dkan dock gyvis en viktig funktion, i att ge möjlihet t att ge uttryck för misstroende mot värre epk-pattier

 10. snart mer på g…

 11. Hej Jan! Kul att du är på G. Jag vill berätta lite om afasi som jag tror påverkar dig, efter att ha sett det du skrev nu senast. Afasi innebär att ha språkliga svårigheter efter en hjärnskada, oftast efter en stroke. Man kan ha svårt att prata och skriva, eller förstå talat och skrivet språk. Förmågan att stava är påverkad för de flesta som får afasi. Det är inte ovanligt att man inte kan skriva alls, på grund av att man inte kan komma på den första bokstaven i ordet. Ibland blir bokstäver utbytta mot varandra, ibland kan hela ord utelämnas. Det är inte heller ovanligt att man fastnar i ett ord eller en stavelse och skriver den om och om igen. Besvären brukar vara störst den första tiden efter en stroke. Hos de flesta minskar besvären efter en tid och för några försvinner de helt. Många har däremot kvar svårigheterna men kan lära sig att leva med dem.

 12. Såg att Lena hade lagt ner sina bloggar för att satsa helt på att få människor friska. Hoppas hon kan hjälpa Janne också. Hon är mer kunnig på alternativ-medicin än vad jag är. Konstnären Reuterswärd drabbades också av en stroke och tvingades lära sig teckna och måla med den andra handen. Tror det var Tunström som också fick en stroke och blev tvungen lära sig skriva och spela piano med andra handen. Båda levde ju i rätt många år efter stroken och kunde fortsätta vara verksamma om än i långsammare takt. Vi är mer intresserade av kvalitet än kvantitet. Vi förstår att det inte blir lika täta uppdateringar som innan. Vi lever i intressanta tider, som den kinesiska förbannelsen säger. Kan tänka mig att du har längtat att få komma tillbaka. Kroppen funkar inte lika bar längre men knoppen är klar som kristall. Hoppas jag inte har helt fel.

 13. September kramar till jan

 14. Kram så här i novembermörkret från Gruvmor i Stråssa, med gubbe! ❤

 15. I dag den 15 november 2017 är det exakt ett år efter Jan Millds sista artikel.
  Jag har tittat in här nästan varje dag men ser ingen förändring.
  Jag hoppas att någon kunnig person har sparat ner allt material som finns på denna blogg. Jan Millds arbete är mycket värdefullt för framtidens historiker och samhälle.
  Även om vi hoppas på Jan Millds tillfrisknande så får vi kanske inte se fler artiklar från honom.

 16. GOD JUL JAN
  Jul kramar Tina

 17. Jag vill önska er alla en God Jul!

 18. Ja god jul Jan o alla andra!

 19. God Jul & Gott Nytt År Jan!

 20. Jag vill önska er alla ett gott slut och ett Gott Nytt År!

  Jag hoppas du mår bra, Jan! Jag saknar dig!

 21. Glad Påsk Jan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: