• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Bieler – ett problem

pb
Personer som Thoralf Alfsson och Gustav Kasselstrand ratades alltså på SD:s riksdagslista. Samtidigt gör Paula Bieler kometkarriär. Från ingenstans hamnar hon plötsligt på 6:e plats.

Med henne har Sverigedemokraterna gått massmedia till mötes, i deras krav på fler kvinnor på riksdagslistan. Men vad blir här priset, politiskt?

SD har på listan begränsat antalet möjliga ledamöter till 60, de vill uppenbarligen inte ha in fler. Med Bieler på valsedeln – och utan Alfsson och Kasselstrand – blir det kanske inte fler mandat.

På åtminstone tre punkter ställer jag mig frågande till vad Paula Bieler representerar.

1. Raser

PB har, vad jag kunnat förstå, anslutit sig till tesen att inga mänskliga raser existerar. Vad gäller hundar, katter och hästar finns raser. Det är inte kontroversiellt, det bestrides av ingen.

hastar
Men beträffande människor är det, av någon outgrundlig anledning,  annorlunda.

PB kan där finna stöd i Wikipedia:

”Inom antropologin råder konsensus om att det inte finns människoraser, och man anser att försök till identifiering av rasskillnader mellan människor är rent ovetenskapligt…”Ras” betraktas idag inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap som en social konstruktion…”

Detta blir ju att förneka det helt uppenbara:

A. Det finns skillnader i såväl utseende som fysiska och intellektuella egenskaper mellan olika grupper av människor.

B. Detta går i arv. Om två svarta alstrar barn så blir inte resultatet ett vitt barn.
(frånsett albinos, men det är undantag och ändå inte vad man kallar ett vitt barn)

vitbebis
Varför denna rasförnekelse?

Driver man det här ett snäpp längre kan även vi svenskar trollas bort. Partiledare Åkesson var tveksam till om det finns svenskar i en intervju med Göran Rosenberg hösten 2012 (6.30 in på denna film)

rasism

2. Rasism

Rasism, däremot, existerar.

Ja, den är i själva verket utbredd i Sverige, enligt PB.

”Rasister finns överallt”, hävdade hon i en SVT-intervju.

Här borde ju varit läge för en problematisering: vad är en rasist?

– Kan vita människor vara bara utövare av rasism, aldrig föremål för rasism?
– Vilka yttringar kan rasismen ta sig?
– Kan där ingå våld och fysiska övergrepp?

Till exempel: Kan det vara rasism i de fall svarta män våldtar svenskor?
Hur vanligt är detta i Sverige, jämfört med att svenska män våldtar svarta kvinnor?

ms

3. Vita

Den 16 mars 2014 hölls ytterligare en manifestation mot rasism i Stockholm. Mona Sahlin talade och Paula Bieler fanns bland deltagarna och åhörarna. Efteråt skrev PB att hon ”stämmer in i varje ord från Mona Sahlin”.

Dagarna före manifestationen sade Mona Sahlin i TV: ”Det är vi, den vita majoriteten, som är problemet.  Vi måste förändra vårt sätt att vara.”

Ingår det uttalandet i vad PB ställer sig bakom?

Utgör vi vita ett PROBLEM?

Hur går det i så fall ihop med att inga raser finns?

valsedlar

Notera vad jag skrev i början av denna bloggtext: ”Med henne har Sverigedemokraterna gått massmedia till mötes, i deras krav på fler kvinnor på riksdagslistan.”

Antyder jag där att det kan vara fel med kvinnor inom politiken?

Ja.

Eller egentligen både ja och nej.

Det saknas verkligen inte exempel på kompetenta och dugliga, intelligenta och klarsynta, självständiga och drivande, kvinnor i vår sverigevänliga rörelse, alltsedan början av 90-talet. Kvinnor som betytt mycket bl.a. för min egen politiska utveckling. Se t ex här och här.

Utomlands finns partiledare som Pia Kjaersgaard och Marine Le Pen. Ingen av dem har kvoterats in. De har fått förtroende på egna kvalifikationer.

Vad som blir fel är när man fokuserar på en viss andel män eller kvinnor, så att man tummar på lämpligheten. För min del får det gärna vara 100% kvinnor eller 100% män på mitt partis riksdagslista, bara de representerar någonting vettigt politiskt!

Jag vill ha könsneutrala valsedlar.

Läs/se mer:

Alfsson – ett föredöme

Avpolitiserad politik

Vitt självhat

https://www.youtube.com/watch?v=kWI2YkXy01o

39 svar

 1. Bra Jan att du inte viker undan för detta. Ser fram emot att du utvecklar vad det finns för realistiska alternativ? Själv har jag vandrat från helt ovetande, till medveten och SD, för att nu känna mig alltmer främmande inför SD. Sakinnehållet i SD’s politik är inte så tokigt. Där jag inte känner igen mig är valet av representanter och att man verkar vara så rädda. Tvingar media fram detta?

  Skulle önska det fanns något mellan SvP och SD. Antar att det var där SD befann sig tidigare men nu förflyttat sig till mitten, medan jag står kvar på perrongen.

  På något sätt tror jag ändå att ett parti som Kasselstrand förespråkar där man håller varandra nära och ställer upp för varandra, inte läcker hemlig information om böcker någon beställt, har större långsiktig dragningskraft än ett parti som försöker anpassa sig till media och locka grupper genom att sudda ut alla olikheter.

  SvP känns inte heller rätt. Steget känns för långt. I grunden är det inte ett ändrat samhällssystem som jag vill ha, utan mer en justering, kraftig sådan, inom ett par utvalda områden, invandring, EU och rättssystemet. SvP känns mer som att man vill införa någon slags ”folksocialism”. Vissa saker är bra, som att det finns etniska svenskar och att man inte viker undan utan talar klarspråk, men då å andra sidan detta som kanske kan kallas ”folksocialism” – folket först, individuella friheter sedan. Det är en skillnad mot nationalism som sätter individer främst men erkänner nationen som en legitim och viktig grupptillhörighet men beslutanderätt och äganderätt politiskt och ekonomiskt, genom demokratiska beslut, till den gemensamma egendomen.

  Ibland längtar jag efter ett alternativ mellan SD och SvP, samtidigt kommer då frågan: är det ofrånkomligt att ett parti som kommer in i riksdagen och där MEDIA styr allt måste vandra denna väg för att alls kunna få något inflytande? Eller har Åkesson & Co fått i fällan. De får vara med med köttgrytorna men men aldrig något egentligt inflytande inom de profilfrågor man driver? Är det i så fall inte bättre att stå utanför och inte ha inflytande? Jag menar. SD idag ”pissar” ut på de som inte anpassar sig till retoriken, de man utesluter och de som inte har åsikter som är tillrättalagda. Ett SD som står utanför skulle kunna ”pissa” in på 7-klövern på ett annat sätt. Att vara en ”rebell”. Svenska folket gillar egentligen ”rebeller”, de som bryter mönstret och känns ”nytt”.

  Vore tacknämligt att få ta del av dina synpunkter här då jag anser att du har mycket goda förutsättningar att redan ut detta på ett sätt där sunt förnuft får råda. För övrigt visar Kasselstrand att han är min kandidat då han vågar tala om sund förnuft. Han kommer bli kritiserad för det och media skulle älska att bryta ner honom genom att kräva att han definierade vad det är – jag tror att han är klok nog att hantera en sådan fråga. Sunt förnuft finns, precis som svenskar finns, utan att det behövs någon närmare definition på det.

  • En del har jag skrivit för två år sedan kring detta:
   http://www.janmilld.se/tp.html

   Ska återkomma till frågan och försöka uppdatera och utveckla mina tankar i kommande bloggtext(er)!

   • Ser fram emot det. Känns som att jag tappat bort min inre kompass efter allt som hänt. Just att jag är otroligt osäker på om SD nu gör rätt val. Jag förstår så klart tanken. Sudda ut vassa kanter och på så sätt bli valbar inom fler grupper. Samtidigt med kompakta förakt som visas från 7-klövern, media och svensk Näringsliv, fackföreningar, känns det ytterst tveksamt att ställa sig så nära detta för att bli valbar. Samtidigt måste man för att lyckas med detta tona ner och tysta ner och inte länka till Fria Tider, denna sida, osv.

    Priset för denna strategi är att man tappar kraft. Det blir Åkesson som är partiet. Precis som hos 7-klövern. Ledarna = partiet. Inga uttalar sig annat än partiledarna. Bloggar finns knappast. Vilka som är med i riksdagen vet folket knappast. De trycker bara på knapparna.

    Samtidigt MEDIA styr allt. De hugger direkt på ett inlägg som detta om ras. Då står Åkesson där och ska försvara en sida som han kanske inte ens sett och som anklagas för att vara rasistisk. Någon säger att afrikaner som grupp har en lägre IQ. Det blir förstasidan på Expressen och rasism igen. Då kanske det med nödvändighet behövs en kommunikationsplan och där allt som kan kritiseras ska bort.

    Kanske måste vi acceptera att vi lever i ett land där media styr allt. Där varje minsta Twitterinlägg nästa dag kan bli ditt fall. I så fall kommer SD någonsin att lyckas? Vad har denna ”opposition” för värde isf? Någon gång måste något parti bryta mediamakten och tvinga den på reträtt. Kan man göra det utan att utmana – utan att bry sig? Är det inte i själva verket en avsaknad av respekt för media som behövs.

    Någon som svarar: Jaha någon har skrivit att afrikaner som grupp inte har samma IQ som vita på Twitter. Det är inget som vi har med i vårt partiprogram och jag hänvisar dig till den personen då. I vårt parti finns många olika synpunkter men det är partiprogrammet vi går till val på och alla medlemmar ställer upp på det. Den förstasida man får på Expressen blir sedan utmärkt reklam. Eller fungerar det inte så?

    Vi kan tänka oss någon som är vän med en nazist på Facebook. Media snokar upp detta och konfronterar ledaren. Har han fortfarande partiets förtroende? Kan någon som gillar nazister representera er?
    Kanske ledaren då kan svara att att gilla någon på Facebook är inte samma sak som att ha samma uppfattning i alla frågor. Jag förutsätter att han helt och fullt står bakom vårt partiprogram.

    ELLER – är sådana skandaler så pass dåliga att de skadar mer än de gynnar – trots att det saknar all substans. Meida vinklar det så att folket tror det är verklighet. Jag tänker på Almqvist och Järnrören. Ingen synlig rörelse varken ner eller upp kunde urskiljas i opinionen. Sedan Dec 2012 råder dock stiltje i opinionen. SD trendar runt 10% i snitt enligt status.

    Ja det blev ett långt inlägg. Har svårt att sluta fundera på det då det är en ödesfråga för Sverige. Väljer nu SD fel väg tappar vi så mycket tid att frågan är om det någonsin går att rätta till det? Ansvaret vilar blytungt på de som idag styr partiet. De har först gjort sig till det enda realistiska partiet för de som önskar se en annan politik. Knutit till sig fantastiska krafter som Kasselstrand, osv. Sedan gör man dessa anpassningar, väljer in Beiler, petar Thoralf, utesluter folk och har någon sorts hemlig intern polis som snokar upp ev. avvikande tecken från ”noltoleransen”. Ansvaret vila tungt. Man smalnar av för att nå en bredare grupp.

    Som du märker. Är i stort behov av vägledning så att jag kan släppa detta.

 2. Angående människoraser så har jag flera gånger läst att Paula Bieler är av raserna rom + judisk.
  Slå upp orden ”entryism” och ”subversion” och undersök sedan vilken ras som röstar in varandra på alla inflytelserika poster i samhället.

  En listig taktik är att skaffa sig svenskt namn (t.ex. Birgitta Olsson) och sedan gå främmande makts ärenden.

  • Intressant, detta gör mig nyfiken! Har vår kringresande och permanent moraliserande minister Olsson egentligen ett annat namn?

   • Nej, det menade jag inte.
    Se de stora linjerna över generationer. Om en svensk och en utlänning bildar familj kan de välja efternamn och ta det svenska eller ansöka om namnbyte. En viss etnisk grupp har mycket hög benägenhet att ändra efternamn efter vad som är mest effektivt för att få inflytande i landet de verkar i. Se Ryssland, Polen, Tyskland och USA.

 3. Hej! Nu vet inte jag vad Mona Sahlin sa vid manifestationen den 16.3 eftersom det inte skulle falla mig in att gå på ett sånt förljuget jippo men när PB skriver att hon instämmer helt med vad MS sa blir man betänksam. Få etablerade politiker har ju kläckt ur sig så mycket dumheter som just MS. Bara detta med att svenskarna inte har någon kultur utan ”bara midsommarstången och små grodorna och sånt larv” borde ha diskvalificerat henne från politiska uppdrag för all framtid.
  Taktik kanske är nödvändigt inom partipolitiken och kan ge framgångar till en viss gräns. Men det förutsätter att man bevarar sin inre kompass och vet vart man är på väg. Överdrivet taktiserande brukar så småningom genomskådas men kan under tiden ställa till med problem som t.ex. att man lockar till sig fel människor som inte har slutmålet i sikte. Det kan sätta i gång en irreversibel process som leder till att utvecklingen mot ett parti som alla andra inte går att stoppa. Då har åratal av slit och engagemang varit till ingen nytta. De som inleder en sån process tar på sig ett oerhört stort ansvar.

  • Mycket väl formulerat!

   ”Taktik kanske är nödvändigt inom partipolitiken och kan ge framgångar till en viss gräns. Men det förutsätter att man bevarar sin inre kompass och vet vart man är på väg. Överdrivet taktiserande … man lockar till sig fel människor som inte har slutmålet i sikte.”

 4. Hej Janne!

  Här talar man om ”varannan damernas”, men idag den 21/3 fick vi i SR P1 Ekot höra att svenska präster består av 70 procent kvinnor. För bara några år sedan var fördelningen bara 30 procent kvinnliga präster, men nu har antalet ökat med över det dubbla. Hur var det nu? Skulle feministerna inte nöja sig med 50 procent män och 50 procent kvinnor? Det ser ju ut som att kvinnorna kommer ta över landet och vad ska vi män då göra?

  Det finns säkert inom andra områden där kvinnorna i dag är fler än männen, på ställen som tidigare varit typiskt manliga jobb. Feminismen breder ut sig mer och mer och det som jag reagerar mot är hur man ständigt kör kampanjer mot bröstcancer hos kvinnor.

  Men om den betydligt mer utbredda prostatacancern hos män hör man inte ett knyst och det görs heller inga galor eller kostsamma kampanjer för alla dessa drabbade män, där dödligheten är betydligt högre än bland kvinnor som drabbats av bröstcancer. Det är rättvisa det i den moraliska stormakten Sverige?

  Vi svenskar som folk, möts av ständiga orättvisor också. Om det inte rör sig om positiv särbehandling av kvinnor på mäns bekostnad, så är det diskriminering av svenskar i förhållande till invandrare. Tag nu det gamla paret som inte hade råd att betala 9000 kr för att få insatt en tandbrygga efter att mannen tappat fyra framtänder.

  De hade båda låg pension och inga försök att få ta tandläkarräkningen på avbetalning blev möjlig för dem. Ställ detta mot vilka förmåner Sverige ger asylsökande och illegala och papperslösa invandrare. De behöver inte betala mer än 50 kr och då är det med största sannolikhet inte egna pengar de behöver ta av utan pengar som kommer från oss skattebetalare. Med andra ord får dessa all sjuk- och tandvård helt gratis av oss och så kan man inte ens hjälpa ett gammalt svenskt par, som lojalt betalat sina skatter och avgifter under ett långt arbetsamt liv.

  Men man hade i kommunen som de åldriga paret bodde i, råd att ge alla asylsökande gratis bussresor, något som faktiskt våra svenska pensionärer verkligen skulle ha uppskattat.

  Det är kusligt att få uppleva en sådan skandalös form av orättvisa mot sitt eget folk!

 5. Vi får väl hoppas att hon inte är Expo infiltratör (Paula Bieler)

  SD ledningen är nog inne på farliga vägar, misstänker jag, tror för egen del att konfrontation lönar sig.

  Något av Jim Olssons jävlar anamma skulle väl Åkesson behöva.

  -Märker vi inte att Mattsson ”fått sig” av Olssons klarspråk och nu vill hämnas?

 6. Det skulle vara intressant att läsa i historieböckerna om det någonsin har funnits ett folk som förnekat sin egen existens och kultur? En sak är säkert, om ett sådant folkslag har funnits då försvann de ganska snabbt.

  Skall svenskar och andra folkslag i Europa tvingas att glömma sin historia och kultur för att tillfredställa globalister och kulturmarxister? Fattar de inte att ingen vinner om de gamla europeiska kulturerna försvinner.

  • Lustigt att du kom in på det här med historia. För en dryg timme sedan läste jag på danska Snaphanen om något historieprofessor Dick Harrison skrivit i Neo. Länkar därför till Neo eftersom originaltexten är längre. Uppenbarligen är inte professorn så PK som jag först hade trott. Det handlar om kulturrelativism, kränkthet och allmän fördumning.

   http://magasinetneo.se/artiklar/krankta-av-fakta/

   • Bra att hela artikeln nu finns tillgänglig på webben. Jag fick med några rader ur den i samband med en bloggtext nyligen om pk:
    https://janmilld.wordpress.com/2014/02/16/

   • Tack för den intressanta artikeln. Det är klart att historia är mycket viktig och man kan inte förstå nutiden utan den.

    Som George Orwell sade: ”Den som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden. Den som kontrollerar nutiden, kontrollerar det förflutna.”

    Kulturmarxisterna kontrollerar nutiden i Sverige. De vill förvränga historien och på detta vis forma framtiden efter deras egen modell.
    Precis som George Orwell varnade om.

 7. Bieler är en utpräglad studentpolitiker som har svårt att se verkligheten utanför den skyddade akademiska världen i Uppsala.
  Lyssnade på henne under SD:s valkonferens nyligen.
  Hon drev då två frågor- mera studiebidrag till studerande och extra bidrag till studerande som skaffar barn under studietiden.
  Som riksdagsledamot måste hon se längre än näsan räcker, ha en bredare kompetens och erfarenhet från arbetslivet utanför skolgrindarna.

  • På landsdagarna förde hon även katternas talan. Alla katter ska ha ett ”chip” inopererat för att kunna identifieras.

 8. Helt plötsligt står hon där! Ungefär som Mona Sahlin en gång i tiden. Nästan ingen vet var hon kommer ifrån eller hur hon har kvalificerat sig. Tyngre profiler som är väl kända som Alfsson, Therese Borg, Kasselstrand har partiledningen spolat. SD-ledningen tackar nej till att SD skall vara en folkrörelse. Och därmed har den magiska glansen hos SD krackelerat. SD kan som jag ser det inte längre bli ett stort parti.

 9. Enligt Bieler finns det tre slags svenskar. Infödda svenskar, invandrade svenskar samt de som aspirerar på att bli medborgare. Den definitionen av att vara svensk är varken socialkonservativ eller nationalistisk och när nummer sex på riksdagslistan säger detta betyder det att SD redan har övergett även de senast antagna huvudprinciperna.
  Hon säger detta i det här radioprogrammet där hon medverkar tillsammans med Expo: https://sverigesradio.se/sida/spelaren.aspx Minut 12.
  SD är kapat och jag gör som Kalle och väntar på att någon stiger fram och axlar manteln som ledare för partiet mellan SD och SvP. Möjligtvis kan alternativet bli SvP om de får in mycket kompetent folk.

  • Den tredje kategorin skulle kanske kunna utvidgas till de som aspirerar på att få svenskt PUT?

   Denne tredje kategori, som den här beskrivs, måste väl innefattas i kategori 2?

   • Ja, eller varför inte lägga till en fjärde grupp, de svenskar som ännu inte aspirerar på medborgarskap. Ca 7 miljarder.
    Om jag förstår saken rätt började Åkesson-folket ta in invandrare i partiet för att undvika att bli kallade rasister. Sedan följde ”öppen svenskhet” och acceptansen av att alla invandrare kan bli svenskar för att ytterligare värja sig mot anklagelser om rasism. Till de skälen för att sudda ut gränserna mellan svenskar och invandrare har nu tillkommit den populistiska jakten på röster. Två miljoner invandrares röster är två miljoner skäl för att göra invandrarna till svenskar som kan rösta på det svenska SD.

 10. Det enda roliga som kommit ur Bieler var när hon nämnde att om Bildt varit SD:are och stött Svoboda i Ukraina så hade han säkerligen blivit föremål för ett uteslutningsärende.

 11. Negerparet har absolut inte kunnat få ett helvitt barn även om kvinnan
  ”vänstrat” med en vit man.
  Undrar vilket sjukhus barnet föddes på därdenna förväxling skett.

  Jag får dåliga vibbar av denna Bieler – kanske någon ny ”svågerpolitik”!!

  • S.k. – Albinos – , dvs. människor som är helt utan pigment och som därför är helvita i hår, ögonfransar och ögonbryn osv., och där huden är helvit, kan födas också av s.k. vita människor. Liksom också av s.k. färgade människor, av s.k. negro. Negro betyder – svart – .

   F.ö. när det gäller diskussionen om och kring s.k. – raser – , bland mänskligheten, så är det viktiga inte att slå fast om den ena grupperingen t ex anses vara, eller är, mer – intelligent – än den andra, utan det viktiga är att varje olika folk, inklusive deras språk och deras kulturella traditioner, är viktiga, både för dem själva, och för alla olika folks känslor av – hemma – , med just de signalement, det språk, sånger, berättelser, och de traditioner som de är präglade på, vilket medför att de oftast vill både bo och leva med – de sina – , före att vilja bo och leva med – de andra – , vilket i sin tur också bidrar till, och medför att just en MÅNGFALD kan fortsätta att florera och leva inom mänskligheten. DÄRFÖR är det värdefullt att visa HÄNSYN och förståelse för såna allommänskliga inklinationer, viljor och behov.

   Identitet är viktigt för alla olika människor.

   Identifiering till sina föräldrar, sina syskon, sina far- mor – föräldrar, sina förfäder, sina språk, sin tradition, sed, bruk, klädstilar, sånger och berättelser är viktig för alla olika slags människor. Människan är ju en familjär varelse, som känner sig hemma bland dem som är hennes släktingar, hennes närstående, och till det som är del av hennes ursprung, vilket är människovänligt att visa förståelse för.

   En alltför stor invandring av mycket – olika – , människor, till en nation, är inte människovänligt. Det är inte människovänligt varken mot de invandrade till nationen, eller mot nationens egen dominerande befolkning, om där finns mycket olika och därmed mycket svåridentifierade, eller svårbekräftade, signalement, BÅDE för de invandrade och för de inhemska, att just kunna känna sig – hemma – , med.

   Det är mer eller mindre att vilja försöka – bädda för – , problem, konflikter, motsättningar, konfrontationer inom nationen, och i värsta fall inbördeskrigiska scenarier av större eller mindre omfattningar.

   Och det är både ansvarslöst och inte särskilt – snällt – , dvs. inte så särskilt människovänligt att göra.

   • Ja, det är viktigt för alla levande växter, djur och människor. Tittar vi oss omkring ska vi finna att allt är ordnat i system. Atomer hör samman och bildar vatten, berg och luft. Växter hör samman och växer ofta tillsammans. Djur organiserar sig så fort de når en viss grad av intelligens. Människor har också gjort det i hundratusentals år. Det kulturmarxistiska experimentet som nu pågår där människan tas ur sitt sammanhang leder hos de flesta till en djup känsla av otillfredsställelse. Därför väljer ofta invandrare från samma länder att bo nära varandra. Det är helt naturligt. De hör ihop.

   • Barnet på bilden med negerparet är INTE albino – det syns tydligt

   • ”… så är det viktiga inte att slå fast om den ena grupperingen t ex anses vara, eller är, mer – intelligent – än den andra … ”

    Det finns distinkta differenser i intelligensnivå mellan folkgrupper/etniska grupper, där afrikaner ligger lägst och asiater (japaner och kineser) ligger högst. Dessa skillnader har inget med utbildningsnivå att göra. T.ex. har mongoler högre IQ än de rika arabstaterna, trots att de senare har betydligt högre utbildningsnivå och lägger mycket mer resurser på utbildning.

    Det viktiga är att skilja på deskriptiva skillnader och skillnader i värde. Deskriptiva skillnader mellan folkgrupper (som längd, förmåga att springa fort, intelligens) betyder inte att den ena folkgruppen är mer eller mindre värda som människor.

    Sd verkar i så hög grad vara så rädda för att anklagas för det senare, att man även förnekar att det förra existerar (precis som liberaler och socialister). Därav förnekelsen av att det ens existerar en etnisk grupp som kan kallas ”svenskar”. Helt befängt, vetenskapligt inkorrekt, men politiskt korrekt.

    Min åsikt är att man som konservativ måste våga stå upp för att det finns deskriptiva skillnader, men att det inte betyder att den ena gruppen är, eller bör behandlas som, mer eller mindre värd än den andra. Inte minst för att utmana det liberala och socialistiska monopolet på verklighetsbeskrivning. Annars har man inget existensberättigande som parti.

 12. Vad gäller raser kan jag inte se att Bielers uttalande är särskilt uppseendeväckande med tanke på att SD som ett kulturnationalistiskt parti aldrig talar om ras, och knappt heller om etnicitet. Vilka andra höga SD-företrädare erkänner öppet förekomsten av människoraser?

  Vad gäller stödet till Sahlins tal så förklarar Bieler detta på Twitter den 17 mars: ”Talets fokus var att det inte duger att stå tyst bredvid om man ser/hör saker man anser vara fel, då det tas som medgivande.”

  Detta är förhoppningsvis något de flesta skulle kunna skriva under på!

  • Saken är den att SD under de senaste åren har gått från att värna om den svenska etniciteten till att värna om en svensk kulturell identitet. Det kan man se i det gamla principprogrammet från 2005 där det står något i stil med att den invandringen inte får hota den svenska etniciteten. Principprogrammet som Jocke Larsson citerade hur i länken nedan har skrivelsen att man av andra ska betraktas som svensk för att vara det. I det nuvarande programmet behövs inte ens det. Jimmie Åkesson har även i en intervju med Göran Rosenberg sagt att det finns få etniska svenskar vilket antingen visar att han har skandalartat dåliga kunskaper i ämnet eller att han helt enkelt sällar sig till folkbytesetablissemangets agenda om att förvägra svenskarna rätten till det som är en självklarhet för andra folkgrupper- nämligen rätten till sin etnicitet. Oavsett vilket av dem som gäller är det mycket illa.

 13. Beträffande människoraser verkar inte ens SD:s etnonationalistiskt orienterade företrädare vilja tala om detta. Joakim Larsson skriver exempelvis på sin blogg:

  ”En etnisk grupp vilar på gemensam historia, språk, religion och ursprung och ägnar sig också åt en betydande grad av endogami. Det är dock inte samma sak som ras, eftersom det begreppet kommer med en massa röriga föreställningar om renrasighet etc. och sådant finns inte. Modern genforskning handlar inte om sådant.”

  http://jockelarson.wordpress.com/2010/11/21/etnonationalism/

 14. Bergfast, mycket fint det du skrev. Identitet är viktig för alla människor. Problemet är att vi svenska riskerar att hamna i försvarsställning när man känner att det inte längre finns så mycket stöd för ens identitet dvs i det officiella ”rummet”, media etc. Det appellerar till ”lägre” känslor inom en, kanske t o m hat. Det kan bli verkligt förvirrande i det som händer med ens känslor. Det är därför jag inte tror på mångkulturalism. Det har globalisterna säkert räknat med och de vinner på det om de lyckas göra människor rädda, förvirrade och hatiska.De här förvirrade känslorna är en process som man måste bearbeta. På så sätt är en utmaning bra, det tvingar en att tänka till om rätt och fel.
  Det som vissa skriver om olika IQ på olika raser – nej det tror jag inte på. Om det existerar skillnader beror det på att där de kommer ifrån är ”backward”, dvs ingen stimulans.
  Min slutsats är att det lönar sig inte att ”skriva ner” andra folk. De som kommer till Sverige nu är ofta mycket trasiga. Myndigheterna tvingar på oss att leva med dessa, men beslutsfattarna själva gömmer sig i segregerade områden samt skriver oss på näsan om ”rasism” etc om vi klagar på samhällsutveckligen. Det vi kan göra är att organisera oss och rösta fram skickliga förhandlare som ändrar på den inslagna vägen. MEN, då är man där igen, den mänskliga svagheten med människor likt Bieler som troligen endast är där för sin egen karriärs skull. Vi hade ju hoppats att det skulle finns LITE altruism.

 15. ”endast är där för sin egen karriärs skull. Vi hade ju hoppats att det skulle finns LITE altruism.”
  Det ser ut som om alla folkliga organisationer är dömda att kapas av ledarskiktet med tiden. Även den italienska maffian startade som ett gräsrötternas försvar mot överheten.
  Men om olika rasers olika IQ får du tänka om. Denna norska film reder ut saken: https://www.youtube.com/watch?v=HixvPj2GxoA&list=PL6B54E248E67530D7&index=7
  För den skull behöver man inte skriva ner andra folk.

 16. Intelligence A Unifying Construct for the Social Sciences. Published in 2012

  That is the title of a book by two equally important as neglected scientists, Richard Lynn and Tatu Vanhanen. Their many years of research, however, has never been accepted by the truly big and serious publishers. Why? Because of the beloved idea that human beings are all equally intelligent! If so, none of the big economic differences between different groups of people are caused by IQ-differences. In their new book Lynn and Vanhanen present an infinite amount of IQ-figures. These strongly help us to understand why we have human differences in per capita income, in poverty and in unequality. This, they conclude, against all humanistic hopes and desires, suggests that human possibilities to equalize economic conditions seem to be quite limited.” (p. 120)

 17. Kan hon ha nuppat med rätt man ???

 18. Nja, där hänger jag inte med!

  Jag tror att Bieler utsetts på sina politiska meriter, hon intar den hållning som SD-ledningen numera eftersträvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: