• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Guldspaden åt Hamrud?

guldspade
Kommer Annika Hamrud att belönas med GULDSPADEN nu, efter att i Expressen ha avslöjat skribenten Julia Caesar med namn och bild?

I en galen värld måste vi kanske ibland få vara litet galna för att inte tappa förståndet…

Men det är inte längre så lätt. Skämt, ironi och satir bygger ju på att man kan spetsa till och överdriva. Det känns som att verkligheten nu hunnit s.a.s. ikapp. Kan den längre framställas mer absurd än vad den redan blivit?

Guldspaden har redan (år 2013) gått till våldsfigurer kring Expressen – AFA-aktivister i ”Researchgruppen”.

kraft
Hamrud:

”Den nya tekniken har inneburit mycket fantastiskt för demokratin. Men att kunna möta sina motståndare ansikte mot ansikte är en förutsättning för ett rimligt samtal. I anonymitetens dunkel uppmuntras människans allra sämsta egenskaper.”

Julia Caesars texter går enligt samma Hamrud ut på ”att hetsa mot invandrare, politiker och journalister.” Hon talar också om ”den politikerföraktande och rasistiska internetrörelsen.”

ko

ko

ko
Karin Olsson, kulturchef på Expressen, ser Julia Caesars skrivande som ett ”missbruk av yttrandefriheten”, genom att ha fört fram de åsikter och fakta som hon gjort under signatur.

Expressens linje får direkt stöd av instanser som SVT (”Kulturnyheterna” och tidningen Journalisten, åtminstone indirekt också från  Pressombudsmannen. Politisk dissidens blir för dem liktydigt med ”hat”.

Ur ”Kulturnyheterna”:

”Helena Giertta – chefredaktör Journalisten: Generellt kan man säga att anonymiteten bakom de här bloggarna är ett särskilt bekymmer. Därför att de kan under pseudonymer hänga ut personer med både telefonnummer, adresser och namn, och själva så gömmer de sig bakom en pseudonym. ”
– – –
Kulturnyheterna: Vad innebär det egentligen när hotbilden blir allt starkare, kan det här påverka journalisternas arbete?

Giertta: Färre reportrar kommer kanske våga ta itu med de här ämnena och skriva om de här bloggarna. … Om vi inte tar reda på hur det ligger till så får ju inte heller människorna och medborgarna i Sverige reda på vad som har hänt. Det är så enkelt det är. Och om den här typen av hatsajter och hotande människor tar makten över samtalet då har vi ju ingen demokrati kvar. ”

bor

På ett ögonblick har man vänt upp-och-ned på alla begrepp,  förvandlat den person som jagats av Niklas Orrenius och Annika Hamrud – skribenten JC – till mobbare och ansvarig för övergrepp!

Expressens kulturchef skriver:

”Hatet och hoten som Hamrud och Orrenius har fått ta emot …utgör en påfrestning på den fria journalistiken. Vi får aldrig vänja oss vid ett sådant klimat.

Efter dagens artikel i Expressen vet vi vem som ligger bakom pseudonymen ’Julia Caesar’ och debatten kan föras i öppen dager. Demokratin mår bäst så.”


Hur verkliga har hoten mot journalisterna varit?

Svårt att bedöma, med mindre än att de preciseras!

Tidigare erfarenheter har lärt mig att här bli misstänksam. På 90-talet hävdade Juan Fonseca att han fått brev med hot, men snart framgick att det närmast gällde meningsmotståndare som bara framfört kritik mot honom, för hans agerande.

Senare gav Expo och SJF ut en bok om ”hotade journalister”. Där nämndes även Blågula frågor, vars koncept konsekvent varit det rakt motsatta.

En annan BGF-erfarenhet gäller anonymitet. Vår linje var från första början att självklart uppträda öppet. Anders Sundholm och jag sände många debattartiklar, dock utan att de publicerades.

Detta hindrade inte media från att ett år senare tillsammans med Expo framställa oss som ljusskygga ”troll”, för media att ”dra fram i ljuset”. Alltmedan Exporedaktören själv, Andreas Rosenlund, framträdde utan att visa sitt ansikte – han var ju så ”hotad”.

expotroll


Åtminstone fyra moment blir slående efter Expressens nya uthängning:

1. Hot och våld
De faktiska fall av trakasserier, hot eller våld som förekommit inom svensk politik alltsedan bidragsinvandringen tog fart på 1980-talet har ju riktat sig mot kritiker av den förda politiken, inte dess anhängare.

2. Granskning
Om Expressen eller andra massmedia vill sakligt granska det som Julia Caesar eller andra invandringskritiker skrivit – varför gör man inte det?

Praktiskt har inget stått i vägen för en sådan granskning – utan att röja hennes identitet.

Det som Expressen nu gjort handlar om en bestraffning, inte om egentlig journalistik.

3. Debatt
En bra debatt är förvisso önskvärd, men det utgör ingen garanti för detta att den förs offentligt i stora media, så länge journalisterna uppträder som ett samlat etablissemang, mot folket.

4. Konsekvens
När det gäller grova brottslingar kan svenska massmedia gå mycket långt i ”hänsyn”.

Så långt att man inte bara mörkar om deras identitet, man drar sig inte för helt lögnaktiga framställningar.

• Exempelvis förvandlades åtta somalier på en finlandsfärja till ”svenskar”.

• Vid dubbelmordet på IKEA fick medias omsorg också en märklig inriktning.


Förhoppningsvis kommer Expressens agerande att få den effekten – om än ej avsedda – att fler svenskar hittar till Julia Caesars utmärkta texter och tar del av dessa.

 

mediapunkta


Mer

https://affes.wordpress.com/2015/09/02/julia-caesar-vardegrunden-skordar-liv/

https://morklaggning.wordpress.com/2015/09/02/sekten/

http://samtiden.nu/19753/expressens-publicering-okar-polariseringen/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/09/02/11171706-de-goda-hatarna/

https://sannahill.wordpress.com/2015/09/02/pseudonymernas-tid-ar-forbi/

http://www.motpol.nu/redaktionen/2015/09/03/den-70-ariga-damen-som-fick-eliten-att-tappa-masken/

http://avpixlat.info/2015/09/02/med-uthangningen-av-julia-ceasar-oppnar-expressen-pandoras-box/

http://avpixlat.info/2015/09/04/mobbningsprivilegiet/

https://asylkaos.wordpress.com/2015/09/03/expressen-vill-att-julia-caesar-ska-mordas/

http://web.archive.org/web/20120119220315/http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.2161500/ulf-nilson-sverige-ar-pa-vag-at-helvete


http://www.expressen.se/kultur/hon-ar-julia-caesar/


https://janmilld.wordpress.com/2015/09/01/hur-tanker-orrenius/

https://janmilld.wordpress.com/2015/08/30/inte-bara-wolodarski/

10 svar

 1. Bra Jan! Uthängningen av personen bakom Julia Caesar är exakt det du skriver, en bestraffning. Samma bestraffning som många andra fått vidkännas bl.a. flera företrädare för (SD) som fått sina hem nerklottrade och t.o.m sönderbombade. Ett flertal förföljelser har skett pga personers engagemang i motståndet mot åsiktskorridoren.

  Bonnierägda DN och Expressen går i bräschen för förföljelse av politiska dissidenter utan något som helst ansvar för offrens säkerhet, vilket Expressen betonar särskilt. Om JC råkar ut för etablissemangets fotsoldater så har hon sig själv att skylla. Det är inget annat än en uppmaning till alla och envar att hålla käften, annars.

  Gammelmedia hävdar att JC sprider rasism hat och lögner i kring sig utan att ens i sak bemöta hennes krönikor eller böcker. Man saknar argumenten till debatt, precis som sjupartierna som ett oräkneligt antal ggr stolt deklarerat att man ska ”ta debatten”. Varje gång man försökt har man dock förlorat stort. En vansinnig politik byggd på lögner kan aldrig vinna i det långa loppet, aldrig.

  Media ondgör sig över att JC lämnat ut Orrenius och Hamruds kontaktuppgifter som är allmängods journalisterna själva spridit på bl.a.twitter, alltså deras tjänsteuppgifter. DN har mig veterligt inte preciserat eller presenterat några exempel på de hot som framförts och i de fall sådana hot mot deras person uttalats tar jag i så fall starkt avstånd från det.

  Nu är det ju DN, agenda-journalistikens högborg med vapenhandlarna på Expressen som ligger bakom förföljelserna. Båda ägda av den judiska familjen Bonnier. Expressen låg även de bakom en förföljelsekampanj mot privatpersoner som uttalat sig på nätet under pseudonym. Därefter kom den judiske journalisten Robert Aschberg med ett liknande program på TV ”Trolljägarna” som även den drog på sig svenska folkets ogillande.

  Så uppenbarligen är det så att judarna och deras megafoner tjuter värst för en allt liberalare invandring och en stark motvilja mot Sverige och svenskarna. Bonnierägda media har tagit som sin livsuppgift att förgifta debattklimatet med uthängningar hot trakasserier i syfte att tysta de som skriver eller uttalar sig i strid mot ”värdegrunden”. Bonnier och dess ägare har helt klart ett eget intresse att detta land och resten av EU körs helt i botten ekonomiskt socialt och kulturellt.

  Ju fler anhängare den Sverigevänliga rörelsen får, vilket enklast kan mätas i opinionsundersökningar för olika politiska partier desto mer desperat kommer Bonnierklanen att agera. Vi vet ja att Expressen redan har upparbetat leverantörer av vapen, vilket man redan visat att man kan. Ju mer (SD) växer desto mer hotelser och även våld kommer att utföras i den goda sidans intresse.

  Den fullständigt handlingsförlamade regeringen med sprattelgubben Löfvén vid ett låtsasroder och Bonnierfamiljens överhuvud vid det riktiga rodret och som låter sina tjänstvilliga arméer handla. Det politiska partierna låter utan omsvep, utan ett pip Bonnier att hållas. Wolodarski är det högsta synliga maktfaktorn. Under sig har han en hel stab med dömda brottslingar till sitt förfogande. Dessutom anlitas den halvhemliga sverigefientliga EXPO och dess brottsliga gren researchgruppen som genom dataintrång tillskansar sig uppgifter de inte har rätt till.

  Att stoppa polisens spaningsregister(som upprättats för att klara upp åldringsbrott), det var lätt som en plätt, men att stoppa researchgruppens tvivelaktiga metoder det går inte. Bakom stoppet av det ena och skyddet av det andra visar att Bonniermedia har större makt än politiker, större makt än de juridiska och polisiära myndigheterna. Bonnier har återigen visat vem som bestämmer.

  • Pregnant formulerat:

   Att stoppa polisens spaningsregister(som upprättats för att klara upp åldringsbrott), det var lätt som en plätt, men att stoppa researchgruppens tvivelaktiga metoder det går inte. Bakom stoppet av det ena och skyddet av det andra visar att Bonniermedia har större makt än politiker, större makt än de juridiska och polisiära myndigheterna…”

 2. Ja visst, Annika Hamrud får säkert någon prestigefullt pris för sin insats. Expressen är väl för övrigt inte den rätta att hävda att andra missbrukar yttrandefriheten. Smaka på den ”missbruka yttrandefriheten”.

 3. Detta onda vansinne vi upplever i Sverige finns i hela Västvärlden:
  http://discoverthenetworks.org

 4. Efter att ha varit ute på bestraffningsexpeditioner i åsiktsrepressionens tjänst så är det nu dags att dra på sig offerkoftan. Och journalistkåren ställer solidariskt upp och hjälper till med att flytta fokus. Kulturmarxisterna verkar blinda för sitt eget förtryck och vägrar att inse att de själva skapat det klimat av hat och polarisering som de så gärna beklagar sig över för jämnan. Orsak och verkan är ju sedan länge avskaffad i den politiskt korrekta världen. Därmed också förmågan att dra rätt slutsatser av det som händer i samhället!

  • Just så är det:

   ”Kulturmarxisterna verkar blinda för sitt eget förtryck och vägrar att inse att de själva skapat det klimat av hat och polarisering som de så gärna beklagar sig över för jämnan.”

 5. JudeMaktAktivisten Tommy Hansson anklagade Torbjörn Sassersson för antisemitism; missa inte hans snärtiga svar 3 sept kl 10:17

  http://newsvoice.se/2015/09/02/vita-maktmediernas-kamp-mot-hogersajter-blandas-samman-med-alternativmedia/

  • I vilket sammanhang anklagade Tommy Hansson Sassersson för antisemitism? Det framgår inte av artikeln, inte heller nämns Tommy Hansson vid namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: