• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Hur tänker Orrenius?

lappen
”Låt mig få berätta hur jag tänker”.

Så skrev Niklas Orrenius på den lapp som han lämnat vid Julia Caesars bostad, efter DN:s fjärde besök där.

Varför skulle hon var intresserad av hur han tänker, så till den grad att hon då skulle vilja träffa honom?

För min del blir jag dock intresserad av  den tankevärld som Niklas Orrenius befinner sig i.

nodn

Jag skulle vilja veta mer om hur Orrenius tänker!

Kritiken från Julia Caesar och andra betecknar Niklas Orrenius som ”bisarr”. Han hade ju bara gjort en framställan om att få en intervju.

Detta väcker  frågor i mitt huvud:

1.
Hade han inte lyckats skaffa sig alla nödvändiga kontaktuppgifter? Åtminstone en postadress måste han ju ha haft tillgång till redan från början, eftersom han kunnat komma på besök.

Vore då inte enklast att bara t ex sända ett brev, med sin framställan om en intervju? Varför gjorde han inte så?

2.
Inte mindre än fyra gånger kom alltså Orrenius och DN på besök till JC. Stod det inte klart redan efter det första besöket, att hon avböjt kontakt?

Ska en kvinnas nej inte respekteras?

3.
Redan före det första besöket stod klart att JC valt att skriva under pseudonym.

Signalerade inte redan detta att hon önskade vara anonym?

4.
Gav Orrenius några utfästelser om anonymitet i händelse av en beviljad intervju?

Eller var själva syftet att tydliggöra att DN visste var hon bodde och därigenom försökt skrämma henne?

bor
5.
Var inte en sådan effekt hursomhelst att förvänta, med tanke på dels att man kom så många gånger, dels medförde fotograf?

6.
Var det inte också rimligt att JC skulle kunna uppfatta situationen just så, med tanke på att DN-agerandet ingick i ett mönster från Bonnier-media i Sverige?

Expressen har gjort olika hembesök, man har gjort en poäng av att kunna röja identiteten hos invandringskritiker på webben.

jo
7.
Vad jag också kan undra kring är hur Orrenius ser på våldet mot sverigedemokrater och andra dissidenter. Är det, som han ser saken, bara påhitt, eller kan där finnas någon substans?

I den mån dessa övergrepp har varit – eller är – verkliga, hur allvarligt ser han på det?

8.
Hur ser han på mötesfrihet och yttrandefrihet i Sverige idag?

Ska detta finnas för inte bara regimanhängare utan även för regimkritiker?

9.
Orrenius skrev för inte så länge sedan uppmärksammade artiklar om polisarbetet i Skåne, hur polisen där försökte motverka inte minst åldringsbrott genom spaningsregister över grupper som i ovanligt hög grad ägnat sig åt sådana brott.

Som resultat av DN:s insats har dessa spaningsregister tydligen nu upphört.

Ser Orrenius det som angeläget att polisen lyckas förebygga brott mot åldringar och att förövare av sådana brott grips och straffas?

10.
Efter en Orrenius-artikel om SD och Björn Söder fick Willy Silberstein från  Svenska Kommittén Mot Antisemitism i media förmedla en bild av att föreställningen om att det i Sverige existerar etniska svenskar, att det är en föreställning som på något sätt blir riktad mot judar.

Hur ser Orrenius själv på detta – finns etniska svenskar?


Mer

http://www.marikaformgren.se/#post81

http://snaphanen.dk/2015/08/29/sondagskronika-mardrommen/

https://janmilld.wordpress.com/2015/08/30/inte-bara-wolodarski/

https://asylkaos.wordpress.com/2015/09/02/bonnier-gav-expressen-uppdraget-att-forsoka-ta-dod-pa-julia-caesar-nu-hangs-hon-ut/

http://nyheteridag.se/expressens-kronikor-caesar-riskerar-bli-mordad-idag-hangs-hon-ut-av-tidningen/

http://sjunne.com/2015/09/02/julia-caesar-far-hedersmedalj/

8 svar

 1. Tack, Jan, för dessa dina 10 frågor om Niklas Orrenius. Uppdaterat min blogg med frågorna http://mxp.blogg.se/2015/august/dissidenterna-julia-caesar-och-gao-zhisheng-2.html#comment

 2. Välkommen till det nya Sverige som styrs av MSM och en regering som är lakejer till Bryssel och Washington. Det är så här det kommer att se ut i fortsättningen fast mycket värre. Se exemplet Ukraina där kritiska röster till kuppregeringen mördas eller bara försvinner. Trots att Poroshenko inte har något som helst stöd bland befolkningen envisas EU/USA med att stödja denna gangster. Varför tror ni att det finns hemliga klausuler i det svenska Natoavtalet? Jo, för att utländskt trupp ska kunna hjälpa en impopulär EU-stödd minoritetsregering att slå ner uppror…

 3. Bonnier tillhör ju Agendajudarna. Då ingår man i ett globalt nätverk med målet att uppmuntra massinvandring först till västvärlden men sedan också till andra kontinenter. Alla ska berikas utom Israel, som får förbli judiskt. Är man en del i detta så betyder sanningen inte ett sk*t. Lögnen regerar och alla medel är tillåtna. Det är i grunden ett krig som pågår men de flesta i väst har inte fattat det ännu. Vardagen, familjen och lånen ger inte mycket tid för reflektion och har man en stund över är det skönt att koppla av med Agendajudarnas egen underhållning eller titta på de nyheter som de väljer att presentera, på sitt eget fiffiga inverterade sätt där man vänder på allt.

  Hela begreppsvärlden har skjutits så långt åt det kulturmarxistiska och Sionistiska hållet att det t.o.m. numera enligt en Professor Singer, är ett problem att vita mödrar bryr sig mer om sina egna barn än andras. Vita tycks ha en rasistisk gen – man bryr sig mer om sina egna barn och sin egen familj än de på andra sidan jorden. Det måste åtgärdas enligt Princeton-Professor Singer. Barbara Spectre och Noel Ignativ håller med.

  Vi befinner oss i krig med Agendajudarna. Genom att de hänger ut de som bryr sig om Sverige för efterkommande generationer statuerar man ett exempel för alla andra som eventuellt funderar på att våga yttra sig. Håll tyst annars kommer vi förstöra ditt liv, dra undan din inkomst, stoppa dina befordringar, o.s.v. Vi vita hetsas mot varandra. De som vaknat är förskräckta och försöker desperat väcka andra. De som fortfarande sover känner hat mot de med den avskyvärda värdgrunden.Bröder och systrar, familjemedlemmar, splittras av Agendajudarnas metoder. Så vill de ha det.

  Kritik mot dem undviks genom skölden – förintelsen – som ska göra att ingen vågar ens fundera på att granska eller kritisera vad de håller på med. Att ljuga till en hel värld om gasningar går bra – men att vilja värna sitt eget land och göra det bra för efterkommande generationer är rasistiskt enligt Agendajudarna. då ska man hängas ut för sin fruktansvärda värdegrund. Lögnen om 6 miljoner gasningar det är helt ok enligt dem. Det ska vi bara gapa och skölja annars är vi fruktansvärda individer.

  Fredrik Reinfeldt, den man som kanske förstört mest för Sverige, efter familjerna Bonnier och Wallenberg, ger ut sin syn på världen på lögnernas och sagornas förlag, Albert Bonniers Förlag. Det säger allt.

 4. Nu har ju vapenhandlaren Mattson avslöjat Julia Caesars verkliga identitet. Agendajudarna skyr inga som helst medel i kampen mot oss och vårt land. Stefan Löfvén krävde för lite sen att vi skulle uppföra oss, att vi ska vara anständiga. Det gäller tydligen inte gammelmedia. Judepatrasket och kulturmarxisterna har fria händer att göra precis som de vill och de gör det när de kan. Maktdemonstration när den är som sämst.

  Vad kommer härnäst, lönnmord, försvinnanden eller fängelse med planterade bevis och mutad åklagare/domare/nämndemän. Det här landet sjunker allt längre ner i antidemokratiträsket med Löfvén i förstår ett dugg, snacka om oduglig sprattelgubbe till ingen nytta för landet endast för agendajudarna.

  Via vilka kanaler avslöjades JC EXPO, researchgruppen eller rentav NSA och Mossad? Bonnier kan väl få det stöd som erfordras i sitt krig mot oss.

 5. Några som prenumererade på Fri Information på 90-talet kan kanske erinra sig att Eva Bergqvist brukade nämna att det var ett återkommande klagomål från journalister att tidningen saknade besöksadress. Anledningen var naturligtvis inte att de var intresserade av hur hon och övriga medarbetare tänkte utan det var andra motiv som spökade i bakgrunden. Detta insåg naturligtvis Eva B så hon brydde sig inte om att ge murvlarna den servicen!

 6. Orrenius tänker som en jude.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: