• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Inte bara Wolodarski

saljare
Kanske blev montaget ovan orättvist mot DN-redaktören Peter Wolodarski. Naturligtvis har han betalt för sitt arbete, men  vad som bär fram honom är nog ändå i grunden egna politiska övertygelser.

Wolodarski har ett konsekvent – och  anmärkningsvärt – förhållningssätt till yttrandefrihet. Detta har senast (eller näst senast) manifesterats i pläderande för åtgärder mot dissidenter på webben.

hatkan
DN-montaget den 23/8 2015 återger ett antal grova formuleringar. Huruvida de varit verkligt förekommande eller är bara DN:s fantasier framgår inte, men oavsett vilket så är det knappast vad som är DN:s verkliga ”bekymmer”.  Vad DN vill komma åt är naturligtvis tunga webbsidor för dissidenter, oavsett där skulle ha förekommit grova formuleringar eller ej.

Vad DN vill få tyst på är saklig kritik. Märkligt kan tyckas – utifrån såväl tidningens liberala traditioner som dess kvantitativa dominans. Jag kan tolka Wolodarskis agerande som både ett extremt kontrollbehov och en medvetenhet om svagheten i den egna argumenteringen.

DN-ledaren i augusti var inte unik. Wolodarski har även tidigare röjt hur han upplever att yttrandefriheten behöver begränsas. Lagen om hets mot folkgrupp bör skärpas, anser han.


 

mardrom

Wolodarskis senaste är de upprepade straffexpeditionerna mot krönikören Julia Caesar, tillika tidigare DN-medarbetare.

bor

Ur hennes senaste krönika, ”Mardrömmen”:

”Så här ser det åsiktsförtryck ut som utspelar sig i Sverige 2015. Detta är Stasi på svenska. DDR Schweden. Totalitär maktutövning mot enskild person i hennes eget hem.”

”Efter Orrenius’ hembesök är jag orolig. Min trygghet har trasats sönder. Jag vågar knappt gå ut. Oron för barnen och min egen säkerhet lämnar mig ingen ro. Jag ansöker om skyddade personuppgifter hos Skatteverket. Ansökan avslås, eftersom jag inte har blivit fysiskt misshandlad. Polisen och handläggaren på Skatteverket förklarar att 22 kap. 1 par Offentlighets- och sekretesslagen i huvudsak gäller kvinnor som misshandlas av sin partner eller före detta partner och behöver skyddade personuppgifter och skyddat boende.

Lagstiftningen släpar efter. Den gäller inte mig eller någon annan av Sveriges dissidenter som jagas, förtalas, förföljs, hängs ut, trakasseras, ofredas och misshandlas. Lagstiftarna har inte förutsett ett samhällsklimat där en gammal kvinna som bor ensam i ett litet hus ute i skogen blir jagad i sitt eget hem av journalister och fotografer från landets största morgontidning. Man måste ha en sönderslagen kropp för att få hjälp.”

Uppenbart är ju hur journalisternas uppdrag glidit över, från att s.a.s. granska makten åt folket till att granska folket åt makten.

”Hur blev det så här?”, frågar Julia Caesar:

”När började journalisterna svika sitt uppdrag att granska makten och istället smälta ihop med den politiska makten? När kröp de upp och gosade in sig som knähundar i maktens knä? När började journalisterna svika, vilseleda, bedra och bekriga sitt eget folk?

När jag började arbeta som journalist i slutet av 1960-talet var det annorlunda. När började det gå snett? När blev journalisterna maktspelare på politikernas planhalva? När började de granska folket åt makten?”


ps
Jag kommer att tänka på uttalandet av dåvarande invandringsministern Pierre Schori (s) i riksdagen i maj 1997, om att ”främlingsfientlighet” ska ses som något att ”kriminalisera och jaga”. Är det inte just vad journalister i Sverige ha ägnat sig åt alltsedan dess?

Men detta hade ju börjat redan före s-ministerns uttalande, och jag är inte säker på om det är media som sitter i knät på politikerna eller politikerna som sitter i knät på media. Det kan nog vara både-och.

Ett exempel är Expressen våren 1996, uppföljt med kvällstidningarnas gemensamma Expobilaga i juni.

ansikten
Hur har redaktörer och journalister inför sig själva kunnat motivera sitt agerande, försvara att de på detta sätt medverkar i förföljelse av oliktänkande?

I mitten av 90-talet användes kanske ännu inte begreppet värdegrund, men i botten ligger samma grundsyn: demokrat är den som har de rätta åsikterna. Demokratin värnas bäst genom att marginalisera och tysta dem som inte är pålitliga ”demokrater”.

Massmedia har utvecklats till att bli ett ”allt-i-ett”:
• Polis (avslöjar och griper brottslingarna)
• Åklagare och domare (utdömer straff)
• Verkställare av bestraffningar.

besok
”Det börjar med ord”, löd bildtexten till DN-montaget den 23/8, men det faktiska politiska våld som förekommit i Sverige under de senaste decennierna har ju framförallt drabbat sverigedemokrater och andra dissidenter.

Och hur låter DN när svenskar har mördats?  Julia Caesar:

”Peter Wolodarskis agendajournalistik har den senaste tiden bland annat manifesterat sig i att omedelbart efter knivmorden på Carola Herlin, 55, och hennes son Emil Herlin, 28, på Ikea i Västerås den 10 augusti trumpeta ut de här rubrikerna på DN:s nätsajt:

’Rädsla på boendet efter knivattacken’

’Trots allt – dödliga våldet har minskat. Sverige har blivit tryggare’

’Misstänkt Ikea-mördare livsfarligt skadad’.”


Den nu aktuella förföljelsen av skribenten Julia Caesar är alltså inte unik.

• Ett annat exempel som jag finner särskilt grovt är TV4:s straffexpedition och åsiktspolisande mot riksdagsledamoten Egon Frid (v) för hans krav på en oberoende utredning kring WTC-dådet 2001.

Se denna film:

• Till de särskilt grova exemplen finner jag även Kungsbacka-Nytts försök att avslöja och bestraffa deltagare vid ett tabloidarmöte i Göteborg. Journalistik som människojakt.

jsm


Mer

https://asylkaos.wordpress.com/2015/08/31/niklas-orrenius-ar-ingen-journalist-han-ar-en-torped-at-peter-wolodarski/

http://www.motpol.nu/oskorei/2015/08/31/dagens-nyheter-pyrrhussegrar-och-bojkotter/

http://www.motpol.nu/redaktionen/2015/08/31/orreniusvanstern-och-behovet-av-kontraterrorism/

http://antropocene.se/2015/august/darfor-sviker-den-tredje-statsmakten.html

http://www.d-intl.com/2015/08/31/ledare-journalisternas-dodsryckningar/

http://nyheteridag.se/darfor-hatas-du-som-journalist/

http://www.kimmoa.se/rn/visa?UID=7236903

https://toklandet.wordpress.com/2015/09/01/hanga-ut-adress-och-sant/


https://janmilld.wordpress.com/2014/01/02/malexander-och-wolodarski/

https://janmilld.wordpress.com/2013/09/24/agendasattare/

https://janmilld.wordpress.com/2011/07/31/wolodarski/

https://janmilld.wordpress.com/2012/03/17/fortal-eller-debatt/

https://janmilld.wordpress.com/2013/12/19/journalistik-och-vald/

https://janmilld.wordpress.com/2013/12/18/agenda-pa-hogvarv/

https://janmilld.wordpress.com/2013/11/12/inte-bara-tartor/

https://janmilld.wordpress.com/2013/12/13/ovantat-besok/

https://janmilld.wordpress.com/2013/12/12/ratten-till-vara-kanslor/

https://janmilld.wordpress.com/2015/08/27/media-som-sakerhetsrisk/

http://www.bgf.nu/nr/97/2/journalist.html


http://www.svd.se/pressombudsmannen-och-tryckfriheten

http://www.svd.se/po-i-replik-om-tryckfriheten

24 svar

 1. […] Utvecklat/sammanfattat av Jan Milld. […]

 2. Jag behöver inte påpeka vilken grupp Wolodarski tillhör. Eller DN:s kollega Expressen, Familjen Hjörne och Bonnier. De tillhör alla samma släkte som infiltrerat svensk media och kör allt vad tygen håller för att, när det är dags, förinta det homogena och självständiga Sverige. Nu när deras agenda börjar klarna för folket växer deras desperation i att lyckas förstöra oss.

 3. Jude fick sparken från sitt jobb sedan han avslöjat att judarna skapat lagen ”hets mot folkgrupp” för att använda som vapen mot icke-judar:

 4. Någon har gjort en minutlång film om Woodoski:

 5. Från 32:45 (men lyssna och titta gärna på hela) https://www.youtube.com/watch?v=asJ9o__mRgs
  (Rättmätig) kritik av judar (AshkeNazi), tystas med att det är antisemitism.
  Rättmätig kritik av politiker- och mediaeliten och deras indoktrinerade nyttiga idioter, tystas med att kalla det ”näthat”.

 6. Marika Formgren tillägger lika klokt som vanligt:
  http://www.marikaformgren.se/#post80

 7. Reblogga detta på Dag Selander: Om MXp och kommenterade:
  Dagens Nyheters jakt på sanningssägaren Julia Caesar och yttrandefriheten är skrämmande!

 8. ”Men det får aldrig bli legitimt att demonisera andra människor.” Så skriver Wolodarski i sin artikel om hatet. Chefredaktör för en tidning som varit med om att demonisera invandringskritiker och sverigedemokrater i decennier!

  • När far super är det rätt! Det är bara den ”goda” sidan som förbehåller sig rätten att demonisera, jaga och placera vederbörande i en offentlig stupstock. DN och dess ledargarnityr gör ett misstag, ett stort misstag. Ett ynka pyttesteg till och man har förklarat krig mot alternativmedia och Sverigerörelsen. Wolodarski är en allvarlig säkerhetsrisk för rikets säkerhet.

 9. Tjena mors.

  Kolla in detta, Amerika har vaknat till vad vi gör i Europa vad gäller den kravlösa invandringen:

  I staterna finns krav och en process som leder till medborgarskap, inget du får gratis som här.

  ber om ursäkt för förra gången jag postade här, blev lite ivrig och dum. Handlade om monetära systemet vill jag minnas, tror på Henning Vitte och Bill Stills ide’er.

  Vad tror du om detta Jan: http://whitetv.se/sv/white-school-of-economics/1314.html

  Kan det verkligen vara så enkelt.

  • Ställ dig frågan: Är alla krig, massinvandring, åsiktsdiktatur, genuskonsulter, lögner, e.t.c. ett resultat av bankernas rätt att trycka pengar? Är massflykten från Mellanöstern och båtflyktingarna på Medelhavet ett resultat av det skuldbaserade penningssystemet? Om du anser att svaret är ja bör du fokusera på ett nytt penningsystem som lösningen. Själv säger min analys att sambandet mellan dessa inte idag är så stort. Andra saker påverkar mer idag.

   Som jag ser det är det en viktig bit som man bör ta tag i men kanske inte är det man bör föra fram som det centrala just nu då vi står inför ett folkutbyte.

  • Mycket intressant film!

   Kolla 4 minuter in, om hur vi inte bara har en massiv invandring utan en invandring av människor som kommer för att hit ta med sin egna samhällen. Sverige ska helt omvandlas, i deras riktning.

   Kallergiplanen förtjänar uppmärksamhet.
   Siktet är inställt på ett nytt klassamhälle.

   • Jag vill säga vad jag redan skrivit på ett annat ställe (Peter Harolds blog), men med några tillägg och ändringar. Det grundar sig i min förtvivlan över bristen på helhetssyn inom den invandringskritiska rörelsen, och för den delen även i MSM. Något man bara finner på ställen som denna blog. Den dystopi vi lever i kan bara övervinnas om var och en, eller i alla fall många fler vaknar upp och ser helheten samt handlar därefter.

    Min övertygelse om att vi kan vara i en ”pre-genocid” era stärks alltmer (ursäkta anglisismen). Tredje världens befolkning används som ammunition för att skjuta sönder vår del av världen kulturellt och ekonomiskt.

    Det är troligen en missbedömning att Islam någonsin kommer få egentligt meningsutrymme i västvärlden. De som satt denna boll i rullning, dvs kriget mot tredje världen/Islam som brukar benämnas ”War On Terror”, har bl a sitt fractional reserve banking -pyramidspel att skydda. Och det är ju nästan själva definitionen av ”riba”! Hela konsumtionssamhället ingår i denna ”synd”. Och för att inte tala om hur dessa massor skulle rösta i Israelfrågan, et c. Tredje världen förblir förtryckt även om den kommer och lever här hos oss. Det vore naivt att tro något annat törs jag påstå.

    Målsättningen med WOT tror jag är tudelad: Att slå ut tredje världen/Islam och västvärlden (dess välstånd och frihet) genom att använda den ena mot den andra; för att kunna kontrollera resurser samt för att Israel ska kunna existera/expandera. Förmodligen är DÖ bara försmaken på den era av relativ diktatur som står för dörren och som kommer åtföljas av våld och kaos.

    Populistiska partier likt SD som är sionistiska har en ljus framtid för sig. Vi som röstar kommer finna oss i en situation där många likt ”two wolfes and a lamb …” kommer välja att rösta för fler särrättigheter för sin grupp, etniska svenskar respektive invandrare. Minoritetsgrupper har normalt lågt valdeltagande och detta kommer såklart utnyttjas och förstärkas. Den sida som är nyttigast för ”Imperiet” kommer vinna mest med hjälp av MSM (vinklingar och false flags) och korruption, HMF lagar (kommer bli SD:s paradgren), tekniska finter mm. (precis som SD röster blev värdelösa med DÖ). Just nu är den ”Sverigevänliga” rörelsen förtryckt av etablissemanget men det tror jag kan ändras. Imperiet styr oss via propaganda och presenterar en falsk dikotomi. Nyligen hade vi ”Je Suis Charlie” -kampanjen som är ett gott exempel på Imperiets propagandamaskin. Nästan alla gick på det! (Ska bli kul att se hur många som är ”Charlie” när dom nu blir inspekterade före varje tågresa efter den senaste kompletterande falskflaggen i Belgien.)

    Mycket på grund av att det politiska etablissemanget i västvärlden är allierade med ISIS et al i Mellanöstern och ger dem stöd (helt öppet fast i hemlighet tack vare MSM) beskrivs Islam för allmänheten som i grunden en våldsam kultur (dvs mer våldsam än vår egen). Eller att Islam behöver västerlandet för att utvecklas – t ex anfallskrig i demokratins namn. En övervägande problematisk bild målas både i CounterJihad- och etablissemangs-media. Stater förföljer muslimer med HMF- och antiterrorist-lagar (T ex Bilal Philips). CJ-rörelsen hårdvinklar genom att bl a demonstrera den trasiga kultur västerlandet varit med att skapa i MÖNA som ”ocensurerad Islam”. Bland annat CIA visselblåsaren Philip Agee förklarade redan på 80-90talen att det var USA-tränade Mujahedins som stod för radikaliseringen i sina hemländer när de återvände hem. Den trenden fortsätter med dagens ISIS krigare. Imperiet tjänar på denna radikalisering.

    Det enda försvar som Islam får från etablissemanget är från nyttiga idioter bland Liberal-/Vänster-extremister som inte egentligen respekterar Islam. Den fasad av respekt som ges i form av särrättigheter är mycket tunn. Islam är mycket mer än att få bära en viss sorts kläder eller slippa äta gris (eller djur som har huggtänder). Det är en djupt kulturkonservativ ideologi – mamma pappa barn. Detta är en relation som kommer fallera när bidragskassan tryter, precis som Infowars pekar på. Tidningen Nya Tider träffade lokala muslimer efter att det gått ett Pridetåg genom byn i somras, dom berättade deras syn på saken (haram) men avslutningsvis frågade dom reportern, som fick representera svenska samhället -Varför respekterar ni oss inte?

    Vi som vill bevara våra respektive civilisationer och vill undvika blodspillan bör nog röra oss mot en allians mellan den ”moderata” islamska världen och oss som vill bevara västerländsk kultur. Västvärlden kommer inte kunna påverka den islamska världen i positiv riktning utan att leda med gott exempel. Och vi kan nog ta en del intryck från dem med! Vår gemensamma fiende är sionismen med dess neokonservativa/nyliberala globalism som genom finans- och militärindustrin hetsar oss i konflikt med varandra. I den muslimska delen av världen tror jag det finns en större insikt om vad som händer globalt. Det vore bättre om vi fann något att sträva efter gemensamt än att låta oss dängas mot varandra.

    Målsättningen med massinvandringen (som är en produkt av bl a WOT) verkar ju vara att våra civilisationer ska krocka så att ”Imperiet” ska kunna ”rädda” oss med mer krig och ofriheter i demokratins namn. Invandrare med en främmande och stark kultur är redan etablerade här och jag tror vi bör överväga andrahandsvalen nu innan det är försent. Som filmen från Infowars visar är det ett nytt klassamhälle a la 1984 som är påväg att skapas. Men i grunden har ju folket i västerlandet och tredje världen samma motståndare. Det vore oklokt att bekämpa varandra vilket är den riktning vi går åt nu. Nationalistisk tribalism är det sista vi behöver, för det tåget har gått. Och kommer bara bemötas med motsvarigheten från Islam dvs ISIS etc. Istället föreslår jag en väg som kanske kan bevara båda kulturer.

    Islam och västerlandets kultur tror jag inte kan existera som en integrerad enhet utan stor friktion med nuvarande förutsättningar. Det betyder inte att Islam inte kan vara något som inte är ”ISIS”. Religion blir vad man gör det till. Men de flesta har väl märkt tendensen hos många muslimer att det är svårt att hålla sin tro privat på det vis som den västerländska kristendomen har utvecklats. Det verkar inte finnas samma förutsättningar i Islam för en sådan utveckling. Ordet Islam betyder att underkasta sig (Gud).

    Ett sådant samhälle tror jag förutsätter en minskning av statens inflytande över individen. Förslavningen i form av nuvarande penningsystem måste brytas. Statens roll blir huvudsakligen att skydda individer från varandra och rikets gränser. Den ”Sverigevänliga” rörelsen bör bli mindre nationalistisk och mer libertariansk av pragmatiska skäl. Det vill säga gå från att vara ensidigt diskriminerande till att verka för ömsesidigt diskriminerande. Det spelar ingen roll hur mycket folk viftar med sina Heja Jimmie flaggor, eller lyssnar på vikingarock – folkhemmet kommer aldrig tillbaka. Den vägen kommer leda till blodbad förr eller senare. Sen kan var och en tro vad man vill om att det är en planerad konsekvens av en konspiration eller ej.

    Hur dystopiskt måste det bli innan folk vaknar? I dokumentet från PNAC, Project for a New American Century, ”Rebuilding Americas Defences” som är skrivet av sionister före 9/11 låter dom sina våta fantasier flöda:

    ”…And advanced forms of biological warfare that can “target” specific genotypes may transform biological warfare from the realm of terror to a politically useful tool”.

    Sidan 60:

    Klicka för att komma åt RebuildingAmericasDefenses.pdf

    Det är samma sionister som driver på för krig mot Mellanöstern och Afghanistan, Ryssland etc.

    https://peterharold.wordpress.com/2015/08/31/kvartetten-som-sprangde-varlden-en-presentation-over-skaparna-av-den-militara-strategin-i-usa-kalla-det-one-world-order-om-du-vill/

    Krockar man två civilisationer mot varandra tillräckligt hårt så blir det snart inte svårt att sälja ovan föreslagna biologiska stridsmedel som en lösning. Och när vi väl använt det i EU eller USA så kan vi knappast protestera så mycket när Israel använder det hos sig.

    Det är dags att se SD för vad dom är – andra sidan av samma mynt!

    Talar en politiker inte sanning om 9/11 så är hon oanvändbar.

    Läs gärna boken ”We are NOT Charlie Hebdo” av Dr. Kevin Barrett.

    Jag rekommenderar dessa filmer. Särskilt ”war is always by deception” är nödvändig att studera noggrant. Vi måste förstå att fienden verkar globalt:

 10. Det känns skönt att höra ”lockar med att bli försörjda av välfärdsstaten” och ”kravlöshet”.
  Det är en slags öronsköljning efter att flera års lögner från MSM satt sitt smutslager.
  (Inlägget från Infowars)

 11. Kalle

  Folkutbyte, krig eller andra eländen kokar ihop till det monetära sytämet.

  ti hi lite humor där 🙂

  Lite historia: Thomas jeffersson:
  Plus: I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies.” –Thomas Jefferson

  Minus:“Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.” Mayer Amschel Rothschild (1744-1812), founder of the House of Rothschild.

  De två pamfletterna ovan ska du fundera på då de är centrala i allas våra liv idag.

  Folkutbyte eller andra eländen är på en ytligare nivå maktmässigt än de monetära systemen i världen, the classes of civilizations är en plan de styrande haft i över 100 år. ta ifrån den transnationella makten deras rätt att trycka pengar och folken blir suveräna.
  Så enkelt är det Kalle……

  Bilderberg är världsregeringen, det är vad de själva tror…läs Daniel Estulins bok och googla på honom. lyssna, reflektera.

  Fred och frihet för alla människor på jorden är min önskan.

  • 😉 kul, riktigt kul. Jag trycker Henning Witte och WhiteTV är riktigt bra. Henning är också mycket insatt i detta med penningsystemet, kanske bäst av alla i bloggvärlden? Han har ju skrivit en fantastisk skrift om detta, där han går igenom allt och påpekar också att ett system baserat på guld inte heller är bra. Jag delar den uppfattningen.

   Jag delar i grunden det mesta som förs fram där vad gäller historia och hur betydelsefullt det har varit och är än i våra dagar men jag ställer mig frågan om jag tror det blir bättre i Sverige just nu om Löfven och Batra själva kunde trycka upp de pengar de behövde för att genomföra sin politik?

   Eftersom jag svarar nej på den frågan då faller också byte av penningsystem ner ett par pinnhål för min del.

 12. Vauen. Finns ingen moderat islam. Alla muslimer vill helst leva under sharialagar. IS är islams rätta ansikte, de följer endast sin läromästare. Lyssna till Mona Walter (50 min):

 13. […] Dagens Nyheter” Avpixlat: Marika Formgren nästa att stigmatiseras av hatvänstern Jan Milld: Inte bara Wolodarski Staufener: Expressen – journalismens […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: