• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Bättre liv för vem?

ae

Inför EU-valet sände SVT ett propagandaprogram för ytterligare afrikansk massinvandring till Sverige, ”Kodjos Kval”. Det blev stoff till en ny kortfilm:

Filmen aktualiserar ett antal frågor:

• Kan Afrikas problem lösas genom migration till Europa?

• Den kultur som gör att man flyr, finns inte risk att man tar den med sig till Europa?

• Vad kostar den afrikanska invandringen oss européer?

• Gäller vårt ansvar – inom länder och kommuner – främst gentemot utlänningar eller främst gentemot oss själva och varandra?

• Varför talar inte Cecilia Malmström om Safe Haven?

• Varför gör inte SD:s företrädare det?

cmtiggare

Julia Caesar skrev i söndags en del som jag finner värt att här citera:

”Ett tydligt exempel på hur EU:s beslut påverkar vanliga svenskars liv är att gatubilden i varenda svensk stad är helt förändrad. Gatorna är nedlusade med rumänska tiggare, människor ofredas i tunnelbanevagnar och gathörn av den tiggararmé som åtnjuter fri rörlighet inom Europa.”

”Olägenheterna har hittills konsekvent tystats ner med manipulativa ’argument’ som är avsedda att skuldbelägga all kritik. Till exempel: ’Man kan inte förbjuda fattigdom’. Nej, det kan man inte. Men man kan kräva att varje land tar hand om sina egna fattiga. Man kan återinföra det i dag obefintliga gränsskyddet och förbjuda tiggeri. Om man vill. Om man bryr sig om de egna invånarna.”

ms

”Lägg märke till att det är de afrikanska båtmigranterna som är föremålet för EU-parlamentets ordförande Martin Schulz’ omsorg – inte de européer vilkas intressen han ska ta tillvara: ’Att stänga gränserna är inte svaret för människor som flyr från förföljelse och krig.’

Nej, men det är svaret om vi vill bevara det Europa vi känner.

Europas stora ödesfråga är invasionen av potentiellt hundratals miljoner människor som istället för att utveckla sina egna länder flyr från fattigdom, befolkningsexplosion och underutveckling och vill ta del av Europas välfärd. Inför den katastrofen står EU synnerligen illa rustat med lama klyschor om ’humanitet’, ’allas lika värde’ och ’mänskliga rättigheter’. Uppgiften för EU:s gränsbevakningsorgan Frontex är inte heller att skydda Europas gränser utan att rädda liv, det vill säga hjälpa fler migranter in i Europa.”

vanjas

JC citerar asylextremisten och EU-kommissionären Cecilia Malmström:

”På SVT Opinion känner vi igen de vanliga ramsorna:

’EU står inför många utmaningar. En av dem är hur vi ser till att Europa kan garantera skydd till människor på flykt. Och hur garanterar vi att Europa inte stänger sina gränser mot omvärlden?’

frågar Cecilia Malmström. Det ska vi inte alls garantera.

’Vi måste upprätta fler lagliga vägar till Europa, genom att till exempel tillåta flyktingar att ansöka om asyl på EU-länders ambassader eller att systematiskt utfärda humanitära visum till de allra mest utsatta’ fortsätter Malmström.

Det måste vi inte alls. EU:s uppgift är att värna européernas intressen.”

 

Läs mer:

Malmström kan

”Vi” måste vad?

2 svar

  1. Här syns Cecilia Malmström inspektera EU:s gränsskydd under det att hon gnolar på den gamla slagdängan ”Släpp fångarna loss det är vår!”
    http://www.spiegel.de/fotostrecke/amnesty-international-report-on-greek-refugee-problem-fotostrecke-91237-7.html

  2. Vågar inte skriva vad jag tänkte men ni som läser kanske förstår:

    http://news.silobreaker.se/politiker-mordhotad-via-valsedel-5_2267977127980695749

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: