• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Söder gjorde fel!

glasstorm

Björn Söder gjorde fel, begick ett  misstag – när han lät sig intervjuas av Niklas Orrenius på Dagens Nyheter. Det var förutsägbart att denne agendajournalist skulle stuva ihop någonting av det slag som sedan följde.

 bs

Reaktionerna från pk-media, pk-politiker och andra pk-människor på det som Söder sagt eller påstods ha sagt är en mätare på den intellektuella nivån och det kulturella klimatet i Sverige.

«Proud friend of Israel» vet jag att Björn Söder hade som en slogan på sin blogg redan från den tid jag var SD-aktiv för snart tio år sedan. Framställandet av Söder som på något sätt fientligt inställd mot judar blir redan här absurd.

ws

Vad är det Björn Söder har sagt, som är så upprörande?

Han har hävdat att det finns etniska svenskar, dvs att alla svenska medborgare inte är etniska svenskar. Med sitt konstaterande av att det finns judar och samer som har svenska medborgarskap har han

inte sagt att dessa är sämre än svenskar

inte sagt att de ska särbehandlas negativt

Han är inte ens sagt att assimilering av individer ur dessa grupper skulle vara vare sig omöjlig eller icke-önskvärd. Dvs individer ur andra grupper kan gradvis bli svenskar, och detta sammanhänger med hur de själva känner och vill, agerar och uppträder.


Till skillnad från de icke-problem som pk-folket här försöker göra till problem så finns det också verkliga problem i det svenska samhället, nämligen alla «utanförskapsområden». Nu senast i Rågsved, när polisen drevs bort med brandbomber av personer som inte är etniska svenskar. (0.40 in i denna film).

rd1

En annan person som uppträder osvenskt är Rosanna Dinamarca. Hon har redan tidigare nonchalerat riksdagens klädkod.

Nu bryter hon återigen mot riksdagens ordningsregler genom att inte inleda sitt anförande med «Herr talman!»  En detalj, kanske kan synas, men agerandet röjer en självsvåldighet. Alla människor är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra

rd2


PS

Mattias Karlsson:

”De nationella minoriteterna är naturligtvis svenska i bemärkelsen att de är svenska medborgare med samma självklara rättigheter som alla andra. Men själva anledningen till att individer som har de här identiteterna och tillhör de här kulturerna har en särskild lagreglerad status är ju att de tillhör andra folk än det svenska folket.

För att få rösta i valet till Sametinget måste man bevisa att man tillhör det samiska och inte det svenska folket. Jag skulle inte få rösta i Sametinget.. Sedan är det säkert så att enskilda individer i de nationella minoriteterna, som bott här väldigt länge, vid sidan av sin ursprungsidentitet också har en stark svensk kulturell identitet.”


Läs mer

Dinamarca – igen

Läkarna maktlösa

Medvetna missförstånd

Nu har SD satt sig i skiten!

Spektakel i Aktuellt

30 svar

 1. Fast söder tar hör upp en viktig och nödvändig diskussion. Intervjun blir ett angrepp på en agenda som PKisterna har haft under lång tid, att förvägra svenskar en nationell identitet genom att inte tolerera någon mer betydelse av ordet ”svensk” än medborgarskap i Sverige. Så mycket bra gjort, kortsiktigt pris, långsiktig vinst.

  • OK – all heder åt Björn Söder!

   • Jag vet inte om det här var medvetet, är ju många gånger bättre för SD att media går igång med den vanliga hysterin. Jag gissar att det bara råkade bli så här men SD är ibland väldigt sluga.

  • Det tror jag också. När det här lagt sig och folk får tänka efter vad som faktiskt sagts och av vem, så tror jag att det bara kan vara till fördel för Sd. När det blir en sådan här storm så utgår många från att det bör vara fara å färde.

   När man kommit till sans och ser att det han sa var helt okontroversiellt för alla människor utanför media- och politikeretablissemanget, så blir det nog ännu fler som inser hur pass avskärmade från vanliga människors begreppsvärld de här människorna är.

   Jag tror inte att det finns en enda svensk (och egentligen inte invandrare heller) utanför twittervänstern, media och politiken som skulle gå med på, att det räcker att vara svensk medborgare för att vara svensk. Att ”svensk” skulle vara liktydigt med ”svensk medborgare” ligger så långt ifrån den vanlige Svenssons uppfattning, att de flesta inte ens förstår att det är det PK-eliten menar. Förhoppningsvis blir det lite klarare efter att den här debatten lagt sig lite.

   • Mycket bra tankegång. Låt oss hoppas.

   • Och det gick ju snabbare än jag trodde innan någon vederhäftig sade som det var, att Björn Söder hade helt rätt hela tiden:

    http://www.svt.se/nyheter/sverige/mattias-ahren-samer-ar-inte-svenskar

   • Asså mediavänstern hade här en chans att försöka svärta ner SD som dom tog, men chabblade bort med ett genomkorkat inslag på Aktuellt som de flesta sett.

    Jag tror svenskar generellt tycker att programledaren var partisk och sensationslysten. Och som slutkläm fick en MP kummunist tala om att identiteten som innebandyspelare och en nationell identitet är i samma paritet.

    Förmodligen inte mycket skada skedd. Kan tom vara positivt att tala om dessa saker. Samer är inte judar, svenskar är inte samer, kurder är inte svenskar…och det är ju helt OK!

 2. Det finns inte många riktiga judar i Sverige, om ens någon, Willy Silberstein är fake jew, inte en semit.

 3. Apropå den intellektuella nivån och det kulturella klimatet i Sverige. I gårdagens Rapport (19:30-20:00) så uttalade sig landets Utbildningsminister, Gustav Fridolin, i frågan. Det blev det vanliga PK-poserandet avslutat med ett stöd för Dinamarcas uttalande om att Söder inte var hans talman! Landets utbildningsminister kan alltså inte tillgodogöra sig Björn Söders mycket pedagogiska resonemang i DN-intervjun, ytterligare förtydligat i SD-Kuriren, utan måste absolut yla med vargarna! Sverige verkar vara på väg ner i ett svart hål av idioti och andligt mörker!

 4. Dinamarca, bryter inte bara mot ordningsregler. Hon vägrar (som representant för ett riksdagsparti) erkänna Riksdagens vice talman. Talmanaämbetet är det högsta ämbete man kan väljas till, och står i rang mellan konung och statsminister. Dom är demokratiskt valda. Detta är en handling av en revolutionär (kulturmarxistisk) person som tagit lagen i egna händer. SÄPO bör porta henne från riksdagen på alla sätt!

  • När jag läste vad Sjöstedt sagt – att han inte valt Söder som talman – sa jag högt:

   – Jo du, Sjöstedt, jag har inte valt dig att företräda mig, men lik förbannat sitter du i riksdagen – vet hut! Synd att han inte kunde höra mig …

 5. Den ordinarie talmannen Urban Ahlin ser inget konstigt i Björn Söders uttalanden. Enligt UA förutsätts det att de vice talmännen yttrar sig som vilken annan riksdagsledamot som helst, när man inte tjänstgör som talman. Det finns således inget fog för att kräva hans avgång överhuvudtaget. Björn Söder har handlat rätt sen att murvlarna tolkar det som sägs som fan läser Bibeln är en annan sak.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20023403.ab
  sista stycket

  • Bra komplettering! Urban Ahlin har integritet.

  • Sorry, läser aldrig varken AB eller Expressen.

   Dessa KulturMarxistiska SkräpMonster med lögn och bedrägeri som vapen skall man varken läsa eller annonsera i.
   Frankfurtskolans kolportörer.
   Bojkotta annonsörerna!

   Klicka aldrig till dem på nätet.

   • Jag slutade köpa tidning öht för många, många år sedan och gluttar bara då och då på nätet efter krönikörer i bl a SvD. Därför vet jag inte heller vilka annonsörer jag ska bojkotta … Tänkte inte på det …

    Bäst att bojkotta allt – och uppmärksamma de bojkottdrev som läggs upp på nätet.

   • Jag använder Adblock plus som effektivt blockerar deras reklam och på så vis inte ger dem betalt. I övrigt undviks dessa alster i möjligaste mån, ibland hittas dock texter som ger oss rätt.

 6. ”Björn Söder gjorde fel, begick ett misstag – när han lät sig”…

  …hunsas av Dinamarca.

  Han skulle ha klämt klubban i bordet och vägrat henne att framträda i talarstolen –

  hade hon fortsatt att trotsa…

  kunde han ha förklarat sig själv obehövlig och efter klubbslag ha lämnat salen.

  Vi vill se KONSEKVENS.

  Gärna välmotiverad skandal – men den skall väcka total/global uppmärksamhet.

  • Precis min reaktion och tankegång!

   Jag hade inte stillatigande tagit emot detta – det där med klubban låter bra. Är det det enda sättet man kan använda för att få ordning i salen? Inga RD-vakter som kan föra ut misshagliga, ouppfostrade figurer?

   Fesna (fega + mesiga) RD-ledamöter som bara sitter still och håller med, ev sänder twitter och fnitter – bunt ihop dem och … som Lars Ekborg föreslog i en sketch för många år sedan när det gällde en annan grupp.

 7. En artikel i GT från början av året bekräftar Björn Söders resonemang, troligtvis till tidningens och journalistens stora förtret:
  http://www.expressen.se/gt/kultur/viveca-vi-samer-kallar-oss-inte-svenskar/

  • Tack för den!

   • Jag ser fram emot fredag … Inga onsdagsfilmer nu när det rör på sig så mycket och snabbt?

  • Svar till Maja Dacke:
   Jag hinner inte med mer än film per vecka, även om uppslag och material verkligen inte saknas. Men håll här tillgodo med denna film från 2009:

   Den ingick bland ett 20-tal filmer som SVT under Eva Hamilton fick borttagna från Youtube.
   På Daily Motion finns den dock alltjämt tillgänglig.

   • Tack, Jan! Jag bara undrar: Är vi i uppförs- eller nerförsbacke?

    Jag är en relativt högutbildad pensionär som ser min kaka minskas, men jag har lärt mig att sortera och bara välja det som är nödvändigt, dvs viss slags mat, för överlevnad. … …

   • Tack för ”puffen” – det blir en extra-film i veckan. Storm-extra.

 8. Reblogga detta på pappasven och kommenterade:
  Detär väl självklart att vi skall ställa upp på allas, minst, lika värde

 9. Tycker detta är en viktig diskussion. Björn Söder sätter i fokus en viktig fråga. Vad händer om en minoritetsskyddad grupp med mycket stort inflytande driver på för att majoritetsbefolkningen ska avvecklas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: