• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Ny partisekreterare

rjsvt

Dags för veckans fredagsbio: ”KONTROLLERAD opposition”.


Richard Jomshof har nu efterträtt Björn Söder som partisekreterare för Sverigedemokraterna.

Det blev inte bra.

Meningsskiljaktigheter inom ett parti ska självfallet avhandlas inom partiet ifråga, berörda parter emellan – inte i TV-rutan.

SD:s kommunikationsplan är glasklar:

”Genom partiets historia har det tyvärr förekommit att partiföreträdare via media kommenterat andra partiföreträdare på ett sätt som skadat partiet och gynnat endast våra politiska motståndare. Exempel på att sådan kommunikation varit mer positiv än direktkontakt mellan företrädare saknas helt.

 Sverigedemokrater kommunicerar aldrig med andra Sverigedemokrater via tredje part i media eller andra offentliga kanaler. Här finns inga undantag.”

Sverigedemokraterna intar nu en särställning inom svensk politik, som riksdagens tredje parti och det enda oppositionspartiet. Denna ställning har uppnåtts genom dels 20-30 år av insatser från många sympatisörer, dels det skriande behovet av ett alternativ.

Denna särställning medför ett särskilt ansvar. Partiet kan inte hanteras som någons privata egendom. SD tillhör oss alla som stöder partiet och som behöver dess insatser. Det handlar om att försöka rädda Sverige i ett akut och extremt allvarligt läge!

nps

Detta betyder att partiet måste fungera både demokratiskt och offensivt. SD måste ha en medlemsskolning, en intern debatt och ett utåtriktat opinionsarbete.  Vad gäller det senare kan Thoralf Alfsson i Kalmar ses som ett lysande föredöme, genom sin framställning och spridning av bra SD-flygblad regionalt.

I varje parti är det normalt att människor går med för att stödja partiet och träffa likasinnade, men samtidigt för att kunna medverka i utvecklandet av partiets politik. Här gick uttalanden från partisekreterare Jomshof i TV-rutan i en annan riktning.  Den som vill påverka SD:s politiska linje är tydligen inte välkommen som partimedlem.

Vilket aktualiserar ett annat moment:  vad är det i SD:s inriktning som för Richard Jomshof här är särskilt viktigt?

Enligt egen utsago är Richard Jomshof extremt pro-israelisk”.

Detta bekräftas av att Jomshof under SD:s valvaka 2014 valde att posera bakom en stor Israel-flagga.

sdisrael

En sak är ju om Richard Jomshof personligen har den åsiktsinriktningen, det är han väl i sin fulla rätt att ha.

En annan sak blir det om han begär att detta ska vara också partiets linje, och att personer som i denna fråga inte är lika extrema inte är välkomna som SD-medlemmar.

I stor utsträckning är vi kanske redan där, att Sverigedemokraterna är riksdagens mest israelvänliga parti.

Men hur gick det till?

När togs beslut om den saken?


Under min egen tid i SD:s partistyrelse (våren 2005) blev jag ”prickad” pga en bokrecension jag skrivit  – ”Vad får diskuteras?”utlagd på BGF-webben två år tidigare.

Jag minns fortfarande hur Jomshof då argumenterade inför mig: mina resonemang var iofs rimliga, men mediasituationen gjorde att SD var så extremt påpassat, att inte utrymme skulle ges för en saklig och nyanserad diskussion. Expo/Expressen skulle genom mina rader kunna komma åt SD.

I ljuset av vad som senare hänt handlade det redan då om Jomshofs egen politiska agenda.

sionist

Jag ser åtminstone tre skäl mot att Sverigedemokraterna ska ha en extremt pro-israelisk, en ultrasionistisk, inriktning:

1. Partiet ska kunna samla sverigevänner, oavsett deras syn på Palestinafrågan.

2. Svenska intressen och israeliska intressen är inte identiska. I synnerhet företräds svenska intressen inte av en hök-regering i Tel-Aviv.

3. Knytningen till Israel medför ofta en perspektivbegränsning, så att man inte ser USA:s roll som generator av krig och flyktingströmmar.

asylnorden


inmalad

PS

Angående SD:s ”nolltolerans” – några ord från en läsare:

I denna ljudupptagning om ’nolltolerans’ från Jomshof, Bylund och Karlsson tycker jag att de uttrycker sig väldigt vettigt.

https://www.youtube.com/watch?v=YVrd2aPtebU

Om man istället för att prata om nolltolerans mot ett odefinierat begrepp, rasism, sagt rakt ut att partiet företräder åsikter som i dagens mediaklimat uppfattas som kontroversiella och att det är viktigt med ett mjukt språk hade man sluppit otroligt mycket trams i media. Man hade kunnat säga att vi ska ha mycket låg tolerans mot partiföreträdare som regelmässigt använder ett aggressivt, vulgärt eller ovårdat språk så  hade man klarat sig mycket bättre…

Varför inte säga precis som Jomshof och Karlsson säger på klippet istället för att prata om nolltolerans mot ett odefinierat begrepp. Varför hyckla? Och ’mycket låg tolerans’ är oändligt mycket bättre än ’nolltolerans’ vilket ger media en möjlighet att göra en stor sak av minsta småsak…

Dessutom är det strategiskt att använda sig om ordval som att någon ’regelmässigt uttryckt sig vulgärt’ om man verkligen måste plocka bort någon partiföreträdare än att anklaga partiföreträdaren för ’rasism’. Låter man bli att använda ordet rasism själv, så tvingar man media att definiera begreppet, vilket blir knepigt då begreppet kan betyda vad som helst. Använder man själv begreppet så tvingas man själv definiera dess innebörd vilket ger motsvarande problem men för fel part.Mer

http://www.d-intl.com/2015/04/12/dubbla-mattstockar-i-sd/

https://janmilld.wordpress.com/2014/03/22/tydlighet-om-ukraina/

https://janmilld.wordpress.com/2014/05/31/israeldemokraterna/

https://janmilld.wordpress.com/2014/10/17/sds-dubbla-funktion/

http://nationell.nu/2015/04/11/richard-jomshof-jag-ar-extremt-pro-israelisk/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/04/10/11068889-debatt-sd-och-sdu/

http://www.janmilld.se/sdkritik.html

27 svar

 1. Jag är rädd för vad SD har blivit. Jag skulle faktiskt kunna gå med i en PK demonstration om den var mot SDs brist på demokrati.

 2. Mycket bra. Som jag har väntat. Men den som väntar på något gott väntar…..Den video du gjort är klockren – din bästa hittills? Denna text likaså. Just nu anser jag att du har Sveriges mest precisa kritik mot SD. Ska ut och motionera nu. Återkommer med en mer utförlig kommentar senare i kväll. Tänk om alla Sverigedemokrater förstod det du förstår. Då skulle läget vara mycket bättre. Tack.

 3. Jag hörde från en insatt i SD-toppen, att maktkampen mest beror på att Åkesson är utbränd, samt att Mattias Karlsson har alkoholproblem – varför Kasselstrand allvarligt kan utmana om partiledareposten i SD.

  Om nu de fyras gäng är proisraeler, samt infiltrerat samt finansierat av israeler och andra mäktiga sionistiska krafter – ja då måste de fyras gäng lyda husse (sionismen) – och om Hanhe samt Kasselstrand är ej proIsrael, då är det knte för SDs bästa, eller för svensk politiks bästa som Mattias Karlsson, Richard Jomshof, Jimmy Åkesson eller Björn Söder nu agerar.

 4. Tack för mig som medlem i SD.
  Jag gick ur häromdan.
  Nu kan man gå och lyssna på alla Sverige vänner som finns.
  Även läsa vilken bok man vill.
  Ingen Expo i hälarna som partiet samarbetar med.
  Skönt

 5. Tycker Jans analys är logisk och bra. Har ända sedan Kasselstrand hamnade i ledningens skottglugg sett honom som ledare för ett nytt patriotiskt parti. Vet inte om jag skall hoppas på splittring och att SDU bildar ett fristående parti, men för min personliga del skulle jag omgående stödja ett nytt patriotiskt parti under Kasselstrand och Hahne. Kanske vore det möjligt att få 4 % redan nästa val?
  Med tanke på hur infekterat det verkar mellan de inblandade personerna så har jag svårt att tro de att de kan enas. Jag kan trots att det idag endast finns SD att rösta på, inte tänka mig att stödja ett SD med Karlsson och Åkesson, eftersom jag är övertygad att de sedan länge släppts svenskarnas väl till förmån för personliga fördelar.
  Vad tror Jan om splittring och ett nytt SD under Kasselstrand och Hahne?

  • En sådan situation är kanske under mognad nu!

   Vad jag kan se är det viktigt att ett nytt parti vid sidan av invandringskritiken och svenskvänligheten representerar mindre av sionism.

   Dessutom måste det vara ett fredsparti, som säger nej till NATO.

   • Fick även representera en linje för ”sunda pengar”, dvs skapade utan ränta till en privat bank.

    Jag tror att om inte kärnan i ledningen utmanövreras så kommer ett nytt parti bildas. Det kan bli mycket smutsigare än vad det redan varit tyvärr. Verkar finnas uppdämda meningsskiljaktigheter sedan länge. Det är trist när politiker ser sitt uppdrag som en karriär som dom ska ha som yrke.

  • Jag har alltid ansett att det egentligen inte gör så mycket om SD närmar sig de andra, att vi får ett invandringskritiskt parti med viss makt framöver.
   Problemet är att det inte finns något annat seriöst parti som gemeneman kan attraheras av bortom SD.
   SvP är chanslösa och nu ser vi verkligen varför ND hade behövts.
   Hade många vettiga uteslutna SD:are tagit över det partiet så hade dom kunnat nå riksdagen vid nästa val.
   Det bästa som nu kan hända är förstås om tillräckligt många SD:are tar Kasselstrand och Hahnes parti och därigenom utmanövrerar Karlsson och Jomshof.

 6. Enligt Jonas De Geer så har både Jomshof och Karlsson sina rötter i skinnskallerörelsen. Något som tydligen inte Hahne och Kaselstrand skulle ha. Kasta sten i glashus någon?

  Dessutom retar jag mig på uttrycket antisemitism. Det korrekta uttrycket torde vara antikhazarism istället. Självaste Bibi är khazar och inte semit. Tror nog han hamnat lite fel på jorden. Både geografiskt och etniskt.

 7. […] Relaterat: Fördjupning i ämnet […]

 8. Du har så många bra poänger att kommentarer känns överflödiga. Det är bara att titta på din video och läsa texten ovan – så har man bilden klar för sig. Det du beskriver – så är det.

  Ska jag ändå försöka fästa uppmärksamheten på något så är det att du för fram en tanke som faktiskt aldrig slagit mig – det att SD tillhör alla i Sverige som är Sverigevänner. Varför? Därför att det finns inget annat alternativ inom den tid som krävs innan Sverige gått under. Ska vi säga 15 år, den tid det tar att verkligen etablera ett nytt politiskt parti.

  SD är resultatet av inte minst ditt eget arbete och alla kämpar före dig och SD tillhöra alla idag som kämpar. Det representerar något mer är Jomshof, Karlsson, Ekeroth, Åkesson & Co.

  Respekterar till fullo bröderna Ekeroth och att de åker till Israel och får Hertzl-priset. Det måste vara ”häftigt” för dem men ett Sverigevänligt parti måste ändå fokusera på Sverige och tilltala en så bred allmänhet som möjligt. Då kan det inte vara extremt att tycka att även palestinierna har rättigheter.

  Din fråga är berättigad: Har Karlsson & Co rätten att bestämma att alla som är med i SD måste fullt ut alltid låta bli att kritisera Israel? Kritik mot Israel kan faktiskt vara en röstvinnare i Sverige.

  • Du har så rätt, Kalle: SD tillhör oss alla, sina medlemmar och sympatisörer. Som jag ser det är SD vårt enda hopp att bevara något av Sverige som det varit. Vi har ju inga andra alternativ! Vi bara måste föra kraven vidare.

   Kritisera Israel, visst måste vi kunna göra det liksom vi tillåts (av SD i alla fall) kritisera Hamas & Co, för de är verkligen klandervärda – sedan får Dror Felaren och Henning Mankören (m fl) säga vad de vill. Att två har fel gör ju inte att en har rätt och den andre fel …

   Jag har i alla tider ansett att det är vansinne som pågår i ME, och jag kan inte ge Israel rätt i dess annekteringar. (Hur många vet hur Israel vuxit genom erövringskrig sedan 1948?)

   Många säger att vi ska vara glada att Israel ligger som en buffert mellan arabländerna och Europa. Men tänk tanken att de inte gjort det, aldrig gjort det, och hur hade det sett ut då under de 60-70 år som gått sedan dess?! Svårt, omöjligt?

   Situationen idag i världen är obegriplig för de flesta som ens brytt sig om att tänka på orsak och konsekvens. Kanske är det typiskt svenskt att inte vilja/kunna etc välja sida i en konflikt (hellre vända ryggen till, huvudet i sanden) – eller har det blivit svenskt att just göra det?

   Även om den kristna världens värderingar bygger på den judiska, som har sina moraliska ljuspunkter, de tio budorden, ska man inte förneka och försvara det mörka och livsfientliga.

   Under mitt liv har jag träffat människor (och fått vänner), som fötts in i de olika religionerna men som varit helt överens med mig om livets värden framför allt. Därför har jag kanske svårt att förstå varför man måste välja sida i stora konflikter – detta kan också gälla SD-SDU. Kanske kan det också bero på att jag är kvinna med det mesta av livet bakom mig. Och jag saknar verkligen tuppkam …

   (Sedan en vädjan till Jan/er andra elektrobegåvade: Hjälp mig hitta program och instruktion hur jag kan ladda ner Jans videor! Före ‘datorkraschen’ hade jag ett program på Monzilla Firebox och kunde spara ner dessa videor att se fler gånger – nu ingenting hur jag än försökt … Pliiiiiiis!)

   • Om du har Firefox så kan du fortfarande köra Download helper? Vad har du för OS och Webläsare?

   • Har du ingen alternativ webbläsare du kan testa? Även om man har en primär webbläsare så skadar det inte att ha ett alternativ. Om inte annat för just sådana här prekära situationer. Det som inte funkar på ena läsaren kan ju mycket väl göra det på den andra.

 9. Lokalt har SD arrangerat ”Israelträffar” med Lasse Enarsson, en ”kristen sionist” som huvudtalare. Medverkade gjorde även en ung kvinna som tjänstgjort som soldat i Israels armé och som berättade om sina erfarenheter. Ett 40 tal partimedlemmar hade hörsammat kallelsen till denna ”utbildning”! Ja, arrangemanget kallades så av en ledande lokal partiföreträdare!

  Denna extrema ”israelvänlighet” är märklig av flera skäl och riskerar att slå tillbaka. Israeliska partier är med svenska mått mätt minst sagt extrema, med rötter i 1930-talets judiska ”fascist, marxist och nazistpartier”. Man glömmer att Israel grundades genom judiska terrorgrupper. Svenska kungahuset t.ex. har än idag frostiga förbindelser med Israel pga mordet på greve Folke Bernadotte, där mördarna blev israeliska politiska ledare.

  Man ”glömmer” även att världshistoriens värsta folkmord utförts av judar;
  http://davidduke.com/do-you-recognize-this-man-he-was-one-of-the-greatest-mass-murderers-of-all-time/

  Judar dominerade även slavhandeln under århundraden enligt samma källa ovan. Än idag hålls fattiga östeuropeiska kvinnor i praktiken som sexslavar i Israel.

  Trots sin ”israelvänlighet” blev Björn Söder för inte så länge sedan kallad ”antisemit”. Otack är trots allt världens lön!

 10. http://oneclimbs.com/2011/04/12/how-to-not-waste-your-vote/
  ”The parties do not do the things they say they stand for, or more importantly, they do not stand for the things that the masses think they stand for. There is a revolving door between the public and private sector that serves private corporations and organizations that do not seek the public good but care only for their own welfare. Many of these organizations are based upon many waters and have no loyalty to any nation including our own.”

 11. oneclimbs.com är en mormonsk sajt (märkte jag nu i efterhand), och mormoner (som tex Herreyes med sina Gyllene skor) är kristna sionister (egentligen satanister). Och mormonerna har reda på allas våra blodlinjer, och vilka som är värda att bevara.
  http://www.bibliotecapleyades.net/bloodlines/mormon.htm

 12. Åkesson, Karlsson, Jomshof & Co har skapat en rädslans kultur istället för gemenskapens. Kontrasten med SDU kunde inte vara större.

 13. Detta är ett möjligt scenario, att Alliansen nu helt plötsligt tillåts (av högre dold makt) att samarbeta med SD – med kravet att Kasselstrand och Hanhe utstängs från inflytande och partledareroller.
  Det kommer troligtvis att göra de nu negativa till maktkampen, så positiva med ett politiskt genombrott och inflytande, att Hanhe och Kasselstrand offras.
  För vad den Högre Yttre Makten inte vill, är att Kasselstrand som är emot Israel, ska få något som helst inflytande. För Makten kräver underkastelse, lydnad, inflytande och korrumperade politiker, i varje politiskt parti. Makten infiltrerar och kontrollerar båda motpolerna för att driva fram sin agenda.
  Från artikel i siontiststyrda GP: lokala allianspolitiker vill samarbeta med SD (ojoj, tillåts de säga detta utan att partipiskan viner och golk tvingas avgå. Folket jublar för sanningen kommer fram och demokratin vinner – men få fattar att det är brödsmulor vi får, för Den Yttre Högre Makten ger och tar när helst den vill och när nöden så kräver)
  http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/1.2681947-lokala-moderater-vill-narma-sig-sd

 14. Jan Miild: En Svensk Alex Jones 🙂

  Aningen OT: Apropå möjlig infiltration av partier, vill man veta mera om hur världen styrs kan Alex Jones show vara nyttig, den snubben har många intressanta gäster och påminner om bloggägaren Jan Miild tycker jag så tillvida att han inte skyggar för ”förbjudna” ämnen, tror båda herrarna är bra fölk med en stark journalistisk iver och frihetsönskan.

  Uppfylles dessa krav är jag alltid intresserad av att lyssna och begrunda. Tror vi är många här på jorden som tänker så idag.

  • AJ är kontrollerad opposition, han går aldrig in på djupet. Han har flera gånger hävdat sionistiska åsikter. Studera Ry Dawsons kanal på YT så hajar du vad jag menar! Ry är en självgod person, men han är *jävligt* intelligent och har djuplodande analyser! Slösa inte tid med Alex Jones!

  • Lyssna hellre på Caravan To Midnight med John B Wells eller Red Ice Creations. Wells har en YT-kanal om du vill testa några program gratis.

 15. Vauen,
  Jag är ny här så ursäkta en gamling men att Jones skulle vara kontrollerad, Mnjäe…
  Visst går han på djupet, exponerar supereliten, typ 5000 personer som styr, vem som har bilderberg -makten… Vad menar du att han censurerar? Vill veta. den transnationella makteliten exponerar Jones vad jag förstår i alla fall och hur detta hänger ihop maktmässigt och hur detta påverkar oss vanliga.

  och Caravan To Midnight är bra, John ”the voice” är skitbra och våran Svenska Palmgren på Red Ice är oxå intressant jodå jag har lyssnat på dessa oxå.

  Jat tror bestämt att Jones och John samt Henrik Palmgren är utmärkta källor till kunskap om hur världen fungerar, de har alla intressanta gäster som man kan lära sig mycket av. George Noorey med Coast to Coast är också bra. Och om jag kunde Ryska eller tyska/franska skulle jag nog hitta bra fölk där också. Poängen jag vill belysa är att vi har det bra som får ha denna fantastiska information nu på internet potentiellt tillgänglig för alla på jorden. Vi har det skitbra vi sa bull 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: