• Mest lästa inlägg

  • Mest klickade

Tabu i politiken

Här kommer veckans film, fredagsbio 57:

Filmen inleds med ett nyhetsklipp där en polisinspektör från Stockholm, Lars Alvarsjö, framträder och redogör för polisens nu omöjliga arbetssituation i många områden i Sverige.

la

Klippet är hämtat från dansk TV i februari 2016 – svensk TV var förmodligen inte intresserad.

Däremot kan svensk TV ha inslag om invandrare som gjort sin förmenta kränkthet till en affärsidé och födkrok. De ges ofta utrymme och möts med respekt, för att inte säga underdånighet och vördnad. Kolla t ex tre minuter in här, och här.

Poliser kan få utrymme om de ska skuldbeläggas, om någon ung bilgalning kört ihjäl sig eller om en polisman i frustration – inne i sin polisbil och hörbart bara för kollegor –  uttalat några olämpliga ord.

Svenskhet är överhuvudtaget suspekt. När Björn Söder, då partisekreterare i SD, hävdade att det finns etniska svenskar, då hamnade han genast i blåsväder. Protester från Willy Silberstein på SKMA och sedan var Björn Söder utbytt som partisekreterare.

Sammantaget förklarar detta, tror jag, mycket av dagens desperata situation i ”förorten”, där ambulans, brandkår och även polisen blir till måltavla för systematiska våldsaktioner.

Det svenska står s.a.s. inte högt i kurs.


sand

När ämnet äntligen tas upp i SVT, då sker det först efter att:

•  ”den humanitära stormakten” hunnit etableras som ett internationellt åtlöje och situationen i Sverige blivit till en följetång i TV-inslag över hela världen.

• svensk polis gått in i väggen, dess arbetssituation blivit omöjlig och den svenska rättsstaten är allvarligt hotad.

När företrädare från Sjupartiet till sist ska uttala sig om dessa problem, vad har de att säga?

Där finns tre moment:

a) Ansvaret för situationen ligger hos det svenska samhället.

b) Lösningen ligger i mer av samma politik som redan bedrivits under så många år:  mer resurser.

c) Konkret: arbete åt alla, större bostäder och bättre skola. Och fler föreningslokaler?

Angreppen på räddningspersonal, tolkas som en form av  – medvetet eller omedvetet – politisk protest. Förklaringen antas ligga i ett missnöje med samhället.

I verkligheten handlar det ofta om kriminella, som vill kunna bedriva sin verksamhet i fred. Därför vill man hålla svensk polis borta från dessa områden. Därvid kan man ofta rekrytera stöd från en vidare krets, inte minst unga som inte är straffmyndiga.

fb57

Det första av de två tabun som syftas på i filmtiteln är invandringspolitiken, där det handlar om både volymer och sammansättning.

  Med den massinvandring som skett under så många decennier och nu eskalerat ytterligare finns inga förutsättningar att hålla jämna steg med integration och anpassning, även om sådana ambitioner skulle finnas hos alla som kommer.

  Dessutom utgörs den aktuella invandringen mest av personer från andra kulturer, vilket erfarenhetsmässigt medfört problem.

En första nödvändig åtgärd måste därför vara att inte släppa in mer av detta i vårt land. Sverige behöver snarast säga upp sin anslutning till FN:s föråldrade flyktingkonvention, tillkommen under mitten av förra seklet och inte avpassad för dagens folkvandringstid!


kontrakt
Det andra tabut gäller den svenska självutplåningen.

Många av dem med utländsk bakgrund hyser ett uppenbart förakt för och hat mot oss svenskar. Varför?!  Massmedia och diverse pk-politiker har länge medverkat till att lägga grunden till detta, genom en strid ström av antisvensk propaganda.

Sverige har ställt upp med boende, försörjning och allehanda service. Det har rör sig om en generositet som överträffar den i nästan varje annat västland. För övrigt en förklaring till att så många söker sig till just Sverige. Denna frikostighet är redan i sig överdriven, intill det sjukliga.

Ovanpå detta alltså denna fientlighet och otacksamhet. Det är orimligt!


Vi måste ”sätta hårt mot hårt”, säger centerledare Annie Lööf i  Agenda.

I princip har hon helt rätt, men vilka åtgärder kan det då handla om?

• Utegångsförbud kvällstid i de värsta problemområdena?

• Lägre straffmyndighetsålder?

• Tydligare föräldraansvar?

• Utvisningar och vid behov återkallande av svenska medborgarskap?

• Hårdare straff, fängelsevistelser i Baltikum?

• Bestraffning redan vid dålig attityd mot polis? (7.20 in i filmen)

Ska svensk polis nu ges en chans att reda upp situationen i ”förorten”, då måste den i sitt arbete backas upp av hela det svenska samhället. Det kan krävas en samlad propagandaoffensiv som klargör att vi som bor här ställer krav på dem som kommit till Sverige.  Det måste finnas en form av ömsesidighet, ett samhällskontrakt.


kubik
SLUTLIGEN ser jag

en parallell mellan den pågående probleminvandringen och det nu aktuella värdlandsavtalet med knytningen av Sverige till NATO.

I båda fallen saknas vettiga skäl och hållbara argument, i båda fallen drivs vansinnigheterna fram av ett antiintellektuellt och helt ursinnigt mediakampanjande.


En koppling kan också skönjas vid horisonten, enligt principen att först  skapa ett problem, för att sedan erbjuda en ”lösning”.

Ska NATO-trupper dyka upp som en ”räddning” när inbördeskriget är ett faktum och svensk polis inte räcker till?


Mer

https://detgodasamhallet.com/2016/06/03/gar-det-att-prata-buset-till-ratta/

http://www.gp.se/ledare/teodorescu-br%C3%A4nn-offerkoftan-inte-grannens-bil-1.1899976

http://sputniknews.com/europe/20160524/1040142496/sweden-segregation-migrant-crisis.html

http://erixon.com/blogg/2016/05/kriget-mot-polisen-och-rattsstaten/


http://www.expressen.se/debatt/infor-utegangsforbud-efter-klockan-21/

http://avpixlat.info/2016/05/23/m-politiker-kraver-utegangsforbud-i-problemtyngda-invandraromraden/

http://www.kaziva.net/blog-native/2016/5/16/en-hemsk-utveckling-som-gar-valdigt-fort

http://www.kaziva.net/blog-native/2016/5/12/kriminella-invandrare-har-noll-respekt-for-polisen-i-sverige

http://ledarsidorna.se/2016/05/ett-rad/

http://nyheteridag.se/ar-anders-lindberg-en-rasist/

http://nyheteridag.se/kastade-sten-pa-polisen-mitt-inne-i-centrala-stockholm/

https://petterssonsblogg.se/2016/05/22/poliser-fran-kristinehamn-blixtinkallades-till-borlange/

http://fnordspotting.blogspot.se/2016/05/den-ovardiga-samhallsdebatten.html

http://www.exponerat.net/video-vakna-med-lennart-den-gratande-polisen/

11 svar

  1. Som vanligt en utmärkt produktion från Jan Milld. Våra folkvalda snackar som vanligt runt och tassar som katten runt den heta gröten. Ygeman gör som vanligt ett defensivt och oroat intryck. Han ser antagligen problematiken kristallklart men är bakbunden av PK-ismen, till att verkligen föreslå åtgärder som biter. Annie Lööf vill sätta hårt mot hårt med glider elegant undan, genom att hänvisa till polismakten, som har en kulturmarxistisk odugling som chef.

    De upprorsmakare som polisen råkar på borde omgående gripas och sättas i förvar i avvaktan på utvisning. Har de redan förvärvat svenskt medborgarskap skall detta anses förverkat och dras in. Det kräver en lagändring och jag tvivlar på att Ygeman och Lööf skulle rösta ja till ett sådant förslag.

    Nu har det sannolikt gått för långt eller i varje fall så långt att ett ingripande mot dessa grupper sannolikt skulle starta ett massivt motvåld från dessa grupperingar. Ett sådant scenario vill man undvika för man vet sitt i underläge. Om gängen får minsta anledning till att bränna, inte bara bilar, utan hela bostadskvarter så är man säkerligen beredd att göra det. Den rädslan lyser som en fyrbåk i Ygemans ögon.

    Innan polisen kan ingripa kraftfullt måste ovan beskrivna lagändring göras och sannolikt en rad andra lagar med för den delen. Vänsteraktivister kan även de ställa till mycket merarbete för polisen och övriga rättsvårdande myndigheter när man bestämmer sig för att rensa upp. Ju längre man väntar desto svårare blir det.

    Sannolikt behöver även militär personal tas i anspråk i detta ärende, för det lär inte bli lätt och den sedan länge förutspådda inbördeskriget är redan på gång. Vi behöver bara göra ett litet fjuttigt ingripande för mycket för att brasan skall skall flamma upp och explodera.

    Det som behövs är en ny polischef som har erfarenhet av polisarbete och precis som Jan nämnde måste polisen få uppbackning av Riksdag, regering och media och kanske även militären för att detta, som Annie Lööf säger, ”vi måste sätta hårt mot hårt” ska fungera. Eljest går det åt fanders, och det har vi verkligen inte råd med.

  2. Det övergår mitt förstånd VARFÖR Dan Eliasson fortfarande är rikspolischef.

    Jag har inget till övers för någon politiker som står och rapar upp den ena floskeln efter den andra när det inte händer något.

    Jag kan varmt rekommendera Kazivas blogg;”Kazivas Värld”.

    Som vanligt ett bra inlägg, Jan!

  3. […] pratade om igår rekommenderar jag först en kvarts verklighetsbeskrivning i form av lättsam fredagsbio av Jan Milld denna måndagsmorgon. Läs därefter analysen av Olle […]

Lämna en kommentar