• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Sveriges största parti

sept15
I ytterligare en mätning blir Sverigedemokraterna det största partiet, med  26,3% och drygt två procentenheter större än (S).  Det gäller Sentio för september 2015 – norska Sentio som erfarenhetsmässigt varit det företag som träffat mest rätt på SD i relation till valresultat.

I Yougovs septembermätning blev SD än större – 27,3% – och drygt fem procentenheter större än (S).

yougovsept

Resultaten påminner om SD:s positiva roll, dvs att kanalisera den invandringskritiska opinionen, och göra den synlig. Genom SD-stödet får vi möjlighet att s.a.s. ge Stefan Löfven och hans självgoda sosseparti ”en känga”.

Därmed inte sagt att SD växer pga egna meriter, genom sitt eget agerande. Tillväxten kan SD nog tacka övriga riksdagspartier för, som unisont vägrar att tala om volymer beträffande invandringen.

asyldia15
Stapeldiagram från Thoralf Alfssons blogg visar på en gång hur kraftig ökningen varit de senaste månaderna och hur många fler asylsökande som Sverige tar emot jämfört med grannländer.

Dessvärre finns anledning till farhågor beträffande ledningen för Sverigedemokraterna.

Jag ser brister inom tre områden:
1. Politik
2. Folkbildning
3. Demokrati


1. Politik

vagarin

Så långt som ämnet är flyktingars intressen så är SD-linjen rimlig, om hjälp i närområdet. Min reservation där är just tonvikten på flyktingars, dvs utlänningars, intressen jämfört med svenskars. Det finns ju många alltmer utsatta grupper av svenskar, osynliggjorda i media och bortglömda av politikerna.

Till detta kom ett TV-uttalande av gruppledaren Mattias Karlsson nyligen, som gick längre.  Karlsson talade om att ”öppna lagliga vägar” för asylsökande, in i EU och till Sverige.

Detta har nu följts upp med att Sverigedemokraterna vill  fördubbla det svenska mottagandet av kvotflyktingar (från 1.900 till 4.000).  Varför?

Varför ska Sverige överhuvudtaget ta emot flyktingar (eller bara föregivna sådana) från avlägsna länder, från andra delar av världen?!


2. Folkbildning

rj
Vid sidan av att driva krav för att få igenom beslut i riksdagen och andra politiska församlingar bör varje parti har en folk- och opinionsbildande roll. Som det enda oppositionspartiet bör Sverigedemokraterna där inte utgöra något undantag!

Det står dock klart att SD tar lätt på den uppgiften, vilket uttryckts i klartext av partisekreterare Richard Jomshof: ”Eftersom Sverige inte är Ungern, eftersom vi inte sitter i regeringsställning (än) och eftersom media i Sverige inte fungerar som media i Ungern, är vi tvungna att anpassa oss till den verklighet som råder här.”

Det gäller främst, argumenterar Jomshof,  för SD att växa i storlek.

För att kunna göra det ska partiföreträdare inte säga saker som kan stöta bort potentiella väljare.

Istället för att folkbilda, eller ens försöka höja den politiska nivån bland partiets egna medlemmar, har SD fallit in i kulturmarxistisk retorik, dvs använder okritiskt olika pk-begrepp som ”rasism”, ”extremism”, ”flyktingar”, ”ansvar”, osv.

Ett begrepp som ”skäggebarn” är inte tillåtet för SD-företrädare att använda sig av. Partiledaren Jimmie Åkesson har istället, på SD-webben, använt propagandatermen ”ensamkommande flyktingbarn”.

På  SD:s presskonferens om migrations- och biståndspolitik blandade Paula Bieler samman flyktingar och asylsökande, talade om asylsökande som ”flyktingar”.

Bieler kritiserade tydligen även Ungern, med denna formulering: ”Det är inte vår skyldighet att ta det ansvar som andra länder smiter undan ifrån.”


3. Demokrati

kolingsd

Sedan länge har inom Sverigedemokraterna pågått en uteslutningshysteri, som naturligtvis påverkar klimatet inom partiet. För positioner och avancemang betyder lojalitet med ledningen mer än kompetens. Samtidigt har funnits tendenser till nepotism.

Toppstyrningen har gjorts särskilt tydlig genom behandlingen av SDU och dess företrädare.

SD-ledningen har inte tillägnat sig ett demokratiskt tänkande.


weine

Här kan jag känna mig kritisk även mot ledande SDU-företrädare, när de bedyrar att ”inga ideologiska skillnader” finns i förhållande till moderpartiet.

Det kan ju ses närmast som komprometterande.

Jag vill gärna tro att SDU-ledningen representerar något annat än DDR-mentalitet och stalinism…


 

Mer

https://asylkaos.wordpress.com/2015/10/08/viktigare-for-sverigedemokraternas-partitopp-att-hoja-lonen-an-att-stoppa-invasionen/

http://www.friatider.se/inte-l-ngre-ett-demokratiskt-parti

https://janmilld.wordpress.com/2015/02/20/det-varas-for-sd/

 

 

 

12 svar

 1. Som jag ser det är enda meningen med att SDU drivs vidare, att ur SDU skall födas ett nytt parti som för de etniska svenskarnas talan.
  Vad gör Kasselstrand idag? Har han gett upp politiken?

 2. I Örebro Län har SD anordnat ”medlemsutbildning” med en sekterist, Lars Enarsson, samt en medlemsresa till staten Israel under våren 2015. Denne sionistiske ”utbildare” har anknytning till den icke kristna sekten ”Messianska Föreningen Shalom”.
  http://www.eaec-se.org/articles/Johansen/Lars-Enarson-Falsk-Profet.htm
  Hur tänker SD här, om man nu alls har tänkt, att detta gynnar partiets tillväxt?

 3. http://personanongrata.se/vara-podcasts/
  Kasselstrand berättar….Vem vet hoppas vi får se och höra av honom i framtiden.
  Ds intervjun med dig och Björn Björkqvist ska fler lyssna på.

 4. Jag delar som vanligt din analys, De som kommer hit har flytt över 10 länder och var det bara säkerhet de sökte så är närmsta land självklara valet. Avslag således på alla. SD’s argument med hjälp i närområdet är dessutom giltigt för UNHCR varnar för att underfinansieringen av lägren. Här kan Sverige verkligen fylla en viktig funktion. Förslag: återför de 10 miljarder du tagit från det Internationella Biståndet, Magdalena, så får alla flyktingar på plats det tryggt och bra.

  Det du tar upp om folkbildning är ofta förbisett. Svenskarnas Parti gick i graven med jag tror de hade en viktig funktion som folkbildare. Nordfront gör ett fantastiskt arbete att utbilda och sprida kunskap och peka på alla felaktigheter. Ja folkbildning är exakt det du håller på med och många andra sidor, men inte SD. Jag delar din uppfattning att SD rider på alla folkbildar, fria sidor, förskräckelsen. Jag tror man hade varit exakt lika stor utan någon enda uteslutning och utan ”noll-toleransen”.
  SD blir ju kallat nazister ändå och det är ingen höjdare med terrorstaten Israels flagga på valnatten.

  Demokrati. Ja det har man sannerligen inte. Det kanske är så att Jimmie spelar spel på kvällarna och byter på sin son medan Mattias och Rikard befäster sin makt i centralkommittén där de två utgör det högsta presidiet.

  Vad gäller SDU och Kasselstrand o.s.v. är det, tror jag, klokt att ligga lågt och att försöka få bort Mattias och Rikard. De vill naturligtvis inte mista sina fina platser men de får inte glömma att de också har evig pension, så det kanske inte är så farligt ändå. Om det nu visar sig att de får stärkt grepp om SD kan ju Kasselstrand och SDU köra eget då. Problemet är att Gustav sagt att han visst står SD ideologiskt bi och så även Jessica så om man då startar nytt, då kan man inte skilja sig för mycket för då ger man ju Mattias och Rikard rätt.

  Helst ska SDU vara kvar och Kasselstrand in m.fl. Näst bäst är att de kör eget. Det kommer gå jättebra för dem.

 5. Återigen skriver du som jag tänker.. Tack !!!

 6. Instämmer i allt väsentligt i din kritik. Det värsta tycker jag är anammandet av den kulturmarxistiska retoriken. Den utgör ju en del av PK-elitens maktutövning. Tar man till sig den spelar man på samma planhalva som dem och hamnar automatiskt i underläge. Det är en grov taktisk miss av SD-ledningen.
  Vad beträffar åsiktsrepressionen inom SD så verkar det ha gått överstyr fullständigt. I bakgrunden spökar troligen den ledande trojkans paranoia och rädsla för att mista det man så mödosamt byggt upp. En viss partidisciplin är nödvändig speciellt i partier som befinner sig i SD:s position. Knäppgökar, tokstollar och omdömeslösa pratmakare måste hållas kort men nu verkar det som om denna verksamhet glidit över till att gälla potentiella konkurrenter och framtida utmanare om makten!

  • Bra sammanfattat, tycker jag:

   …anammandet av den kulturmarxistiska retoriken… Tar man till sig den … hamnar automatiskt i underläge.”

   ”…omdömeslösa pratmakare måste hållas kort men nu verkar det som om denna verksamhet glidit över till att gälla potentiella konkurrenter och framtida utmanare om makten!”

 7. Är det Weine Berg på den nedersta bilden? Kommer ihåg hans blogg för jag var rätt nyvaknad på den tiden. Men så gick han hastigt bort i cancer. Kan ha varit 2009 för jag har för mig att han aldrig fick uppleva SD:s intåg i riksdagen. Men det fick ju inte Kurt Lundgren eller bloggaren Spik-Harry göra. Dom gick alla bort innan 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: