• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Det våras för SD?

varsol

Sverigedemokraterna fördubblade sin rösteandel i det senaste riksdagsvalet och fortsätter att gå framåt i opinionsmätningar. Det går bra för SD. Fattas bara!

Med Decemberöverenskommelsen står klarare än någonsin att SD är det enda oppositionspartiet i riksdagen. Samtidigt blir de katastrofala effekterna av den extrema invandringspolitiken alltmer uppenbara. Styrkeförhållandet mellan Sverigedemokraterna och Sjupartiet är 13 – 87, när det borde vara det rakt omvända.

Det är inget självändamål att SD blir stort. Det är inget självändamål att partiet överhuvudtaget finns. Sverigedemokraterna finns för att möta ett bestämt behov, partiet har ett uppdrag.

Detta uppdrag är att

a) företräda en klok politik, i svenska folkets intresse.

b) verka kraftfullt och effektivt för denna politik.

Det blir då nödvändigt att arbeta samtidigt parlamentariskt och utomparlamentariskt.

1. Parlamentariskt

I riksdagen gäller det att arbeta fram genomtänkta förslag och med kraft argumentera för dessa.

Där blir mitt intryck att SD-företrädare gör bra ifrån sig.

2. Utomparlamentariskt

• I massmedia. Riksdagsplatsen har medfört möjligheter att komma ut genom stora massmedia. Där gör SD-företrädare allt bättre ifrån sig.

• Opinionsarbete och folkbildning genom egna kanaler, som tabloider och flygblad. Hit kan räknas också intern partidebatt och studieverksamhet. Här har insatserna hittills varit svaga.

Framförallt har SD problem inom vissa distrikt, och dit hör det som borde vara det största och starkaste, nämligen Stockholmsdistriktet.

sdsth

Stockholmsregionen blir av naturliga skäl särskilt viktig i det politiska arbetet. Inte bara ligger där Sveriges huvudstad, det är också landets folktätaste region.

Ska manifestationer arrangeras eller större möten hållas, då blir det naturligt att förlägga detta till Stockholm. Där finns potentialen att få ett högt antal deltagare. Det större befolkningsunderlaget och kortare avstånd ger också bra förutsättningar för en mötes- och studieverksamhet.

För Sverigedemokraterna har Stockholm under många år varit ett «sorgebarn». Distriktet har inte haft en bra kontinuitet i ledningen; verksamheten har blivit lidande.  Valresultaten för SD har i Stockholmsregionen generellt legat under riksgenomsnittet.

I riksdagsvalet 2014 gick det dock bra i kranskommunerna. I Stockholms län nådde Sverigedemokraterna drygt 15% av rösterna, alltså över riksgenomsnittet.

I Stockholms stad blev det däremot bara 6,6% – SD blev mindre än både Folkpartiet och  Vänsterpartiet, ja mindre än t.o.m. ultraextrema FI! I huvudstaden blev SD bara 7:e parti i storlek.

7a

Som många känner till har jag själv varit medlem i Sverigedemokraterna. Jag satt i partistyrelsen 2004-05 och var partisekreterare. På riksårsmötet 2005 ställde Jimmie Åkesson – då SDU-ordförande – upp som motkandidat till sittande partiordförande Mikael Jansson.  Jag tillhörde dem som pläderade för JÅ, men gav samtidigt Jansson en eloge för att ha orkat med att sitta som ordförande så länge som 10 år.

Det var min förhoppning att Jimmie Åkesson skulle stå för mer av nytänkande och flexibilitet, vara mer offensiv. Detta infriades i hans TV-debatt 2007 med Mona Sahlin.

Därefter har JÅ varit överdrivet försiktig, tycker jag.  Carl Bildt visade 1990 hur aggressiva TV-journalister kan bemötas – ett lärorikt exempel.

Efter 9 år på posten som partiordförande tog Jimmie Åkesson en time-out och han förtjänar all uppskattning för att under så lång tid ha orkat stå i främsta skottlinjen.

sdhatet

Mattias Karlsson har dock visat sig klara med råge att axla rollen som partiordförande. Kristallklar i sina svar,  utan att bli defensiv.  Jag tror det vore bäst för partiet om MK nu får fortsätta på den posten.

Låt mig här göra en liten utvikning.

På SD:s riksårsmöte 2005 var jag av Kenneth Sandberg föreslagen som ordförandekandidat. Innan jag från talarstolen klargjorde att jag avböjde kandidering hade kretsen kring JÅ blivit orolig. På kvällen innan sände man bud till mig, att jag skulle vara «rökt», om jag kandiderade.

Detta fick mig att reagera: ska det inte vara helt normalt att man i ett demokratiskt parti kan ha ett antal olika kandidater, där det blir upp till ombuden att avgöra genom sin röstning?

Jag ställde frågan till Richard Jomshof, som hade svårt att säga emot mig. Han menade dock att det just där och just då var en så speciell situation, valet av JÅ fick bara inte äventyras.

När jag sedan avstod från kandidering så var anledningen mycket enkel: jag bedömde att Jimmie Åkesson hade bättre förutsättningar att klara jobbet. Han var mycket yngre och hade en stor grupp kring sig, som stödde honom. Det har ju också visat sig, att han gjort bra ifrån sig i stora utfrågningar och debatter.

sduhjarta

Tillbaka till Sverigedemokraterna idag och SD:s Stockholmsdistrikt.

Potentialen för partiet är enorm, inte minst i just Stockholmsregionen!

«Senaste nytt» är att man nu ska bygga nya bostäder i Hägersten, öronmärkta för nyanlända utlänningar. Detta medan unga svenskar kan tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar långt upp i vuxen ålder, i brist på möjligheter till egen bostad.

Många svenskar har skuldsatt sig på direkt farligt sätt, för att kunna komma över en bostad. När bostadsbubblan spricker och lån inte längre kan betalas – vad händer då?


Situationen ställer mycket höga krav på oss alla.

Både SD och alla sverigevänner utanför partiet behöver nu skärpa sig, göra bättre ifrån sig. Inte minst måste vi bli tydligare i vår kritik och i vårt alternativ.  Vi svenskar finns som ett folk och Sverige är vårt land! Vi ska inte acceptera vare sig en påtvingad probleminvandring eller en påtvingad integration.

De utlänningar som kommer hit ska anpassa sig till det svenska samhället.

svland

Här läser jag i Fria Tider att sittande ordförande i SD:s Stockholmsdistrikt, Maria Danielsson, pläderat för bussning av svenska elever till invandrartäta skolor. Deras skolgång ska alltså saboteras, de ska inte ges någon möjlighet att komma undan.

En sådan SD-företrädare måste bytas ut!

Det är vad SDU:aren  William Hahne nu försöker åstadkomma. Han ställer upp en lista med en helt alternativ styrelse.

wh

Av Fria Tiders artikel framgår också att denna alternativstyrelse karaktäriseras av att det är personer med yrkesroller och fotfäste på arbetsmarknaden. Det blir alltså mindre risk för att man söker partiuppdrag av ekonomiska skäl. Detta skulle kunna bidraga till mindre av toppstyrning inom partiet och mer av självständighet hos enskilda företrädare.

Men måste inte partiet utåt tala med en röst? Kan inte en viss toppstyrning vara nödvändig?

I huvudsak: ja.  För att uppnå denna styrning bör Sverigedemokraterna satsa på en grundläggande medlemsskolning. Särskilt i Stockholm bör en sådan vara genomförbar.

SONY DSC

Nu kommer uppgifter om att ett ”personärende”  har öppnats mot William Hahne.

Enligt uppgift kräver man att Hahne avstår från att kandidera som distriktsordförande i Stockholm.

Jag undrar just hur Richard Jomshof ser på den saken…

rj

Sverige behöver en demokratisk opposition.Läs mer

http://www.friatider.se/entrepren-rer-l-kare-jurister-och-ekonomer-de-vill-ta-ver-makten-i-sd-stockholms-stad

http://www.friatider.se/tv-veckor-kvar-till-sds-rsm-te-i-stockholm-nu-vill-partiledningen-utesluta-utmanaren-william-hahne

http://www.friatider.se/sd-ledningens-process-mot-hahne-kan-skada-partiet

http://www.friatider.se/sd-processen-mot-hahne-ar-opolitisk

15 svar

 1. Mina erfarenheter grundar sig mer på intensiva studier än på lång tid inom den Sverigevänliga rörelsen. Dock anser jag att, utan att kunna bevisa mitt påstående, att SD inte fullt ut fångat upp det missnöje som finns. Den slutsatsen drar jag av ett antal skäl.

  1. Sverige har länge haft Europas mest extrema invandring. Borde vi då inte ha det största invandringskritiska partiet?

  2. JÅ har backat och backat och petat allt som kan komma att av media uppfattas som ”rasistiskt”.

  3. Genom att man väljer in ”ja-sägare” och petar ut personer som har hjärta men som kanske inte följer partilinjen så har man påtagit sig en tvångströja helt i onödan.

  4. SDU som är idag en fantastisk organisation med som jag ser det Sveriges framtid motarbetas konsekvent.

  Mattias Karlsson är bra men han visar med sitt agerande att han INTE är rätt man för framtiden.

  Min förhoppning är att SDU startar eget. De skulle snabbt gå om moderpartiet och dessutom slippa den ballast som JÅ och de fyras gäng släpat in.

  16% i senaste Sentio är inte bra. Det är så klart roligt att det går upp men med tanke på att Sverige tar emot 4 ggr fler än våra Nordiska grannar är det i grunden inte alls bra.

  Jag vill se ett parti som är mindre rädda för media utan att för den skull helt strunta i dem.

  En viktig aspekt tycker jag är att ett parti inom rimliga gränser visar att man ställer upp för sina eldsjälar. Fredrik Reinfeldt var kall och sparkade omgående vem som helst för minsta förseelse. Sedan visade det sig också att han är en psykopat.

  Kasselstrand och Hanhe borde köra egen låda.

 2. Åkesson borde träda tillbaka om inte annat för hälsans och familjens skull. Din kompis Lena säger ju att utbrändhet är mycket allvarligt och att det kan ta 10-12 år att komma tillbaka. Att då bara vara borta något halvår räcker inte på långa vägar. Nu har han ju barn också så det är bättre att MK fortsätter. Han står också för lite mer jävlar anamma, något som SD verkligen behöver. Ekeroth är ju också lite åt det hållet medan de flesta framstår som lite väl mjäkiga, om än goda debattörer i vissa sammanhang.

  • Ja, Åkesson borde ta det lugnt lång tid framöver, och kanske helst så småningom helt byta arbetsområde, då det som påminner om tidigare stressfaktorer kan försämra hälsan. Det märktes i hans debatter att han på senare tid ”tappade geisten”, en stressad hjärna ”stänger av”.

 3. Mattias Karlsson är rakare än Åkesson i debatter vilket förstås är bra men samtidigt verkar han nästan mer manisk än sin föregångare i jakten på förtroendevalda som inte köper partiledningens linje helt och fullt.
  Det är Karlssons sekreterare, Bieler och Winge som utmanat Kasselstrand om ordförandeskapet i SDU och den förstnämnda åker räkmacka rätt in i partitoppen trots att hon är den sämsta högre företrädare partiet har.
  Toppstyrda partier når aldrig sin fulla potential, Olof Palme som i andra avseenden inte var en favorit direkt hade åtminstone förstånd att låta starka personligheter finnas i partitoppen istället för att sätta nickdockor där istället.

  • Ja du satte ord på vad jag tänker. Den där Vinge är, som jag upplever det inget ämne, för att uttrycka sig milt, men som du säger så åker han gratis upp till toppen. Varför?

   • Ber om ursäkt om jag svarar på mitt eget inlägg men nu ser jag på nätet. Hanna Lindholm, SDU, säger att Kasselstrand och Hanhe stöder Palestina men det gör inte Vinge.

    Där har vi då antagligen den enkla förklaringen till att SD ständigt motarbetar Kasselstrand och Hanhe. Det betyder tydligen så mycket för SD att kunna linda in sig i flaggan med de två pyramiderna och de två blå strecken som symboliserar Nilen och Tigris.

    Detta betyder mer för dem än att ha en vital och populär ungdomsrörelse. De borde skämmas.

 4. SD borde växla upp nu efter DÖK och inte ägna sig åt inre maktstrider. Det är viktigare än någonsin att med kraft uträtta politiskt hantverk. Samtidigt krävs att partiorganisationen genomför en grundkurs som Jan Milld föreslagit. Det finns inte tid att ägna energi åt internt käbbel.

  Sverige håller på att sjunka ner i våldets och brottslighetens slukhål. Idag 150220 rapportera radionyheterna att Arbetsförmedlingen omgående skrotar sitt lotsprogram då det framkommit kvalificerad brottslighet i detta. Lotsarna som är anställda av fristående företag hyrs in att hjälpa nyanlända att söka jobb, jobb som det framställdes i nyhetsprogrammen, inte finns. Däremot ägnar sig lotarna åt att låna ut pengar till sina klienter för att få en hållhake och när klienten vill byta krävs pengarna tillbaka med hårdhänta metoder. Försök till värvning av arbetssökande till terrorgrupper som IS har förekommit. Försäljning av folkbokföringsadresser är en annan produkt som saluförs.

  Icke att förglömma är det omfattande svindleriet mot Försäkringskassan i flera fall med assistentmygel som orsakat FK mångmiljonförluster. Migrationsverkets personal som svartsålt PUT till invandrare.

  Man behöver inte fundera så länge för att förstå vilka personer som ägnar sig åt sånt här.

  Att Svenska myndigheter låter sig luras så in i vassen är tragiskt och det borde vara lag på att inga invandrare får befatta sig med myndighetsutövning överhuvudtaget. Förtsätter det här kommer vårt myndighetssverige att bli korrumptionens högborg inom kort.

  Det är detta SD ska ägna kraft åt att stävja och inte tramsa runt med interna personstrider samt att snarast lägga förslag på repatinering.

  Ett annat radioinslag handlade om bristen på arbeten som en låg/outbildad invandrare kan ta. Från Fagersta och Atlas Copco där man försökt få in en del arbetslösa invandrare men företrädare för företaget säger att det inte finns några arbeten för outbildad arbetskraft.

  Då är Stockholm en bättre marknad för hotell, städ och restaurangjobb men i Stockholm saknas bostäder så den lågutbildade arbetskrafte kan inte lämna bruksorterna för storstan i brist på rum. Nu tjatas det om att ALLA kommuner måste ta sitt ansvar och öppna upp för fler invandrare, men det finns inte plats.

  Det finns inte bostäder det finns inga arbeten det finns snart inga pengar till att föda en allt större befolkning som inte kan eller vill göra något för att tillföra samhället något. Däremot är man driftig nog att lura av myndigheterna pengar de man fått lagenligt räcker inte så då rånar man oss också både det allmänna och enskilt.

  Seså nu SD ni har mycket att göra strunta i tjafset kavla upp ärmarna och sätt fart så länge det finns nåt kvar att kämpa för. Skutan sjunker allt snabbare. Devisen borde vara ALLE MAN TILL PUMPARNA.

  • Delar din uppfattning till 100%. Tack.

  • Det är två saker som kan bli ett sänke för SD just nu. Det ena är hur man försöker få bort Hahne och det andra är skandalen kring Sjunnesson. Här fick man tilldelat sig ett riktigt ess och sedan spelar man bara bort det. Med tanke på att dom fortfarande är sedda som paria i MSM så var det inte särskilt smart gjort. Tvärtom behöver dom rekrytera fler proffs som honom. Vilket inte är det lättaste med tanke på den stigmatisering som sker.

 5. Bussa svenska elever till problemförorterna? Vad är det för trams? Att William Hahne med sitt garnityr skulle ”stötta” Palestina har jag svårt att tro.
  Janne, visst ställde Du väl upp som ordförandekandidat i DeGeer-hallen 2005? Jag röstade ju på Dig i första omgången! Både Kenneth Sandberg och jag bl.a. förresten! Jag tror fortfarande att Du med Dina kunskaper i ämnet hade platsat perfekt åtminstone i Riksdagen! Har jag tyckt i drygt 10 år nu!

 6. SD är kontrollerad opposition, lydparti under bankmaffian och sionismen.
  Därför kommer SionistDemokraterna aldrig diskutera pengasystemet, aldrig kritisera alla USraels krig eller staten Israel.
  SD hamnar därför i papperskorgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: