• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Länspolismästare


I denna bloggtext  finns tre bilder med anknytning till Carin Götblad, länspolismästare i Stockholm. En av dem är inte ett montage – gissa vilken!

Från SR:s webbsida den 16/2 -10:

”Nio av tio ärenden låg orörda i ett år

Stockholmspolisen får i dag hård kritik av Justitieombudsmannen JO i en granskning av bedrägeriutredningar. I nio av tio granskade ärenden hade polisen efter ett år inte gjort någonting.”

”I granskningen gick JO igenom fler än 1.100 bedrägeriärenden, och konstaterar brister i så gott som varje utredning. Men det är inte första gången polisens utredningar får kritik. JO har i olika granskningar under flera år pekat på brister …. Nu ifrågasätter Mats Melin polisens och politikernas prioritering. Han menar att satsningen på fler synliga poliser ute på gatorna inte får ske på bekostnad av arbetet med att utreda brott.”
”- Det är länspolismästaren som har de resurserna och måste prioritera mellan verksamheterna. Därför ser jag till att försöka jaga på länspolismästaren en del.”

En förklaring till att så många ärenden blir liggande utan åtgärd är att antalet brott har ökat, sägs det.

Varför, kan undra! Vad beror detta på?

Och hur stämmer detta med en del BRÅ-rapporter om att brottsligheten skulle ligga på en konstant nivå?

(”Aina” är turkiska och betyder ungefär ”polis, polis, potatisgris”)

12 svar

 1. Ett exempel pa ett ord som kan vara svart att forklara for en invandrare: BAXNAR!

 2. Denna ständiga desinformation och dubbla budskap. Bor vi i DDR, eller?

 3. Hamstern Götblad är inkompetensen personifierad. Säkert är hon en nyttig idiot för makt-eliten men det är ju en annan historia.

 4. skojigt värre bilen som det står aina på betyder ungefär stick, eller dra härifrån. Är det lekis som gäller i Rosen gård? Jag trodde att länspolismästaren lämnat sitt jobb som dagisfröken föreståndare? tydligen får kvinnan mandat att spexa till det så lekfullt som möjligt? Väldigt kreativt gjort. Nu råkar det ju i Malmö hända realistiska tragiska saker o ting som helt omdanat sverige. Jag tror faktiskt att man måste se allvaret i det som händer. När inte polisen gör det i detta avseende Hur ska då Främlingarna göra De?

 5. jaha Aina betyder potatis gris oki doki ,de gör det hela inte mindre allvarligt, Detta spektakel

 6. Jag tycker att fakta i bloggen är skrämmande. Hederliga medborgare kan helt enkelt inte lita på polisen då det kommer till att värna vår säkerhet. Hur kommer sig detta? De flesta poliser jag mött har varit hur bra som helst på sitt jobb. Ändå verkar det som om de inte får göra det de är satta till. Att lösa brott och se till att brottslingarna hålls borta från vanligt folk. Detta borde rimligtvis också ha en förebyggande effekt.

 7. Eftersom det är ett turkiskt slangord för polis så tror jag inte på de snälla orden polis, polis, potatisgris utan mer på denna betydelse:

  ”Aina” är turkisk slang som betyder ungefär ”Korrupt snut”, eller för att vara mer exakt: det är en förkortning av slangordet ”Aynasiz” som betyder ”utan spegel” och innebär att polisen inte har någon skam i kroppen och inte törs se sig själv i spegeln.”

  • De har du rätt i Elisabeth Dom vill att vi svenskar skall se skammen i oss , vi ska ständigt känna skulld och skam.

 8. Glömde länken. Aina betyder ett nedsättande ord för polis.

  http://sv.wiktionary.org/wiki/aina

 9. Tack för denna komplettering, Elisabeth!

 10. Detta missfoster till länspolismästare har fler än ett skäl att inte titta sig i spegeln…

 11. Fuck aina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: