• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

På kurs mot krig

natokompassen
Veckans fredagsbio kan, i kombination med det aktuella ”Värdlandsavtalet”,  motivera en längre bloggtext:

Med detta avtal fullföljs den svenska smyganslutningen till NATO.

Steg på vägen har varit anslutningen till ”Partnerskap för fred” (PFF) 1994 och ”Euroatlantiska partnerskapsrådet” (EAPR) 1997, framförallt har det skett genom genom deltagande i NATO-insatser utomlands (Afghanistan, Libyen), genom samövningar med NATO och genom upplåtande av svenskt territorium för NATO  (se vidare 4.30 in i denna film).

Värdlandsavtalet omhöljs nu i en dimma, men själva poängen med det är rimligen att svenskt territorium ska kunna användas vid ett framtida krig mot Ryssland.


Kursen har länge legat utstakad, genom ett massivt hatkampanjande mot Ryssland i svenska massmedia.

Samtliga fyra  ”allianspartier” förordar nu ett direkt svenskt NATO-medlemskap.  Ytterligare två – Socialdemokraterna och Miljöpartiet – ställer sig bakom värdlandsavtalet.  Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ska rösta nej till det avtalet, men även från dessa partier har det stämts in i kören av ryssfientlighet (se texten  ”Russofobisk SD-film”).

Några sakliga argument har aldrig presenterats, om varför det skulle vara en bra idé för Sverige att nu helt ansluta sig till NATO har aldrig presenterats. Propagandaslogans har framförts om ”försäkringspremie” och ”paraply”, men kommer en utväxling av kärnvapenmissiler igång, då finns inget skydd.

Det viktiga blir naturligtvis att motverka utbrottet av ett nytt storkrig.
Bryter ett sådant ut och Sverige är en NATO-bas, då blir vi en självklar måltavla för ryska attacker.

neto

Så den svenska mediala och politiska  ”elitens” reservationslösa uppslutning bakom NATO och detta ensidiga,  oupphörliga och onyanserade  hetsande mot ryssarna blir svårbegriplig!

Hur får man att detta att stämma inför sig själva:
– intellektuellt?
– moraliskt?

Är det ”ansvar” som man nu tror sig visa?
I så fall:
– för vad?
– mot vem och vilka?

Man upprepar ständigt dessa påstående om rysk ”aggressivitet”, men där kokas ju soppa på spik. Det hänvisas till Krim och östra Ukraina, men som påtalas i både fredagsbio 55 och fredagsbio 56 finns där inte mycket av substans.

Under mer än 200 år har Sverige klarat sig som alliansfritt land. Vi har kunnat lotsa oss igenom både två världskrig och ett kallt krig utan att bli angripna. Även under en period av vidriga diktaturer i vår närhet klarade vi det. Nu när Ryssland skakat av sig det kommunistiska oket,  då ska Sverige överge alliansfriheten och gå med i NATO!

Nu när NATO dessutom blivit mer både aggressivt och expansivt än någonsin.

Vet den svenska ”eliten” vad den gör?

Förstår någon där att det är ett nytt storkrig som man medverkar till att driva fram?!

ryivagen

USA:s politik och all denna russofobi kan sättas in i ett sammanhang:  Ryssland står i vägen.

Står i vägen för ett stort projekt, som för globala makthavare är viktigt: NWO – New World Order.

Själv kan jag här bara skönja konturerna, andra här på bloggen kan kanske fylla i, komplettera och förtydliga bilden:

1. Det finns mäktiga krafter i världen. Deras kontroll över banksystem och pengar ger dem ett enormt inflytande.

2. Detta inflytande tar sig uttryck i kontroll av massmedia och opinionsbildning, det tar sig också uttryck i möjligheter att påverka vill personer och grupper som ska hamna i politiskt viktiga positioner.

3. Dessa krafter har en agenda och en viljeinriktning. NWO.

4. Innebörden av NWO kan liknas vid en Orwells 1984, men ”med turbo” och ”på steroider”. Det innefattar moment som ger en kontroll, så extrem och så total, att det kan inge mardrömmar:

a) Hjärntvätt genom total mediasamordning och en propaganda som är likriktad, ihållande och intensiv.

b) Övervakning med sanktionsmöjligheter, eller hot om sanktioner, som kan ”ansa i rabatten” och skapa ”rättning i leden”.

c) Kontroll av föda och droger.

d) Kontroll av betalningsfunktioner.

e) Kontroll av yttre miljö.

Ett aktuellt exempel på hur massiv mediapropagandan kan vara är 2016 års Eurovisions-sångtävling i Stockholm. Trots att reglerna mycket tydligt föreskriver att sångtexterna inte ska vara politiska, tilläts denna gång en sådan text från Ukraina, riktad mot Ryssland.

Dessutom såg juryn till att denna belönade av så många fullpoäng, att den segrade. Ovanpå denna låt musikaliskt uppenbart underlägsen andra bidrag.

Och från den svenska regeringen uttryckte kulturministern före tävlingen sympati för det ukrainska bidraget, medan utrikesministern gjorde detsamma efter segern.

Som den nu avlidne amerikanen Aaron Russo talat om hur målet för NWO är att alla människor ska få ett mikrochip inopererat i kroppen, ett chip som kan styra betalningar, eller stänga av sådana.  Avskaffandet av kontanter i samhället blir där ett steg på vägen. Lyssna tre minuter in i denna film:

NWO förutsätter global kontroll. Hinder på vägen blir då stora länder som Kina och Ryssland.

Ryssland irriterar på flera sätt.

• Ett är mediala motbilder som görs tillgängliga genom t ex RT – Russia Today.

• Ett är dess förbud mot GMO-grödor, dessutom planerar Ryssland tydligen ökad export av sina livsmedel.

Ryssland upplevs därför som ett problem, att försöka åtgärda.

Således en konstant och ökad press, genom

– NATO-utvidgning och utplacering av nya vapensystem nära Ryssland

– ökade militärutgifter och provokationer som i Ukraina och Syrien

– ekonomiska sanktioner och propaganda.

I Ukraina har man på flera sätt försökt provocera Ryssland till ett militärt ingripande. Man har låtit våldsextrema grupperingar hota, misshandla och mörda, man har bombat bostadsområden och raserat infrastruktur, man har drivit närmare en miljon människor på flykt.

I Syrien siktar man uppenbarligen på att dra in Ryssland i ett utnötningskrig, liknande det i Afghanistan 1979. Senaste nytt är att USA hjälper al-Qaida-rebeller i området. Påståendet om att al-Qaida låg bakom WTC-dådet 2001 var kanske aldrig så allvarligt menat…


Här kommer veckans fredagsbio:


 

Mer

http://bjornsoder.net./darfor-avstod-jag-att-rosta-vid-dagens-votering-om-vardlandsavtalet/

https://asylkaos.wordpress.com/2016/05/25/skandalen-kring-vardlandsavtalet-slang-ut-jimmie-akesson-eller-bilda-ett-nytt-parti-sd-har-just-begatt-sjalvmord/

https://asylkaos.wordpress.com/2016/05/20/vardlandsavtalet-ett-exempel-pa-riksdagens-ovilja-att-kommunicera-med-folket/

https://asylkaos.wordpress.com/2016/05/24/erik-johansson-om-nato-med-johan-falldin-c/

https://www.nordfront.se/vardlandsavtalet-med-nato-smogs-igenom.smr

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/05/25/11319048-att-vaga/

http://nyheteridag.se/fragan-om-nato-ar-mycket-illa-hanterad-av-sd/

https://asylkaos.wordpress.com/2016/05/26/ska-det-vara-sa-svart-att-fatta-att-nato-ar-daligt-for-sverige/

http://avpixlat.info/2016/05/25/erik-almqvist-sd-bor-tydligare-forsvara-den-svenska-sjalvstandigheten/

http://www.globalresearch.ca/america-and-natos-outrageous-behavior-greatest-threat-that-exists/5526141

http://www.friatider.se/natoavtalet-antogs-med-st-d-av-sd

https://peterharold.wordpress.com/2016/05/25/sd-har-bekant-farg-nar-kommer-mattias-karlsson-att-bjudas-in-till-nagot-av-bilderberggruppens-moten/


https://janmilld.wordpress.com/2014/04/21/sverige-och-nato/

https://janmilld.wordpress.com/2016/05/09/nato-nasta/

https://janmilld.wordpress.com/2014/08/30/varfor-lades-inte-nato-ned-1991/

https://janmilld.wordpress.com/2015/09/29/na-te-nato/

https://janmilld.wordpress.com/2011/08/22/pa-nato-menyn/

http://www.janmilld.se/nato/

 

41 svar

 1. De tror på sin egen propaganda, tom på högsta nivå.
  Läs detta
  http://smoothiex12.blogspot.com/2016/05/susan-rice-national-security-adviser.html
  Skulle kunna vara taget från DN, SvD, vilket svensk politiker som helst….

 2. Som jag har fattat det kommer inte SD att klart rösta NEJ utan de kommer att lägga ner sina röster. Jag anser att detta är en viss skillnad. Rätta mig om jag har fel.

 3. MAKTELITEN STRUNTAR I FOLKVILJAN.

  Nuvarande situation har rötter bakåt…

 4. Radio Nordfront framstår allt mer som en av de bästa program idag som finns i Sverige. I den senaste podcasten spelade man ett klipp av Statsminister Carl Bildt från 1992 där han fick frågan om NWO och hur han ansåg att den bäst skulle kunna drivas igenom.

  Så NWO är synnerligen på agendan sedan en längre tid.

  • Jag har för mig att det finns en ännu äldre video där han klart uttrycker sina sympatier, alltså före sin ‘positionering i maktens finrum’ … 1979?

 5. Riksdagen kommer att smyga in Sverige i NATO oavsett vad folket tycker. Värdlandsavtalet är sista steget mot fullvärdigt medlemskap. Sverige har ju sedan WWII avslut varit hangaround till NATO. Våran signalspanings-DC3:a som Sovjetunionen sköt ner över Östersjön 1952. DC3:an signalspanade bl.a. på Sovjetunionens radartäckning i Baltikum för att hitta en lämplig inflygningsväg för Amerikanskt bombflyg.

  I dagens Russia today har Ryssland erbjudit USA att delta i bekämpandet av al-Nusra Fronten som fortfarande strider i Norra Syrien USA har inte för avsikt att gå med på det utan föredrar att ge sig på ISIL (på sitt lama sätt) fortsättningsvis.

  Eftersom vi är en del av NWO så faller det sig naturligt att vi ska ingå i denna ”försvars”allians. Vi har ju redan deltagit i deras militära operationer så avståndet till ett fullt medlemskap är nog dessvärre väldigt kort.

 6. Vår nuvarande försvarsminister handplockades för att hon alltid varit anti-nationell multi-kulti; det känns hopplöst…

 7. Vi får hoppas på att SD och V kan stoppa värdlandsavtalet i alla fall ett år. Under detta år måste alla motståndare till NATO göra vad de kan för att få stopp på alla NATO fanatikerna och deras galenskaper.

 8. […] På kurs mot krig […]

 9. Kommer SD att rösta för värdlandsavtalet med NATO kommer jag att avsluta mitt medlemskap. Det anser jag att fler SD medlemmar skall allvarligt överväga.

 10. Nyss kom beskedet att SD inte kommer att stödja V´s förslag om att låta NATO-frågan vila i ett år!

  • Det hittills grövsta, och sämsta, från SD-ledningens sida!

  • Precis vad man anat. Att inte ställa en sådan stor omställning av vår säkerhetspolitik inför en folkomröstning är en skandal. Våra s.k. ledare är inget annat än tjänstefolk åt bankoligarkerna i väster. SD är som vi befarat inget annat än kontrollerad opposition, det visar även detta ställningstagande.

 11. Nu kommer det fram det många befarat, Sverigedemokraterna går precis som de andra partierna i NATO’s och därmed Klanens ledband. Likt en hund i koppel går man vid husses sida. Det kallas Sionistisk kontrollerad opposition och finns idag i alla länder där det tidigare växt en nationell rörelse som sedan kapats för att framstå som opposition.

  I princip i varje Europeiskt land har den äkta oppositionen slagits undan då media helt har fokuserat på det falska alternativet.

  Detta är en sorgens dag för alla fredsvänner, en skammens dag för SD och en tankeställare för alla som röstat på dem.

  Det visar också vilken enorm makt regimmedia fortfarande har som kan lura i folket att hotet kommer från öster, när det uppenbart kommer från väster.

  Det ligger en djup tragik i att Åkesson, Karlsson, Jomshof och Ekeroth lurat i svenska folket, med hjälp av stödsidor som Avpixlat, att de är en opposition värd namnet.

  Skäms SD!

 12. Jag läser på Avpixlat att SD röstat NEJ till sakförslaget men sedan JA till att låta det träda ikraft omedelbart.

  Det är samma som om SD skulle rösta NEJ till massinvandring men sedan JA till att omedelbart tillåta det – BARA för att en majoritet i riksdagen tycker det och man inte vill obstruera.

  SD slingrar sig.

  Pengar och att sitta vi köttgrytorna har en förunderlig effekt att korrumpera.

 13. Nu finns det bara NMR att rösta på 2018. Enda hoppet. Aldrig mera SD!

  • Finns det nu lite stake i SD:s medlemmar och väljare så kommer VI i nästa val att se oss om efter något annat och därmed sänka dem långt under 4%spärren. Detta falskspel var droppen som fick bägaren att rinna över.

   • Jag ångrar djupt att jag hjälpte dem in 2010. Aldrig mer. Dom får gärna trilla ur igen som skedde NyD när dom flippade ut. Försvinner dom kan dom inte lura med sig fler förvirrade svenskar in i dimmorna likt Lützen 2.0.

 14. Smart drag av Regeringen att ”ombildas” samma dag som värdlandsavtalet med NATO klubbades. På så vis hamnar den långt mer viktiga frågan för vårt självbestämmande och vår s.k. neutralitetspolitik i skymundan för Lövens omstuvning i sin ministär.

  Det är en fullständig skandal att inte denna fråga debatterats mer och att vi väljare hade fått vara med i en folkomröstning. Med debatt menar jag att förespråkarna och motståndarna fått komma till tals och redovisa sina ståndpunkter så har inte skett.

  Jag är djupt besviken på SD som kovänder på mållinjen i hopp om att blidka AKB i (M) om ett närmare samarbete. Om (M) inte antar den inviten är även det fjäsket förgäves. Sverige måste stå upp för sitt folk och sin fana. Vi kan inte ha en bunt yrkespolitiker som gröper ur vårt land på alla sätt som är möjliga.

  Man skänker bort vårt land till andra folk från helt främmande kulturer och samtidigt hävdar att vi inte har någon kultur. Man drar in oss i EU med förespeglingen att det är ett fredsprojekt. När bankoligarkerna och krigs-hökarna i Washington ger order om ekonomiska sanktioner mot vem det vara månde, då måste vi spela med. Vad är EU för fredsprojekt som tar till ekonomiska vapen mot sina grannar?

  Vi deltar med hull och hår i NATOS krigsäventyr i olika länder utan eftertanke. Vi vanliga medborgare i alla länder vill inte ha några krig, vi vill inte veta av några ekonomiska sanktioner då det skadar vår egen handel. Vi vanliga medborgare vill ha politiker som sätter oss, deras eget folk i högsätet. Framförallt våra barn och åldringar, det görs definitivt inte i dag. Vi vill gå säkra på gator och torg, vi vill alltid känna oss säkra då vi besöker simhallar, biografer och bibliotek. Vi vill kunna åka till vilken stadsdel som helst utan att riskera liv och lem i vissa områden. Vi vill som sagt leva i fred med våra grannar.

  Våra politiker sviker oss på punkt efter punkt. Till och med det partiet som gjort ett stort nummer av att stå på svenskarnas sida har svikit hårt, mycket hårt. Hoppas att alla som tror eller har trott på SD att de inte är något att lita på. Denna omröstning visar med all tydlighet att de inte står på Sveriges och svenskarnas sida.

  Det vi nu bevittnar är sista steget mot fullständigt NATO-medlemskap och den sista spiken i kistan för vårt självbestämmande.

 15. Nu har dom skitit i det blå skåpet. Fy fan SD.

 16. Erik Almqvist har ett debattinlägg på Avpixlat idag. Han har jag alltid gillat. Det var något skumt när SD sparkade honom…

 17. Det spelar ingen roll vilka bortförklaringar eller förklaringar SD än kommer med, mitt beslut står fast SD är historia för min del.

 18. Det drar ihop sig till oväder. NATO står i begrepp att när som helst intervenera i Libyen. Grekiska, Maltesiska och Italienska flygrummet stängs nu för Libyskt flyg.

  USA anlägger träningsbaser i Bulgarien för sina Navy-Seal sannolikt för att inta Krim. USA:s signalspanings flyg patrullerar nu Rysslandsgränser även i norr mot ishavet. NATO och USA har tydligen blivit helt paranoida inför Ryssland.

  Den ryska uppvisningen i Syrien har uppenbarligen fått väst att få darrningar i benen. Framförallt när man har sin egen agenda som nu hotas av avbrott inför det man nu skådat. Ryssland ser ut att ha högre försvarsförmåga än vad Pentagon förväntat sig.

  Hökarna i Washington lär aldrig ge sig. Man har avsatt presidenten i Brasilien genom en kupp och fått in en USA vänlig ersättare. USA är och smörar i Indien och ser ut att kunna vinna gehör för sitt smicker mot Kina. Så USA försöker på alla fronter att smula sönder BRICS och att underblåsa de tidigare ovänskapen mellan länderna.

  Nu när vi själva blivit en del av NATO, nästan fullvärdig medlem, så är vi mycket riktigt en legitim måltavla för exempelvis Ryssland Iran och Kina. SD, Sionistdemokraterna har gjort sitt för min del och hoppas nu att alla Sverigevänner hoppar av och söker sig till SMR istället. Där lär judarna få det svårt att infiltrera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: