• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Tre politiska mord?

opal

I förra inlägget konstaterade jag att Socialdemokraterna idag är ett parti utan svar i den svenska politiken. Hur kommer det sig?

En del av förklaringen kan ligga i tre politiska mord, på framträdande socialdemokrater.

Partiledare eller vad som annars kunde ha blivit partiledare undanröjdes.

Två av morden innefattade fysiska likvideringar, och är allmänt kända. Olof Palme och Anna Lindh.

Det tredje är inte lika känt och begränsade sig till en tvärstoppad politisk karriär.  Anna-Greta Leijon.


Olof Palme 1986

palmegarning

Olof Palme var hela tiden kontroversiell och detta gäller fortfarande beträffande hans politiska gärning. Han var statsminister 1975, när riksdagen tog sitt ödesdigra beslut om mångkultur i Sverige. Han har också fällt ogenomtänkta uttalanden om ”främlingsfientlighet”.

I huvudsak ser jag Olof Palmes politiska gärning ändå som positiv. Han talade klarspråk under Vietnamkriget och stod upp för små staters rättigheter, fronderade  mot stormaktsövergrepp. Han arbetade dessutom för fred och kärnvapennedrustning.

Palmemordet är inte uppklarat. Vilka motiv som låg bakom mordet och vilka som organiserade det vet vi inte. För min del finner jag dock Kristoffer Hells teori intressant, att där kunde finnas kopplingar till NATO-ubåtars kränkningar av svenska farvatten och ett planerat Moskvabesök av Palme våren 1986.


Anna Lindh 2003

almordet

Göran Persson lär ha planerat att avgå före valet 2006. Naturlig ny partiledare skulle ha varit Anna Lindh. Mordet på henne den 11 september 2003 satte  stopp för detta.

Kanske ha riksdagsvalet 2006 givit ett annat resultat med Anna Lindh som s-ledare. Sverige kunde ha undgått Fredrik Reinfeldt som statsminister, Socialdemokraterna kunde ha sluppit partiledare som Mona Sahlin och Stefan Löfven.

Den officiella bilden är att Lindhmordet begicks av en ”ensam galning”, som direkt greps och sedan dömdes. En annan bild förmedlas av Tomas Nilsson i hans bok ”Dampistol och morakniv”: det var inte den dömde som höll i kniven, och mördaren var inte ensam.

bush

Lindhmordet inträffade på dagen två år efter WTC-dådet, som resulterat i hotfulla deklarationer från president Bush till omvärlden, att man varit ”antingen med oss eller mot oss”.  Anna Lindh hade visserligen 1999 stött USA:s krig mot Serbien och hon hade senare givit klartecken för USA att i Sverige hämta terrormisstänkta egyptier, men kanske var hon ändå inte i Washingtons ögon tillräckligt följsam? Var hon alltför påverkad av Olof Palmes tänkande?Anna-Greta Leijon 1988 

agl2

Anna-Greta Leijon var, vill jag minnas, min personliga favorit på posten som ny s-ledare den dag Olof Palme skulle avgå. Det var jag knappast ensam om – bland gräsrötterna inom Socialdemokraterna hade Leijon ett stort förtroende.

Inom kriminalpolitiken företrädde Leijon t ex en linje där brottslingars intressen skulle stå tillbaka för brottsoffrens. Hon hade också en sund hållning inom invandringspolitiken.

När Luciabeslutet togs hösten 1989 hade Ingvar Carlsson posten som statsminister och Maj-Lis Lööw posten som invandringsminister. Drivande bakom beslutet var dock Anna-Greta Leijon.


Vid tidpunkten för Palmemordet var Anna-Greta Leijon justitieminister. Polisutredningen under Hans Holmér gick trögt och s-ledningen hyste tydligen inget förtroende för det arbetet. Under Leijon engagerades Ebbe Carlsson att försöka utreda parallellt.

Detta avslöjades av Expressen och det blev stor skandal: ministerstyre!  Anna-Greta Leijon tvingades avgå och hennes s-karriär var slut.

Om Ebbe-Carlsson-affären aldrig inträffat skulle Anna-Greta Lejon förmodligen finnas med i regeringen Carlsson II efter valet 1994. Istället för Mona Sahlin som vice statsminister kunde det ha blivit Anna-Greta Leijon på den posten, vid 55 års ålder.

Och istället för Göran Persson som ny s-ledare 1996 kunde vi ha fått Anna-Greta Leijon.

Det blev som bekant annorlunda. Palmmordet var i praktiken ett politiskt dubbelmord.


strion

Efter de tre morden har Sverige blivit som en lydstat till USA, nu senast manifesterat genom den stora NATO-övningen i Norrland.

Och när löfvenministrar reser till Kiev, då går de i Carl Bildts fotspår.

mordare22


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/03/moskva-och-stockholm/

https://janmilld.wordpress.com/2011/12/08/efter-palme/

https://janmilld.wordpress.com/2015/05/10/inte-bara-minkar/

https://janmilld.wordpress.com/2014/08/27/osakerhetspolitik/

https://morklaggning.wordpress.com/2014/11/21/efter-lucia-kommer/

http://blueshift.nu/ttip-pa-4-minuter/

http://www.whitetv.se/anna-lindh-mordet/1025-erkaenna-palestinastaten-modig-reaktion-pa-mossads-anna-lindh-mord.html

https://janmilld.wordpress.com/2012/02/28/estelle-och-folke/

13 svar

 1. Strax efter mordet på Anna Lindh förekom det uppgifter om att mördaren innan mordet hade gjort uttalanden som var starkt kritiska till Anna Lindhs stöd för USAs krig mot Serbien. Mördaren var för övrigt etnisk serb. Dessa uppgifter ”bara försvann” utan jag uppfattade någon dementi.
  Vad gäller mordet på Palme tycks det mig uppenbart att man inte letade efter den verklige mördaren utan efter en dåre, då det var mer passande för sossarna att mördaren var en dåre istället för kanske en patriot som ansåg att Palme var en förrädare.

  Förstår inte hur Jan M kan tycka att Palmes gärning ”var i huvudsak positiv” när han inledde det som kommer att bli eller kanske redan är vår undergång och i sanning ett förräderi? Hade han inte stött Nordvietnam hade det spelat föga roll idag – Palmes invandringspolitik blev som Jan skrev – ödesdiger.

 2. Om man går till botten med ”Vad är Socialdemokraterna?” ser man att detta parti har föga gemensamt med den svenska arbetarklassens bästa. Det fanns inget alternativ för vanligt folk då, så det blev naturligt att hålla sig till dem.

  En utmärkt historisk sammanfattning i flera delar:
  http://detopaverkadesinnet.blogspot.se/2012/09/socialdemokraternas-ruttna-historia-del.html

  Judar har berättat att Tage Erlanders fru Aina har judisk bakrund och att hon bestämde mycket över makens ställningstaganden. Det har t.o.m. sagts i SVT att det var hennes idé att ta en viss del av svensk BNP för att varje år skänka bort till andra länder.

  Varifrån poppade Olof Palme upp helt plötsligt? Var han en högaktad svensk arbetarledare?
  – Nej, han var baltisk frimuraradel som var lierad med Carl Bildts släktingar.

  Löfvén är handplockad och ”groomad” av makteliten – varför?

 3. Enligt bl.a. Ole Dammegaards (bok Statskupp i Slowmotion) som forskat mycket om Palme så var det en dubbelnatur som bevisligen hade goda kontakter med USA och CIA men som samtidigt hade en öppen och frän kritik mot USAs intressen. Han var reservofficer och hade goda kontakter med IB. Palme arbetade på Försvarsstabens utrikesavdelnings underrättelsebyrå (OP-5). Han var utbildad (Bachelor of Arts) i USA.

  Mycket tyder, enligt Dammegaard, på att Palme spelade ett dubbelspel, inte minst då man ser på hans internationella kontakter som var mycket goda. Han rörde sig hemtamt i sällskap som Bilderberggruppen, kommittén för 300, Council of Foreign Relations, Trilaterala kommissionen, o.s.v. Så han kan inte ha varit så avskydd och hatad som det ibland officiellt framställdes. Dock är det lätt att inse att han i en sådan position till slut blir obekväm för någon. Det var ingen ensam galnings verk, det står helt klart, efter att ha läst Ole Dammegaards bok.

  Anna-Lindh känner jag inte till så bra men jag har alltid fått ett sansat och balanserat intryck av Anna-Greta Lejon. En sådan person kan vara svåra att kontrollera för de styrande bakom scenen. Inte som Obama som bara låter som en papegoja och som läser från en tele-promter eller färdigskrivet manuskript – allt tillhandahållet av den internationellt godkända staben. Ingen svår sak att då helt enkelt låta en sådan begåvning hamna i medieskuggan. Att bli ignorerad i media är också ett effektivt sätt att döda en politisk karriär.

 4. När du sammanfattar de här tre personerna Olof Palme, Anna Lindh och Anna-Greta Lejon så slås man av att det kanske finns ett samband. Att alla tre kanske stod i vägen för NWO:s utbredning på ett eller annat sätt. Många länder har tittat på Sverige som ett mönsterland inte minst i u-länderna. Att då ha politiska företrädare som motarbetar eller inte är sammarbetsvilliga nog för NWO sekten skickar signaler om att Sverige motarbetar globaliseringen så det borde vi också göra. Dessa personer måste röjas ur vägen alternativt skandaliseras gruvligt så att vidare politisk karriär är omöjlig. Man vill inte ha några uppskattade och folkkära politiker som går andra vägar.

 5. Hej Jan! Jag tänkte gå off-topic här och ställa en fråga som jag gärna vill ha ett svar på: Varför anser du att Joakim Larsson är en ”hardcore-sionist”? Han har, på Flashback, bestämt förnekat att han är det och påstått att du överdrivit.

  • Låt mig här först säga, att för mig är Joakim Larsson framförallt en av våra hjältar i den nationella rörelsen. Jag syftar på det som BGF skrev om här:
   http://www.bgf.nu/media/merdn.html

   På väg tillbaka från ett torgmöte sommaren 1997 blev JL och tre andra unga SD:are (däribland Lars Emanuelsson) överfallna på Södermalm av en grupp beväpnade AFA-iter och slogs blodiga. Redan den erfarenheter gör dem till något av martyrer.

   Det intressanta var sedan Joakim Larssons reaktion. Veckan därpå stod han åter som talare på Sergels Torg, i sina blodiga kläder från överfallet, och lät sig fotograferas. Bilder som vi kunnat sprida på bl.a. BGF-sidan, en dokumentation till eftervärlden och en manifestation av att vi som dissidenter inte ger oss inför övergrepp.

   En annan händelse som visar på integritet hos Joakim Larsson var när han i ett senare skede (efter att jag 2005 lämnat SD) motionerade om dödsstraff, trots att detta mötte ett så starkt ogillande från partiledningen och andra SD-are. Han vågade gå sin egen väg och hävda sin övertygelse.

   Under den tid (2004-05) som vi fanns i samma partistyrelse var det hårda falangstrider inom SD, och vi två fanns där på varsin sida.

   Våren 2005 beslöt PS att ”pricka mig” för att jag ställt mig positiv till böcker som kritiserar judisk makt och sionistisk agenda. Fyra av ledamöterna röstade t.o.m. för att jag (då partisekreterare) skulle uteslutas ur partiet!

   Min minnesbild är att en av dessa fyra var Joakim Larsson, men jag kan ha fel. Säkert är att jag upplevde honom som en motståndare till mig i PS, vilket möjligen kan ha gällt mer låsningen genom falangstriderna än sionism.

   Skulle Joakim nu hävda att det var så, då får jag väl tro honom.

   • Ja det är många som ska vara stolta över sina insatser. Mycket stolta.

    Jag tänker ibland på hur många som haft rätt men som endast fått det långt senare. En tanke kan då gå till Sven-Olle Olsson, Sjöbo. Han fick klä skott för hela Sveriges hat uppviglat av Bonniermedia. Han fick rätt till slut, vilket vi ser idag med egna ögon.

    En annan att hylla är idag Sylvia Stolz, advokaten som bara säger hur svårt det är att objektivt kunna granska andra världskriget och Holohoax. Judiskt kontrollerad media och alla judiska organisationer är på henne med tiotusen ton av lögner och knep för att få tyst på henne och skrämma andra.

    Hon dömdes nyligen till 20 månaders fängelse av en domare i Tyskland. Nedan det tal som fick henne fälld.

    Oj, hon känns ju jättefarligt…..huhuhuh

    Sedan undrar någon vem som styr världen? Är inte den frågan redan besvarad med detta?

    När kommer Holohoxarna med samma förslag i Sverige? Sätt alla som vill granska en historisk händelse i fängelse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: