• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Inte bara Arla

stodmb

Veckans fredagsbio, ”Stöd MJÖLKBONDEN!”, tar sin utgångspunkt i Uppdrag Gransknings program nyligen om Arla och de svenska mjölkbönderna.

”Jag tror på mjölkproduktion! Jag tror på svenskt jordbruk! Och jag är övertygad om att mjölken är en framtidssektor i vårt land!”

Så har landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (s) uttalat sig, och det ingår kanske i jobbet att ha den övertygelsen.

Sakligt sett är det svårt att se någon grund för hans trosvisshet.

Antalet mjölkbönder i Sverige har minskat från nära 40.000 år 1983 till nu bara 4.300.

Bakgrunden till denna utveckling är ett växande gap mellan intäkter och utgifter för mjölkbönderna. Medan priset för mjölken legat konstant har kostnaderna för foder mm ökat kraftigt år för år.

I Granskning Sverige deklarerar den förre landsbygdsministern, Eskil Erlandsson (c), att det inte finns någon riksdagsmajoritet för att ”satsa en enda krona till på svensk landsbygd” (23.30 in). Det har han förmodligen rätt i.

Det handlar inte bara om mjölkbönder. GS-programmet uppger att antalet grisbönder minskat från drygt 4.000 för tio år sedan till nu drygt 1.000.

grad

Det handlar mao om självförsörjningsgraden.

Denna har sjunkit dramatiskt, som framgår av detta diagram.


Som bloggen Varjager påpekat kan det visa sig mer lönsamt att försörja sig genom tiggeri i Sverige än att försöka bedriva livsmedelsproduktion!

Av UG-programmet framgick att det för svenska mjölkbönder, vars verksamhet gått omkull, kan sluta med personliga skulder på mångmiljonbelopp.

tiggbondeMer

http://www.asposverige.se/2014/01/sveriges-sjalvforsorjning-av-mat-sjunker-mer-an-nagot-annat-land/

http://www.svd.se/sverige-utan-krisplan-for-matforsorjning_8008626

https://janmilld.wordpress.com/2012/05/25/beredskapsparti/

https://janmilld.wordpress.com/2014/08/05/pladderkulturens-pris/

https://janmilld.wordpress.com/2015/03/06/mer-om-brander/

11 svar

 1. 10 av 10 möjliga till denna Fredagsbio. Vi kunde kanske lägga 20 miljarder på ekologisk och närodlad mat istället för på massinvandring?

  Din Fredagsbio är som ett tvillingsyskon till Granskning Sverige som tar upp samma tema. Båda behövs för att avslöja skojeriet och lurendrejeriet som pågår. Alla de här makthavarna vet mycket väl vad som pågår men de har ett par blodhundar efter sig om de avviker från PK-ismen. Jag tänker på på Bonnier, Hjörne och Schibted. Tre dräglande blodhundar som helt ursinnigt och frenetiskt gör allt för att trasa sönder Sverige så att vi aldrig igen ska kunna bli ett svensk land igen.

 2. Arla, gamla hederliga MC Mjölkcentralen som det hette en gång i tiden har alltså flytat ut på den globala marknaden. Detta utan att någon politiker eller förståsigpåare protesterat (lantbrukarna lyssnar man som vanligt inte på). De personliga tragedierna som följer härpå är nog så smärtsamma för de som drabbas och än värre för nationen med ett icke existerande jordbruk vid en eventuell kris.

  Är Arla kontrollerad av NWO? Med syfte att slå ihjäl först vår lantbrukartradition och sedan resten av västvärlden så vi blir lätta att hantera när det drar ihop sig för den globala världsregeringen. Kina förhandlade till sig 5% av Ukrainas yta till att odla mat för Kinas inhemska befolkning. Detta innovativa handgrepp ogillades säkert av George Soros som satsade 5 miljarder dollar de senaste åren för att få Ukraina att gå med i EU.

  Soros har intressen i Monsantos GMO grödor och dess oetiska affärsidé. Kina är däremot helt avvisande till GMO-grödor och har sänt tillbaka hela båtlaster med majs som importerats från USA och visat sig vara genmanipulerade. Monsanto / Soros vill med all sannolikhet inte ha någon som odlar äkta vara i EU:s närhet när patenterade grödor ska gro. Att ta patent på genmanipulerade fröer / utsäde samtidigt som man inför förbud mot att använda äkta vara är hårresande och visar åt vilket håll det drar.

  I frihandelsavtalet mellan Colombia och USA stadgas att Colombias lantbrukare INTE får handla och använda egna fröer utan de måste använda ”certifierade” fröer, GMO? En stor del av sötvattenresurserna har privatiserats vilket gör att många fler människor får begränsat eller mycket begränsat med dricksvatten.

  https://frihandelsavtalcolombia.wordpress.com/frihandelsavtal-vad-ar-det/

  Det är inte bara i Sverige och Colombia som livsmedelsförsörjningen är hotad det gäller andra delar av världen också. Man kan kanske tänka sig ett scenario som går ut på att med hjälp av total kontroll av livsmedlen och ekonomin så har vi inte mycket att sätta mot när USA bestämt sig för att sätta in nådastöten mot dem som vägrar en global världsregering.

  • Det hela är mycket enkelt. Eftersom en liten skara utvalda fick hålla på med pengar medan varken kristna eller muslimer fick göra det enligt sina religioner kom man att tidigt bli enormt förmögna då ekonomierna och banksystemen växte. Detta försprång har man behållit sedan 1700-talet enligt principen ränta på ränta som gör att någonting redan stort växer sig ännu större. Speciellt rika blev man när man lånade ut luftpengar till regenter som ville kriga. Man kunde villkora lånen så att de vapenfabriker man själv ägde fick alla order samtidigt som lånet garanterades av staten, vilket är lika med folket och alla framtida generationer. Klockrent. Luft mot säkerhet från framtida generationer.

   Detta hade kanske inte varit ett problem om det inte vore för att man gärna ökat sina vinster genom att iscensätta krig för att tjäna ännu mer, vilket inte är något annat än ren ondska. Bakom varje krig ska vi finna en osynlig hand. Man inte bara lånade ut till krig man insåg att det var lönsamt att uppvigla till dem också.

   När du har mest pengar och är starkare än andra är en bra taktik att slå sönder alla strukturer och skapa helt fri rörlighet och etableringsfrihet.
   Detta kan då ske genom att man lurar folket att det handlar om andra saker som frihet, öppenhet, likabehandling, demokrati, o.s.v. Det låter bra och frihet gillar vi ju men i praktiken innebär de att de tar över och bildar ett nytt monopol. För den starkaste vinner i fri konkurrens. USA vinner på att allt är öppet då man har mest vapen, mest pengar och mest inflytande.

   Det är kanske att jämföra med om Golfproffs alltid skulle insistera på att spela alla golftävlingar utan handikapp för frihetens och allas lika värdes skull. Låter bra men i praktiken innebär det att de alltid vinner. Det är kanske kul för den som alltid vinner men för ett litet land som Sverige ser vi nu konsekvenserna och vi har snart varken bönder eller någon industri kvar.

   Se på matindustrin i USA. Den ägs av 3-5 enormt stora företag där alla djur är som insatsvaror och fabrikerna enorma. Djuren skiter man i.

   Dit är vi på väg i Sverige. Vi borde ha minst 50 000 småbönder idag med mjölk och djurhållning. Närodlat och ekologiskt.

   Denna film ska alla se för att fatta hur det går om Rockefeller, Gyorgy Schwartz och deras klan får fortsatta bestämma.

   • Kalle, USA:s militära mäktighet är betydligt överdriven vilket kriget Ukraina tydligt visar. Deras legosoldater och vapen stod sig slätt mot rebellerna. USA vet att man inte kan starta eller vinna ett krig mot Ryssland som är emot både GMO och deras galna planer för NWO därför ligger man lågt för tillfället. Man vill ha ett regimskifte i Ryssland via någon typ av färgrevolution i stället men ryssarna är väldigt kallsinniga till sådant, tvärtom ökar Putins popularitet. För USA är det heller inte viktigt att ens vinna krig utan det är att hålla igång konflikterna så länge som möjligt. Detta gynnar superkapitalister som Soros, bröderna Koch och andra oligarker som styr USA. Folket skiter man i både i USA och andra länder…det är pengarna och makten som gäller för dom.

  • Blev lite förbryllad av MC Mjölkcentralen. Men en titt i Wikipedia ger besked att så hette det i Stockholm. I min hemtrakt på femtio-sextiotalet hette det ”Mejeriföreningen”. Wikipedia nämner att namnet Arla kommer från en andelsförening i Köpingstrakten i Västmanland.
   Jag har ju undrat var det kom ifrån och varför mejeriföreningen döptes om till Arla.

 3. Bengt Bratts eminenta TV-serie skildrar utrotningen av Sveriges bönder på ett bra sätt. Kan ses gratis på Öppet Arkiv. Har själv köpt alla avsnitten på DVD för att visa mina barnbarn.
  http://www.oppetarkiv.se/video/1985704/hem-till-byn-sasong-1-avsnitt-1-av-6

 4. Det konstiga är att i bland ska man vara så himla lokalpatriotisk och sverige patriot och köpa närodlat men sen i andra lägen så blir arabiska affärer som importerar varor med långa transportvägar så hyllade för att de är så exotiska. Vilka rä det som ska köpa närodlat egentligen då?

 5. […] Källa: Jan Milld […]

 6. Jag skulle betala ett par spänn mera säg 15 kr för en liter mjölk, nemas problemas. Bönderna är viktigare än både Zlatan och dansa med stjärnorna även om folk inte ser det.

  Nästa:

  Lite O.T men viktigt för Sveriges självförsörjande och vår miljö och därmed människornas hälsa, postade på newsvoice tidigare:

  http://newsvoice.se/2015/05/27/gunnar-lindgren-civ-ing-lantmannen-anser-att-kadmiumgiftigt-avloppsslam-kan-spridas-pa-akermark/

  Min kommentar:

  ”Att gödsla med Rockdust måste vara det vi behöver göra i framtiden då får växterna den näring de skall ha och får ett immunförsvar, då slipper vi hälla ut äckliga kemikalier såsom roundup och annat giftigt på åkrarna.

  http://www.svd.se/mitt-pa-det-skotska-hoglandet-finns-en-prunkande-lustgard_369554

  Alger ska också vara bra att gödsla med då de har havets alla mineraler och spårämnen, Sverige har lång kust så tillgången är inget problem om man bara vill. Basalt för Rockdust har vi också.

  Är min information ovan riktig så kan ju Sverige bli helt självförsörjande vad gäller jordbruk. Inget behov att köpa dyra och giftiga kemikalier från utlandet.”

  Kolla in tjejens lökar i SVD artikeln 😉

 7. Jag tycker att om Alfred Nobel hade ett finurlighets-pris skulle de i SVD artikeln få det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: