• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

I Bildts fotspår

ibfbm

Löfvenministären blev ju inget lyft för Sverige.

Efter USA-papegojan Carl Bildt på posten som svensk utrikesminister närde jag en förhoppning om att socialdemokraten  Margot Wallström i utrikespolitiken skulle innebära en förändring, i linje med vad de mördade s-ledarna Olof Palme och Anna Lindh  kunde ha företrätt.

I november 2014 var Margot Wallström på besök i Kiev. Några synpunkter på regimens krig mot befolkningen i östra Ukraina yppades därvid inte från hennes sida, måltavla för löfvenministerns kritik var bara Ryssland.

mwkiev

SVT-webben den 25/11 2014:

”– Mitt budskap i dag är att Sverige kommer att fortsätta stödja Ukraina. Dels genom fortsatt bistånd, dels genom att politiskt fördöma rysk aggression samt agerar för fortsatta sanktioner mot Ryssland.

Margot Wallström guidades runt på Maidantorget av aktivister som startade protesterna för ett år sedan.”

”Aktivisterna påminde också Wallström om att förre utrikesministern Carl Bildt var en av de första bland EU:s utrikesministrar att ge stöd till aktivisterna på Maidan.

– Det ska Carl Bildt ha heder för sade Margot Wallström.”

uflygare

Expressen 26/11 2014:

”Margot Wallströms företrädare Carl Bildt har det senaste året besökt Ukraina åtta gånger.”

”I dag möter hon landets premiärminister och president med budskapet att Carl Bildts linje fortfarande gäller.

”Wallström är tydlig med att den svenska linjen kan innebära krav på nya ekonomiska sanktioner mot Ryssland…  talar gång på gång om ‘den ryska aggressionen’ och om Putins olagliga ‘folkrättsvidriga handlingar’.

– Vi kan bara konstatera att det är en rysk aggression av ett slag som vi inte har sett sen lång tid tillbaka, och hur världen med oro ser och undrar vad nästa steg ska bli. Det här måste upphöra.”

Sveriges nya utrikesminister lovade att Sverige skulle plussa på tidigare svenskt bistånd till Ukraina med ytterligare 10 miljoner kronor.

hot

I SvD skrev Margot Wallström den 6/3 2015:

För ett år sedan togs de sista stegen för att fullborda Rysslands ockupation och olagliga annektering av Krim… Propagandamaskinen drogs igång på högvarv för att förbereda för en folkomröstning som i strid mot ukrainsk lag skulle bereda väg för formell anslutning till Ryska Federationen.”

”…en fast politik gentemot Ryssland, med krav, konsekvenser och öppen kommunikation. Detta är byggstenarna i den politik vi vill föra för att möta den allvarliga utmaning mot europeisk fred och säkerhet som tog sin början på Krim,..”

Men från svensk sida hördes inga protester när Kosovo bröts loss från Serbien.


slbesok

Nu har även Stefan Löfven har varit på besök i Kiev.

En vink om hans hållning gavs redan dagarna efter kuppen.  I en intervju i SVT:s Agenda den 9/3 talade han om  kuppregeringen som ”den demokratiskt valda regeringen” – 0.30 och 03.30 i denna film.

Den svenske statsministerns Kievbesök skedde i mars 2015.

Aftonbladet 11/3 2015:

”Stefan Löfven och Ukrainas president Porosjenko ler brett mot varandra.

Intrycket av deras pressträff är närmast total enighet.

– Vi är mycket tacksamma för Sveriges starka stöd, säger Porosjenko som visar upp det allra bredaste leendet.”

”Löfvens roll i dramat är att ge sin ukrainske värd ekonomiskt och verbalt stöd. Det uppfyller Löfven med råge.”

”För att visa att han verkligen menar allvar lovar Löfven att Sverige ska låna Ukraina 100 miljoner dollar till förmånlig ränta.” 

100lador

100 miljoner dollar motsvarar med dagens växelkurs cirka 850 miljoner kronor. Tidigare har finansminister Magdalena Andersson  deklarerat att ”ladorna är tomma”.

Varifrån ska dessa 850 miljoner komma?  Jo, Sverige lånar upp 100 miljoner dollar från internationella banker och lånar sedan ut dem till Ukraina som en osäker fordran.

Nu ska Sverige satsa mer på sitt militära försvar och finansministern meddelar att skatterna måste höjas. Inte pga pengarna till Ukraina, och inte pga invandringen, utan pga försvarsutgifterna…

tomteskaket

”– Pengarna behövs för att Ukraina ska kunna försvara sig själv och sitt land mot Rysslands aggression, slår Löfven fast. Ukraina måste kunna försvara sig även ekonomiskt.

Statsministern uppmanar andra länder att följa Sveriges exempel. Därtill skrivs ett avtal på som ger Ukraina ett fortsatt stöd på 220 miljoner kronor om året i sju år framåt.

När Ukrainas finansminister Natalie Jaresko får höra om lånet utbrister hon spontant med perfekt amerikansk accent.

– Jag älskar det. Sveriges stöd är viktigt inte minst som en symbol.

Löfven slår fast att det enda som kan få Sverige att förespråka en lättnad av sanktionerna mot Ryssland är positiva förändringar på marken i östra Ukraina. Något han inte sett.

– Ingen tvekan råder om att det som hände i Debaltseva efter att vapenvilan signerats var ett brott mot den. Därför är vi för att förlänga sanktionerna. Även att utöka dem om så krävs,

Vilket är precis vad Porosjenko ville höra. Han belönar Löfven med ännu ett brett smil och nya lovord.”

ansvarigtAftonbladet 10/3 2015:

”Den ukrainska journalisten … pekar på några foton där poliser i uniform skjuter med gevär.

– Titta på deras beteckningar på uniformen, säger hon och Löfven sänker huvudet för att se bättre.

– Det råder ingen tvekan om att det var den ukrainska polisen som sköt. Konspirationsteorierna är helt fel.”

”– Med mitt besök vill jag hedra alla dem som miste livet i sin kamp för frihet, säger Löfven. Fantastiskt att Natalya som var med hela tiden kunde visa mig. Det är en så stark upplevelse att få se alla dessa blommor som tecken på alla människor som ville förändring.”

spegelgojor


Den bild som statsminister Löfven och utrikesminister Wallström har av händelseutvecklingen i Ukraina ligger väl i linje med den som presenterats i svenska massmedia.

ukraina

Jag vill dock resa invändningar.


1. Orangea revolutionen

När Viktor Jusjtjenko år 2005 valdes till president i Ukraina var det efter att presidentvalet 2004 – där Viktor Janukovytj segrat – hade ogiltigförklarats.

Den proteströrelse som – med stöd av mångmiljonärer som Boris Berezovsky och Petro Porosjenko – växte fram efter valet 2004 kallas den ”orangea revolutionen”. Kolla 5.15 in i denna film.

I presidentvalet 2010 fick Jusjtjenko bara 5% av rösterna. I en andra valomgång valdes Viktor Janukovytj – han besegrade Julia Timosjenko med 49% av rösterna mot 45%. Övervikten för Janukovytj var 3,5 procentenheter, vilket motsvarade 888.000 röster.

Sitt starkaste stöd hade Janukovytj i östra och södra Ukraina, där en stor andel av befolkningen har ryska som modersmål.

uval10


2. Olika intressen

I botten finns olika intressen – kulturellt, ekonomiskt och säkerhetsmässigt. I västra och norra Ukraina önskar man en närmare knytning till EU och till NATO, i östra och södra Ukraina ser man hellre nära band till Ryssland.

USA har ett intresse av att få med Ukraina i NATO, Ryssland har ett intresse av att Ukraina förblir alliansfritt och utan amerikanska militärbaser.

Detta får en relief mot bakgrund av att NATO efter Sovjetunionens kollaps 1991 inte lades ned.  Istället utvidgades NATO österut – på tvärs mot amerikanska löften till Gorbatjov.

svek


3. USA-kupp

Viktor Janukovytj valdes år 2010, på en femårsperiod. Möjlighet att på demokratisk väg byta ut honom skulle alltså komma år 2015. Varför kunde man inte vänta tills dess?

Klart är att USA satsat så mycket som 5 miljarder dollar på att få bort Janukovytj, det säger USA:s biträdande utrikesminister Victoria Nuland 7.30 in i denna film. Dessa pengar begränsades inte till att få igång demonstrationer, här handlade det om att organisera, beväpna och utbilda gatukrigare.

Till Kiev reste olika västpolitiker i skytteltrafik, för att uppmuntra oppositionen mot den valde presidenten. En av dem var Carl Bildt.

besokare


4. Förkastad uppgörelse

Efter månader av demonstrationer och våldsamheter träffades den 21 februari 2014 en uppgörelse mellan Janukovytj och oppositionspartierna. Innebörden av denna var:

• en återgång till 2004 års konstitution, dvs återkallande av en lag från januari 2014

• konstitutionell reform före september 2014

• nya presidentval senast i december 2014

• bildandet av en samlingsregering

• stopp för ockupationer av offentliga byggnader

• inlämnande av skjutvapen

• en förbindelse från båda sidor av avstå från våld.

Som garanter för uppgörelsen stod tre länder: Polen, Tyskland och Frankrike.

Uppgörelsen förkastades av Högra sektorn, som krävde presidentens omedelbara avgång och bestraffning av ledningen för kravallpolisen.

Efter detta föll överenskommelsen.

trepartier


5. Oskyddad president

I samma skede drogs kravallpolisen tillbaka från centrala Kiev och aktivister kunde ockupera regeringsbyggnader.  Därmed efterkoms ett krav som länge rests från USA.

I denna situationen var president Janukovytj oskyddad, och han lämnade Kiev.

Förmodligen ville han inte riskera ett öde, liknande Al-Gathafis i Libyen 2011.

algathafi


6. Krypskyttarna

Tillbakadragandet av kravallpolisen kan ha haft samband med de många dödsoffren till följd av krypskyttar. Dessa sköt på både demonstranter och poliser. Uppgifter pekar på att de arbetade för någon falang inom oppositionen, men den nya regimen i Kiev gör inget för att utreda saken. Riksåklagare är Oleg Machnizki från Svobodapartiet.

När Lövens guide i Kiev visar bilder på poliser som skjuter så kan det nog stämma.  Vad guiden inte nämner för Löfven är att polisens skott kan vara ett svar på en beskjutning från krypskyttar som satte igång skottväxlingen.

kievskott


7. Våldet

Mot poliserna i Kiev kastades både gatsten och brandbomber.  Systematiskt och inför öppen ridå.  Till detta finns vittnen, det finns dessutom dokumenterat på bilder och filmsekvenser.

Där fanns andra poliser närvarande, som kunde ingripa för att hjälpa. Även fast det blev brännskador, så omkom förmodligen ingen polis av sina brännskador.

Men med en sådan frånvaro av spärrar – vad händer om sådana bombkastare blir ensamma med sina offer, om de lyckas stänga in dem utan vare sig vittnen eller någon som kan bistå offren? Där har vi s.a.s. facit. Just detta inträffade i Odessa den 2 maj 2014, i Fackföreningarnas Hus.

Dessa gränslösa grymheter har applåderats av en framträdande riksdagsledamot från Svobodapartiet, som efter kuppen fick fyra platser i regeringen.

Stefan Löfven har kallat Sverigedemokraterna  för ”nyfascister” – vilket epitet tycker han då kan passa för Svoboda?

kievbrand


8. Krim

På Krimhalvön utgörs majoriteten av befolkningen ryssar och i folkomröstningen den 16 mars 2014 uttalade sig nära 97% av de röstande för en anslutning till Ryssland.

Ska inte den folkviljan respekteras?

Ryska trupper spärrade av Krim, så att våldsgrupperingar från västra Ukraina inte kunde ta sig dit och terrorisera befolkningen, det är sant. Men det kan sägas ha skett på förekommen anledning.

Många krimbor som rest till Kiev för att deltaga i opinionsyttringar på Maidan fick vid hemresan erfara hur deras bussar stoppades av extremister och passagerarna blev  misshandlade.

Krim har inte annekterats av Ryssland – det var en anslutning som gav uttryck för befolkningens egen vilja.  Löfven talar om en ”kamp för frihet” och ser händelserna på Maidantorget i Kiev som exempel på detta.

Ska inte rätten till frihet gälla även för ryssar?

krimfinger


9. Demokrati? 

Inte bara var Kievkuppen i sig odemokratisk.

Efter kuppen råder ett klimat av hot och fruktan i Ukraina, som omöjliggör demokratiska processer. Motståndare till kuppen kan misshandlas och mördas, som i Odessa, i Charkov och i andra regioner. Dumaledamöter som misshagat extremister riskerar att bli utsatta för fysiska angrepp.

Motkandidater till Petro Porosjenko i presidentvalet i maj 2014 upplevde en sådan hotbild att de inte kunde bedriva någon valkampanj.

odessa


10. Donbass

Carl Bildt fördömde kravallpolisens våld mot aktivister i Kiev i februari 2014, men har snarast applåderat det urskiljningslösa militära våld som kuppregimen sedan utövat mot befolkningen i Donetsk och Lugansk.

Hur det här mäts med olika mått blir också tydligt vid en jämförelse med Libyen 2011, då det räckte med verbala hot från regimen i Tripolis för att FN skulle besluta om en flygförbudszon.

ejflyg

Det motstånd som Kiev möter i östra Ukraina har samband med befolkningssammansättningen och opinionen där.  Varför skulle befolkningen där acceptera att den president som den gång röstat fram blev avsatt genom en kupp?

Demonstranterna på Majdan drev igenom en revolution i Kiev, men ukrainarna i östområdena ville inte vara med om detta. De ville helt enkelt ha kvar Ukraina som det var, åtminstone till det ordinarie parlamentsval.

Det var revolutionsregeringen som tog till vapen och krävde östområdenas underkastelse. Och de ville förbjuda det ryska språket.

Den naturliga lösningen kan finnas i en konfederation med långtgående självstyre för de olika delstaterna, kanske med Förbundsrepubliken Tyskland som förebild.

Ryssland har inget intresse av att området överförs till Ryssland, snarare tvärtom. Rysslands primära intresse är säkerhet, och då handlar det om att Ukraina inte går med i NATO.

upplevelse


I väst bör vi försöka se situationen även ur ryssarnas horisont, intressera oss för även ryska legitima säkerhetsintressen.

Olof Palme var en gång ordförande för samma (?) parti som nu Stefan Löfven. Han engagerade sig i fredsfrågan och insåg att säkerhet är något att uppnå ömsesidigt.

Trygghet kan inte vinnas på bekostnad av andra länder och folk. Otrygga grannar kan vara farliga grannar.

Se där en möjlighet att spara miljarder!

palmefred


PS

Som Emil Sanchez noterar i denna film:

Det är ingen bra kombination att hetsa mot sin granne Ryssland samtidigt som man själv har ett svagt militärt försvar.

Inte klokt agerat, att lånar pengar till krig utomlands samtidigt som man bedriver en politik som pekar mot en krasch här hemma!

Lövenministären har givit den totala inkompetensen ett ansikte.

En katastrof för hela Sverige!

Denna regering måste avgå – omgående!

 


Mer

http://antropocene.se/2015/march/fredsprojektet-eu-havererar-snart.html

newsvoice.se/2015/03/12/stefan-lofven-och-margot-wallstrom-i-det-militara-industriella-komplexets-klor/

http://cyberliv.bloggplatsen.se/2015/03/15/11045655-peter-harold-en-gang-for-alla-jag-ar-inte-kommunist-plus-en-kommentar-om-dagens-ryska-uslighet/

http://www.8dagar.com/2015/03/billig-rysk-propaganda.html

http://www.friatider.se/blogg/dn-bluffen-om-ryska-mordet

http://www.friatider.se/svenskt-bist-nd-ska-ge-genus-i-ukraina

https://janmilld.wordpress.com/2014/12/14/fy-bubblan/

https://janmilld.wordpress.com/2014/12/08/strukturerat-om-lofven/

http://www.boilingfrogspost.com/2015/02/28/the-neoconservative-threat-to-world-order/

https://janmilld.wordpress.com/kiev-2014/

7 svar

 1. Ryssland har ändå att göra upp med sitt förflutna d.v.s. Sovjettiden.

  Hur långt landet har gjort upp med detta sitt förflutna känner jag dock inte till.

  Kanske andra känner till bättre?

  Exempelvis borde de olika arbetslägren i Gulagarkipelagen förevisas både för egna medborgare och turister/journalister från väst.

  Har detta gjorts?

  Solsjenitsyns änka föreslog (enligt uppgift) för Putin att Gulagarkipelagen borde läsas väl högt under skoltimmarna i de ryska skolorna, blev detta verkligen av?

  Troligen har det väl heller aldrig varit någon uppgörelse/rättegång mot alla dem som skapade och administrerade Gulagarkipelagen och mot dennas fotsoldater.

  Nu är det väl för sent.

  Tyskland har ju ändå haft uppgörelse med sitt förflutna ex. Nurnbergrättegången.

  I rättvisans namn måste även medges att inte heller väst (de allierade) haft verklig uppgörelse med sitt förflutna, det fanns nog även krigsförbrytare från väst som aldrig rättsfördes (ex.bombningarna av Dresden).

  Vilka hemligheter ännu stängda västliga arkiv ruvar på kan vi bara spekulera över.

  Nurnberg rättegången var nog en politisk rättegång eftersom bara den ena sidans ansvariga dömdes.

  Man kunde hoppas att Ryssland har det mod och kurage som krävs för en fullgången uppgörelse med sitt mörka förflutna under Sovjettiden.

  Dessutom borde ryssarna sluta drömma om att bli en supermakt på nytt- misstänker nämligen att denna förhoppning finns kvar hos många ryssar.

  Solsjenitsyns uppmaning till botgöring och självbegränsning är en bra ide att förbättra vår värld- både i väst och i Ryssland och annorstädes.

  Samhällsrevolutionen går alltså i riktning nedifrån-uppifrån, börjandes på individplanet.

  • Jag är benägen att hålla med dig.

   Med eller utan en sådan uppgörelse har Ryssland dock legitima säkerhetsintressen. NATO bör lägga ned.

  • Visst är det så att Ryssland borde gå till botten med de brott som utfördes då främst av Stalin (även om inte han var ryss) det håller jag helt och fullt med om.
   Att Sovjetnostalgin nu breder ut sig i Ryssland är dock till stor del vårt fel här i väst då vi under lång tid behandlat Ryssland och ryssar som lägre stående.
   Ryssland och dess folk var efter Sovjetunionens kollaps intreserade att bli en del av Europa och även att ha vänskapliga band med USA.
   Dock har Ryssland smärtsamt upptäckt att USA/EU aldrig haft för avsikt att vara det ryska folket behjälpliga utan enbart haft målet att lägga de ryska rikedomarna under sig.
   Ingen västvänlig rysk politiker har haft någon framgång sedan valet 1998 då ryssen under det stormiga 90-talet lärde sig läxan den hårda vägen.
   Tsarens gamla ordspråk att Ryssland har två vänner, dess armé och flotta gäller nog fortfarande.

 2. Boken ”Finland i stormens öga”, författare Erkki Hautamäki, ger en helt annan bild av upprinnelsen till andra världskriget och Nazitysklands agerande än den officiella historieskrivningen.

  Den påstår sig hänvisa till Mannerheims hemliga pärm S-32 och dess dokument (1932-49)

  Kan inte avgöra hur trovärdiga dessa uppgifter är, läste boken för rätt många år sedan.

  Ännu i år är det meningen att den andra delen ska komma ut, väl på finska.

  Den första delen finns alltså även på svenska, men vet inte, om boken längre är möjlig att köpa eller låna.

  Men så mycket minns jag, skulle uppgifterna stämma, skulle hela andra världskriget få skrivas om.

 3. Propagandan mot Putin är helt enkelt vidrig. Kanske ska berätta lite mer om vem Putin är. Det får faktiskt finnas gränser hur mycket man får förtala en person.

  Han kommer från relativt enkla förhållanden. Studerade sedan till kemiingenjör. Fick sedan en examen i juridik i St: Petersburg för att sedan doktorera i ekonomi. Han talar mycket bra tyska men även engelska och franska. Är mycket intresserad av och insatt i historia och litteratur och har ett stort intresse för kultur. Har svart bälte i judo. Jobbade 16 år inom ryska säkerhetstjänsten för att sedan bli dess chef.

  Globalisterna för ett propagandakrig mot Putin. Över 2 400 000 träffar på Google om du skriver in ”Putin Murderer”. Västmedia är de mest aggressiva. Detta långt före Majdan.

  Propagandan har skett genom bl.a. Pussy Riot och Viona som provocerat genom vulgärt uppträdande på offentliga platser, t.ex. gruppsex i en kyrka, spruta kiss ur vattenpistoler och sådana trevliga saker. Dessa grupper vill göra sken av att jobba för frihet och demokrati men sponsras av anti-ryska krafter. De får maximal uppmärksamhet i västmedia och när de arresteras eller hindras av polisen är det meningen att vi ska känna sympati för vad de gör. Sedan är de med på Charlie Rose (medlem i CFR/ Trilaterala Kommissionen) och blir hyllade där.

  Detta har också följts av en homopropaganda utan dess like. Ryska parlamentet röstade enhälligt igenom en lag som förbjuder spridning av homopropaganda till barn. Protesterna i västmedia har inte varit nådiga. Böglobbyn i USA lyckades t.o.m. stoppa en minneshögtid för att hedra ryska sjömän som hjälpte till att stoppa en brand i San Francisco. Samtidigt tvingas föräldrarna i västvärlden acceptera att deras egna barn dagligen utsätts för homopropaganda, inte minst det ökande antalet tillfällen med könsöverskridande identiteter som att pojkar med fördel kan utses till Lucia och skoldansens prinsessa.

  Man gjorde allt för att förstöra Olympiska spelen i Sochi. Det lyckades inte alls. Ständigt upprepades mantrat om ”skrytolympiaden” som kostade 50 miljarder dollar. Samma media talade aldrig om att det mesta handlade om infrastruktur som inte enbart hade med olympiaden att göra och att det mesta finansierades av privata medel.

  Sedan denna propaganda om alla problem i Sochi. Inget var klart och allt skulle bli ett fiasko sades det. Bilder på ofärdig rum med vattenläckor kablades ut över världen men om man frågar de aktiva olympierna själva var spelen en succé.

  Sedan kom så bojkotten av spelen. Varken Obama eller någon annan från hans administration skulle åka dit. Detta gällde också EU-ministrar och presidenter. De stannade också hemma. För att lägga lite lök på laxen skickade Obama 3 f.d. atleter som var homosexuella till invigningen.

  Även Tyskland, ett land som lagligen tillåter djursex med fastbundna djur, (stackarna de är ockuperade sedan 1945, kan inte bestämma så mycket själva), marscherade in på invigningen i regnbågskläder. Även Angela Merkel var frånvarande. Allt i ett land där du får fängelse om du hemundervisar dina barn eller yttrar minsta tvekan om den officiella berättelsen om andra världskriget.

  Ryska olympier vann flest medaljer av alla. Mot Olympiadens slut hade de mörka krafterna satt igång kuppen i Ukraina.

  Och nu då? Varje dag ursinniga attacker mot Putin som inte gör någonting rätt.

  Varför detta ursinne mot Putin och inte t.ex. Saudiarabien som inte heller accepterar Pussy Riot och homopropaganda? Det hela är nog ganska enkelt.

  1. Putin böjer sig inte för globalisterna till 100%
  2. Putin försvårar deras övertagande och förstörelse av Syrien och Iran.

  Han är således den nye Hitler! (se Time Magazine)

  Beställ denna bok för det finns enormt mycket bra info allt ovanstående är hämtat ifrån denna bok. The War on Putin M.S. King. Finns allt om hur Ryssland grundades till det som sker i Ukraina idag.

  Beställ samtidigt ”The Bad War” av samma författare om du enkelt vill förstå vår historia sedan 1850 fram till idag och WWI + II (som det inte är meningen att vi ska få redan på)

  http://www.amazon.co.uk/War-Against-Putin-Government-Media-Complex/dp/1500316261/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1426197372&sr=8-3&keywords=the+war+on+put

  http://www.amazon.co.uk/Bad-War-Truth-NEVER-Taught/dp/1507764995/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1426197397&sr=8-1&keywords=the+bad+war

  OBS Varning beställ INTE böckerna ovan om du är medlem i SD. Då blir du garanterat utesluten. Varning från Socialstyrelsen: Litteratur kan vara farlig för ditt eget bästa. Du kommer inte se på världen på samma sätt som tidigare.

  • Bra, Kalle!

   ”Varför detta ursinne mot Putin …Det hela är nog ganska enkelt.

   1. Putin böjer sig inte för globalisterna till 100%
   2. Putin försvårar deras övertagande och förstörelse av Syrien och Iran.”

   Detta borde egentligen envar nu kunna se!

   Det är inte omsorg om demokrati, frihet och mänskliga rättigheter som förmår USA att ladda Europa med mer militärmateriel och stridsberedda soldater.

 4. Anledningen till att dessa knallhattar till folkföreträdare som vi har inte själva reagerar på det som Sanches gör, dvs att man ska inte tjafsa med ryssen om man inte har ett försvar är kanske att dom resonerar som denna karl i filmen Network :

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: