• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

DÖK

dok

Decemberöverenskommelsen (DÖK) var nödvändig för att Sverige ska kunna styras, säger man från Sjupartiet.

Gunnar Hökmark (M) levererade en träffsäker kommentar:

«Sverige har haft många minoritetsregeringar. De har lyckats överleva genom att föra en politik som anpassat sig till de parlamentariska förutsättningarna. Det gjorde inte Löfven. Det var inget nytt med minoritetsregeringar. De har kunnat fungera väl. Det nya var att Löfven misslyckades. De rödgröna fick inget ökat väljarstöd men väl regeringsmakten.

gh

Nu blir paradoxen att ingen tidigare minoritetsregering har haft den makt som Löfvenregeringen nu får, i första hand till 2018 men möjligtvis också till 2022.

Samtidigt har ingen tidigare minoritetsregering varit så beroende av Vänsterpartiet som denna. För att vara det största blocket måste Löfven nämligen tillmötesgå Vänsterpartiets krav men då får man i gengäld de fyra oppositionspartiernas stöd för den budgeten, oavsett innehåll. Det är milt talat en paradox.»


Den tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn är också kritisk:

”Tyvärr är det här riktigt illa. I iver att utestänga SD har ni gjort V till vågmästare och bara sett till regerandets form inte dess innehåll.» 

ua

Förutom att Sverigedemokraterna får mindre möjligheter till politiskt inflytande blir konsekvenserna av DÖK både en cementerad blockpolitik och ett försvagat inflytande för riksdagen.


 

PROBLEMET som man hänvisar till är att varken det rödgröna blocket eller Alliansen kan mönstra en egen riksdagsmajoritet. Det är ju helt självförvållat, genom att man från båda sidor vägrar att «förhålla sig till» Sverigedemokraterna.

Hur smart var det?

smart


Min kritik är att man är opolitisk i sitt sätt att bedriva politik.

Antag att Sverigedemokraterna inte hade funnits.  Med eller utan SD i riksdagen så finns mycket allvarliga samhällsproblem, relaterade till den förda migrationspolitiken.

Helt bortsett från SD borde riksdagens alla partier se dessa problem och bry sig. Dvs diskutera dessa och försöka formulera lösningar.

Nu finns SD i riksdagen, som ett stort parti. Då borde det vara självklart att kunna samtala även med SD-företrädare, om både invandringen och andra frågor.

De förevändningar som givits till att inte kunna samtala med SD-företrädare har varit mycket tunna!


Lars Bern har på sin blogg Antropocene  skrivit bra om detta:

«Det ödesdigra misstag som det politiska etablissemanget begår, är att man på detta sätt stänger ute nästan en miljon väljare från allt inflytande, istället för att övertyga dem om att den egna politiken är bättre och få dem att ändra sig.

Man ger helt enkelt upp demokratin och erkänner samtidigt SD i exakt den roll som partiet vill ha – att vara det enda alternativet i svensk politik till den politiskt korrekta värdegrund, som är det politiska etablissemangets gemensamma program. SD är nu i realiteten den enda fungerande politiska oppositionen i landet.»

»Mitt stalltips när jag ser hur de övriga partierna nu valt att agera är att SD fortsätter sin frammarsch och nog blir större än både M och S i valet år 2018. Flera av de tynade småpartierna har skrivit under sin dödsdom. Minst två av V, Mp, C, Fp och Kd kommer att tvingas lämna riksdagen. Dvs om inte de etablerade yrkespolitiska partierna träffar en ny ohelig överenskommelse som fjärmar landet ännu mer från parlamentarisk demokrati, när man likt idag inser vartåt det barkar.

Jag kan nu bara se en realistisk utväg för etablissemanget att långsiktigt stoppa SD:s roll som en i framtiden ledande politisk kraft och det är att börja bedriva delar av deras mer nationalistiska och kulturkonservativa politik, så att de inte har tillräckligt att opponera mot.»

svampen


Jan Tullberg skriver på Fria Tider om «Kartellen och folkviljan»:

«Riksdagens ledamöter har dels en uppgift att företräda svenska folkets intresse efter bästa förmåga, men de har också en uppgift att representera folkviljan. Väjarnas åsikter är centrala för en demokratiskt sinnad ledamot. Ett parti behöver inte ha samma åsikt som folkmajoriteten, men när så inte är fallet bör politikerna ange goda argument för sin åsikt och visa ödmjukhet inför väljarnas uppfattning.

Den demokratiska gången är att partiet först ska påverka folkviljan och först om de lyckas kan den politiken sedan genomföras. Vad som kan ses som mindre demokratiskt är att genomföra en politik mot folkviljan och därutöver förmana väljarna med moraliska pekpinnar. Ett sådant beteende är åtminstone auktoritärt och kanske även totalitärt.

Kritik mot invandringspolitiken avfärdas med att den inte är ‘anständig’ och att det är en ‘extrem’ uppfattning att vilja minska migrationen. Sju av riksdagens partier har slutit en kartell som exkluderar en restriktiv invandringspolitik och det parti som förespråkar en sådan. Vad anser då svenska folket om de tabubelagda ‘volymerna’?»

 maktkartellen

Detta inspirerade mig till montaget ovan, men även andra har gjort montage på temat:

ledarskapet1933

Exponerat jämför med Fullmaktslagen från Tyskland 1933, och citerar ur Wikipedia:

”Fullmaktslagen (tyska Ermächtigungsgesetz) var en lag som antogs av den tyska riksdagen den 23 mars 1933 och som trädde i kraft dagen därpå. Lagen, vars formella titel var Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich (‘Lagen om avhjälpande av folkets och rikets nöd’), innebar att Tysklands rikskansler Adolf Hitler blev högsta lagstiftande organ. Hitler blev därmed Tysklands diktator.

Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (NSDAP) hade tillsammans med Tysknationella folkpartiet (DNVP) absolut majoritet för lagens antagande, men man behövde två tredjedels majoritet. Genom att förbjuda Tysklands kommunistiska parti (KPD), hota socialdemokratiska ledamöter och ge lösa löften till Centrumpartiet (Z) kunde lagen antas med 441 röster för och 94 emot. I och med detta var Weimarrepublikens tid definitivt slut.”

ful

Vilket påminner mig om Stefan Löfvens uttalande från mars 2014 om kuppregimen i Kiev, som en «vald regering». Kolla 0.30 in i denna film.


Magnus Söderman skriver på Motgift:

«Decemberöverenskommelsen handlar alltså om att säkerställa att ”rätt” partier håller sig kvar vid makten, även om de säger sig stå långt ifrån varandra ideologiskt. Och detta gäller fram till 2022.

Så, vad har hänt i Sverige fram till år 2022?

Jag tittar på Affes statistikblogg och konstaterar att om demografin fortsätter att förändras på samma sätt som under Reinfeldt, så kommer andelen personer i Sverige mellan 0-44 år med utländsk bakgrund, utgöra 39,8 procent år 2022. Och där har vi svaret. För övrigt kan vi antaga att dessa siffror ligger i underkant.»

Se vidare här.

demografi

Vilket leder över till frågan om argument och motiv för den folkfientliga invandringspolitik som bedrivs.

Lyssnar man på Fredriks Reinfeldt och hans adepter Anna Kinberg Batra och Elisabeth Svantesson så rymmer den bara fördelar, för alla parter. Den hjälper Sverige att bli en humanitär stormakt samtidigt som vår ekonomi räddas.

De verkliga skälen måste vara andra! Klart är i varje fall effekterna: välfärdsstaten nedmonteras och svenska folket byts ut.

Med detta som strävan blir det också konsekvent att man gör stor skandal av att Björn Söder hävdat existensen av svenskar som en etnisk grupp.

skuggregering

skojare

31 svar

 1. Sjupartiet har visat sitt rätta ansikte, dom är enfrågepartier! Dom har bildat ett nytt block som har som främsta mål att bedriva massinvandring från 3dje världen.

  Vi kan inget göra åt saken, för om vi väljer ett litet parti så har det inget att säga till om. Och om vi med våld försöker störta vår demokratur så kommer annat NATO land till deras undsättning, enligt det avtal som nyligen skrevs på. Det enda som kan rädda oss är om SD får 51%. Söndra och härska kommer vara metoden för att avstyra det. Och troligen är SD förbjudet mer eller mindre tills nästa val…

  En NWO putsch!

  • Jo en sak till kan rädda oss och det är alla apförbannade gräsrötter och partimedarbetare som spyrgalla över sina respektive partier. Nu är deras chans att visa att dom är demokrater, byt ut era ledningar totalt!

   • Så är det – detta är ett tillfälle för gräsrötterna att ta vara på!

    Parollen kunde vara: ta tag i de politiska sakfrågorna – beröva SD vågmästarställningen!

 2. Sedan Lorry-gängets film Yrrol har det inte funnits mycket att skratta åt i Sverige. Jo, Parlamentet var kul ett tag. Det senaste året har dock politikerna fixat underhållningen. Juholt I och II är hur roliga som helst. Radions nyheter bjuder på gapskratt varje dag. Det är ju så roligt när någon är ofrivilligt komisk.
  Den senaste DÖ(K) i vilken M lovar att rösta för Vänsterpartiets förslag men tydligen inte har förstått det gör att man får skrattkramp. T.o.m. en allvarlig man som Jan Tullberg liknar Kindberg-Batra vid en ”kvarglömd assistent till partiets försvunna topptrio”.
  Lars Berns kommentar när Reinfeldt ser Sverige som en tom yta att fylla med invandrare och landets gränser som något som någon har bestämt blev: ”man undrar om karl är riktigt klok”.
  Även Jan Milld har fått mycket roligt att klippa och klistra med, nu när den svenska politiska arenan mest påminner om en pjäs av Molliére.

  • Reinfeldt är en fullblodspsykopat.. han är verkligen inte frisk…men det är än värre bakom kulisserna ty Reinfeldt var bara en av deras marionetter . Då menar jag industrins ledargestalter och deras bankirer och ett speciellt folk som emanciperades runt 1850. Allt sedan dess har Europas folk och deras kulturer varit utsatta för frontalangrepp efter frontalangrepp. Kinberg Batra och Reinfeldt får säkert bra betalt för besväret att göra sig av med det etniskt svenska folket. För det lär bli slutresultatet ..om inget görs inom de närmaste åren är det totalkört för Sverige och det svenska folket.

 3. Man kommer sannolikt att ändra i Regeringsformen och/eller Rikdagsordningen med ett mellanliggande val 2018 för att permanenta någon lag som starkt begränsar eller rent av förbjuder partier som SD. Därav överenskommelse fram till 2022 för att säkerställa att minoriteter kan regera över majoriteter. SD behöver över 50% i nästa val för att kunna avstyra kuppmakarna om inte något förbudbeslut tas innan det.

  Jag är helt paff över hur lätt det tydligen är att sidsteppa de demokratiska värdena för att genomdriva en fullständigt galen politik. Detta är verkligen inte vad jag väntade mig av vår Riksdag.

  Tidningarnas kommentarer är i total avsaknad av SD som parti. 13% 800 000 väljare är bortblåsta finns inte mer. Det visar verkligen vilket förakt både journalister och sjuklövern har för demokratin. Nu gäller det att SD ledningen håller huvudet mycket kallt och inte förivrar sig i denna turbulenta tid.

  Återigen dyker funderingar upp om vilka som är sjuklöverns riktiga uppdragsgivare inte är det svenska folket i alla fall. Lövén har ju nyligen besökt Bilderbergarna vilket borgarna också fått en inblick i och lärt sig var husse sitter.

  Att byta ut partiledningar funkar inte då det bara är nya knähundar som släpps fram. Valberedningar är en sådan sållningsfunktion som bara släpper fram Bilderberggodkända broilers till årsstämmorna. Att försöka kuppa in några icke godkända nomineringar brukar vara svårt då man vanligtvis har bevakning mot sådant.

 4. Apropå Lorry, ”tänkte inte på det” tillströmningen är ju enorm redan
  och nu är alla bakbundna (från mitten till vänster) att göra bot
  och bättring. Vi tröga drögar till Svenskar får göra som Tyskar,Fransmän,Italienare, Belgare et al. gå UT på gator och torg.

  Är det inte dags att visa våran åsikt på riktigt, inte bara vart 4;e år?
  1;a Maj? tågen är ändå så glesa p.g.a. färre och färre sossar (tack för det) men allvarligt, här behövs fotarbete, kom igen!

 5. Alltid intressant att ta del av dina kloka tankar Jan. Tack för att du fortsätter skriva och arbeta med filmerna, din uthållighet är inspirerande!

  • MH, helt rätt, Jan är ovärderlig, vi måste alla sprida kunskap
   om denna sida, jag delar den till alla bekanta!

 6. Reblogga detta på BYGDEA BLOG och kommenterade:
  MILLDS SVAMP-VALS-KOMMENTARER om DÖK/December-Överens-Kommelsen är utsökta

 7. Det jag tänker på idag är att Alliansen tydligen anser det viktigare att vidmakthålla dagens migrationspolitik än att få makten för att få sin vilja igenom i alla andra frågor. Det betyder att för Alliansen är en oförändrad migrationspolitik nr 1 på prioriteringslistan.

  De hade räckt med att gå SD till mötes endast till viss grad för att få regera Sverige i 4 år till och ha egen majoritet för sin politik.

  Nu får vi istället 4 år med V+MP+S politik.

  Håller Alliansens väljare med om denna prioritering?

  • Huvet på spiken, Kalle!

   Hela Sjupartiet har visat att det är ett enfrågeparti,
   i den bemärkelsen att de över allt annat prioriterar den förda migrationspolitiken.
   Både ekonomiskt och politiskt.

   • Så infantilt, tvärt emot vad än SD och vi klarsynta säger, är vad det hela går ut på. Överskuggande allt annat, har man stolt uppvisat det
    slagträ att klappa till SD med.
    Den Grågrönröda kritiska massan sitter säkert bara så länge
    Alliansen ligger som halvdöda plattfiskar i periferin.

  • Håller med dig, inget tycks vara heligt längre med undantag av migrationspolitiken. Den är så helig så att konsekvenser och förändringar av den helst ej ska få diskuteras. Vad som helst kan tydligen offras och ändras förutom den. Nu tummar man på parlamentarismens principer i sin iver att stänga ute det enda parti som vill ändra på och diskutera denna politik. Som jag ser det så köper man sig tid med denna överenskommelse. Ännu en liten tid slipper man se sanningen i vitögat och diskutera den verklighet som finns där ute i kommunerna, där man nu börjar nå gränsen för vad man klarar av att hantera.
   Verkligheten tränger sig på och kommer att bli ännu mer obehaglig för var dag som går. Vad ska man ta sig till när alla dessa migranter inte kan få en bostad, inte ges ett jobb, deras barn inte kan beredas plats på dagis och skolor? När brottsligheten exploderar? Osv.
   Den totala oviljan att diskutera allt detta och i stället välja smitvägar av typen ”vi måste bli bättre på integration” måste bottna i någon allvarlig psykisk blockering. Jag tror att det handlar om det politiska etablissemangets kollektiva självbild och livslögn. I denna självbild av godhet, anständighet, humanism och tolerans finns inte plats för diskussion om volymer och begränsning av migration från tredje världen. Det skulle bli outhärdligt att tvingas ompröva sin egen självbild och de livslögner man odlat i ett halvt sekel. Och sedan försöka förklara för det svenska folket att man ljugit och fört bakom ljuset under alla dessa år. Nej, då skjuter man hellre problemen framför sig och köper sig tid. Och hoppas på att det sker ett under!

   • Ja, samtidigt som man bytt ut allt sunt förnuft mot medlemmar och politiker som vet vilka floskler som går hem i media. Många tror säkert själva på vad de säger.

    Jag tror att planen är att helt enkelt, som du säger, skjuta frågan på framtiden så länge att SD inte längre kan hävda att det finns ett svenskt folk eller kultur att värna om. Genom att tidigarelägga rösträtten för asylanterna genererar man också fler migrationsröster.

    Verkligheten ska dock hanteras och med dagens volymer är det inte lätt. När får vi se nya miljonprogram med enkla bostäder i lådliknande arkitektur på minsta möjliga yta och billig mark?

    Det måste komma ett sådant förslag nu inom den kommande åren.

    Vem står bakom detta? I grunden är det familjen Bonnier, Hjörne, Shibsted, SVT, LO, Wallenberg och Handelsbankssfären och Svenskt Näringsliv. En liten klick på kanske 100 personer med starka internationella nätverk inom finans och politik ha bestämt detta.

    Bråttom nu att väcka folket.

   • Det är nog mest vårt osunda penning system som tvingar sjupartiet att skita i vad majoriteten av folket vill. Folket måste ta ifrån storbankerna rätten att ”trycka pengar”!

    Germar Rudolf förklarade det utmärkt på sin hemsida. Men även Carl Norberg finns på YT, samt ”Real Jew News” har ofta mycket intressant om detta!

  • Läste lite på exponerat idag och tydligen börjar de borgerliga väljarna inse att en röst för alliansen är en röst på de rödgröna med en kommunist som vågmästare 😉 http://www.exponerat.net/stefan-lofven-ljog-igen-det-blir-inget-extra-val/

   Det är inte lite grinigt just nu inom borgerligheten….så sakta börjar de förstå hur svensk politik verkligen fungerar. Tydligen var det Reinfeldt som låg bakom överenskommelsen..han vill tydligen ge ytterligare avtryck på svenskhet och Sverige. Är det någon som kan förstå att den mannen varit svensk fjälljägare..? Fick inte han avge soldateden..? Att skydda Sverige mot både yttre och inre fiender…fan trot. Reinfeldt har skrivit in sig som ÄCKEL nummer ett i min bok..!

 8. 1januari är det 20 år sedan vi gick med i EU. På dessa 20 år har vi gått från ett förhållandevis fritt land till demokratur och nu rakt in i diktaturens käftar. Det finns inte längre några skillnader på sjupartiets ursprungliga partier. Vi hade de gröna, de röda, de ljusröda, de ljusblå, mörkbå, lila och de gröngula. Nu har vi bara de blågula kvar och en brungrå smet att titta på.

  Jonas Stalin II Sjöstedt måste vara överlycklig när han utnämts till Regeringens kapten. Det är bara han som kan trycka ja eller nej vid voteringar. Ärkekommunisten är the big boss. Kinberg Batra som menade att stockholmare är smartare än lantisar för se sig uppfintad på läktaren av en svetsare från Norrland, Grattis.

 9. Kindbatras misslyckade ” slapstick ” så kan det gå när en platt
  humorbefriad hen tar för mycket i mun. Hen är ju gift med en
  så kallad ” komiker ” ett skämt, Gudbevars!

 10. Vauen.. videon om hur regeringar lånar pengar av privata banker det är roten till allt elände…! När man tänker på hur det får gå till utan att någon gör något åt det mår man illa riktigt illa..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: