• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Noll koll

makten

”I Sverige ska det löna sig att fuska” lyder rubriken på Anna Dahlbergs ledare i Expressen idag.  Under Stefan Löfven blir det en signalpolitik som premierar fusk och bestraffar hederlighet, menar hon.

Man blandar samman asylprocessen med arbetskraftsinvandring, eller en påstådd sådan. Möjligheter till mygel, inte skyddsbehov, kan i praktiken komma att avgöra vilka utlänningar som får PUT i Sverige.

När Löfven just hade utsetts till s-ordförande var dåvarande LO-ordförande  Vanja Lundby-Wedin kvittrande entusiastisk över att s-partiet fått en facklig företrädare som toppnamn. Nu visar det sig att denne ”arbetarföreträdare” lägger över makt från en myndighet till företagare. Och då inte till hederliga sådana, utan företagare med rymliga samveten, redo att ”ta ut svängarna” på medborgarnas och skattebetalarnas bekostnad.

Anna Dahlberg:

”Redan efter ett år kommer flertalet nyanlända att kunna omvandla sitt tillfälliga uppehållstillstånd till ett permanent och få möjlighet att återförenas med familjen. Allt som krävs är en (sken)anställning. Den svarta marknaden lär komma att blomstra, med regeringens och alliansens goda minne.

I framtiden är det inte längre skyddsskälen som är avgörande för om någon ska beviljas ett permanent uppehållstillstånd. Nyckeln till att få stanna i Sverige för gott är i stället att kunna visa upp ett anställningskontrakt och en lönespecifikation.

Ett annat sätt att uttrycka saken är att arbetsgivarna blir det nya Migrationsverket. Det är de som kommer att ha makten över det avgörande beslutet och kunna sälja denna myndighetsutövning till högstbjudande på svarta marknaden.”

”I lagtexten finns … inga som helst krav på att anställningen ska ha varat en viss tid eller fortsätta efter put-beslutet. Några möjligheter att återkalla beslutet finns inte.

Det är med andra ord bara fantasin som sätter gränser. Du kan öppna eget i några månader och fejka en näringsverksamhet. Du kan betala en företagare för att bli favoriserad framför andra sökande, gratisjobba eller låtsasjobba.”

En fråga som detta väcker är: vad gör byråkraterna? Har vi inte en förvaltning med ett antal tjänstemän och experter anställda just för att i förväg analysera möjliga konsekvenser, så att felaktiga beslut ska kunna undvikas?

Varför sker inte detta?!

Vad Anna Dahlberg här beskriver är knappast svårt att förstå för en normal läsare. Det borde därför inte vara svårfattligt heller för byråkrater eller politiker.

nollkoll

Till detta kommer att man rimligen borde veta vad som redan skett inom politiken under åtminstone det senaste decenniet. Där har ju gjorts en hel del misstag – erfarenheter finns, att kunna dra lärdomar av. Istället för att göra om samma misstag, dessutom i större skala.

Dahlberg:

”Man kan tycka att de borde ha lärt sig en del efter reformen  om att göra Sverige till världens mest öppna land för arbetskraftinvandring år 2008. Erfarenheterna vittnar om fusk och utnyttjande i stor skala.”

Reformen blev en bakväg för att utverka uppehållstillstånd.

”Men i stället bygger regeringen nu alltså vidare på principen att det är företagarna – inte Migrationsverket – som ska ha den verkliga beslutsmakten när det gäller att dela ut permanenta uppehållstillstånd. Fundera ett slag över vilken makt det skänker – om du inte gör som jag säger kan du glömma ditt put!”

”Ingen hade kunnat förutse” migrantströmmen 2015, hävdade invandringsministern.

”Vi har varit naiva”, menade statsministern samma höst, om risken för terrorattentat.

Det var mot bättre vetande.  Många var vi som varnade, men man ville inte lyssna.

På det spåret fortsätter nu Stefan Löfven och hans feministrar, med NOLL KOLL.

Jag säger bara:  Lyssna, för helvete!

kurvorVärd att citera denna söndag är också Johan Westerholm.

Han pekar på två moment kring vad den pågående massinvandringen betyder ekonomiskt för kommunerna:

För det första är de statliga ersättningarna begränsade i tid och omfattning. Efter två år rullas kostnader över på kommunerna:

”Trots att i praktiken alla politiker hävdar motsatsen konstaterar Riksrevisionen det många redan vet. Drygt en tredjedel av de i yrkesverksam ålder med uppehållstillstånd har lägre utbildning än nioårig grundskola.”

För det andra utgår man ifrån att dagens situation är bara tillfällig och övergående, när mycket talar för att massinvandringen snarare kan komma att öka ytterligare.

”Något annat som framgår i budgeten är de mer långsiktiga utgiftsprognoserna. 2020 bedöms Migrationsverkets kostnader ligga på en tredjedel av dagens.”


Vad rör sig i huvudet på vår socialdemokratiska finansminister,  Magdalena Andersson?

Politiskt är hon förvisso ”korrekt”, men inte sakligt. Som framgår av senaste fredagsbion blundar hon – istället för att se, och slå larm. De enorma ekonomiska satsningarna på alla de nyanlända kan inte ses som någon ”investering”. Det är inte något vi får igen, på ett positivt sätt.


Magdalena Andersson var också huvudperson i fredagsbio 24, ”FRAMTIDS-PARTIET”


Mer

http://erixon.com/blogg/2016/04/svenska-staten-narmar-sig-sammanbrott/

http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2888#.VxOu1z-Hogt

http://jeanders-bilder.blogspot.se/

22 svar

 1. Jag har svårt att tolka regeringens politik på något annat sätt än att man bestämt sig för att köra Sverige i botten, definitivt, en gång för alla. De beslut som måste tas och de sanningar som måste sägas och de heliga kor som måste slaktas för att rädda Sverige blir för övermäktiga. Uppförsbacken är så enorm att man icke orkar med att påbörja den. Man förtränger hela skiten och hoppas på mirakel. Ansvar gäller andra, inte regeringen!

 2. Om Sverige hade varit ett företag och Löfven hade varit VD, så hade han fått sparken för länge sedan, En framgångsrik verksamhet: För en affärsdrivande verksamhet handlar det om dess kunder och deras villighet att betala för tjänster och/eller produkter. För en offentlig verksamhet handlar det om leveransen till medborgarna och vad de är beredda att betala för detta i form av skatt. Vet dom själva vad dom håller på med, eller? Jag säger också som Irene Jansson i hennes kommentar i Johan Westerholms blogg”Ledarsidorna”, som Jan hade med i sin fredagsbio 24:FRAMTIDS-PARTIET; Lövfen och hela regeringen, ni borde skämmes ta mig fan.

 3. Den här grönsaksregeringen är den absolut sämsta vi någonsin haft. Så fort det hettar till i någon för Löven obekväm fråga så sitter han tydligen och darrar i något hörn. Efter IKEA-morden varken syntes eller hördes han på över en vecka. Nu när bostadsministern avslöjas som hårdför islamist med kontakter med en mördarmaffia, då sitter återigen Löven tyst i hörnet.

  Sen försöker miljömupparna att bortförklara och skyla över dessa sataniska tilltag. Ska vi begåvas med en terroristregering som inte bara drar ett löjets skimmer över denna ankdamm.

  Nu kommer kraven på ett svenskt medlemskap i NATO i ny dager. Vi har en islamistregering som tillsammans med USA/Israel backar upp IS och umgås ledigt i dylika kretsar. Putin har säkert ögonen på oss och kan tänkas gå till attack om Sverige blir ett terroristhot mot Ryssland.

  För övrigt finns inga andra partier eller konstellationer som skulle göra någon större nytta i dagens havererade Sverige. Alliansen är en labil samling liknande regeringen alltså inget alternativ. SD proisraelisk kan kanske röra om i grytan, men till det sämre genom att höja tonläget mot just muslimer vilket sannolikt sätter än mer fart på våldet mot svenskar.

  Så har sitter vi med skägget i brevlådan och är allmänt rådvilla. En lösning finns dock, tror jag. Nyval, sedan kan S+SD bilda regering. Den regeringen kan återuppväcka luciabeslutet från 1989, sätta fart med repatinering av de som inte uppfyller kraven och stänga gränserna helt. Det kräver att S får en ny partiledning och att Löven återgår till den avbrutna svetsutbildningen.

  Om S verkligen har en vilja att ta ansvar, som Löven hela tiden tjatar om men inte lever upp till, så är det att utlysa nyval och byta ut sitt usla ledargarnityr. Så får SD chansen att visa vad de går för i skarpt läge och bekänna färg.

  • ”Det kräver att … Löven återgår till den avbrutna svetsutbildningen.”

   Den var bra!

   • Den svetsutbildning som han avbröt är inte längre gångbar. Idag krävs helt andra färdigheter för att platsa på arbetsmarknaden. Löfven visar dagligen med sitt agerande att han är fullständigt obildbar och verklighetfrånvänd. Han kan trösta sig med att han är i gott sällskap.

  • ”S+SD bilda regering”

   – Ha ha ha. Mycket lustigt. 🙂

   ”För övrigt finns inga andra partier eller konstellationer som skulle göra någon större nytta i dagens havererade Sverige.”

   – Ett problem som kan lösas genom Valsamverkanspartiet

 4. Löfven ser ut och agerar som en tvättäkta pajas.

  • Du har naturligtvis rätt. Kraven ser helt annorlunda ut idag, så någon återgång till den utbildningen är inte möjlig. Han får väl bli stalledräng åt Göran Persson då. Mocka dynga ska han väl ändå klara?

 5. Så nu har bostadsministern Kaplan fått silkessnöret. Inte en dag för tidigt. Att den mannen överhuvudtaget har fått förtroende för en dylik post är en gåta. Han har redan blivit ifrågasatt för sina många resor till just Turkiet. Utan någon som helst redovisning på vad han gjort där. Nu har han trampat i blå skåpet ordentligt. Hans egna förklaringar och försvar är av så undermålig kvalitet att man baxnar. Han ångrar inget och han har inte gjort något fel.

  En svensk minister som deltar i sådana obskyra sammanhang är ett allvarligt brott mot regeringen, Riksdagen och nationen. Det är som om han torkat sig där bak med grundlagarna och fanan. Hans uttalanden är grövre och vidrigare än vad någon politisk grupp ställt sig bakom i Sverige så vitt jag kan minnas. MP har gjort bort sig så fundamentalt som försvarat Kaplans handlingar och uttalanden och försökt förminska dem till ingenting.

  Att Kaplan tvingas avgå räcker inte. MP ledningens usla omdöme måste också få konsekvenser genom att MP lämnar regeringen. Det räcker heller inte. S ledningens dåliga omdöme att lierad sig med MP måste resultera i att regeringen Löven avgår och att han även ställer sin plats till förfogande som ordförande i Socialdemokratiska partiet.

  Nu behövs en ny S ledning som kan se nyktert på verkligheten och som efter ett nyval kan regera tillsammans med SD och få ordning på detta sargade land. Som första beslut drar man in allt presstöd vilket kan få tyst på häxorna ute på redaktionerna. I samband med det dras bidragen ner till ett minimum för asylanterna och med ett nytt Luciabeslut begränsas inflödet till i princip noll. Alla bråkstakar på asylboenden förpassas ur landet på livstid. Sedan kan man börja nysta i resten av det Reinfeldt och Löven förstört.

  • Sverige behöver en Svitjod i ledningen – det är tydligt. Och dina förslag kan jag – sedan länge – skriva under på. Allt detta behövs … NU.

   Varifrån kom ursprungligen uttrycket: Die dumme Schweden? Och när?

   Alltför många svenskar är så självmordsbenägna och korkade att jag inte förundrar mig över att det ser ut som det gör här i landet.

   Jag vill inte emigrera … …

   • Att uttrycket ”die dummen Schweden” används regelmässigt i tyskspråkiga länder är så vitt jag förstår en skröna. Länken nedan kan ge en fingervisning om hur det eventuellt kan förhålla sig.

    Det skulle möjligtvis kunna komma från skämttidningen Söndags-Nisse från 1864 med anledning av det då pågående Dansk-Tyska kriget som för övrigt von Moltke nedan deltog i. Då var det uttrycket die dummen Dänen som kan ha ändrats till die dummen Schweden.

    Som kuriosa kan man nämna Helmuth von Moltke d.ä, en preussisk general under 1800 talet som enligt sägnen bara skrattade två ggr i sitt liv, nämligen när svärmor dog och när han såg Vaxholms fästning. Han var också ledamot av den svenska Krigsvetenskapsakademin.

    http://www.faktoider.nu/dummen.html

   • Det räcker att man ser på tvtablåerna så förstår man att de som bestämmer TVutbudet anser att Svenskarnas mentala hälsa ligger på ett barns nivå.. Jag kan bara instämma i deras analys.

 6. Magdalena Andersson bevisar att hon är helt ovetande om Sveriges historia. Det är tidigare generationer Svenskar som har lagt grunden så att vi nu levande kan bygga vidare till kommande generationer Svenskar. Det är mer än tragiskt att flertalet Svenskar av idag har glömt vem det var som fick dra det största och tyngsta lasset till den välfärd som många nu med glädje tom betalar för att den skall försvinna för deras barn och barnbarn. Det måste till en kris av mått som vi Svenskar aldrig skådat för att flertalet skall komma till insikt med att välstånd och trygghet är inget man kan ta för givet.

 7. Det kanske är så att S insett felsatsningen på MP. Göran Person var ju påpassligt ute och varnade för ökad skuldsättning för asylsökande o migranter. Nästan samtidigt briserar Kaplanaffären. MP är så amatörmässiga att de inte klarar lite hårdare vindar innan de får panik och kläcker ur sig den ena grodan efter den andra.

  S önskar att MP går ner sig ytterligare och nu när pressens gunstling totalhavererat lär nog S hjälpa till att stjälpa MP helt så de kan blåsas ur regeringen. Det skulle förvåna mycket om inte MP inom kort lämnar skutan.

  S har nog insett att en radikal ändring av migrationspolitiken måste till om inte Sverige skall duka under i inbördeskrig och etniska konflikter. Kanske får vi se ett nytt luciabeslut efter att MP har lämnat skutan. S vill självklart inte skylta med detta utan det ska ses som att MP föll på eget grepp.

  • Ett steg åt rätt håll är naturligtvis att MP blåses bort, så snabbt och långt som möjligt.

   Bara en reflexion kring ”luciabeslut”. I bemärkelsen kraftfull och verksam signal har du rätt. Formellt gällde detta dock något i marginalen (”de-faco-flyktingar”). Vad vi nu egentligen behöver är ett absolut och totalt stopp för hela asyl-galenskapen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: