• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Arbetarförakt

jg
Kulturmarxismens aktuella stridsrop lyder ”normkritik”. Detta rymmer ju kritik av ett antal tillhörigheter:

– vit ras

– svenskhet

– manligt kön

– hetereosexualitet.

Ett viktigt moment i den politiska korrektheten är också arbetarföraktet.

Ett uttryck för detta nu trendiga förakt utgör Jan Guillous artikel i Aftonbladet 21 augusti.

Under rubriken ”I brist på fakta formar rasisten sin falska värld” går han till angrepp mot vad han kallar ”sverigedemokrater”:

”Det är inte min åsikt att det inom Sverigedemokraternas valmanskår finns en stark överrepresentation av män, LO-anslutna, socialbidragstagare, pensionärer, sjukpensionärer, låg­utbildade, arbetslösa och skåningar. Det är nämligen alls ingen åsikt. Det är ett vetenskapligt faktum.”

Antag att det faktiskt skulle vara just så. Än sen då?

Effekterna av mångkulturen drabbar inte alla svenskar lika hårt samtidigt. Värst utsatta är de fattigaste, som inte kunnat bosätta sig i skyddade reservat. Värst drabbade blir vi som har små egna ekonomiska marginaler eller är mer beroende av vård och omsorg. Det blir inte ett dugg konstigt om vi reagerar först och mest. Underligt vore  snarare motsatsen.

Sant är också att män i högre grad än kvinnor stöder sverigedemokraterna och invandringskritik överhuvudtaget. Det är inget att lägga män till last – tvärtom!

”… de som röstar på SD skiljer sig från de andra partiernas väljare genom att de har lägst politiskt intresse, lägst kunskap om politik, lägst utbildning och lägst förtroende för politiker och samhälleliga institutioner.”

Det faktum att man tar steget att stödja ett så stigmatiserat parti som Sverigedemokraterna utgör i sig snarare en indikation på integritet och aktivt intresse.

”SD:arna föreställer sig att muslimska gäng drar runt från den ena rockfestivalen till den andra och gruppvåldtar, och att polisen låter det ske.”

Är det inte ungefär så det förhåller sig? De problem med sexuella trakasserier på festivaler som nu finns har ju inte funnits tidigare. De står helt klart att förövarna är så gott som bara unga män med utländsk bakgrund, mest från MENA-länder.

”Det vi faktiskt vet om utlänningars överrepresentation är inte mycket.”

En del vet vi, men mer skulle vi veta, om det inte funnits ett motstånd från etablissemanget att göra fakta tillgängliga. Beträffande BRÅ-undersökningen från 2005 om invandrares brottslighet så hemlighålls delar av resultatet.

Skulle mer offentliggöras skulle vi nog få en tydligare bild av att det finns stora skillnader mellan olika grupper av invandrare. Det stora problemet ligger i invandring från Afrika och västra Asien.

”Att fattiga män­niskor begår fler brott än rika män­niskor är förvisso en mycket gammal mänsklig erfarenhet.”

Vilken logik rymmer detta? Jo, att

• inte importera fler fattiga människor till Sverige!

• inte bedriva en politik som trycker ned fler svenskar i fattigdom!


För inte länge sedan hade svenska arbetare stort anseende.

Nu råder andra tider, nu är det minoriteter som det ska vurmas för. Över arbetarklassen i Sverige – eller ”småfolket”, som det kunde heta på en valaffisch 1911 från Socialdemokraterna – är nu fritt fram att ösa sitt förakt.

Och Jan Guillou flyter med.

1911


PS

Ungefär som i denna AB-artikel lät det i början av 90-talet från etablissemanget: kritik mot invandringen bottnade i okunskap och fördomar.  När vi sedan grävde fram fakta och Mona Sahlin år 2007 förlorade en TV-debatt mot Jimmie Åkesson började man istället klaga över att vi kritiker kom med för mycket fakta, siffror och statistik.

Nu är Jan Guillou tydligen tillbaka i ruta 1 igen.


Mer

http://avpixlat.info/2016/08/19/postdemokratin-pa-frammarsch/

http://www.exponerat.net/vit-arbetarklass-inkluderad-som-utsatt-minoritet/

14 svar

 1. Heders, Jan Milld

 2. Tja, de flesta som röstade på socialdemokraterna förr hörde till den gruppen som Guillou föraktar! Fast på den tiden hade han inga negativa åsikter om denna grupp…märkligt! Den självutnämnda eliten i Sverige har dock alltid föraktat det s.k ”folket” man anser sig stå över.

 3. Det här visar ju att vad som helst duger i agitationen mot SD och andra invandringskritiker. Vilka knep, lögner, desinformation och floskler som helst. Det viktiga är att inte sanningen kommer fram, det skulle ju innebära en katastrofal prestigeförlust för etablissemanget. Att det undviks är prioritet nummer ett, allt annat kan offras!

 4. Bra skrivet, Janne. Detta bekräftar bilden att de som styr bakom kulisserna aldrig i grunden brydde sig om arbetarna. Istället använde man dem som ett verktyg, så länge det behövdes, för att bryta ner den rådande samhällsstrukturen.

  Ser fram emot dina podcasts. Tack!

 5. Jag har alltid tyckt Jan Guillou varit bisarr, även Mona Sahlin. Jag får rysningar när jag ser och hör dem(och det är inte av välbehag).

  Vet du Jan eller någon av er andra som läser denna blogg vad som är på gång när tyska regeringen uppmanar sina medborgare att bunkra mat och vatten för 10 dagar. USA och Storbritannien manar också sina medborgare att lagra mat och vatten för att vara förberedde för katastrof. Vet de något vi inte vet? Är det tredje världskriget som är på gång om Hillary Clinton blir president?

 6. ”Att fattiga män­niskor begår fler brott än rika män­niskor är förvisso en mycket gammal mänsklig erfarenhet.”

  Nar jag laser dom har oversittareorden av Guillou tanker jag pa Anatole France’s snillrika ord som passande replik:

  ”The Law in its majestic equality forbids the rich as well as the poor to sleep under bridges, to beg in the streets, and to steal bread.”

 7. Vänstern har en ny kundkrets eller ska vi säga målgrupp. Invandrarkollektivet har blivit vänsterns nya ”ta hand om grupp”. Vänstern lever på att exploatera och få sin(a) målgrupp(er) att känna sig underlägsna och mindervärdiga. Då kan dessa ledare ”leda” och styra sina adepters dit man vill ha dem.

  Det gick bra att lura arbetarklassen under många år ända tills allt fler började genomskåda bluffen. I takt med att arbetarna övergav vänsterns hägn krävdes ett omtag, detta blev massinvandringen som gav vänstern ett förnyat ”mandat” att ta hand om denna nya grupp.

  Utanförskapet är ett påhitt av vänstern för att det är viktigt att invandrarna är just annorlunda, beter sig annorlunda och dessutom fås att verka farliga. Invandrarna indoktrineras till utanförskap, precis som den svenske arbetaren förr indoktrinerades till att tro att den blev gravt utnyttjad av kapitalet. Allt detta ger näring åt kulturmarxisterna som annars inte skulle ha något bränsle till sin motor.

  När den svenska arbetaren börjat överge vänsterns institutioner på 1970-talet med fallande medlemssiffror inom LO, V, och SAP, startade ett omorienterings-arbete för att möta medlemstappet. Inriktningen blev mot invandrargrupper, feminism och sexuellt avvikande som det nya arbetsfältet. Många övergav vänstern p.g.a ideologiska skäl så då dök plötsligt miljöpartiet upp som gubben i lådan och attraherade alla moderna och miljömedvetna människor. Sen att ideologin var samma som vänstern doldes bakom miljöfasaden.

  Nu har vänsterns gamla målgrupp, den svenska arbetaren, istället blivit hatobjekt nr ett. Medelålders vita svenska män är de som ligger i botten på vänsterns inne-skala. Det är direkt pinsamt att läsa det Jan Guillou skriver. Han har helt fel och han vet om det. Han inbillar sig att vi är så korkade att vi inte ser rakt igenom hans ljugande. Det förhåller sig så klart precis tvärtom, den svenska arbetaren har blivit kunnigare och alltmer medveten om hur världen fungerar. Jan Guillou försöker förtvivlat försvara sin plats högt ovanför alla oss andra men den platsen har blivit alltmer osäker, därav hans attacker mot oss.

  Dock är det så att vänstern kommer att fullständigt misslyckas med sin nya guldkalv. Endast ett fåtal av invandrarna är vänsterorienterade. De som kan lockas att bli det gör det i så fall för en politisk karriär i brist på annat. Invandrargrupperna kommer inte att stå i kö till medlemsinskrivning som sydamerikaner gjorde här på sjuttiotalet. Den storyn kommer inte att gå i repris. Medlemstappet i vänstern och inom LO fortsätter trots ett massivt inflöde av nya möjliga rekryter.

  Så bye bye vänstern det går utför nu, allt snabbare och snart är ni blott ett minne från förr.

 8. Arbetarna tillhör dem som lider mest när det är dålig politik i ett land.

  BNP/CAPITA I SVERIGE 2004 — 2015

 9. Bra skrivit Jan. Nu kastas arbetarna och pensionärerna åt sidan till förmån för migranterna.

 10. […] till den våldsamma samhällsutvecklingen beskriven här och mer om MSM:s förvrängning hos Jan Milld i samma […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: