• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Utlagt

phpod
Ett nytt program av Blågula frågors podradio är nu utlagt – här.

Denna tredje sändning blev på 45 minuter och rymmer:
1. En genomgång kring den nya radions inriktning
2. Kritik av den osäkerhetspolitik som försvarsminister Peter Hultqvist representerar
3. Reflexioner kring bokmässefolket.

Relevanta länkar kring denna Bokmässa och dess folk:

http://www.svt.se/opinion/perra-winberg-om-nya-tider

http://nyatider.nu/bokmassan-forbjuder-nya-tider-att-komma/
http://avpixlat.info/2016/08/19/nya-tider-kastas-ut-fran-bokmassan-efter-antidemokratiskt-hetsdrev/
http://www.janmilld.se/ms02/v42.html


bpmal

Ambitionerna med bgfpod är:

1.  att vara koncis

2.  att ta upp för oss svenskar viktiga frågor

3.  att inte väja för sådant som kan vara tabu

4.  att sträva efter överblick och sammanhang

5.  att visa intresse för orsaker och samband

6.  att fokusera på nödvändiga politiska åtgärder

Till nyheterna hör också att bgfpod nu skaffat också en sida på Youtube – kan ses här.

Håll med om att sidan blev vacker!


För att i bgfpod4  nästa söndag kunna illustrera ett resonemang kring bilbränder och den propaganda för ansvarsbefrielse som pågått i Sverige alltsedan ett halvsekel skulle jag vilja spela delar av låten Vem är det som är rädd? med Björn Afzelius.

Det vågar jag dock inte göra. Andra poddare kanske kan våga sig på att spela musik, men jag tillhör inte dem.

Såvida inte bgfpod först har en sponsor som lovar stå som garant och ta den ekonomiska smällen, om det skulle bli krav på skadestånd. Själv har jag inga sådana marginaler (åkte nyligen på att betala 5.500 kr till en advokatfirma kring upphovsrätt för ett fotomontage).

I väntan på en sådan garant får andra vägar prövas. I detta aktuella fall fixar vi inläsning av sångtexten, i de delar som ska kommenteras.

Mot denna bakgrund här en ”efterlysning”: har du en bra inläsningsröst och skulle vilja hjälpa mig med att läsa in texter som ska citeras i kommande sändningar, låt mig veta! Rent praktiskt kunde kanske överföringen fungera både via Skype och ljudfil i mejl.


Tidigare texter kring bgfpod:
https://janmilld.wordpress.com/2016/08/14/bgf-nytt/
https://janmilld.wordpress.com/2016/08/06/blagula-fragors-poddradio/
https://janmilld.wordpress.com/radio/


Utlagd är dessutom fredagsbio 64, som handlar om Moderaterna:
När ska de be om ursäkt för vad de ställt till med?
När ska de ta klart avstånd från Fredrik Reinfeldt?
När ska de bli redo att ta politiskt ansvar?


Se gärna även fredagsbio 63, om pladdermajan som blev partiledare:


Mer

http://ledarsidorna.se/2016/08/den-fiktive-statsministerns-sommartal-2017/

15 svar

 1. Annie Lööf är svaret på varför Sverige är dömt till undergång. Hon är inte ensam, de övriga partiledarna är inte bättre, men hennes industriplastigt stereotypa person – både utseendemässigt och retoriskt – ger undergångspolitiken att ansikte. Bakom den lackerade ytan och fyrverkeriet av floskler är det soprent.

 2. Fan vad sjukt! Garanterat dom inte hade förföljt dig på samma sätt om du hade skrivit om miljöpartistisk politik. Det är politisk förföljelse mot oliktänkande om än något lätt maskerat som en fråga om upphovsrätt. Om det hade varit tvärtom att en miljöpartistisk bloggare hade snott en bild från dig och du hade anmält det, så hade nog fallet blivit snabbt nedlagt. Det är vad jag tror. Dom har gett sig fan på att knäcka oss med alla tillgängliga medel. Inte så sällan riktigt fega saker. Skulle inte förvåna mig om det var dom vänsterextrema rättshaveristerna i Juridikfronten som ligger bakom. Dom verkar lusläsa allting för att hitta något att okynnesanmäla.

 3. Dina tre frågor ur fredagsbio 64 som handlade om Moderaterna, kan jag svara med; 1. Aldrig, 2. Aldrig. 3. Aldrig. Annie Lööf satt i TV år 2011 och kunde tänka sig att ta in 30 miljoner ”arbetskraftsinvandrare”. Det är i deras agenda för ett planerat folkutbyte och att utrota den vita rasen med den pågående massinvandringen av Europa och Sverige.

  Jag vill ge dig en stor eloge för din podradio, Jan! Bra jobbat!

 4. USA/NATO försöker provocera Ryssland till krig genom att placera ut robotsystem i Polen och Rumänien som direkt hotar Ryssland, vilket kan tvinga Ryssland att avvärja hotet inom kort för sin egen säkerhets skull.

  http://denytterstatiden.blogspot.se/2016/08/experter-varnar-for-rysk-invasion-i.html

 5. Mycket efterlängtad pod, bra att du putsade ljudet innehållet är utmärkt, formatet gör det möjligt att ta del av dina analyser utan att sitta vid datorn.
  Lite för mycket ljudeffekter för min smak på bekostnad av flyt i talet.
  Helt klart värt en månatligt bidrag!

 6. Jo Centern har verkligen gått åt helsike, med besked. Den Sverigevänliga linje som i stort sett alla mitten och borgerliga partier förde förr har utraderats. Inte bara Sven Olle fick möta sayanim och kommunisters och andra tokstollars motstånd via dagspressen och entrister.

  Lief Blomberg fick hård kritik när han förde fram ”SD politik” innan dom ens han komma över spärren.

  ”Vid regeringsskiftet 1994 blev Blomberg invandrar- och arbetsrättsminister och deklarerade bland annat att flyktingpolitiken i fortsättningen skulle inriktas på att förhindra att människor utan skyddsbehov kommer till Sverige. Flyktingar skulle mer än tidigare få hjälp i sina hemländer.”

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/9803/02/telegram/inrikes31.html

 7. Har du några tankar på att lägga in poden så att man kan lyssna på den i sin podcastare om man inte använder Soundcloud? Jag använder tex Castbox där jag laddar ner poddar för att sedan lyssna när jag offline – vad jag vet kan man inte göra så med Soundcloud så använder inte den appen (det streamas). Jag försökte lägga in BGF pod som ett rss flöde på Castbox men lyckades inte. Någon som har något förslag på hur lösa det här?

  • Tack för dessa uppgifter. Har gått omkring och funderat på hur det ser ut. Systemmedia har ju idogt sågat på den gren man sitter på under lång tid. Men nu börjar det äntligen straffa sig. Genom sin extrema likriktning och sina dolda agendor har de skapat västvärldens starkaste alternativa medier samtidigt som man undergräver sin egen position. Starkt jobbat. Det finns ett inslag av irrationalitet i detta som förmodligen kan förklaras med kulturmarxistisk fanatism.

 8. Måndagen den 22 augusti rapporterade Al-Masdar News att: Pentagon har officiellt meddelat att USA är redo att skjuta ner syriska och ryska stridsplan(som lagligt befinner sig där) som de påstår hota amerikanska rådgivare som befinner sig på syrisk mark(olagligt). En talesman från Pentagon, Peter Cook sade:”Vi kommer att fortsätta råda den syriska regimen att undvika dessa områden. Om de hotar amerikanska styrkor, har vi all rätt att försvara våra styrkor.”

  Rådgivare åt vem? ISIS? Jag är förbannad på den krigshungriga imperialism makten USA, plus alla dess knähundar i omvärlden som håller sig passiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: