• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Blågula frågors poddradio

podradiobgf

Nu startar jag poddradion Blågula frågor.

Det första programmet blev på drygt 10 minuter, men fortsättningsvis lär de bli längre, uppemot en halvtimme eller mer.

Ambitionen är att tills vidare komma med en nytt program i veckan, varje söndag.

Till en början kan det nog förekomma en del brister i tekniken, innan jag till fullo hunnit lära mig det nya ljudredigeringsprogrammet och helt kommit underfund med SoundCloud.

I en bemärkelse får jag kanske be om överseende med det. Samtidigt är det ju angeläget att få konstruktiv kritik och användbara tips, för att kunna åtgärda eventuella brister och successivt bli allt bättre:  jan.milld@telia.com

Säkert är att det i dessa dagar är en hel del mer som jag skulle vilja få sagt inom politiken! Det finns så mycket att försöka få ett bättre grepp om.

ic
Den direkta impulsen att påbörja egna poddradosändningar har kommit genom det skivpratarprogram som Ingrid & Conrad haft på webben i sommar. Min första tanke var att då försöka åstadkomma något liknande, alltså upphängt på mycket musik.

I det avseendet har jag nu tänkt om:

Tyngdpunkten i BGF-podden blir istället att ställa frågor och där försöka komma fram till svar.

Detta gjorde namnet ”Blågula frågor” naturligt.

Vilket samtidigt påminner om webbsidan Blågula frågor, som ju funnits sedan 1996 och innehåller mycket material om invandringspolitik och Sveriges väg.


Konkret kan det betyda att jag går igenom olika teman, gör föredragningar.

Intervjuer med andra regimkritiker lär det också bli. Där finns många intressanta personer i våra led, som jag skulle vilja bolla politiska frågor till!

Ur det aktuella nyhetsflödet kommer det också hela tiden att finnas mycket att analysera.

radiofraga

 


Mer

https://janmilld.wordpress.com/2016/07/06/sommarprat/

https://janmilld.wordpress.com/2016/07/17/sommar-med-julia/

29 svar

 1. Podradion låter fint i mina öron, Jan. Ser fram emot dina program.

 2. Härligt.

 3. Det låter underbart. Ska lyssna och självklart komma med konstruktiva synpunkter. Tack för att du kör igång. Det behövs.

  • Har lyssnat på test-versionen och har inget att anmärka på.

   En fundering jag har är just med musiken. Visst kan det vara trevligt med musik men tycker man inte om den kan det också vara en ”plåga” att lyssna på och göra att man tappar lite intresset. Så att välja låtar och avsnitt som är lite kortare är nog en klok idé. Sedan kanske välja låtar som en bredare allmänhet skulle uppfatta som ”bra”. Det är trots allt inte din musiksmak man vill åt, utan dina tankar.

   Jag tror på en fin vinjett. Den är viktig och ett kortare musikstycke i mitten, typ max 2 min. Behöver inte vara en hel låt?

   • Håller med dig. Ibland, eller oftast är det skönt att slippa musik, främst när man bara känner för prat. Ibland kanske man inte heller gillar musiken som spelas och då måste man (spola) klicka fram. En vinjett-låt och en avslutningslåt räcker väl.

 4. Bra jobbat, Jan! Lycka till med poddradion! Jag hoppas att du inte slutar med fredagsfilmerna.

  • På bloggen blir det nog en fortsatt nedtrappning.

   Fredagsfilmer kommer att fortsätta, men glesare. Jag har nu flera uppslag där att försöka fullfölja, t ex Batra-(M), Åkesson-(SD), ”Brottsplats Tyskland” och ”Brottsplats Sverige”.

  • Fredagsfilmerna är bra. Mycket nyheter som går en förbi men som Jan tar upp och diskuterar.

 5. Lycka till, Jan! Själv gjorde jag ett försök att testa det där med inspelningsteknik, och det tog 15 sekunder innan jag fick en hysterisk hostattack och förstod att det talade ordet låter vackrare ur andras stämmor…! 🙂

 6. Mycket bra initiativ. Våra frågor och budskap kan nu säkert nå ut till många fler.

 7. Jag har följt bloggen i närmare ett decennium. Sedan 08 tror jag när jag vaknade. Gillar dina filmer också. Om man får önska sig någon framtida gäst så ligger Lena Holfve högt på listan. Mycket för att jag tycker andra inom den nationella sfären förtjänar stifta närmare bekantskap med henne. Hon är kunnig inom många områden. Om feminism och NWO för att nämna ett par saker. Du har ju träffat henne på riktigt så jag håller tummarna. Lycka till med podden! 🙂

  • Hon kan finnas med på min önskelista, men den är lång! Bland dem som där står allra högst finns Daniel Friberg, Markus Andersson, Varva Suk och Bechir Rabani.

   • Peter Harold är en annan intressant gäst om nu hans röst klarar av det. Både Nordfront, Motgift och I&C har haft med Henrik Palmgren. Men ingen av dem har haft med hans fru Lana än. Måste erkänna att jag vet väldigt lite om henne men det gör en också mer nyfiken på henne.

   • Helt klart blir denna lista lång.
    Det är i sig ett gott tecken!

    Och ju mer jag tänker på potentialen för denna podradio, desto mer ”vattnas det i munnen”…

   • Kom på ett par andra som jag veterligen inte sett till i dom andra poddarna. Är lite nyfiken på Blueshifts Kristoffer Hell och moderaternas Hanif Bali. Den senare blockade mig på Twitter för nåt år sedan men verkar ha avblockat mig igen. Han verkar ha nyktrat till och är väl förmodligen den mest radikale i det moderata partiet just nu av döma av vissa tweets han gjort senaste året eller så. Finns ju ingen garanti att han ställer upp men det skadar ju inte att fråga. Är ärligt talat förvånad att så många olika människor vågat ställa upp i Nordfront som ju räknas som ”nazister” av PK-folket. Birro fick ju rätt på tafsen bara för att ha varit med i RLM för ett par år sedan.

   • Dessa två personer är också klart intressanta, hamnar högt på min önskelista. Dessutom har vi hela gänget kring Granskning Sverige.

    Innan jag kommer igång med en första intervju vill jag dock avverka en historisk genomgång kring Blågula Frågor och annat motstånd mot invandringsvansinnet. Det kan nog kräva ett antal sändningar.

   • Varva Suk gillar jag. Ska bli intressant att lyssna på 🙂

   • Mona Sahlin verkar ledig annars!?

   • Hej Janne
    Vavra Suk brukar jag meja till ibland om jag hittar något politiskt udda.
    Han ska ha beröm för sin tidning Nya Tider och hans medarbetare.
    Fråga honom varför han inte vill släppa sin kommentarsida och låta oss komma med våra synpunkter?
    Seriösa människor måste han acceptera och övriga som är till för att jävlas går ju att stänga ute som bekant.
    Hur som helst din Poddradio är ett fint startskott och just för att du tar upp ren politik framleds, är extra önskvärt.

 8. Lycka till med Podradion. Vi Pursvenskar kan inte få nog av information om vad som händer och hur det står till i vårt land.

 9. Bra lycka till jag kommer att lyssna

 10. Många som vaknat upp har funnit Sanningen i Bibeln.
  Försök intervjua någon nykristen, d v s född på nytt i helige Ande!

 11. Det vore bra om du kunde bocka för så att man kan ”ladda ner” poddarna vid SoundCloud, för just nu går det nämligen inte att få ett RSS-flöde över avsnitten från SoundCloud p.g.a. att ditt konto är inställt på att inte tillåta nedladdning. Därmed kan avsnitten inte visas i RN-flödet t.ex.

  • Bra påpekande! Häromdagen åtgärdade jag den saken beträffande det första avsnittet. Hoppas att det lyckades – låt mig i annat fall veta!

   Ambitionen är givetvis att varje nytt avsnitt fortsättningsvis ska vara nedladdningsbart.

   • Verkar fortfarande som om RSS-flödet är tomt. Kanske uppdateras det först vid nästa avsnitt du laddar upp, så får vänta tills dess.

   • Nu fixat: Obegränsat utrymme på bgfpod och klart vad gäller både nedladdningar/downloads och RSS (även om jag själv inte har riktigt grepp om vad RSS innebär).

    Låt mig veta om något inte fungerar som tänkt:
    bgfpod@gmail.com

    För den som vill ge ekonomiskt stöd finns alltså nu ett konto på Swedbank:
    clearingnummer: 8327-9
    kontonummer: 964 343 414-6

    (Om det strular med att föra pengar över till Swedbank, pröva att inte ta med strecket före sista siffran på kontonumret)

 12. Musik i programmet tycker jag är en smula överskattat, det är kanske iofs trevligt att få sätta sin prägel på sitt program genom att spela musik man gillar. Men rent praktiskt så är det inte lika nödvändigt nuförtiden när man kan stänga av radion och gå och pinka eller nått. Å andra sidan så är musik en vara som kan ge synergieffekter, om du finner bra låtar från mindre kända band och ger dem ett skyltfönster.

  Tycker denna lilla snutt lät väldigt bra och proffsigt!

  • Tack för denna feedback. Då håller jag mig till samma signaturmusik framöver.

   I kommande söndags program räknar jag med flera ljudfiler som kompletterar det jag pratar om, dock ingen eller nästan ingen musik.

 13. […] Den 1:a augusti i år (alltså för lite mer än en vecka sedan) startade Sveriges mest kända invandringskritiker Jan Milld en podcast vid namn Blågula Frågor . Hitills är 2 avsnitt av den släppta, information om dem hittar ni här och här . […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: