• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Pladdermajor

Fredagsbio 63 handlar inte minst om Centerpartiet.

Ett återkommande honnörsord för  Annie Lööf  är ju ”tydlighet”. Hon och hennes parti säger sig ha ambitionen att vara tydliga inom politiken.

På ett sätt kan sägas att hon där har lyckats, om än inte på det sätt som hon själv nog vill hävda.

I sitt sätt att pladdra är hon typisk för de flesta svenska politiker i ledande ställning. Med sin oavlåtliga ström av tomma floskler tydliggör hon funktionen av dessa politiker och deras partier.

Det är inte att identifiera problem i samhället för att sedan med beslutsamhet och ärlighet, pragmatism och ändamålsenlighet, försöka enas om nödvändiga åtgärder.

Åtgärder som:

• effektiv gränskontroll

• återsändande av illegala utlänningar

• uppsägning av FN:s flyktingkonvention.


Resultatet av pladdermajornas framfart för vårt land blir alltmer uppenbart.

De förtjänar därför ingen respekt, bara vårt kompakta förakt.

63

Många har nu påpekat att det från Annie Lööfs sida inte främst handlar om dumhet – hon vet nog vad hon gör.

På den punkten kan jag inte annat än instämma.

Från såväl henne som alla andra zoombiefigurer i partiledningarna är det primära att få sitta kvar vid köttgrytorna. Då gäller det att få tillräckligt många röster i nästkommande val, för riksdagsmandat.

Deras strategi för uppnå detta är att inte säga något som kan förarga makthavare i massmedia eller dra på dem kritik från kulturmarxister inom andra partier.  Tillsammans lever de i en bubbla av bekvämlighet och perverterad ”värdegrund”. Där blir konsensus naturlig och deras floskler självklara.

Lyssna bara på avtackningen av Mona Sahlin i riksdagen för några år sedan:

Likväl finns också ett element är dumhet, eller ett dubbelt sådant:

1. Pladdret vänder sig främst till de dummaste, de mest känslostyrda och intellektuellt försvarslösa åhörarna.

2. Pladdret verkar ytterligare fördummande  (utom på dem som genomskådat lögnmaskineriet och istället provoceras)


Fredagsbio 63 må ses som en hyllning till Sven-Olle Olsson i Sjöbo,  till landsbygden och det sunda förnuftet!

svenolleal


Mer

http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/annie-loof-saknar-all-trovardighet-mot-buset

https://morklaggning.wordpress.com/2016/08/06/dra-i-nodbromsen-nu/

http://martenssonsmeningar.se/2016/08/vad-hander-nar-vara-politiker-varken-vill-eller-kan/

http://www.friatider.se/l-f-l-t-stenkastare-jobba-p-polisen

11 svar

 1. Att kulturmarxism är fördummande påpekade du redan i Blå-Gula Frågor för cirka tjugo år sedan. Du förklarade också varför och det är lärdomar som etsat sig fast i mitt minne. Annie Lööf och andra etablissemangspolitiker är naturligtvis inte obegåvade i ordets gängse betydelse. Men de sitter fast i ett tankesystem som blivit till ett andligt fängelse som de inte förmår eller törs ta sig ur. Inom detta system kan man vara hur begåvad som helst och prestera intellektuellt men då man inte förmår gå utanför boxen och måste iaktta diverse tabun så är man ohjälpligt fast i systemet. Man kan jämföra med medeltidens skolastiker. Där fanns det oerhört begåvade tänkare som gjorde enorma intellektuella prestationer. Men de satt fast i dogmer, bibeltexter, kyrkomötesbeslut och antik filosofi som gör att man idag betraktar deras alster med ett medlidsamt leende.
  En intressant fråga är hur många av etablissemangets kulturmarxister som är medvetna om att de manipulerar och indoktrinerar ett helt folk. Sådana finns men jag tror att de är i minoritet och att de flesta tror att de förkunnar eviga sanningar och är på rätt spår. Det är dock svårt att uttala sig om proportionerna mellan de två kategorierna. Jag misstänker dock att Annie Lööf tillhör den senare kategorin. Är någon av motsatt uppfattning?

  • Mycket intressant kommentar. Jag tror att vad det handlar om, är att dagens politiker är påtagligt unga och väsentligen utan livserfarenhet. Som Nigel Farage sade till de övriga ledamöterna i EU-parlamentet nyligen: ”…few of you have had a proper job…” (få av er har haft ett riktigt jobb).

   Jag tror att vi där har grundstenen till dagens pladderpolitiker. De har drillats sedan barnsben i just konsten att pladdra – att med ord måla en politisk illusion, totalt utan substans och helt utan kontakt med verkligheten. De har heller aldrig tvingats att konfrontera sina idéer med det krassa livet.

   På ett personligt plan är dessa ytliga figurer mest att beklaga, där de, likt tragiska kasperdockor, fladdrar runt sin patetiska och endimensionella floskelvärld. De är helt avskärmade från ett sant politiskt engagemang och från sunt förnuft. Deras enda drivkrafter är att framhäva sitt ego och att hindra andra från att konkurrera ut dem från köttgrytorna. Ytliga, lögnaktiga och egentligen totalt vilsna, kommer deras torftiga själar aldrig att mogna till kloka och förnuftiga personligheter.

   Att dessa erbarmligt barnsliga och schablonartade existenser tillåts inneha politiska poster är en tragedi av episka dimensioner. De saknar helt möjlighet att analysera komplicerade sammanhang, de kommer aldrig att våga ifrågasätta ens de mest uppenbara tossigheter, som deras politik ger upphov till.

   Den vettlösa importen av människor från avgrundskulturer, HBTQ-fjoll, genus-trams och alla de andra vansinnigheterna, som Sverige drabbats av de senaste decennierna, är just sådant, som dessa lättmanipulerade skyltdockor presterar. Ett slående exempel är ungliberalernas utspel om göra pedofili, nekrofili och tidelag lagligt. E

   • Hoppsan, råkade skicka för tidigt:-(

    Ett annat exempel är Moderaternas och Liberalernas morbida fascination av amerikanska valrörelser: Dessa spektakulära pseudopolitiska orgier i folkförförelse, är vad våra politiska broilers vill ha hit.

    Åtminstone de ledande i de svenska partierna är inte ointelligenta. De är själsligt utarmade egoister som klamrar sig fast vid vilka idéer som helst, som gör att de kan få makt och pengar. De är karikatyrer av riktiga människor och är mer än villiga 5-kronorsfnask åt de mörka krafter, som styr i kulisserna.

    Som jag ser det finns det bara en lösning – men en bra och enkel sådan:

    1. Höj rösträttsåldern till 30 år.
    2. Sätt en åldersgräns på 40 år för att bli valbar till alla politiska poster.

    I ett slag är alla dessa hjärntvättade broilers borta ur bilden! Då får vi mogna människor mitt i livet, som väljer andra människor med livserfarenhet, till det viktiga uppdraget att leda och värna sitt folk och sitt land!

   • Mycket träffsäkert – fångar något centralt: bristen på vanlig arbetslivskontakt och dess konsekvenser.

    De är själsligt utarmade egoister som klamrar sig fast vid vilka idéer som helst, som gör att de kan få makt och pengar. De är karikatyrer av riktiga människor och är mer än villiga 5-kronorsfnask åt de mörka krafter, som styr i kulisserna.

    Delar åsikten att valbarhetsåldern behöver höjas drastiskt, så även rösträttsåldern.

    Tack för din kommentar!

 2. Väldigt bra upplysning av hyckleriet och det orealistiska förfarandet som våra politiker agerar i ord och handling.Det är klart att dom ser massinvandringen negativt privat men dom vågar inte bryta isen dom förädarna

 3. Vettlös politik som förstör Sverige måste naturligtvis döljas under floskler. Det mest beklämmande är att endast medborgarjournalister, ex. du Jan, tycks granska dessa floskler.

 4. Inspirerad av memet antirasism är ett kodord för antivit skapade jag mitt eget meme om kulturmarxism.

 5. Det krävs nog allt lite mod att stå och ljuga så som politiker gör utan minsta tendens till rodnad. Skulle en vanlig Pursvensk försöka sig på denna ljugarkonst som makthavare besitter skulle han/ hon med all sannolikhet vara lika röd i ansiktet som ett Ingrid Mari på julafton.

  • Jag vill tillägga att min morbror jobbade på Sven-Olle:s lantbruk som traktorförare under hans tid som politiker och min morbror hade bara det bästa att säga om Sven-Olle som arbetsgivare.

 6. […] ett Youtube-klipp om ”pladdermajan” Annie Lööf från den f.d. socialdemokraten Jan Milld som belyser saken på ett logiskt men […]

 7. Hon påminner om alfred e neuman (från tidningen MAD) i bilden dumhetens triumf…. Kolla underläppen LOL

  http://comicvine.gamespot.com/alfred-e-neuman/4005-12578/images/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: