• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Hatgrupper i aktion

 

us1

Ett viktigt vallöfte från Donald Trump var att bygga en mur (staket) mot Mexiko.

I Europa har vi redan från början en väldig ”mur”, i form av Medelhavet. Som erfarenheten dock visat ingriper EU för att motverka effekten av den ”muren”: ”kustbevakningsfartyg” sänds ut för att plocka upp ”flyktingar” – inte för att föra dem tillbaka till Afrika eller Asien, utan för att hjälpa dem över till Europa!

Under president Obama går det till på i princip samma sätt i USA. De illegala mexikaner som amerikansk gränspolis lyckas fånga sänds inte tillbaka. Direktiven är att hjälpa dem vidare, som framgår av denna video:

En strid ström av mexikaner har således kunnat ta sig in i USA.  Denna invandring har varit så omfattande att det fått demografiska effekter. Det märks också nu när det protesteras mot valresultatet – inslaget av mexikaner bland demonstranterna är påtagligt.

Är inte det i sig ett argument för Trump? Visar inte det på just behovet av en annan gränsbevakning? Inte bara i form av fysiska hinder, utan först av allt andra direktiv till gränspolisen.

us4

Blir inte denna reaktion märklig, mot bakgrund av hur man tidigare lagt Trump till last att inte före valet ha lovat finna sig i valresultatet, även om han förlorade? I sak var det rimligt att  Trump förbehöll sig rätten att reagera på misstänkt valfusk i sådan omfattning att det kunde ha berövat honom segern.

Trumps valmöten var enormt stora medan Hillary Clintons var påfallande små. I kombination med de tekniska möjligheterna till valfusk gjorde detta Trumps position helt rimlig!

Nu handlar det om protester i en annan typ av situation. Trumps valseger kan inte hänföras till något fusk, det hävdar inte ens demonstranterna, vad jag kunnat uppfatta. Nej, enda orsaken är att man ogillar själva valresultatet, dvs det faktum att så många amerikaner röstade på Trump.

Iofs finns en detalj.  Valsystemet gjorde det möjligt för Trump att vinna flest elektorsröster fastän Clinton fick något fler väljarröster. Men motsvarande har hänt förr,  och så är reglerna. Ett val måste naturligtvis genomföras utifrån de regler som gäller vi valtillfället.

Vill man nu ändra valreglerna, med detta elektorskollegium, får det ske framåt i tiden. Kanske kan man där rentav få stöd från den nyvalde presidenten? (I både senaten och representanthuset har republikanerna nu majoritet, det kan ge handlingsmöjligheter).

roster

För övrigt talar mycket för att en del valfusk förekom till Clintons fördel, även om det inte var tillräckligt omfattande för att ge henne flest elektorsröster. Jag tror att man där gjorde en felbedömning, underskattade stödet för Trump. Så även antalet avgivna röster på Trump kan i själva verket ha varit större än de som tillskrivs Clinton.

us3

Det som nu pågår i USA påminner om hur resultatet av Brexitomröstningen togs emot i England, av framförallt unga människor. Man blev överrumplade och kunde inte bemästra sin besvikelse. Krävde en ny omröstning…

I princip är det fråga om detsamma här. Även där demonstrationerna är fredliga så återspeglar det en i grunden korkad och/eller odemokratisk hållning.

För vad är kärnan i demokratiska principer? Jo, att:

1. Majoriteten får avgöra

2. Det ska ske efter att båda sidor kunnat göra sig hörda och väljare fått en chans till allsidig information

3.  Viss hänsyn ska tas även till minoriteter, ingen må utsättas för övergrepp

4. De valda ska vara avsättbara, det ska röra sig om begränsade valperioder.

Bristerna i det amerikanska systemet är här uppenbara:

a) Stora massmedia kan vara totalt enkelriktade, är inte opartiska och informerar inte allsidigt

b) Penningstarka intressen kan styra resurser av valkampanjande, så att slagsidan blir kraftig.


Trump vann, trots hård motvind i massmedia. Hans valkampanjande var mycket kostnadseffektivt jämfört med Clintons. Detta i kombination med hans egna ekonomiska resurser gav honom en chans att nå ut.

Jag menar inte att man inte ska kunna demonstrera mot en president eller regering, men direkt efter ett val? Kan man inte vänta tills det gäller någon konkret politisk fråga, där landets politiska ledning är på väg att göra något allvarligt fel?

Och även så ska det röra sig om fredliga protester, från vuxna människor. Nu aktuella protester har tagit sig utryck även i omfattande vandalisering och bråk med polis. Det har t.o.m innefattat misshandel av andra amerikaner, anhängare av Trump.

Dessa ”deplorables”, som Hillary Clinton talat om…

us2

Denna aggressivitet bottnar till stor del i en nidbild av Donald Trump, såvitt jag kan bedöma.

Framförallt bottnar den kanske i politisk obildning – man har inte tillägnat sig demokratiska hållningar. Jobbar mer med tillmälen, känslor och grupptryck än med eftertanke och analys. Förmodligen varken vet man eller vill veta mycket om verkligheten för de många amerikaner som röstat fram Donald Trump.


Som på en given signal inträffar dessa demonstrationer över hela USA, från kust till kust, och de fortsätter. Är det bara spontana? Nej, knappast!

• I botten ligger detta mediakampanjande, med denna hets mot Trump.

• Till detta kommer målinriktade aktioner, regisserade av Soros-organisationer.  Officiellt kan de finns för att befrämja någonting behjärtansvärt kring miljö, klimat eller liknande. I praktiken kan de aktiveras för helt andra syften när signal ges.

Cornelia Dahlberg skriver på sin blogg om detta. I Soros´”stall” ingår tydligen även Amnesty!

Själv finns jag med för epost-utskick från Avaaz, där man skrev:

avaaz

Okunnigheten bland demonstranterna har lyst igenom i många nyhetsinslag. På demonstrationsplakat sägs det ”nej till fascism”.  Donald Trump kan jämföras med den italienske fascistledaren Benito Mussolini. Denna kom ju också till makten genom demokratiska val. Hävdar unga demonstranter.

• För det första är Trump vald på en period av fyra år. Sedan ska ett nytt presidentval hållas i USA. Då kan Trump antingen väljas om eller bytas ut.

• För det andra blev inte Mussolini premiärminister i Italien genom allmänna val. Nej, det skedde efter en omtalad ”marsch mot Rom” 1922 av 20.000 anhängare, s.k. svartskjortor.

rom22


I rubriken till denna bloggtext talar jag om ”hatgrupper”.

Vad jag då inte syftar på är vad som i pk-propagandan benämns så, dvs fredliga dissidenter. Medborgare som har invändningar mot den förda politiken och vill nå ut med en nödvändig kritik.

Vad jag däremot syftar på är de många ”nyttiga idioter” som nu härjar på gatorna i amerikanska städer och så gärna sätter stämplar på sina meningsmotståndare.

De är nyttiga – inte för sig själva, utan för dem som regisserar det hela. Krafter som uppenbarligen strävar efter att skada det amerikanska samhället.

I grunden vill jag tro att här egentligen finns viktiga gemensamma intressen mellan anhängare av och motståndare till Trump.

På en bild uttrycker en demonstrant oro för att Trump får möjlighet att starta ett kärnvapenkrig. Då är han ju inne på rätt spår så långt, att ett kärnvapenkrig bör undvikas. Det vore inte bra för några människor!

Men den unge mannen når s.a.s. inte ända fram. Lyssnar man på de två presidentkandidaternas retorik, då finns anledning att nu snarare dra en ”lättnadens suck” över att det inte blev Hillary Clinton som ska få möjlighet att trycka på en avfyrningsknapp.

nuclear


För övrigt noterar jag att Jimmie Åkesons oro här framförallt gäller att NATO kanske drar tillbaka trupper som nu ligger invid den ryska gränsen. Som SD-ledaren ser saken bidrar dessa NATO-trupper framförallt till stabilitet i vårt närområde.

Det är en bedömning som jag inte kan dela! Inte gör det oss oss säkrare om ryssarna görs osäkrare, och mer nervösa. Visserligen är det inte så att Ryssland nu ökar sina militärutgifter – vilket många svenskar tror. Tvärtom, man minskar dem. Men ändå.

NATO representerar inte fred och trygghet, inte för oss svenskar!

janato


Vad jag med denna bloggtext framförallt ville komma fram till är att jag nu har lagt ut en ny bgfpod, där temat är valet i USA:

https://soundcloud.com/bgfpod/bp11


PS1

Webbsidan Asylkaos kommenterar intervjun med Jimmie Åkesson i SVT:s Agenda:

”Mats Knutsson:

När det gäller muslimer så har Donald Trump sagt att han vill förbjuda alla muslimer från att komma till USA. Så här sade han under valrörelsen:

 Donald J Trump:

Donald J Trump is calling for a total and complete shutdown of muslims entering the Unites States until our countries representatives can figure out what the hell is going on. 

Mats Knutsson frågar Jimmie Åkesson:

* Vad tycker du om det här uttalandet?

Jimmie Åkesson:

Det är ett exempel på hur han går för långt. Jag förstår att man vill stärka gränskontroller och gränsskydd, att man vill ha bättre kontroll på vilka som kommer in i ett land, det tycker jag att vi ska ha i Sverige också. Men han drar det lite långt när han säger att vi inte ska släppa in en enda muslim i princip, jag vet inte vad han menar med det faktiskt.

Jimmie Åkesson kunde ha satt ned foten och sagt att vi inte ska ta emot en enda muslim till Sverige eftersom vi redan har fullt och att vi istället borde börja skicka tillbaks de som finns här till sina hemländer. Han kunde helt enkelt ha visat sympati för Trumps uttalande. Men Agendaredaktionen visste precis var Åkesson står i den här och var glada över att få honom att återigen ta avstånd från Trump och framställa den blivande presidenten som ‘extrem’.

Jimmie Åkesson har tidigare framhållit att vi inte bara ska ha muslimsk invandring till Sverige utan att alla muslimer som finns här och expanderar i antal genom höga födelsetal ska få bo i vårt land i evighet. Men Åkesson politik blir det ett demografisk maktövertagande förr eller senare eftersom han inte vill rädda svenska folket från det öde som hotar oss.

Jimmie Åkesson är i själva verket en femtekolonnare i den invandringskritiska rörelsen och han används av media för att han säger vad de vill höra.”

Här anser jag att frågan blev fel ställd, redan från första början: Det kan inte primärt vara fråga om att släppa in eller inte släppa in just ”muslimer”.

Vad frågan gäller är anslutningen till 1967 års tillägg i FN:s flyktingkonvention, New-York-protokollet – det som utvidgade åtagandet till att gälla även länder utanför Europa.

Det var ett katastrofalt misstag av Sverige att någonsin ansluta sig till detta tillägg!

Det har från första början varit fel att ta emot alla dessa asylanter med anhöriga från Asien och Afrika. Detta borde aldrig ha skett!

Så mycket självklarare måste ett tvärstopp nu införas – när Sverige blivit mer än överfullt och vårt samhälle håller på att desintegreras!!!

Vårt samhälle har ju inte längre vare sig sjukvård, skola eller polis!

Hur har Jimmie Åkesson kunnat undgå att notera detta?

Måste inte slutsatser nu dras av denna verklighet, utan vidare dröjsmål?

Vad är detta för en ”opposition”?!

uturs

Parallellt med detta tvärstopp måste Sverige agera mot USA:s krigande i Syrien, försöka motverka den situation som gör att många människor tvingas fly.


PS2

Lars Bern på Anthropocene:

”Av en för mig outgrundlig anledning har alla svenska politiker och MSM valt den krigshetsande oligarkins sida i denna amerikanska valrörelse. Våra politiker är kraftigt överrepresenterade i oligarkins olika lobbygrupper och flera står på deras payroll. Under hela valrörelsen och även nu efter, strör de omkring sig nedsättande omdömen om den Trump som är långt mer begåvad än vad någon av dagens svenska politiker är.

Det mest anmärkningsvärda är dock Jimmie Åkesson som skall föreställa att leda det svenska antietablissemangspartiet SD. Han springer idag ängsligt runt och strör omkring sig politisk korrekta kommentarer i ett patetiskt försök att bli accepterad av etablissemanget – vilket han aldrig blir.

Mitt intryck av hans osäkra flackande blick efter att han gick i väggen, är att han mest liknar en skotträdd vovve. Han kör bara en fråga om begränsad invandring, vilket är en fråga som till valet 2018 kommer att vara en ickefråga. I övrigt smyger han så nära det politiskt korrekta han kan. Socialdemokraterna har beslutat att stänga gränserna för gott och införa en restriktiv asylpolitik, så SD kommer inte att ha mycket att komma med i nästa val, om de inte vågar utmana etablissemanget i grunden.

Jag har tidigare trott att SD skulle bli det största riksdagspartiet, men som Åkesson nu leder politiken blir det inte så.” 

Här delar jag Lars Berns konstaterande om att Åkesson söker gillande från fel håll.

Däremot delar jag inte hans bedömning av Löfvenregeringens beslutsamhet i att framöver stänga Sveriges gränser för ytterligare asylmissbruk.

Folkmordet fortsätter, tyvärr!

bang-kopia


Mer

http://www.bgf.nu/opinionsbildarna/3.pdf 

http://avpixlat.info/2016/11/13/medieeliten-begriper-inte-att-dom-inte-begriper/

http://andersleander.bloggplatsen.se/2016/11/10/11384885-sveriges-regering-vagrar-gratulera-donald-trump-rena-sandlade-fasonerna/

http://andersleander.bloggplatsen.se/2016/11/14/11386215-ryssland-fragade-cia-varfor-hillary-clinton-har-kopt-illegala-olagliga-vapen-for-137-miljoner/

http://blogg.folkbladet.nu/asasuh/2016/11/13/ovanforskap-och-faktaresistens/

http://word.harrietsblogg.se/2016/11/13/medias-forvanskning-gor-amerikaner-forbannade/

http://newsvoice.se/2016/11/13/pilger-liberalerna-gjorde-trump-till-president/

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3932048/Trump-says-immediately-deport-two-three-million-illegal-immigrants-criminal-records-insists-build-wall.html

http://www.breitbart.com/tech/2016/11/11/columnist-deletes-twitter-account-following-trump-assassination-tweet/

http://www.klimatupplysningen.se/2016/11/13/klimathotslobbyns-reaktion-pa-trump/

http://ledarsidorna.se/2016/11/ann-heberlein-usa-valet-och-det-glomda-folket/

http://www.bgf.nu/opinionsbildarna/3.pdf 

http://projektalternativ.se

 

 

9 svar

 1. Det var precis som många av mina medarbetare på min arbetsplats som uttalade sig om Trump efter valresultatet. Dom spydde galla, det var tillmälen och dom sa att nu blir det krig. Jag tänkte för mig själv att ge mannen en chans och snälla ni för helvete vakna upp och se vad USA håller på med. USA har startat eller varit inblandad i krig i över 200 år.

  Här är ett utdrag ur en artikel och en intervjuv ur The Wall Street Journal med Trump om Syrien:

  In his first interview since his election earlier this week, Trump told The Wall Street Journal that he has had “an opposite view of many people regarding Syria.” Trump suggested a sharper focus on fighting the terrorist group rather than trying to oust President Assad. The president-elect criticized the Obama administration’s policy of attempting to find “moderate Syrian opposition groups” to boost fighting against Assad, saying he will seek a possible rapprochement with Russia and find a solution for the Syrian conflict. “My attitude was you’re fighting Syria, Syria is fighting ISIS [Daesh], and you have to get rid of ISIS…Now we’re backing rebels against Syria, and we have no idea who these people are,” he told the Journal on Friday. During his final presidential debate with Democratic nominee Hillary Clinton, Trump emphasized that his priority in Syria would be to eliminate Daesh and not to oust Assad.

  While the Obama administration claims its forces are fighting terrorist groups in Syria, it openly funds and equips militant groups, who are waging war against the Syrian government. The US-led coalition has also been targeting alleged Daesh positions inside Syria since September 2014, without any authorization from Damascus or the UN.

  However, they have done little to stop the terrorists’ advances in parts of Syria.Separately, the CIA has been running a similar program aimed at pressuring Assad to step down. It began its covert operation in 2013 to arm, fund and train terrorists to overthrow the Syrian government. Since 2013, the CIA has trained approximately 10,000 terrorists, many of whom later joined Daesh. Back in July, CIA chief John Brennan said Assad’s ouster is essential to overcoming the ongoing crisis in Syria.

  • Genomför Trump de utrikespolitiska utfästelserna är vi på god väg att stänga dörren för oligarkernas härjningar. Alla som varit insyltade i USA:s krigföring efter WWII borde lagföras för brott mot mänskligheten. Vi ser nu chansen att bryta dödläget i världen där låsningar mellan öst och väst kan lätta och att vi återgår till en fredlig samexistens.

 2. SD bekänner återigen färg att de INTE är räddningen för Sverige. De är helt inriktade på att följa oligarkernas agenda. Om Trump gör gemensam sak med Ryssland och neutraliserar de terrorgrupper som USA tidigare backat upp slår han undan benen på Soros & Co. Ska bli intressant att följa.

  Frågan är hur globalisterna kommer att agera? De har ju den ekonomiska kontrollen i och med ägandet av FED så man kan väl tänka sig en ekonomisk kris av allvarlig karaktär som Trump kommer att få skulden för. Om inte Trump dessförinnan tar tillbaka kontrollen över centralbanken och lägger den på sitt finansdepartement.

  Klimatalarmisterna oroar sig för att deras rop om att vargen kommer ska negligeras vilket också blir en svår motgång för globalisterna och bankirmaffian. Det blir även svårt för oligarkernas gröna folk Greenpeace, Världsnaturfonden m.fl. Det blir även svårt för deras röda folk i de socialistiska leden och för de blåa kapitalisterna.

  Nu växer folkens vrede i hela västvärlden och den lär inte minska, tvärtom den kommer att öka, medvetenheten kommer att öka så oligarkerna har stark motvind just nu och den kommer att öka till orkanstyrka tills de avväpnats militärt, ekonomiskt och trovärdighet. MSM förlorar massor i trovärdighetskapital och ekonomiskt. Snart så mister oligarkerna kontrollen över en stark militärmakt också, hoppas Trump inte låter sig luras av några falskflagg-operationer utan håller sig kall och analyserar läget ordentligt.

  Se filmen ovan, en PK-journalist i fransk TV som försöker få Le Pen på defensiven men misslyckas kapitalt. PK i Sverige eller Frankrike eller USA är alla stöpta i samma kulturmarxistiska form. Vi ser precis samma mediala strömningar i USA som i Sverige, samma typ av demonstrationer och hatiska uttalanden som dissidenter här får höra. Bara det tyder på att det är samma gäng som ligger bakom dessa hatiska utfall mot oliktänkare.

  Jag har tagit upp det tidigare, vår västliga demokrati är en bluff. Vi tror att vi röstar på olika alternativ. Fel, fel, fel. Oavsett vad vi röstar på röstar vi på globalisterna, undantaget som det ser ut just nu, Trump. Samt Orbán i Ungern som inte låter sig flirtas med oligarkerna. Vi har Duterte i Filippinerna som vänt oligarkerna ryggen. Vi ser samma strömningar komma upp till ytan i fler Europeiska länder. Vindarna vänder kanske i grevens tid för att vi ska få stopp på globalisternas framfart.

  Den globalistiska kontrollen över IPCC kommer även den att falna i takt med att alltfler forskarrapporter påvisar att de ökande CO2 halterna är en vinst för allt levande. Växtligheten brer ut sig, öknarna drar sig tillbaka och skördarna slår nya rekord varje år.

  Folken i Europa måste kräva samma sak, dränera träsken i Bryssel och alla PK-parlament som finns inom EU. In med folk som förstår att ta hand om sin egen befolkning först och främst, få slut på krigande i MÖ och annorstädes så att dess medborgare kan resa hem och skapa sig en egen framtid.

  Som sagt SD kan vi vända ryggen åt då de inte är bättre än den övriga PK-maffian.

 3. Jag har röstat på SD i två val och är även medlem men detta är nu slut. Med SD,s agerande har 7klövern blivit en 8 Klöver. Gustav Kasselstrand bör snarast möjligt starta ett nytt parti som tar tillvara Svenska folkets sätt att leva i det land som vi fått ärva av tidigare generationers slit, släp och ombärande Sverige.

  • Instämmer!

   För mig kom utträdet redan för två år sedan, då SD-ledningen stödde Israels terrorbombning av civila bostadsområden i Gaza. Före det hade det varit en del olycksbådande signaler från partiet. Sedan valet, och med betryggande opinionssiffror i ryggen, sköljs nu den Sverige-vänliga mascaran bort efter hand och vi ser allt tydligare att partiet springer oligarkernas, USA-imperialismens och Sverige-förstörarnas ärenden.

   Man kan inte förneka att SD’s ledare som retoriker är överlägsna de övriga nickedockorna i Riksdagen, men så är de ju också drillade i detta av israeler. Något äkta engagemang för svenskarna och Sverige kan vi därför inte förvänta från det hållet, tvärtom.

   Gustav Kasselstrand framstod ju som något av ett stjärnskott i ungdomsförbundet och verkar vara en uppriktig Sverige-vän. Jag har också lekt lite med tanken, att han borde starta ett nytt parti.

 4. Håller med er,sd är körda,har varit medlem,,vilka förädare ,,folk som inte är insatta i politik kommer att bli lurade på sin sd röst.
  Men vad gör vi,,jag tänker mej att det finns så många sverigevänner som jobbar ideellt med dessa frågor,,däribland mild,bern krabbe,kasselstrand,men vem ska förena dom till nåt parti? Nån ide janne?

  Jag har pratat med thoralf,,,han verkar ha fullt bestyr med att pussa på sina partiledare även fast dom har förödmjukat honom genom att ta bort honom från rikstagslistan,,,,jag är så fruktansvärt besviken på thoralf.
  Han tar inte med mina kommentarer där jag håller en bra samtalston,ett vårdat språk,,därimot ställer jag obekväma frågor om sd,han svarar inte på dessa,en av frågorna var,hur kunde han utan att röra en min gå med på att hans sd,ledare sparkar ut 5000 ungdomar ur partiet,,,såna frågor tycker han skapar konflikter?

  Finns det ingen rakryggad karismatisk sd,are som kan starta upp ett nytt parti ,jag var inne på thoralf förut,men sen har jag insett att en sd kille som låter ledningen göra så mot sina partikamrater inte har något att bidraga med,,,,
  Han stod stum när värdlandsavtalet skrevs på ,det är tankvärt
  Pelle

 5. Jörgen Kromann refererade till dig i sitt tal och ropade därefter USA ut ur Syrien!. Ca 53 min in.

 6. Börja ta reda på om det finns ett ont mörker som styr världen och människan?
  Varför är det ett krig?
  Vilka är den egentliga fienden?
  För Guds skull, vakna upp!
  http://righteousalliance.blogspot.se/2009/07/who-rules-worldthe-origin-of-evil.html

 7. Jan, jag saknar dig! Jag hoppas att du mår bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: