• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Jordskredet

 

usaval2016

Fusket i USA-valet i tisdags blev inte så omfattande som jag befarat. Folkviljan fick genomslag. Det blev en jordskredsseger för Donald Trump och alla de amerikaner som han företräder.

Hillary Clinton fick majoritet i 14 delstater, Trump i 30.

Om den libertarianska presidentkandidatens röster skulle läggas till Donald Trumps hade Trump fått majoritet i ytterligare 6 delstater.


Detta är ett valresultat som av flera skäl gläder mig:

1.  Världsfred

Det minskar risken för att USA proklamerar en ”flygförbudszon” för ryskt och syriskt flyg i Syrien. Utbrottet av ett kärnvapenkrig kan därigenom undvikas.

2.  Syrienkriget

Det ökar möjligheterna för att USA ska trappa ned sitt stöd åt terroristgrupper i Syrien så att det äntligen kan bli slut på detta grymma krig.

3. Sanktioner

Det öppnar för att USA kan komma att släppa de handelsrestriktioner som ju är innebörden av sanktionspolitiken mot Ryssland.

4. Minskad fientlighet

USA kan överge sina ambitioner att vara  världspolis och avsätta regimer i andra länder. Detta skulle ge avspänning och minskad ryssfientlighet.

5. Ekonomiskt nytänk

Trumps strävan att värna en egen industriproduktion i USA kan uppmuntra till ett nödvändigt ekonomiskt nytänkande – om mer av nationell självförsörjning och minskad sårbarhet.

6. Medialt nytänk

Under valkampanjen manifesterade massmedia sin folkfientliga likriktning.  Trumps valseger blev därigenom en välförtjänt örfil åt journalisterna!

7.  Träskdränering

Clintons, Podesta, m.fl. ingår i en härva av förljugenhet, oegentligheter och korruption i  Washington. Som Trumps valslogan ”Drain the Swamp” indikerar, ska åtgärder nu vidtagas mot detta.

swamp

Nya vindar i USA kan bli den externa hjälp som vi i Sverige skulle behöva för att klara saneringen av vårt eget nu så korrupta samhälle.

Åt allt detta gläder jag mig alltså.


En som tydligen inte gläder sig åt Trumps valseger är däremot Jimmie Åkesson, partiledare för Sverigedemokraterna.

Så här säger SD-ledaren  i TV4.

jatv4

SD-ledningen har länge visat en strävan att av andra riksdagspartier uppfattas som seriöst och ansvarstagande, för att få vara med i kommande regeringsdiskussioner.

Donald Trump är nu ”president elect” i USA. Då gäller det att låta som något mer än en Löfven – se Ledarsidorna.


I opinionsbildandet krävs samtidigt en annan ansats än den åkessonska!

 


Notera även Lars Bern på Anthropocene:

”Vi måste alltså inse att lilleputtlandet Sverige befinner sig i ett propagandakrig mot världens två mäktigaste politiska ledare. Hur smart är det, med tanke på att Trump sannolikt normaliserar förhållandet till Ryssland och sätter stopp för NATO:s löjeväckande vapenskrammel mot landet?”


Och Jan Tullberg, som skriver under rubriken ”Anfall är bästa försvar”:

”Det går inte att skapa en dialog med motståndare som inte vill diskutera, inte heller att smyga in i en debatt där alla strävar efter att smutskasta och utestänga oppositionen. Dissidentrörelserna i en rad olika länder har därför slutat framföra defensiva argument som ‘vi är inte främlingsfientliga, inte rasister, inte fascister’, utan övergår till anklagelser mot etablissemanget för att svika folket och landet. Den anklagelsen är så mycket kraftfullare än rasismanklagelsen.

Att inte representera dem vars intressen man ska företräda är ett grovt brott. Den som anser att landsförräderi är ett överord kan välja ‘trolöshet mot huvudman’.

Den hårda tonen har valts av etablissemanget så det är knappast synd om dem att de drabbas av vedergällning för sin egen smutskastning. Det amerikanska valet är ett bevis för att oppositionen inte är tvungen att agera defensivt och besvara beskyllningar, utan kan vinna genom att ignorera etablissemangets anklagelser och stället gå på offensiven – och krydda den med vrede och indignation.”


PS1

Fria Tider läser jag just om ett uttalande från Fredrik Reinfeldt:

”‘Förlorare’ och ‘arga vita män’ gav segern till Trump”.

Detta är ungefär lika sant som det mesta från den mannen.

För hur röstade vita kvinnor i detta amerikanska presidentval? Jo, en majoritet stödde Donald Trump!

kvinna


PS2

Ann Heberlein på Ledarsidorna:

‘The forgotten men and women of our country, will no longer be forgotten’, sade Donald Trump i sitt segertal och det gick – trots att jag hoppats på Hillary Clinton – rakt in i mitt hjärta. De bortglömda männen och kvinnorna ska inte längre vara bortglömda. Den meningen är, menar jag, förklaringen till Trumps seger.

Han har sett alla de människor som det vi brukar kalla etablissemanget – journalister, politiker, tyckare och kändisar – förnekat och föraktat. Trump återupprättar dem som makten i åratal ignorerat. De män och kvinnor som valde att lägga sin röst på Trump är inte rasister. De är inte okunniga och dumma. De är inte rädda, inte heller framförallt missnöjda. De är bittra.

De är bittra över att se sitt land förändras i en riktning de inte vill, de är bittra över att se sina möjligheter begränsas, bittra över att USA, som varit ett land som alltid premierat hårt arbete, ett land där vem som helst kan skapa sig en framtid bara hon anstränger sig tillräckligt hårt, har blivit ett land som istället talar kvotering och identitetspolitik och ägnar sig åt olika former av särbehandling. Det som kallas förtjänstprincipen är central i amerikansk kultur: en människa ska få det hon förtjänar. Den som gör något bra förtjänar beröm, uppmuntran och belöning – medan den som gör någonting dåligt förtjänar klander. Så ger man människor makt över sina liv, en känsla av att, med hjälp av hårt arbete, flit och mycket vilja kunna påverka sitt liv.

Det förstår Donald Trump, mannen som är den amerikanska drömmen personifierad:

    ‘Varje amerikan kommer att ges möjlighet att nå hans eller hennes fulla potential’”.

 


Mer

http://nyadagbladet.se/kronikor/trump-markerar-paradigmskifte/

https://www.greatagain.gov/

http://www.klarvaken.se/2016/11/09/jimmie-akesson-donald-trump-ar-dalig/

https://anthropocene.live/2016/11/09/presidentvalets-storsta-forlorare-ar-vastvarldens-journalister-och-deras-arbetsgivare-inom-msm/

https://anthropocene.live/2016/11/09/hur-kunde-vi-ta-sa-fel/

http://martenssonsmeningar.se/2016/11/usas-naste-president-heter-donald-j-trump/

http://nyheteridag.se/svt-nar-trump-var-pa-vag-att-vinna-det-ser-valdigt-morkt-ut/

http://www.mises.se/2016/11/09/en-kort-analys-av-usa-valet/

http://www.klimatupplysningen.se/

https://parnassen.wordpress.com/2016/11/10/trump-vann-i-ett-rasval-nu-ar-sa-gott-som-hela-usa-rott/

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2016/11/11/falska-organisationer/

http://friasidor.is/fria-sidors-valanalys/

http://www.gilad.co.uk/writings/2016/11/10/on-trumps-victory

http://www.affarsvarlden.se/kronikor/erik-horstadius/i-trumps-mun-ar-sanningen-ful-6802839

https://erikjohanssonblog.wordpress.com/2016/11/12/vad-kommer-handa-i-en-trumpen-varld/

https://janmilld.wordpress.com/2016/11/07/min-valprognos/

20 svar

 1. Det är hög tid att byta ut Åkesson.

 2. Glöm SD som Sveriges räddning – bygg ett nytt parti med utgångspunkt från friskt utsäde:

 3. Är det inte underhållande att ta del av de kommentarer på sociala media och kommentatorsfält som är så tydligt visar vilka oerhörda problem som de indoktrinerade nu har med att få sin världsbild att stämma ? Det som sker är helt obegripligt för dem, inklusive journalisterna. Villrådigheten är stor och en del verkar få psykiska problem och även självmordstankar.
  Vad man vill hoppas på är att dessa människor börjar ställa sig frågor om varför verkligheten inte uppför sig som de har blivit lärda att den ska. Varför dessa återkommande chocker och överraskningar ? Kan det vara på det viset att det som jag blivit lärd alltifrån dagis och sexårsverksamheten inte är sant ? Har jag blivit manipulerad ?

 4. Valet mellan Clinton och Trump är ju inte så svårt i och med att Clinton lovar krig, och har bevistats njuta av våld (Khadaffis öde bla). Men Trump är nog bara början på en revolution. Kevin Barret är mer pessimistisk än mig, även om jag ger honom rätt i sak i det mesta, så delar jag inte hans slutsats att man skulle kunna förbereda för en öppet pro NWO kandidat genom att låta Trump misslyckas. Folk har börjat förstå vad som ligger bakom.

  http://www.veteranstoday.com/2016/11/09/trump-con-game/

 5. Kommer Sverige att fortsätta att slå mot både Trump och Putin? Vem ska man då alliera sig med? Saudiarabien verkar vara ett säkert kort med tanke på Lövens resa. Eller ska man frottera sig med bankmaffian bakom stängda dörrar i fortsättningen.

  Om Trump börjar avrusta NATO och dra tillbaka styrkorna från Ryssland ska vi rusta upp i motsvarande grad för att möta den ryska ”aggressionen”? Ska Soros & Co bekosta det eller ska vi ta det från biståndsbudgeten.

  Fortsätter vi att bjäbba mot Ryssland och USA som sannolikt kommer att göra gemensam sak mot alla de terrorgrupper som är verksamma i MÖ och annorstädes så lär vi knappast kunna göra några affärer med någon av dem.

  Att oligarkstyrda MSM fortsätter sina hatkampanjer får vi stå ut med. Men ju fler som vänder sig bort från etablerade medier och istället går in på alternativen kommer att få en verklighetsbeskrivning som är betydligt närmare sanningen.

  Det viktiga nu är att klä av MSM i all sin prydno och visa på vilka lögnare de i själva verket är. Nu är chansen som störst att göra upp räkningen med lögnfabrikerna och propagandacentralerna på redaktionerna.

  Vi ser framför oss hur den politiskt inslagna vägen går nationalismens väg. I många länder har det vänt och håller på att vända i allt fler till fördel folket. Brexit, Filippinernas kursändring, Thailands ändrade hållning mot USA, och nu valet av Trump. Ett svidande nederlag för bankmaffian, MSM och kulturmarxisterna.

  Nu väntar vi bara på EU:s förestående sammanbrott vilket inte torde vara så långt borta. Hur ska EU med hedern i behåll kunna slopa sanktionerna mot Ryssland om Trump gör det för USA:s räkning? Hur ska EU agera? Ska man envist stå fast vid sanktionerna eller ska man följa USA:s exempel och med det avslöja än tydligare att man sitter i Washingtons knä? Hur man än gör kommer man att förlora ansiktet.

  Det vi ser är kulturmarxismens dödsryckningar, man vrålar ut sin sorg innan sången tystnar. Men för att ta udde av detta helt krävs att Federal Reserve återförs i allmän ägo och att bankirmaffian förbjuds att trycka pengar. Att BIS läggs ner och att världens samtliga centralbanker återgår till respektive nations och parlaments kontroll så även våran Riksbank. Då har vi strypt oligarkernas möjlighet att tjäna pengar på oss folken.

 6. OT
  Varför detta oerhörda svenska(?) fjäskande för USA? Obama fick fredspriset utan att ha uträttat någonting. Och det senaste är Nobels litteraturpris för låtskaparen Dylan.
  Dessutom allt tjafs överallt om NATO och allt annat där emellan.
  Inser ni inte allihopa(?), att det är upp till oss själva att klara upp det H-E som vi sjunker allt djupare ner i!
  / 72-årig Finlandssvensk – 49 år i Sverige – född under KRIG!

 7. *Luntan* beskriver den bistra sanningen!

 8. LEONARD COHEN AVLIDEN

 9. Företrädare för massinvandringskritiska partier runtom i Europa har hyllat Donald Trumps valseger, men inte Jimmie Åkesson. Istället har han sagt att presidentkandidaterna ”skrämmer” honom, att han inte gläds över valresultatet och att Donald Trump är en ”extrem person”. Dessa uttalanden visar hur feg Jimmie Åkesson är som politiker och hur han och sd anstränger sig för att bli accepterade av de övriga riksdagspartierna och massmedia.

  På vilket sätt anser Jimmie Åkesson att Donald Trump är en ”extrem person”? Vem är extrem – Hillary Clinton som vill bevilja amnesti till elva miljoner illegala invandrare eller Donald Trump som vill deportera illegala invandrare samt vill ha en bättre gränskontroll? Vem är extrem – krigshetsaren Hillary Clinton eller icke-krigshetsaren Donald Trump? Mitt svar på båda frågorna är Hillary Clinton. Det är hon som är extrem, inte Donald Trump. Jimmie Åkesson har inte tänkt på och inte förstått att Donald Trumps valseger kan hjälpa europeiska massinvandringskritiska partier till ökade framgångar i kommande val.

  Donald Trump är inte salongsfähig, men det hindrade inte honom från att vinna presidentvalet. Tvärtom så var och är hans icke-salongsfähighet en tillgång. Han har ett budskap som är klart och tydligt, bland annat i migrationspolitiken. Denna tydlighet är säkert en av anledningarna till att han vann presidentvalet. Detta bör sd tänka på inför riksdagsvalet 2018.

  Källor:

  http://www.expressen.se/nyheter/mattias-karlsson-sd-om-trumps-framgang/

  http://www.tv4.se/usa-val-2016/klipp/jimmie-%C3%A5kesson-jag-%C3%A4r-inte-f%C3%B6rv%C3%A5nad-3622211

  • Det visar med all önskvärd tydlighet var SD har sina sympatier. De ligger helt klart på etablissemanget och bankiroligarkernas sida. SD är inget alternativ för Sverige precis som några tidigare påpekat ovan. SD är kontrollerad opposition vars mål är att suga upp missnöjet som ett flugpapper genom att säga de rätta sakerna i rätt läge samtidigt som oligarkpressen hånar och gör ner partiet så att de får ännu fler sympatisörer.
   Suga upp missnöjet för att sedan neutralisera densamma så att det blir ofarligt för etablissemanget, ett etablissemang SD redan tillhör fast vi förleds tro att så inte är fallet.

   SD är det nya FP fast lite vassare än det nya Liberalerna, men agendan är precis densamma. Vi ska med i NATO mera av EU, gör ner muslimer och avguda Israel. Frågor som inget har att göra med värnandet av Sverige som suverän stat.

 10. test (mina inlägg försvinner i cyberrymden)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: