• Mest lästa inlägg

 • Mest klickade

Min valprognos

usadrift

På tisdag ska presidentvalet ske i USA. Vilken av de två huvudkandidaterna kommer att väljas? Ska det bli Hillary Clinton eller blir det Donald Trump?

Min prognos:

a) Det kommer att bli väldigt jämnt. En ”nagelbitare” in i det sista.

b) Till sist blir det Hillary Clinton som lyckas vinna det nödvändiga antalet elektorsröster.


Vad som leder mig till den slutsatsen är inte främst en bedömning av opinionsläget bland väljarna i USA.

Nej, det gäller rösträkningen. Den är ju datoriserad och där finns möjligheter att stoppa in programvara som ger önskat resultat, oavsett det faktiska röstandet.

Om detta vittnar nu otaliga filmer på internet, t ex denna:

Eller se här och här.

Systemet är ”riggat”, hävdar Donald Trump. Har han rätt?

• Klart är att stora massmedia i USA – MSM (Main Stream Media) – har varit och är precis som i Sverige. Dvs de är kompakt ensidiga, mot Trump och för Clinton.

• Erfarenheter av opinionsmätningar har också visat en tendens att favorisera etablissemangsalternativet i viktiga val. Den kan bero på både en medveten styrning och en ”skämmighetsfaktor” kring i detta fall stöd åt Trump.

• Direkt valfusk kan ligga som en naturlig förlängning av denna typ av moral.

Möjligheter till valfusk är inte begränsat till manipulerande datorprogram. Det kan också handla i att människor utan rösträtt tillåtas att rösta, som denna film vittnar om.


Vad opinionsmätningar också kan missa är graden av engagemang och benägenheten att faktiskt rösta.

Ett mått på engagemang är intresset för deltagande i valmöten för respektive presidentkandidat. Där har kontrasten varit total! Medan Trump hela tiden lockat stor publik så har Clinton talat inför bara små skaror:

Trump behöver inte engagera kändisar ur musikvärlden för att kunna locka deltagare, som Hillary Clinton gjorde nu på upploppet.


Vad gäller opinionsmätningar gjordes i augusti en ovanligt omfattande sådan av Arizona Freedom Alliance  den visade på en helt massiv övervikt för Trump.

En färskare mätning, dokumenterat säkrare än andra av de i massmedia omnämnda, visar också på en trumpledning:  43% mot 41%.

Tre faktorer kan här spela in för det officiellt deklarerade resultatet efter valet på tisdag:

1.  I vilken omfattning väljarna faktiskt deltar, går och röstar. 

2.  I vilken omfattning de då lägger sina röster på Donald Trump.

3.  I vilken omfattning som valfusk kan begränsas.

Jag hoppas naturligtvis att mixen här ska visa sig räcka, så att min valprognos ovan slår fel. En erkänd valseger för Trump, så att han kan bli nästa USA-president, vore önskvärd!

Det är framförallt nödvändigt för världsfredens skull. Det skulle kunna motverka russofobin, även i Sverige. Det skulle bidraga till en kraftsamling mot globaliseringen.


Blir Trump inte nästa USA-president kan något viktigt ändå ha skett genom allt hans valkampanjande, i form av ökad politisk medvetenhet bland många amerikaner. Den tanken är Gilad Atzmon inne på i denna video (litet seg, men kolla 5 min in).

Även efter ett valnederlag skulle det Republikanska Partiet vara förändrat, så att det kan bli en samlingspunkt för patriotiska amerikaner.

Trump har också demonstrerat hur det är möjligt att gå utanför de pk-ramar som massmedia vill ställa upp. Något säger mig att SD i Sverige där skulle kunna ha en del att lära – se aktuell artikel av Lars Bern!


Hillary Clinton som USA-president vore förödande!

Angry Foreigner har gjort en bra video:

Donald Trump är inte perfekt, men ett val av honom skulle  stoppa Clinton och bli ett slag mot de krafter som lyft fram henne. Det kunde inleda en dränering av det träsk som Washington nu har blivit.

Här finns ytterligare en mycket lyssnansvärdfilm, ett framträdande av Peter Thiel på amerikanska pressklubben. Han talar om hur levnadsvillkoren så påtagligt förändrats till det sämre för vanliga amerikaner:

Donald Trump vill satsa pengar på militären och försvara amerikanska intressen, men han vill samtidigt föra samtal med ryssarna. Han önskar ett slut på USA:s eviga krigande runtom i världen och vill uppenbarligen att USA ska överge sin anspråk på ”exceptionalism”.


Med Hillary Clinton som president i USA skulle världen istället föras närmare ett kärnvapenkrig, genom en än mer direkt konfrontation mellan USA och Ryssland.

Av denna video framgår hur hon hotar med militära angrepp på Ryssland som svar på förmodade ryska cyberattacker.

Clinton pläderar också för en ”flygförbudszon” i Syrien, dvs syriskt och ryskt flyg skulle hindras att flyga, medan USA skulle få göra det.

(Hon talar om att detta skulle skapa ”safe zones”, men vad sker i dessa dagar i Aleppo, efter att ryskt flyg gjort uppehåll i sina bombningar där? Jo, från terroristområden regnar det granater över civila i övriga delar av staden!)

Hon har dessutom talat om att attackera Iran.

Se även denna koncisa film från Corbett Report:

Underligt är det, att Demokratiska partiet någonsin gjorde Hillary Clinton till sin presidentkandidat. Även bortsett från sina hälsoproblem är hon – tillsammans med Bill Clinton – megakriminell, för att inte säga ett koncentrat av ondska och dekadens!

I Libyen såg hon till att det blev ett bombkrig som smulade sönder landet och förde terrorister till makten.  Vid beskedet om att Kadaffi hade mördats jublade hon. Nu förespråkar hon samma ”medicin” för Syrien.

Via Clinton Foundation finns kopplingar till Saudiarabien och ISIS. Denna stiftelse har kunnat fungera som en instans för både pengatvätt och förmedlande av mutor.

Bills och Hillarys arvoden för att hålla tal har legat på anmärkningsvärda nivåer…

cm

Inom USA har Clintons uppträtt som en maffia, som lämnat en hel rad av mystiska dödsfall i sina spår. Personer som på något sätt kommit i vägen för dem.

Om detta vittnar denna film om ”body count”:


FBI har haft att utreda Clintons hanterande av e-mail under sin tid som utrikesminister: dels raderande av massor av mejl, dels sändande av säkerhetsklassade mejl på ett ovarsamt sätt.  Det gäller samtidigt denna Clinton Foundation, med en härva av olika brottsmisstankar.

I SVT-nyheterna (3.30 in) omnämns Clinton Foundation som en ”välgörenhetsstiftelse”, men bara 6% går till välgörenhet.

En nyckelperson i maktkorridorerna är John Podesta, superlobbyist. Om honom har Abby Martin gjort en intressant film, ”The Empire Files”.


Avslutningsvis, två filmer om Steve Pieczenik och motståndet mot korruption och sjukligheter i Washington:

Steve Pieczenik har arbetat länge inom USA:s underrättelsetjänst och är knappast att betrakta som radikal åt något håll. Excesserna genom Hillary Clinton och hennes uppdragsgivare har dock blivit för mycket för honom. Denna korruption tilltog, menar han, redan under Bill Clintons period som USA-president (1993-2001).


swamp


Mer

Hur kunde vi ta så fel?

Presidentvalets största förlorare är västvärldens journalister och deras arbetsgivare inom MSM

 

https://www.youtube.com/watch?v=gndkcb12X1c

https://www.youtube.com/watch?v=zcKT5TFkfrE

https://vimeo.com/190380880

http://newsvoice.se/2016/11/08/usa-valet-2016-morka-moln-hopar-sig-usa-och-europa/

https://peterkrabbe.wordpress.com/2016/11/06/globalism-eller-nationalism/

https://peterharold.wordpress.com/2016/11/08/jag-hoppas-att-trump-vinner-oj-vad-det-skulle-reta-dagens-nyheter/

15 svar

 1. Bara en ondsint häxa kan skratta på detta sätt åt det brutala mordet på Qadaffi:

  • Hillary har en megastor globalistisk maktapparat bakom sig som byggts upp under århundraden –

   Trump har ingen anti-globalist maktapparat alls!

   Om han vinner måste han anställa kompetent folk som arbetat åt motståndarsidan…

 2. OT?
  Oavsett vem av dem som vinner presidentposten så kommer det inte att förändra något. Förr hette det att USA styrs från Wall Street. I dag kan man tillägga Globalisterna eller det Militärhistoriska komplexet?
  P.S. Fattar inte vad det enorma påprackade intresset för det i SVT och andra medias nyhetssändningar skall tjäna till.

 3. USA:s planering sedan Sovjetstaten föll ihop har gått ut på att öka takten i att ta makten i hela världen. Globalisterna har spelat spelet sedan mycket lång tid tillbaka. Det tog fart på allvar i och med en första sionistkongressen 1897. Därefter hände stora saker slag i slag som förändrade verkligheten för många människor, ja de som överlevde.

  Ekonomisk kris 1907-1910 en av bankirerna organiserad kris som krattade manegen för ett övertagande av sedelutgivningen i USA 1913. Första världskriget 1914-1918 för att försvaga Tyskland och Österrike-Ungern. Ryska revolutionen 1917 med syfte att lyfta bort Tsaren i Ryssland och bereda marken för att kontrollera Rysslands naturtillgångar. Ekonomisk kris 1929 som bäddade för att slå ut många konkurrenter på bankmarknaden och för att tjäna pengar och dra åt sig andras tillgångar. Andra världskriget 1939-1945 för att tillfoga Tyskland ett rejält nederlag med åtföljande USA-trupper i Europa än idag för att hålla tyskarna på mattan.

  Efter andra världskriget har USA ägnat sig åt kupper, interventioner, ekonomiska sanktioner och krig ett otal ggr runt om i världen. Inget annat land på denna planet har fört krig på så många olika platser som USA. Den enda som protesterat högljutt var Olof Palme. I övrigt har politikerna här hemma och i väst varit tysta. Det är USA och inget annat land som är den aggressiva parten oavsett vad våra infama journalister säger. Nu är det val i USA, ett ödesval säger många, och på sätt och vis kanske det är det.

  Oavsett vem som vinner, Clinton eller Trump, så är risken för ett nytt storkrig överhängande och kanske till och med oundvikligt. Bankoligarkerna har bestämt sig sedan länge att ta kontrollen över hela planeten kosta vad det kosta vill, inget och ingen skall få stå i vägen. Försöker någon eller några sätta sig emot är de likvidering eller krig som är svaret. Det har vi sett prov på så många ggr förut att det inte är svårt att se vad vi står inför.

  Om Trump vinner kommer fredspristagare antagligen att gå till väpnad attack mot Ryssland, då ryssarna kommer att anklagas för att ha manipulerat valmaskineriet. Om Clinton vinner blir det flygförbud över Syrien för syriskt och ryskt flyg, vilket automatiskt är en krigsförklaring. Så hur valet än går kommer sannolikt ett nytt storkrig att bryta ut. Oligarkerna kommer aldrig att ge sig, ens om Trump vinner, om nödvändigt kommer han att röjas ur vägen.

  Så det är bara att ta på solbrillorna och gå ut och kolla när första blixten och svampmolnet stiger upp mot den globala uppvärmningens himmel. Sen kan vi fundera på vad vi kunde gjort annorlunda, ja innan mörkret lägger sig.

 4. HejJan! Din sida kan läsas i Opera mini med bilder borttagna, men inte i Firefox. Jag undtar om det kan bero på att du fyllt din sida med för mycket bilder och spionerande scripts? Fråga dig varför läsarna ska tvingas ladda ner alla dessa bilder och scripts varje gång de vill läsa en av dina bloggposter! Det suger onödigt mycket Megabytes och skapar mycket onödig högfrekvent strålning för de som använder wifi, 3G eller 4G.

  • Jag har inga problem att läsa Jans sida alls. Den tar lite tid att ladda upp men det beror nog mer på bandbredd än på scripts. Att det tar längre tid genom luften än genom en kabel säger sig självt. Personligen tycker jag telefoner ska användas att ringas med och inte surfa på nätet. FF är för övrigt värdelös när det gäller just läsning av scripts. Jag rekommenderar i stället Chrome eller varför inte ryska Yandex, som i mitt tycke är den allra bästa, även om den perfekta browsern ännu inte existerar:

   https://www.yandex.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: